Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Díky, jsem s ním fakt spokojený.. byl to dobrý kup. Dnes jsem ufoukl jsem vidlici, která měla od prodejce dle mojí váhy nastavených 100 PSI na cca. 70 PSI - což mi vychází na něco mezi 20-25% SAG a vidle pracuje mnohem lépe, aniž bych šel na doraz - a je to teda hodně znát při jízdě. Při 100 PSI byla dost tuhá. A ani by mě nenapadlo, jaký rozdíl udělají ty nášlapné pedály a tretry. Fyzičku teda nemám teď přes zimu skoro žádnou, ale dost mě ty pedály zrychlily a připadám si zacvaknutý takový jistější :-)

Odesláno

Tak to je jasny, ze ty pedaly jsou na slapani lepsi, v podstate tahas celou dobu. A treba jestli neumis dobre slapat, je to znat jeste vic. 

tl

Odesláno

Tak jsem si dnes pořídil batoh Camelbak Mule NV 2015 s 3L vakem na vodu. Zatím jsem z toho nadšený.. konečně nebudu muset vozit hnusnou flašku na rámu :-)

tak at slouzi ale pozor na hnusnou plisen ve vaku :-)

Odesláno

Tak tak, dám tam klidně jen půlku nebo míň. A navíc už nemusím řešit kam s klíčema, mobilem, nářadím, duší apod.

jasne ze do batohu se toho vleze hodne ale do zadnich kapes taky :-) bagl vozim jen minimalne a nejak mi vadi vozit neco na zadech :-) a to mam lehky Osprey Sincro 10L.

Odesláno

Kupko, nikdy jsem tam plisen nemel. Obcas dam tabletku. A navic ty novejsi maji nejake ionty stribra a asi to funguje. A to sem celkem prase, ze tam tu vody obcas necham dele. Vozim teda jen cistou vodu.

Tl

Odesláno

Kupko, nikdy jsem tam plisen nemel. Obcas dam tabletku. A navic ty novejsi maji nejake ionty stribra a asi to funguje. A to sem celkem prase, ze tam tu vody obcas necham dele. Vozim teda jen cistou vodu. Tl

tak prave proto ze tam vozis cistou vodu tak te plisen miji dej tam jontak,caj nebo jine slazene piti a teprve uvidis jake se deji veci :-)

Odesláno

Já vozím ionťák a ještě nikdy jsem v kejmlu plíseň neměl. Je fakt, že ho hned proplachuju a suším. Občas tam mrsknu tabletu. Nepoužívám ty origo, ale dávám tablety na čištění zubních protéz. Jsou výrazně levnější a fungujou stejně.

Bágl mám takovou tu nudli od Camelbagu s malinkejma kapsama na 1,5 litru vak a nebo vozím na delší cesty nebo na cesty s dětma Deuter Transalpine 30. Každopádně ten Mule vypadá hodně vychytanej. Začínám o něm uvažovat.

Odesláno

Kua já ani nepředpokládal, že by se do pytla lilo něco jiného než čistá voda :), dyť to musí být za chvíli zanesené. Jo, asi ty tablety, ale co hadička? Výměna? 

Jinak, ionťáky si kupuju cestou, 10°, 12°, birell ... , dle žízně, chuti..  :D

Odesláno

Taky jsem dřív nedal bez baťohu ani ránu, ale časem jsem pochopil, že vše podstatné (větrovka, sušenky, mobil, peníze, klíče) dám do kapes dresu. Pocit netahat nic na hrbu je k nezaplacení a i při celodenním švihu se vždycky najde dost míst, kde se nechá voda dokoupit.

Odesláno

kral083,asi zalezi co a jak jezdis, treba flaknout sebou na klice neni zadnej med. A co duse, lepeni, pumpa..., ja vozim i suchy triko kdyz je to na celej den. A pokud nenarazis na studanku, kde treba vezmes vodu pri nedelnim prejezdu Brd, napriklad? Na chvilku kolem baraku v pohode, ale jinak sem taky batuzkar.

Roura, Mule je fakt super. A ten zadovej system je bozi. Mam jeste starej cloud walker, vetsi batoh, spis na turistiku a stejne vsude taham mule. Protoze s tim starym camelem mam hned mokry zada. A mule ma i super reseny to pridelani helmy. A ma integrovanou plastenku, to se taky hodi. Fakt doporucuju:)

tl

Odesláno

TLD:Loni jsem koupil silničku, takže teď to mám tak na půl:) Ad.prejezd Brd: Čunčí Huba,Studenej nechá se. Je ale fakt, že nepiju tolik, kolik bych pil mít kemla. Nejdelší švih loni byl zrovna v těch vedrech na Křivoklát,cca 170km.Slo to i s bidonem, hospod po cestě dost. Duši a montpaky vozím pod sedlovkou, pumpička u košíku. Ale nic proti batohum, jen pro mě je přesnější ten pocit "volnosti"

Odesláno

kral, jasny, na silnicce to asi chapu. Na biku, pokud ses celej den v lese, fakt tech moznosti moc nemas, aby ses napil. Navic je jezdim tim stylem, ze to pustim i tam kde to neznam a pak treba musim kus po svejch a kolo na zadech a to musim lemtat:)

Peknej srovnavak spine.

tl

Odesláno

Roura: pokud budeš ten Camelbak kupovat, tak určitě nekupuj tu základní verzi, ale připlať si za NV. Jak píše TLD, má vychytanější zádový systém a integrovanou pláštěnku. Já s ním byl včera poprvé na švihu, měl tam 1,5 litru vody, náhradní dlouhé triko, mobil, klíče, peněženku, pumpičku, duši, nářadí a vůbec jsem o tom batohu na zádech nevěděl. Nemám teda delší srovnání, co se týče odolnosti materiálu, ale batoh vypadá kvalitně a prvotní dojmy fakt pozitivní.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

kral, jasny, na silnicce to asi chapu. Na biku, pokud ses celej den v lese, fakt tech moznosti moc nemas, aby ses napil. Navic je jezdim tim stylem, ze to pustim i tam kde to neznam a pak treba musim kus po svejch a kolo na zadech a to musim lemtat:)

Peknej srovnavak spine.

tl

jj díky,ale v tom videu nejsem já :lol2:  :lol2:

Odesláno

Ten Křivoklát byl ale na biku:-)ono kolem Prahy těch hlubokejch hvozdů moc není.Jak píšeš je to o zvyku, někdo prostě je zvyklej pít po každým kopci.

Odesláno (upraveno)

tady jsem narazil na zajímavý video porovnání baťohů,já vozím Osprey jen v jiný barvě :cheers:

Já mám ten deuter :-)  Líbí se mi na něm , že je takovej univerzální. Tahám ho i když den třeba někam ven do přírody s rodinou.

Jinak na bajka ho beru jen když jedu někam dál nebo se toulat někam kde to neznám :-) Na zádech o něm ani nevim.

Okolo komína ne, a na žileku nikdy, tam je to nepřípustný :)

Upraveno uživatelem Klabrdon
Odesláno

kral, jj souhlas se zvykem, ale nesouhlas s lesama :) Bydlel jsem asi 5let Vsenory/Lety, kousek u Tebe a kdyz to vezmes lesama na Dobris, tak si necucnes:) A beru to jako kousek od Prahy:) At to jezdi.

tl

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...