F.B. Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Tak sa chystam vyskusat strap ala MM300 od mojho islandskeho hodinko-kamosa. Mal by byt makksi a pohodlnejsi ako origos. Druha vec je, ako bude k modrym Monstram (ne)pasovat... (fotka je pozicana z Google) A mam pocit ze som tu zahliadol, ze byva problem s vyztezejkovanim tych origos strapov na Monstrach. Jak na to, mate niekto nejake hintiky? Alebo kde ten - alebo nejaky fajn univerzalny nastroj na vyztezejkovanie kupim online... Dik vopred :-) F.
ggrand Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 (upraveno) F.B. : Nechci ti předčasně kazit radost, ale MM řemen není moc pohodlný a vůbec si nejsem jistý, jestli bude co do pohodlnosti lepší než ten s nápisem Seiko, který mi přišel jako jeden z nej od Seika. Upraveno 2. dubna 2014 uživatelem ggrand
Návštěvník Strocek Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Tak sa chystam vyskusat strap ala MM300 od mojho islandskeho hodinko-kamosa. Mal by byt makksi a pohodlnejsi ako origos. Druha vec je, ako bude k modrym Monstram (ne)pasovat... A mam pocit ze som tu zahliadol, ze byva problem s vyztezejkovanim tych origos strapov na Monstrach. Jak na to, mate niekto nejake hintiky? Alebo kde ten - alebo nejaky fajn univerzalny nastroj na vyztezejkovanie kupim online... Dik vopred :-) F.Tenhle gumák se mi moc nelíbí a přijde mi už takovej přeplácenaej a když vidím ty pyramidy tak si vzpomenu na nějakýho metaláka v džísce se cvočkama a pyramidama .Vystěžejkovat Monstra jde naprosto v pohodě, jelikož je můžeš vystěžejkovat z venku a jsou tam velký díry pro tlustý stěžejky, takže když vezmeš slabou kancelářskou sponku, tak to vyztěžejkuješ taky. Je tam díra jak do pr.... . Spíš než s vystěžejkováním byl problém se zkrácením tahu, když si nevěděl jak na to, ale tady ve vlákně je lehkej návod a foto, takže to je pak taky jednoduchý. Mám v plánu ještě pochystat tenhle gumák http://www.watch-band-center.com/watchstrap-p4846h304s313-Watch-band-Atlantis-.html pro mě červený pro kolegu oranžový. Měl jsem od stejné značky, ale černou překlápěčku a ten byl dobrej a i příjemnej, píšou že by měl být kvalitní, tak uvidíme. Pak podám info
McStinger Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Tak sa chystam vyskusat strap ala MM300 od mojho islandskeho hodinko-kamosa. Mal by byt makksi a pohodlnejsi ako origos. Druha vec je, ako bude k modrym Monstram (ne)pasovat... F. Vidím, že sa im chystáš dať na frak, chúďatkám ... A také pekné hodinky to bývali
Pelikan73 Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Zdravím Chtěl bych se zeptat všech členu Chronomagu jaký je kvalitativní rozdil ve strojcích které se používají v Monstrech?co jsem tak zběžně četl tak jsou dva kalibry které se nejčastěji používají a mně by zajímalo jestli někdo nečetl nějakou recenzi jako kalibr vers. kalibr Odesláno z mého GT-I8530 pomocí Tapatalk 2
ggrand Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Strocek : Hmm na Monstra Citizen řemen... aspoň je to v Japonsku Pelikan73 : Nové Monstra mají hacking a možnost ručního nátahu. Co víc tam chceš porovnávat?
Pelikan73 Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Asi nic jenom jsem chtěl vědět jestli je lepší si koupit ty s tim ručním nátahem a nebo je to celkem jedno a taky jestli v těch levnějších je ten strojek stejně kvalitní jako v těch s ručním nátahem;) Odesláno z mého GT-I8530 pomocí Tapatalk 2
ggrand Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Kvalitativně jsou stejné. Na 2. stranu, co tam není, nemůže se nikdy pokazit, takže pokud bych zašel do extrému, tak vyšší absolutní životnost asi bude mít strojek 7sxx.
Pelikan73 Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Diky moc za odpověď Odesláno z mého GT-I8530 pomocí Tapatalk 2
Rainee Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Ahoj kluci, nenávidím tohle forum. Když jsem se zaregistroval, přišly mi Monstra jako totálně nehnusnější hodinky, co jsem kdy viděl a vůbec jsem nechápal, jak to někdo může vzít na ruku. Postupem času jsem pochopil, že je to trochu jinak a udál se u mne přerod, kterým si tady prošla spousta lidí a dnes mohu říct, že si je asi budu muset pořídit. Sám jsem z toho hotovej, na to, že jsem si chtěl pořídit něco ve stylu pilotek nebo quartz v chronu na zimní období, tak jsem skončil úplně jinde. Sice se tomu bráním, protože potápky mám a zařekl jsem se, že nebudu sběratel a každé moje hodinky budou jiné a na určitou příležitost, abych neměl dilema, které si ráno vzít. No a finance už mi dovolí jen poslední hodinkovou investici a post zimních hodinek je stále neobsazen a prodávat Atlasy kvůli Monstrům se mi nechce, na to se mi moc líbí a mám je moc rád. Takže to musím ještě pečlivě zvážit.Nicméně, cítím se být pravověrným Seikařem a jak se říká, kdo neměl Monstra, jako by nežil a navíc se mi opravdu začínají líbit. Takže se dostávám k tomu, proč sem píšu. Kdybych se rozhodl pro koupi, mám dva dotazy:1. Zvolit stará Monstra nebo novější model s hacingem a ručním nátahem? Osobně spíš tíhnu ke staršímu modelu, dle mého "větší koule" a opravdová Monstra a navíc mám osobní zkušenost, že 7S26 je kolikrát přesnější než 4R36. Ale mohu se mýlit. 2. Zase to moje barevné dilema, nedávno jsem to řešil u Sarbů. Samozřejmě vím, že když Monstra, tak oranžová. Vzhledem k tomu, že mám většinu hodinek s tmavým cifrem, tak se nabízí ta oranžová a k Monstrům opravdu sedí, když už "úlet", tak se vším všudy. Jen mám strach z jedné věci. Oranžády si dovedu představit ke kraťasům, barevnému tričku a sandálům k vodě nebo na rozjásaný sluneční den u moře na pláži, ale už méně na běžné nošení. Tam mi sedí spíš ty černé. Ale ty mi zase připadají takové moc usedlé, už to nejsou ty provokující a pobuřující hodinky jako oranžové. Tak co s tím? Mám stejný problém.... Vždycky mi přišly jako úchylně ošklivé hodinky, které může nosit jenom vůl. Prostě jim chybí ladnost Seamasterů. Jenže pak jsem je párkrát viděl, měl na ruce a ony jsou tak ošklivý až jsou nehorázně pěkný. Osobně se mi víc líbí nové SRP315K1 (líbí se mi černá luneta, jen nevím jestli se po čase neošoupe), ale asi zvolím SRP309 ... Přikládám obrazové srovnání obou: http://www.watchesbysjx.com/2012/08/comparison-new-and-old-seiko-monsters.html
yaro Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Přikládám obrazové srovnání obou: http://www.watchesbysjx.com/2012/08/comparison-new-and-old-seiko-monsters.html ...nevím kde je chybka??? viz odkaz:Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist.
yaro Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Sorry, asi je to rukama, ale to porovnání mi "hází":Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist.
Pelikan73 Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Ja jsem dopadl stejně ale pak jsem na to kouknul normalně přes odkaz z e-mailu na tu zprávu a tam to šlo bez problému:rolleyes: Odesláno z mého GT-I8530 pomocí Tapatalk 2
yaro Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Ja jsem dopadl stejně ale pak jsem na to kouknul normalně přes odkaz z e-mailu na tu zprávu a tam to šlo bez problému:rolleyes: Odesláno z mého GT-I8530 pomocí Tapatalk 2 Snad jsem toho zatím až tak moc nevypil... v tom odkazu je prostě pár písmen navíc, jen jsem na to nepřišel hned... správně má být tohle.
Rainee Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 ...nevím kde je chybka??? viz odkaz:Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist. To se omlouvám, do odkazu se mi asi spatně vloudil konec řádů :http://www.watchesbysjx.com/2012/08/comparison-new-and-old-seiko-monsters.html Případně přes google, článek se jmenuje: Hands-on comparison: Seiko Monster 4R36 Gen. 2 vs. Seiko Monster 7S26 Gen.1 Moje chyba :-)
yaro Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 To se omlouvám, do odkazu se mi asi spatně vloudil konec řádů :http://www.watchesbysjx.com/2012/08/comparison-new-and-old-seiko-monsters.html Případně přes google, článek se jmenuje: Hands-on comparison: Seiko Monster 4R36 Gen. 2 vs. Seiko Monster 7S26 Gen.1 Moje chyba :-)...nic se neděje, kdo je zvědavej a zvídavej, ten si nakonec poradí... na tom porovnání je vidět, že ta korunka staršího modelu je prostě hezčí než ta současná...tak nějak víc odpovídá "brutálnímu" vzhledu Monster, než ta nová, ta je taková moc "uhlazená"
Návštěvník Strocek Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Strocek: Hmm na Monstra Citizen řemen... aspoň je to v Japonsku Čéče, ty čísla by mi vadili. Asi nic jenom jsem chtěl vědět jestli je lepší si koupit ty s tim ručním nátahem a nebo je to celkem jedno a taky jestli v těch levnějších je ten strojek stejně kvalitní jako v těch s ručním nátahem;) Odesláno z mého GT-I8530 pomocí Tapatalk 2 první generace monster kalibr 7S26 - 21 jewels, natahování pouze pohybemdruhá generace monster kalibr 4R36 - 24 jewels, natahování pohybem, korunkou, hacking některé limitky z první genrace kalibr 7S36 - 23 jewels, natahování pouze pohybemčim víc jewels tím víc Adidas... Přesnost by měla být lepší, ale myslím, že v tom nebude nějaký extra rozdíl. Osobně bych šel do novějšího modelu. Já myslím, že Japončík ví co dělá a když s něčím novým vyjde, tak to má dobře spočítaný.
F.B. Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Tak som konecne tu :-) Modre dostali na frnak. Prve pocity nie su boh-vie-ake, nie je to veru ziadne pohodlie. A to vraj ta origos guma na MM300 je este drsnejsia... Ak sa nestane nejaky zazrak, tak pôjdem naspat k modremu originalu?a casom snad skusim ISOFRANE a hlavne urcite nieco kozene. Jj, ak ste sa dostali až sem, tak viem že týmito fotkami riskujem, že ma budete peskovať za goralky?ale čo už, to je život, nie? F.
ggrand Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2014 Čéče, ty čísla by mi vadili. Přesnost by měla být lepší, ale myslím, že v tom nebude nějaký extra rozdíl.Ty čísla lezou dolů snad i pohledem.Jinak k přesnosti...oficiální data říkají, že z fabriky má 7Sxx lepší toleranci přesnosti než 4Rxx.
McStinger Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2014 Modre dostali na frnak. ...vma budete peskovať za goralky?ale čo už, to je život, nie? F.Chúďatká moje, čo vám to urobil? A ešte pri tých gorálkach ... Z takých sme mali záves, keď som bol malý
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se