exBURN Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 Mám zkušenosti s hazkou i přesmykem a řadilo to každý týden jinak. Kolik s tím kolem na chalupě najezdíš? Mě šlo o to že kolega plánuje najet 3000km ročně a tam je těch pár set kč rozdílu mezi Aliviem a Deore poměrně dobrá investice. JInak Epicon z tuning testu má právě dost změn a ne jen olej - vazelína. Navíc si můžeš vybrat zdvih a nastavení dle váhy jezdce. Jinak u Reby jsem si tlaky dost ladil, ale na muj vkus je hrozně prograsivní.
Paw Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 Alivio vs Deore: Viděl bych to ještě trochu jinak - mám kolo z roku 1999, kde je kombinace Altus/Acera - šlape dodnes bez problému a nějakýho velkýho seřizování (kolo dá tak 1500 - 2000 za rok). Kolo tehdy stálo tuším 13 tis. Když se dneska podíváte, co se dává za osazení na kola v týhle cenový relaci, tak je to právě zmíněný Deore, občas kus SLX apod. Můj názor je tedy ten, že dnešní Deore je kvalitou na úrovni dřívějších Acer a je to tak v podstatě základ pro trochu vážnější ježdění. (podpora pro tuhle teorii by se určitě dala dohledat na nějakých cyklistických fórech)
mikymik Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 Kolo má najeto asi 20 tis. km, ale teď už na něm najezdím jen pár set ročně. Pokud jsi to musel takhle často ladit, viděl bych problém ve špatné koncovce bowdenu nebo prostě smůle na špatný kus - také jsem to zažil úplně nová, rovná přehazovačka XT. Kamarád Epicona měl a půl sezony mu opravdu docela dobře fungoval. Tak vzduchové vidle progresivní zdvih mají, komfort pružiny jsem nikdy nezažil.3000 km ročně je už docela dost, tak jsem mu také radil Treka se vzduchovým Reconem, X5, slušnými koly a Avidama za 19 kKč
Gustaf Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 tak vysokozdvihaři..co tenhle http://www.shopbike.sk/eshop/action/productdetail/oc/3196070/product/ghost-kato-fs-7-black-2015.xhtml
odjinud Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 Loni jsem osadil jedno starý kolo komplet novým Aliviem, teda mimo STX RC přesmykač. Kolo je na chatu, ev. pro přítelkyni, takže jen tak na občasné projetí, pár kiláků ročně.Popravdě nic moc, zpočátku ok, nicméně se celkem rozštělovalo. Zatím nemám potřebu to ladit, ale čekal jsem víc. Jediný, co je znát, je přechod na V brakes (Deore).A to jsem dal pryč STX převodníky a LX přehazku.... asi fakt to jde docela dolů.
wave ceptor Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 (upraveno) V 16. 4. 2015 v 18:27, Gustaf napsal: tak vysokozdvihaři..co tenhle http://www.shopbike.sk/eshop/action/productdetail/oc/3196070/product/ghost-kato-fs-7-black-2015.xhtml tak ty ho určitě můžeš mít do 30t. což by byla dobrá cena, ale víc se mi líbí ta 29" karbon..... Upraveno 16. dubna 2015 uživatelem wave ceptor
spineshank Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 V 16. 4. 2015 v 18:27, Gustaf napsal: tak vysokozdvihaři..co tenhle http://www.shopbike.sk/eshop/action/productdetail/oc/3196070/product/ghost-kato-fs-7-black-2015.xhtml tak jakooo ,toto je zatím to nej co si nahodil,toto je paráda
spineshank Odesláno 16. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2015 jj nějak to blbne u těch citací...taky jsem to napsal a nějak to není vidět
Gustaf Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 paráda...tak jsem zvedavej, az to bude po kupe
Krupkic Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 To já taky. Včera jsem udělal hned první botu. Koupil jsem střed Sram a neuvědomil jsem si, že bude nekompatibilní s klikama Shimano. Navíc se ten střed musel seříznout takže už nepůjde ani vrátit
spineshank Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 V 17. 4. 2015 v 6:02, Krupkic napsal: To já taky. Včera jsem udělal hned první botu. Koupil jsem střed Sram a neuvědomil jsem si, že bude nekompatibilní s klikama Shimano. Navíc se ten střed musel seříznout takže už nepůjde ani vrátit tak gratulace,těším se až to bude v kupě no a ten střed radši nebudu komentovat
Gustaf Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 V 17. 4. 2015 v 6:02, Krupkic napsal: To já taky. Včera jsem udělal hned první botu. Koupil jsem střed Sram a neuvědomil jsem si, že bude nekompatibilní s klikama Shimano. Navíc se ten střed musel seříznout takže už nepůjde ani vrátit ciwe, ti je pěkný :D
Krupkic Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 Ještě to bude radost to sestavit. Tipuju, že budu mít krátkou hadici na zadní brzdu, protože jsem jí zkracoval a tenhle rám je delší. Ale těším se moc, až to konečně projedu. Kola mi dělá hnoj z BF a možná budou už dneska hotový, na ty se taky těším
Gustaf Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 koukam na počasí...zejtra ma bejt polojasno, tak asi vyrazim bajkovat...
palom Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 kolegovci, sorry, ze sa vopchavam do vlakna trocha od veci, no po vcerajsich skusenostiach na svihu na ziletke, by som potreboval poradit s nejakou blikackou na denne svietenie...nedate mi tip? zatial viem len o dole uvedenom, no ten je v nasich koncinach nedostupny: http://www.bontrager.com/features/flare_r
Gustaf Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 V 17. 4. 2015 v 5:48, Krupkic napsal: Tak jsem se dočkal http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-14892.html tady nějakej kolega...
Doporučené příspěvky