Ondraj Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Odesláno 30. května 2009 (upraveno) Mě nějak ty pračky na řetěz nebavily. Takže používám řetězů víc, spojené jsou přes Sram spojku. Jeden sundám, hodím ho na pár dní do petroleje, promažu, připravím pro výměnu. Druhý příjemný efekt je ten, že se vytahují postupně všechny a není problém s přeskakováním. Celkem mám tedy asi 8 stejně vytahaných řetězů a vím, že nový bych už zřejmě nenasadil. Mám sice už koupené kliky a pastorek, ale vzhledem k tomu, že toho najezdím daleko méně, tak tam to původní osazení zůstane dokud to nebude hodně zlobit. Na jednom pohonu je teď přes 10 tis km, měrka ještě nepropadá. Docela mě zajímá, jak toto řešíte vy, protože každý kdo jezdí ví, že provoz bike není úplně levná záležitost. Jo a ještě bych doplnil, že dřív jsem dělal s kamarády poměrně dlouhodobý test mazacích prostředků a jejich vliv na životnost řetězu. No, žádné velké prodloužení životnosti se nekonalo. A to byly kolikrát drahé srágory. Upraveno 30. května 2009 uživatelem Ondraj
B.F.G. Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Odesláno 30. května 2009 Brouzdal jsem po internetu a nasel jsem kola znacky CUBE, muzete mi o nich nekdo neco rict? Musim uznat, ze na pohled vypadaji famozne a co jsem vypochopil tak to jsou nejakci nemci ale moc informaci jsem nenasel. Takový německý Author nebo Kellys. Některá se vyráběla (rozuměj montovala v čr). Nic famózního na nich nevidím .
B.F.G. Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Odesláno 30. května 2009 Mě nějak ty pračky na řetěz nebavily. Takže používám řetězů víc, spojené jsou přes Sram spojku. Jeden sundám, hodím ho na pár dní do petroleje, promažu, připravím pro výměnu. Druhý příjemný efekt je ten, že se vytahují postupně všechny a není problém s přeskakováním. Celkem mám tedy asi 8 stejně vytahaných řetězů a vím, že nový bych už zřejmě nenasadil. Mám sice už koupené kliky a pastorek, ale vzhledem k tomu, že toho najezdím daleko méně, tak tam to původní osazení zůstane dokud to nebude hodně zlobit. Na jednom pohonu je teď přes 10 tis km, měrka ještě nepropadá. Docela mě zajímá, jak toto řešíte vy, protože každý kdo jezdí ví, že provoz bike není úplně levná záležitost. Jo a ještě bych doplnil, že dřív jsem dělal s kamarády poměrně dlouhodobý test mazacích prostředků a jejich vliv na životnost řetězu. No, žádné velké prodloužení životnosti se nekonalo. A to byly kolikrát drahé srágory. Spíš jde o nižší ztráty při správném mazání. Já mám jeden řetěz, když je vytahaný cca do půlky, tak ho zahodím. Pak dám nový a když je zase do půlky tak jde z domu a s ním i kazeta. Převodníky mi kupodivu vydrží nějak dlouho. (možná to bude tím, že sem měl tolik kol a tím pádem každou chvíli nové kliky) Sram spojka není špatná, zlatej byl Conex, vlastně i řetězy. Nejraději mám řetěz XTR(Dura Ace 9, 7701)
Návštěvník YPO? Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Odesláno 30. května 2009 BFG nevíš jestli cannondale dělá v XTC něco ve verzi Jumbo (bez zbytečných pružin) - je čas zase začít jezdit se synkem a ty tlustý trubky jsou jediný co mě uvezou něco takovýho co jsem měl naposled http://gb.cannondale.com/bikes/00/ce/model-0FS9.html
Ondraj Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Odesláno 30. května 2009 (upraveno) Spíš jde o nižší ztráty při správném mazání. Já mám jeden řetěz, když je vytahaný cca do půlky, tak ho zahodím. Pak dám nový a když je zase do půlky tak jde z domu a s ním i kazeta. Převodníky mi kupodivu vydrží nějak dlouho. (možná to bude tím, že sem měl tolik kol a tím pádem každou chvíli nové kliky) Connex spojku jsem měl taky, byla dobrá (lépe se rozpojovala). K nechtěnému rozpojení zatím nedošlo ani u jedné. Je fakt, že co se řetězů týká, tak je to zajímavá problematika. Je jasné, že životnost ovlivní hodně věcí. Váha jezdce, kde jezdí, jestli jezdí frekvenčně, nebo tahá těžké převody. Určitě hraje roli i křížení řetězu a nevím na co ještě jsem zapomněl. Ze svého okolí oscilovala u kamarádu životnost řetězu cca 1000-2000 km (horská kola). U silniček to asi bude víc. Jinak si pamatuji, když jsem jezdil víc a pořád něco měnil, že cena 1km byla jako jízda taxíkem. Nejvíc mě mohlo třeba nas.., když jsem na boku o šutr prorazil úplně nový plášť kolem litru. Máte tu moc hezká kola, i nějaký full by mě lákal, ale asi už zůstanu u klasiky. Líbí se mi, že jezdí čím dál víc lidí. Někteří jsou i takoví vybavení vším možným, i když nenajedou ani 50 km ročně. Upraveno 30. května 2009 uživatelem Ondraj
B.F.G. Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Odesláno 30. května 2009 BFG nevíš jestli cannondale dělá v XTC něco ve verzi Jumbo (bez zbytečných pružin) - je čas zase začít jezdit se synkem a ty tlustý trubky jsou jediný co mě uvezou něco takovýho co jsem měl naposled http://gb.cannondale.com/bikes/00/ce/model-0FS9.html No jisťéééé Z duralu už jen řada Caffeine. Je tam model jak s Lefty tak s Headsock. Akorát nevím, jak vážně to myslíš s kilama. Ale jsou to oboje vzduchovky.
Karlos Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Odesláno 30. května 2009 Jo a ještě bych doplnil, že dřív jsem dělal s kamarády poměrně dlouhodobý test mazacích prostředků a jejich vliv na životnost řetězu. No, žádné velké prodloužení životnosti se nekonalo. A to byly kolikrát drahé srágory. Nejde jen o mazání, ale hlavně o čištění. K prodloužení řetězu dochází spíš než jeho vytaháním, tak tím, že se jednotlivé články nečistotami vymelou a tím dojde k prodloužení řetězu. Pokud se bude řetěz neustále udržovat co nejčistší (správné nelepivé mazadlo, pravidelné otírání řetězu, praní řetězu a nezapomenout na čištění zubů kazety a převodníků), tak se jeho životnost znásobí. Čili každý svého řetězu strůjcem Já používám řetězy Sram, kvůli té geniální spojce a pro praní řetězu se mi osvědčila stejná metoda, jako tady popsal B.F.G. Řetěz sundám, šoupnu do ho plastové nádobky, zaleju trochou technického benzínu, uzavřu, chvilku s ním hraju rumbu, pak sajrajt vyleju, naliju čistý benzín, znova rumba, vyliju, nechám okapat, otřu, hotovo. Zabere to 5 minut a řetěz je parádně čistý. A mažu tímhle: http://atombike.cz/mazivo-teflon-plus-60ml-p-1599.html Krásně to v článcích zaschne, řetěz běží parádně hladce a tiše a skoro vůbec nic se na řetěz nelepí. Super. Jezdím ale jen lážoplážo lesní cesty, hodně kopce, kolo crossový Kellys, řetězy Sram 971 (poslední přes 2 tisíce km a pořád ještě dobrý).
Návštěvník YPO? Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 (upraveno) No jisťéééé Z duralu už jen řada Caffeine. Je tam model jak s Lefty tak s Headsock. Akorát nevím, jak vážně to myslíš s kilama. Ale jsou to oboje vzduchovky. --- pěkný kola i ty ceny jsou zajímavější než před lety, ale Jumbo velikost se nevyrábí --- Upraveno 31. května 2009 uživatelem YPO?
bohush Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 Mě nějak ty pračky na řetěz nebavily. Takže používám řetězů víc, spojené jsou přes Sram spojku. Jeden sundám, hodím ho na pár dní do petroleje, promažu, připravím pro výměnu. Druhý příjemný efekt je ten, že se vytahují postupně všechny a není problém s přeskakováním. Celkem mám tedy asi 8 stejně vytahaných řetězů a vím, že nový bych už zřejmě nenasadil. Mám sice už koupené kliky a pastorek, ale vzhledem k tomu, že toho najezdím daleko méně, tak tam to původní osazení zůstane dokud to nebude hodně zlobit. Na jednom pohonu je teď přes 10 tis km, měrka ještě nepropadá. Docela mě zajímá, jak toto řešíte vy, protože každý kdo jezdí ví, že provoz bike není úplně levná záležitost. Jo a ještě bych doplnil, že dřív jsem dělal s kamarády poměrně dlouhodobý test mazacích prostředků a jejich vliv na životnost řetězu. No, žádné velké prodloužení životnosti se nekonalo. A to byly kolikrát drahé srágory. Taky jsem to tak dělával, točil řetězy dokolečka, ale od jisté doby vozím jenom Campa řetězy (se spojkou Sram) a ty vydrží neskutečně hodně a to jak C9 na horáku, tak C10 na silničce. Nové Campa řetězy jsou o chloupek kratší než nové od Shimana, já ho jezdím až se vytahá na 132,6 mm a pak jde pryč, u silničky to dělá nějakých 5 - 6 tis. km, na horáku jezdím málo, tam mi vydrží pár let.
B.F.G. Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 --- pěkný kola i ty ceny jsou zajímavější než před lety, ale Jumbo velikost se nevyrábí --- Jsem zmaten, jumbo je co? XL je velký jako prase ne?
Návštěvník YPO? Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 Jsem zmaten, jumbo je co? XL je velký jako prase ne? XL je 20,7 palce a to je sakra málo - mám 195cm bez bot
l3stat Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 no mám asi taky tak kolem 190-195 přesně nevím a kolo mám 21 a řekl bych žy velikost je ok
PhoeniX Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 Ano, ano, potvrzuji. Výška 193 CM, velikost rámu 21.
Návštěvník YPO? Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 (upraveno) pánové tak snad vím co chci a co nechci - před cannondalem jsem měl author vision 21" a bylo to málo Upraveno 31. května 2009 uživatelem YPO?
l3stat Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 no v tomhle případě hoporučuji tohle veliký to snad bude dost http://carlotta.gotlib.goteborg.se/zoom/493_4/GM_14488.jpg
Quasar007 Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 krásný kousek, jen se bojím že do terénu není nejvhodnější...
B.F.G. Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 XL je 20,7 palce a to je sakra málo - mám 195cm bez bot No raději to zkus, v třeba v Berouně, tam maj kanónů snad dost. Já jsem jezdil na Cad3 Mku a měřím 184cm. A bylo to akorát. A nebo si nech udělat rám od Duratecu, je to v podstatě kopie Cannona. Akorát stojí víc než originál.
Návštěvník YPO? Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 No raději to zkus, v třeba v Berouně, tam maj kanónů snad dost. Já jsem jezdil na Cad3 Mku a měřím 184cm. A bylo to akorát. A nebo si nech udělat rám od Duratecu, je to v podstatě kopie Cannona. Akorát stojí víc než originál. a nebo tam dám půlmetrovej představec
B.F.G. Odesláno 31. května 2009 Nahlásit Odesláno 31. května 2009 (upraveno) Jen nezapomínej, že je to opravdová délka sedlové trubky. Tzn. sloping je potom nutno připočíst. Spíš ta délka. Koukám, že na délku jsou to jen 2 cm na posazu, to by neměl být problém, 1,5cm na celkové délce to taky není problém. Těch 5 cm na sedlovce, to je jedinej problém. Fakt se ti nechce někam kouknout do krámu s kolama? Nebo nějakej Gary Fisher, ty maj rámy dlouhý habakuk 120mm forbec a budeš mít posaz jako na časovku... Upraveno 31. května 2009 uživatelem B.F.G.
nAscA Odesláno 1. června 2009 Nahlásit Odesláno 1. června 2009 muj novy bike (jen se starymi sjezdovymi pedaly, protoze naslapne nechci:) )
Doporučené příspěvky