Prochy68 Odesláno 15. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2024 Mně na bebicko stačí tohle tohle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 15. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2024 Levný low end Haller, ale na sejra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
visual Odesláno 16. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2024 Dnes mame modrou. Do kapsy se dostane, max. v lete kdy nehrozi pad na zem kvuli klipu, ktery se chyta uplne za vsechno co ma v ceste (rezat se mi ten konec nechce).Sent from my SM-S921B using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 16. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2024 Black & White Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2024 Jaký sou nože Giantmouse, nějaká zkušenost? Díky https://www.giantmouse.com/collections/ace-knives/products/ace-jagt-orange-g1o Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2024 Osobní zkušenost nemám, ale technické parametry vypadají dobře a na netu si je chválí. Cena sice vyšší, ale to se u těch použitých ocelí dá očekávat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2024 Letitý CS Recon Tanto ještě z oceli Carbon-V. Jedna z nej pevných kudel, co se poměru cena výkon týče Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2024 Chlapi zkusím si ještě tady dojít pro radu. Hledam potápěčský/river rescue nůž s poměrně specifickými požadavky, prolezl jsem kde co, ale moc se mi nedaří. Nůž bude sloužit jako rescue nůž na vestě (sea)kajaku. Požadavky nutné: - Pevný (pod vodou není čas zdržovat se s otevíráním) - odnímatelné střenky (pro další upravy a jistotu, že čepel je opracovana i tam, kam "není vidět") - odolnější materiál (ideálně titan) Požadavky silné preferované (ale zatím jsem nic, co by kombinovalo vše, nenasel) - ostří z obou stran, ideálně jedno hladké a jedno zubaté - plochá špička (byla must have, ale z tohoto parametru je bohužel asi nutné ustoupit) - řezák Na co jsem zatím narazil 1) GearAid AKUA - v podstatě přesně to, co hledám, ale obyčejná ocel, která ve slané vodě okamžitě zrezne 2) GearAid TANU - stejný ideální tvar čepele, ale pevné střenky 3) Aqualung squeeze titan - aktuálně celkem favorit, ale zřejmě komplikovane z pohledu modifikace, nevím, jak jsou ubchycene střenky a zároveň úpravou přijdeme o squeeze systém, ale to je asi vzhledem k potřebě nového pozdra jedno. Taky titanová verze nema pochou špičku (ale možná jenom blbě hledám) 4) x-cut (https://www.potapeni-kladno.cz/katalog/545/noze/2076/potapecsky-nuz-x-cut-tech-knife-titan-scubapro/) - v podstatě asi nejschůdnější cesta, trochu mi vadí, že není tak hezky symetrický jako předchozí varianty, ale jako volba rozumu dává asi největší smysl 5) CRKT Bear Claw - zajímavé, ale taky bude asi problém s materiálem čepele 6) NRS Titanium Pilot - v podstatě tohle je přesně ono, ale je otázka, jak půjde sundat střenky a hlavně dostupnost v Evropě se zdá krajně problematická Kdyby vás ještě něco napadlo, budu rád za každý tip, třeba jsem něco zajímavého přehlédl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2024 Ta plochá špička by šla dodělat, tam by asi problém být neměl. Samozřejmě za cenu, že přijdeš o záruku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2024 Jezdím taky na kajaku. Sice jenom přehrady tady v okolí a ještě na rekreačním od Delsyk, ale i tak jsem pro jistotu pořídil i nůž "do vody". Člověk nikdy neví. Nechtěl jsem to hrotit (zas tak často to člověk nevyužije), proto jsem sáhl po Decathlon (fakt levný shit, ale lepší než drátem do oka). Nicméně jak píšeš ostří z obou stran, tak to je podle mne blbost. Když budeš potřebovat řezat v blízkosti těla (ať už svého nebo kolegy atd.), je velké riziko, že se pořežeš, což v krizové situaci fakt nechceš (nějaké nouzové vyproštění atd.). Obecně bych obešel specializované prodejny pro potápěče a tam si nechal poradit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 19. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2024 Nejnovější přírůstek WE KNIFE Seer. Moje filosofie je, že nůž je pracovní nástroj a tomu odpovídá celá moje sbírka. Ale zachtělo se mi nějakého exkluzivnějšího kousku a volba padla právě tady na toho fešáka. Sice Čína, ale high-end s vlastním originálním designem. Čepel prášková ocel CPM 20CV Tělo z titanu 6AL4V Ložiska samozřejmě keramické Je to pro mne oku velice lahodící dílo 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 Nádhera do posledního detailu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 Mám toho povícero. Jak tovární,tak upravované,tak i od nožíře.Tento mi ale prostě sedí nejvíce a nic jiného už nenosím.Mám jej po třetí a jistota je,že je tzv DEFINITIVNÍ Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 21. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2024 Dám to třeba sem. Možná se to bude někomu hodit 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 21. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2024 @Pozorovatel a na jakem je to e-shopu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 21. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2024 https://www.knifestock.cz/ 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 21. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2024 @Pozorovatel Díky, hned jsem to využil - po 5 letech na klíčích už mi pomalu dosluhuje Nitecore Tiki Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 24. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2024 díky @Pozorovatelkonečně jsem si objednal svojí první Stanleyku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 24. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2024 Dneska se mazalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 24. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2024 (upraveno) Já všechno mohutně prostříkávám WD40 a pak tam po otření kápnu trochu motorového oleje. Dělám to tak už více jak 20 let a Glocky, CZ858 a další šlapou jak šicí stroje A co je dobré pro kvér, noži uškodit nemůže PS: u OTF to bylo jenom WD40 kvůli viskozitě a spolehlivosti chodu (ty nože jsou dost choulostivé) Upraveno 24. června 2024 uživatelem Pozorovatel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se