Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

před 21 minutami, mydlinkaTM napsal:

Rozebrat, vyčistit, namazat ideálně vazelínou (a to i dráhu kuličky) a cvakat. Rozhodně nemazat WD, má to v sobě strašně málo mazací složky! Na čištění OK. Prošlo mi rukama kolem 80 Avisp. Je to levná kudla a bohužel taky podle toho někdy vypadá. Jednu z toho množství jsem musel reklamovat/vrátit, měla hodně utopenou detent kuličku. U několika jsem musel rovnat stranu s framelockem a u několika ladit přítlak framelocku aby šla komfortně otevírat. Jestli je ten chod úplně špatný tak vrátit/vyměnit s tím, že nechodí dobře. Než se v tom vrtat. 

Nemyslel jsem WDčkem mazat, jen řádně prostříkat, aby se vyplavil případný bordel a proto cakat a cvakat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

80 kusu - zrejme slusnej oddil, no:) 

Ono kdyz to uvolni kulicka, tak to chodi. Ne jako uplne po masle, ale chodi. Mazivo mam, sroubovak ted u sebe ne. Vsiml jsem si, ze i klip doseda v posledni fazi uvolnovani frejmloku a tlaci proti ruce, tak trochu odbrousim i to. Vsetchno to pujde upravit. Ale ted kdyz na to cumim poradne za svetla - i kdyz nuz hodne silne vyhodim, frejmlok zajede jen do pulky tloustky cepele. Nebo vo chlup min nez do pulky. Staci? Silou ho zatlacim do 2/3 a vo chlup vic. 3/4 to nejsou.

Na bezstarostny cvakani jednoruc u telky to neni, ale asi to ma bejt takovej nepoddajnej tank. Uchop je velmi dobrej.

Upraveno uživatelem maama
Odkaz ke komentáři

jj, dodával jsem pro leteckou záchranku do tří krajů :)

Ten klip je dobrý, když se posune co nejvíce ke hřbetu, aby zůstal opřený o pevnou část frame a netalčil ještě víc na ten zámek. Avispu nemám a teď ani žádnou nedělám abych to vyfotil. Vím že v jedné poloze (buď na prdeli nebo na čepu) je to opření o frame lepší, ale teď si nemůžu vzpomenout na které.

Odkaz ke komentáři

Jenom se vratim k Avispe. Mikrozoubek, co branil zavirani vyrostl na konci kruznice, kde kulicka opousti cepel. Preliznul jsem hranu frejmloku i cepele, pribrousil hranu dulku i vytvoril najezd na konci kruznice, aby tam ten zoubek nemohl uz vznikat a funguje to skvele. 

Screenshot_20240731_213903_Gallery.thumb.jpg.f12f5683cdac6fd3993085b1a3d54413.jpg

Jen teda pozice predvrtanych otvoru pro umisteni klipu pro noseni v kapse cepem dolu se vubec neda pouzit. Doseda jenom na tu cast strenky, co funguje prave jako frejmlok a dost zvysuje odpor pri zavirani. Pak je zavirani dost nebezpecny. Musi se nosit cepem v kapse nahoru, tak jak to prislo smontovany z fabriky.

Odkaz ke komentáři

Z uklidu na chate - zahradnicke noze. Ty vpravo uz kdosi zprasil rezanim dehtove lepenky, ty vlevo pouzivam. Mezi tim moje detska kudlicka. Napul otevreny nuz ma signaturu J.Reichert, coz jsem dohledal jako fabriku na noze ve Slaném, nasledne znarodnena a zaclenena pod Mikov.

IMG_20240802_134747132~2.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...