Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Na první pohled bych ho nebral kvůli zádům. Koukni zpět ve fóru, probírali jsme bágly pro Gustu. Stejně si nic nekoupil, ale tobě to třeba pomůže.

no zatím nekoupil...ale mám stále vybranej osprey raptor 10l.

Jarret...super výkon, ty km i prumerka.

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové jak jsem to tu četl, tak jsem oprasil kolo a po dvou letech na něj sedl a dal si Praha-Tman u Berouna a málem jsem zdech. Ten můj výkon je jak prd do trávy Oproti Jarettovemu výkonu... Ale nějak se začít zas musí.

Používáte nějaký soft na trackovani cesty? Já používám STRAVU (asi každý zná) a na sbírání KOMu mám ještě hoodne času...

Odkaz ke komentáři

no zatím nekoupil...ale mám stále vybranej osprey raptor 10l.

Jarret...super výkon, ty km i prumerka.

Já na základě této diskuze koupil 14l a velká spokojenost. Jenom na to šplouchání jsem si ještě nezvykl.

Odesláno z mého Redmi 3S pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

jako průměrka pod 30 není nic moc. dal bych klidně víc na 350m. čumím jak puk.

o víkendu místo přestříkávání jsem jenom černě matně jezdil. a povídám vám ty kola už opravdu přerostly přirozenou/přírodní neboli natural míru:)

post-11423-0-16429400-1500843150_thumb.jpg

člověk pak musí vybírat trasy takový nadpřirozený

post-11423-0-12251000-1500843185_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ve středu v noci jsem se vzbudil zpocený, zdálo se mi, že můj bike kvůli barvě nejhorším kolem na světě, tak jsem zverboval kámoše a domluvil se na páteční švih. Aladin drobet selhal, takže místo krátké přeháňky nad severní Moravou ze čtvrtku na pátek proběhla celonoční bouřka. Sraz byl u dálnice u Hranic v 9.30h, ani meteoradar se moc nevyznamenal, vypadalo to, že v 8h přestane pršet, chcalo poctivě až do 11h. 

Že to nebude můj den bylo jasné i bez počasí, ráno spěchám na vlak a při přípravě zjišťuji, že cyklopočítač je na 25 % (GPS hodinky vedle mě vzít samozřejmě nenapadlo...), mobil se mi z neznámého důvodu během 30m cesty vlakem vybil z 85 na 45 %.

Píšu sem ale hlavně kvůli zvolené trase. Jeli jsme z Hranic na Odry, poté údolím řeky Odry a Budišovky. Je to tzv. cesta těžby břidlice, všude jsou pozůstatky důlní činnosti, informace k ní a zajímavostem dodá perfektně zpracovaná naučná stezka. Níže například důl Ďáblova tlama:

post-95-0-14190800-1500879044_thumb.jpg

Z Budišova doporučuji vyrazit do Podlesí (zájemci si mohou odskočit k postupně z vojáků se vzpamatovávajícímu se poutnímu místu Stará Voda) a na Červenou horu, kde je jedna z hlavních meteorologických stanic v ČR. Držte se raději modré značky, jinak bude výsledek následující: "modrou znám, tak to zkusíme alternativně a výsledkem byla postupka makadam-lesní cesta-zarostlá cesta-louka s půmetrovou travou  (foto) a 2 km pochodojízda naslepo k něčemu připomínajícímu sjízdný únik z lesa".

post-95-0-28044800-1500879850_thumb.jpg

U kaple sv. Jana Nepomuckého u silnice mezi Gultramovicemi a Starou Libavou se dostanete k dalšímu zajímavého kousku naší krásné země, právě v tomto prostoru proběhla v roce 1758 málo známá bitva (série potyček) u Domašova, která přinutila Fridricha Velikého k opuštění Moravy a ta tak zůstala součástí českých zemí (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Doma%C5%A1ova). Četné tabule k bitvě významně zpříjemní silniční přesun přes Starou Libavou do Domašova. 

Tam začíná další zajímavá terénní vložka, totiž jízda údolím Bystřičky, u Hrubé Vody začíná civilizace a silnice, silnější kusy proto raději zvolí před Hlubočkami žlutou značku nahoru na Pohořany. Kdo ji vyjede s ohledem na podklad a "mírný" kopec bez sesednutí, je mistrem horského kola (já tlačím tak třetinu svahu :)). Z Pohořan do Olomouce je asi nejlepší se svést přes Kopeček po červené.

post-95-0-41819300-1500880910_thumb.jpg

Myslím, že obecně jde o nejhezčí vyjížďku v "okolí" Olmíku, příroda je to fakt nádherná. Hlavně to je i s ohledem na neustálou hranici vojenského prostoru opuštěný kraj, v pátek jsme nepotkali až do Hrubé Vody žádného cyklistu. Občerstvení se i tak najde, VKZ v rekreačním středisku Hadinka je surreálně pozitivní zážitek. Až na onu žlutou na Pohořany nejde o žádné technicky náročné singletracky, ale příznivci širokých plášťů si rozhodně přijdou na své, například je po cestě 8 hezky širokých brodů (4 přes Budišovku, 4 přes Bystřičku). My to samozřejmě měli ozvláštněné předchozím slejvákem, takže jsme v zásadě pořád jeli bahnem a loužemi, kromě neskutečné legrace se to pozitivně odrazilo i na barvě bicyklu, hnusná matná čerň se proměnila v hnědou.

post-95-0-83381600-1500881263_thumb.jpg

Celkem lehce přes 100 km a převýšení ani ne 2000 m, v jednom dni tedy v pohodě zvládnutelné. Doporučená trasa viz https://mapy.cz/s/1ShMy 

Díky za pozornost, třeba to někomu přijde k užitku :)

Odkaz ke komentáři

Když jsem už v tom psaní, tak přidám ještě krátkou zkušenost s novou helmou. Minulý rok jsem si k nové silničce chtěl koupit Giro Synthe, ale přece nedám 6 tisíc za helmu a pořídil jsem za 2,5 osekanou verzi Giro Foray. Zdálo se mi nicméně, že mi při delším používání úplně nesedí, takže klasicky bylo nutné vyzkoušet slepou uličku, spočítat ztrátu a nadělit si Synthe o rok později...

Foto viz výše, nebudu zde psát sáhodlouhé recenze, je jich plný web, ne nadarmo jde podle většiny testujících o nejlepší současnou helmu (například nedávný srovnávací test zde: http://www.outdoorgearlab.com/reviews/biking/road-bike-helmet/giro-synthe-mips). Za sebe mohu říci, že už rozumím té skoro dvojnásobné ceně oproti Foray: helma dokonale sedne, po celém dnu na hlavě poznáte i těch dalších 50 g váhy dolů (220 g celkem) a hlavně dokonalou ventilaci, je to poprvé, co při jízdě cítím, jak mi vzduch "čechrá" vlasy.

V ceně kola a dalších blbostí kolem se těch pár tisíc ztratí, takže vřele doporučuji.

Odkaz ke komentáři

Ve středu v noci jsem se vzbudil zpocený, zdálo se mi, že můj bike kvůli barvě nejhorším kolem na světě, tak jsem zverboval kámoše a domluvil se na páteční švih. Aladin drobet selhal, takže místo krátké přeháňky nad severní Moravou ze čtvrtku na pátek proběhla celonoční bouřka. Sraz byl u dálnice u Hranic v 9.30h, ani meteoradar se moc nevyznamenal, vypadalo to, že v 8h přestane pršet, chcalo poctivě až do 11h.

Že to nebude můj den bylo jasné i bez počasí, ráno spěchám na vlak a při přípravě zjišťuji, že cyklopočítač je na 25 % (GPS hodinky vedle mě vzít samozřejmě nenapadlo...), mobil se mi z neznámého důvodu během 30m cesty vlakem vybil z 85 na 45 %.

Píšu sem ale hlavně kvůli zvolené trase. Jeli jsme z Hranic na Odry, poté údolím řeky Odry a Budišovky. Je to tzv. cesta těžby břidlice, všude jsou pozůstatky důlní činnosti, informace k ní a zajímavostem dodá perfektně zpracovaná naučná stezka. Níže například důl Ďáblova tlama:

attachicon.gif 20170721_132950.jpg

Z Budišova doporučuji vyrazit do Podlesí (zájemci si mohou odskočit k postupně z vojáků se vzpamatovávajícímu se poutnímu místu Stará Voda) a na Červenou horu, kde je jedna z hlavních meteorologických stanic v ČR. Držte se raději modré značky, jinak bude výsledek následující: "modrou znám, tak to zkusíme alternativně a výsledkem byla postupka makadam-lesní cesta-zarostlá cesta-louka s půmetrovou travou (foto) a 2 km pochodojízda naslepo k něčemu připomínajícímu sjízdný únik z lesa".

attachicon.gif 20170721_143533.jpg

U kaple sv. Jana Nepomuckého u silnice mezi Gultramovicemi a Starou Libavou se dostanete k dalšímu zajímavého kousku naší krásné země, právě v tomto prostoru proběhla v roce 1758 málo známá bitva (série potyček) u Domašova, která přinutila Fridricha Velikého k opuštění Moravy a ta tak zůstala součástí českých zemí (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Doma%C5%A1ova). Četné tabule k bitvě významně zpříjemní silniční přesun přes Starou Libavou do Domašova.

Tam začíná další zajímavá terénní vložka, totiž jízda údolím Bystřičky, u Hrubé Vody začíná civilizace a silnice, silnější kusy proto raději zvolí před Hlubočkami žlutou značku nahoru na Pohořany. Kdo ji vyjede s ohledem na podklad a "mírný" kopec bez sesednutí, je mistrem horského kola (já tlačím tak třetinu svahu :)). Z Pohořan do Olomouce je asi nejlepší se svést přes Kopeček po červené.

attachicon.gif 20170721_162724.jpg

Myslím, že obecně jde o nejhezčí vyjížďku v "okolí" Olmíku, příroda je to fakt nádherná. Hlavně to je i s ohledem na neustálou hranici vojenského prostoru opuštěný kraj, v pátek jsme nepotkali až do Hrubé Vody žádného cyklistu. Občerstvení se i tak najde, VKZ v rekreačním středisku Hadinka je surreálně pozitivní zážitek. Až na onu žlutou na Pohořany nejde o žádné technicky náročné singletracky, ale příznivci širokých plášťů si rozhodně přijdou na své, například je po cestě 8 hezky širokých brodů (4 přes Budišovku, 4 přes Bystřičku). My to samozřejmě měli ozvláštněné předchozím slejvákem, takže jsme v zásadě pořád jeli bahnem a loužemi, kromě neskutečné legrace se to pozitivně odrazilo i na barvě bicyklu, hnusná matná čerň se proměnila v hnědou.

attachicon.gif 20170721_135414.jpg

Celkem lehce přes 100 km a převýšení ani ne 2000 m, v jednom dni tedy v pohodě zvládnutelné. Doporučená trasa viz https://mapy.cz/s/1ShMy

Díky za pozornost, třeba to někomu přijde k užitku :)

Super Roberte. Dík za tip. Jen ten odkaz nefunguje. :-(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...