Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

attachicon.gifthumb_bike_40607.jpgPotřebuju poradit. Chci koupit dceři kolo - jedno vím - rozměr 24 a musí bejt pokud možno lehký, holka je střízlík - má jen 24 kg. Mám rozpočet max. 6 tisíc ale radši míň, je toho poslední dobou na mě moc (hodně narozenín v rodině a 2 dovolený). Kolo by nemělo být příliž holčičí, nepotrpí si na to, případně podědí za pár let syn. 

Včera zkoušela toto ale to je trochu přes rozpočet: 

http://superiorbikes.eu/cz/kolekce-2014/junior-kids/junior-starter/607-xc-24-blue.html - to snížení rámu se nám zamlouvá.

Uvažuji ale spíš nad starší verzí - http://jizdni-kola.heureka.cz/superior-xc-24-panda-2012/specifikace/ která by se do rozpočtu vešla

attachicon.gifPanda 24 green.jpgči toto http://jizdni-kola.heureka.cz/specialized-hotrock-24-2012/#!o=2

Jak jste pochopili holka nebude žádná závodnice ale letos už by s náma ráda na výlety. Případně doporučtě linkem něco použitého co stojí za to. Olpram určo ne. 

Dík za každou radu.

Koupit rozumně postavený dětský kolo není vůbec lehký!

cyklovrakoviste.cz

Mají tam zrovna pár lehkých rámů na 24, z jednoho staví pro mě (syna), za 7 až 7.500 bude super kolo. Když počítáš rámovou sadu na tři, i do šesti tisíc by mělo bejt slušný.

Doporučuju!

(a ne, nemám zájem na reklamě)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V sobotu jsem vyrazil s novejma botama. A jak byly nový nebo co, tak sem se nestih vycvaknout, zrovna u takovýho betónku. Strašně to bolelo, bok, loket. A to sem byl střízlivej. Pak jsem spad ještě 2x, z toho jednou na hlavu. Ale to už sem nebyl střízlivej. Kolo to vydrželo.

Odkaz ke komentáři

V sobotu jsem vyrazil s novejma botama. A jak byly nový nebo co, tak sem se nestih vycvaknout, zrovna u takovýho betónku. Strašně to bolelo, bok, loket. A to sem byl střízlivej. Pak jsem spad ještě 2x, z toho jednou na hlavu. Ale to už sem nebyl střízlivej. Kolo to vydrželo.

Odkaz ke komentáři

Zdravim bikery,

od detskych let jsem na kole nesedel a rikam si, ze by to chtelo zmenu. Zatim jenom shanim obecne info a prekvapilo me, ze na bike-forum.cz (prijde mi jako rozumny zdroj informaci) jsou hodne vychvalovani stavitele kol, kteri vezmou ruzne dily a kolo slozi za lepsi penize nez se bezne prodava. Nemate s tim nekdo zkusenost? Jinak jenom pro doplneni, jedna se mi o kolo na silnici i lehci teren s cenovkou do 20 000.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

b-f pročítám poměrně pravidelně a těchto "stavičů kol" jsem si všiml také.

Také mi není úplně jasné, jak se můžou s cenou dostat níž jak seriovky, ale asi to tak bude.

Každopádně v tom vidím velkou výhodu vzhledem k Tvýmu rozpočtu, protože v týhle cenový hladině ty kola jsou většinou někde "ošizený".

Většinou je to vidle a brzdy, ale hlavně aby to mělo XT přehazku - to je základ :-)

Já si svoje RBčko taky nechal sestavit, ikdyž u RB, ale některý věci jsem si dodal sám a jsem spokojen.

Odkaz ke komentáři

Zdravim bikery,

od detskych let jsem na kole nesedel a rikam si, ze by to chtelo zmenu. Zatim jenom shanim obecne info a prekvapilo me, ze na bike-forum.cz (prijde mi jako rozumny zdroj informaci) jsou hodne vychvalovani stavitele kol, kteri vezmou ruzne dily a kolo slozi za lepsi penize nez se bezne prodava. Nemate s tim nekdo zkusenost? Jinak jenom pro doplneni, jedna se mi o kolo na silnici i lehci teren s cenovkou do 20 000.

Po cca. dvaceti letech jsem si koupil take loni prvni kolo a mel jsem podobnej budget. Koupil jsem toto http://www.scottmtb.cz/kola-scott-2013/scott-scale-900/scott-scale-970/ a jsem spokojenej. Pro zacatecnika super a dostacuje. Az se vyjezdim, pujdu trochu vejs.

Hlavne neposlouchej rady typu - "za dvacet jsou kola ozizeny" nebo "pod kilo to je hovno kolo" nebo "jak to neni karbon, tak to nejede", apod.  :lol2:

Odkaz ke komentáři

Stavět kolo a "stavět kolo" je dost rozdíl, záleží na tom v jaké se pohybuješ ceně. Do 50ti tisíc to nemá smysl vůbec řešit, spíš je lepší na sériovém modelu nechat před koupí udělat požadované úpravy. Obvykle se staví kola "na míru" individualistům, kteří nechtějí primárně ušetřit, ale mají natolik odlišné požadavky, že sériové kolo nekoupí. Bavíme se o kole horském či trekovém ? silniční kola se staví většinou individuálně.

Odkaz ke komentáři

Diky za nazory. Je mi jasne, ze s kolama je to stejne jak s hodinkama. "Kdyz pridas dalsich pet tak uz je to o level vis .. a za dalsi dva je to zase jinde ... no a jestli za 30 nebo 40 to uz je jedno ... atd. Takze jelikoz fakt netusim jak me to chytne/nechytne tak pres dvacku nechci jit. Necham tomu jeste nejaky mesic (promyslim co vlastne chci a nasetrim nejakou tisicovku - pro me i ta dvacka je dost :) ) a potom asi zkusim pohledat nejakou slevnenou seriovku v obchode ze sveho okoli. 

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...