tovaryš Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 Což jsou ovšem věci, které s funkčním r/c těžko zjistíš. ...jasný...proto jsem to vyzkoušel....poslední seřízení 18/11 a teď jsou +9 sec oproti DCF77 ....přes zimu mám automatický příjem vypnutý...
Frostie Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 ...jasný...proto jsem to vyzkoušel....poslední seřízení 18/11 a teď jsou +9 sec oproti DCF77 ....přes zimu mám automatický příjem vypnutý...Ono je to v našich světelných podmínkách lepší, kvůli Aku. Jak jsi koneckonců i sám psal
5etter Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 Díky těmto hodinkám sem si uvědomil, že solární napájení je pěkná chujovina. Minimálně tehdy, pokud člověk hodinky střídá a nežije v takových podmínkách, kde celoročně pere slunko a nosí se krátkej rukáv. Uživatel musí myslet na to, aby pořád šetřil energií, na zimu vypínal RC, auto EL, moc nesvítil, lepil hodinky izolačkou na okno nebo naopak dával do tmy, aby se aktivoval mód Power Save... Když mi ukazatel baterky klesl z H na M, začal jsem šílet. Kdykoliv mám hodinky na ruce a dám je pod rukáv nebo manžetu bundy, cítím se provinile, že nedobíjím. Člověk na to furt musí myslet a je to prostě svazující. Zatímco když máš v hodinkách desetiletou baterku, tak seš v klidu a nic neřešíš... (Možná to moc řeším, ale já su prostě takovej)
siwi Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 To fakt řešíš Hodinky zimu v poho přežijou.
5etter Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 No jo, ale baterkáče přežijou deset zim a nemusíš s nima praktikovat všechno to, co jsem popsal výše. Je to absolutně bez starosti. Pokud má být hlavní výhodou soláru, že u nich nemusíš měnit baterku, tak je to vedle hodinek s desetiletou baterkou diskutabilní. Za období dvaceti let u nich jednou vyměníš baterku, u soláru ti beztak odejde kondenzátor nebo něco a budeš to měnit taky.Ale máš pravdu, moc to řeším
tovaryš Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 ...i kdyby měly být na M, tak v létě se nabijí zase do plna a je vystaráno...já je mám venku teď taky skoro pořád pod rukávem... do PS přejdou jen pokud jsou ve tmě od 22:00 do 06:00 ...ale ono se teprv ukáže, jak dlouho ta nabíjecí baterka vlastně vydrží..
5etter Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 (upraveno) Do PS v tebou zmíněné době, pokud je hodinu tma. Já mám lidlovnici na stinném místě, takže večer se uspí a klidně spí celý další den, dokud je nevytáhnu na světlo. P.S.: Pokud mám na mobilu míň jak 80% baterky, jsem nervózní s hledám nabíječku. A to mám model, který vyniká dobrou výdrží baterie. Takže asi tak Upraveno 21. února 2018 uživatelem 5etter
Olin.uj Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 Já bych to také neřešil.. Mám taky soláry a nechovám se k nim nijak zvlášť.. Když chci.. vezmu je na ruku, jinak jsou v hodinkovnici.. Mám je víc jak deset let..
siwi Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 5etter: O soláru vs. desetiletá baterie se tu už před lety vášnivě debatovalo s nulovým výsledkem Vždyť komu tu hodinky vydržely 10 let? To ti mnohem dřív praskne ten igelitovej pásek a hodinky ztratíš někde v lese nebo v rybníce. Hele, on je výrobce fakt neplánoval jako rodinné stříbro pro tvoje vnoučata
Hospodský Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 Nic, co by nevyresila hodinkovnice s pruhlednym deklem. Solary mam nejedny a zadny problem i kdyz je nenosim.
5etter Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 Jj, nerad bych tady takovou nikam nevedoucí diskuzi zase rozpoutal. Byl to jenom povzdech, nebo spíš moje zjištění, o kterém jsem se chtěl podělit. Pro člověka mého typu je prostě lepší volbou desetiletá baterka. Konec hlášení.
siwi Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 Osobně to mám hozené tak, že u hodinek, se kterými chci blbnout (světýlko, budíky, rádio), je lepší solár. Když se vybijou, tak se nabijou. Naopak u hodinek, které mají ukazovat jenom čas, je určitě lepší ta desetiletá baterka.
tovaryš Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 ...já jsem to bral tak, že díky tomu průběžnýmu dobíjení by mohly vydržet co nejdýl tak, jak je výrobce poskládal v prvovýrobě, takže zachování odolnosti proti vodě a tak... [jestli měnit těsnění při používání ve vodě je zas na jinou diskuzi..]
Návštěvník Chilliluk Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Odesláno 21. února 2018 Já to mám asi tak..někdy mě baví něco nabíjet ( např. úchylně třeba pravidelně občas nabíjím autobaterii, což většina lidí nedělá a je to asi jedno), někdy mě to obtěžuje..takže solární hodinky většinou při tomhle záchvatu nabíjení dám na parapet na sluníčko a nechám je tam několik hodin, pak třeba další den znovu, abych si byl jistý, že jsem je nabil opravdu do plna. Pak mě ale mrzí používat náročné funkce, protože si je nechci hned moc vybíjet, když jsem je tak pracně nabil. Na druhou stranu, hodinky s obyč. baterií vůbec nešetřím, vůbec to neřeším, a když je potřeba, baterii prostě vyměním. Největší problém soláru vidím v tom, že když mám takových hodinek víc, začne mě to obtěžovat, protože ty, co nenosím, bych chtěl dát do šuplíku, a to u soláru není dobré, takže se mi pak různě někde válí, jen aby byly na světle..obyč. baterkáče prostě strčím do šuplíku a je to. Závěr je z toho asi takový, že větší pocit svobody mi paradoxně dávají hodinky s obyč. baterií.
lub Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Odesláno 22. února 2018 sranda je, jak se úvahy na tohle téma ve vlnách pravidelně vracejí. v podstatě souhlasím s 5etterem a Chillilukem. měl jsem momentálně chuť na rc/solar a už mě to zase pustilo. i na základě těchto debat. starat se o ně pomalu jak o dítě - zapínat, vypínat, slunit.. fakt ne.nevim jak to máte vy, ale mě, asi jak stárnu, čím dál větší složitost (obecně všeho) začíná nějak prudit a unavovat. jako dneska můžeš všechno. nabušený, vybavený, s nastavením všeho možného i nemožného (a hlavně zbytečného), v mrtě barvách a tak.. si ale říkám co jako z toho, no. typicky třeba chytrý hodinky co ti všechno sledujou, nebo multimedialita u aut (pomalu hlavní téma u testů. asi málokoho zajímá zavěšení náprav, kce motoru, základní mechanika - taková ta podstata). jak to pozlátko lidi hrozně táhne, jdou za tím jak malý děti. nebo kolik si jen musíš pamatovat kódů a přístupových hesel, to mi taky vadí. by mě zajímalo, jak to bude třeba za další generaci.. no nic, to jen takovej povzdech po ránu.
Ibe Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Odesláno 22. února 2018 sranda je, jak se úvahy na tohle téma ve vlnách pravidelně vracejí. v podstatě souhlasím s 5etterem a Chillilukem. měl jsem momentálně chuť na rc/solar a už mě to zase pustilo. i na základě těchto debat. starat se o ně pomalu jak o dítě - zapínat, vypínat, slunit.. fakt ne.nevim jak to máte vy, ale mě, asi jak stárnu, čím dál větší složitost (obecně všeho) začíná nějak prudit a unavovat. jako dneska můžeš všechno. nabušený, vybavený, s nastavením všeho možného i nemožného (a hlavně zbytečného), v mrtě barvách a tak.. si ale říkám co jako z toho, no. typicky třeba chytrý hodinky co ti všechno sledujou, nebo multimedialita u aut (pomalu hlavní téma u testů. asi málokoho zajímá zavěšení náprav, kce motoru, základní mechanika - taková ta podstata). jak to pozlátko lidi hrozně táhne, jdou za tím jak malý děti. nebo kolik si jen musíš pamatovat kódů a přístupových hesel, to mi taky vadí. by mě zajímalo, jak to bude třeba za další generaci.. no nic, to jen takovej povzdech po ránu.Tyto pocity asi nemas sam
Frostie Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Odesláno 22. února 2018 Tyto pocity asi nemas sam Rozhodně. Teď jsem opustil r/c, zatím ještě dávám péči o solár, ale ze všeho nejraději vyhlížím pro mou hnátu rozměrově vhodného nástupce F91W. Ty jsou sice parádní a plně funkční, ale dnes už bohužel jen na malé zápěstí.
Ibe Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Odesláno 22. února 2018 Rozhodně. Teď jsem opustil r/c, zatím ještě dávám péči o solár, ale ze všeho nejraději vyhlížím pro mou hnátu rozměrově vhodného nástupce F91W. Ty jsou sice parádní a plně funkční, ale dnes už bohužel jen na malé zápěstí.Tak tak, pro me dobry Co jejich nova vetsi verze? W-217H
Frostie Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Odesláno 22. února 2018 Tak tak, pro me dobry Co jejich nova vetsi verze? W-217H Je v hledáčku.
siwi Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Odesláno 22. února 2018 To, co tu píšete o soláru, tak nějak vyplývá z jeho podstaty. Ale v praxi mi to zase nepřijde tak omezující. Tedy za předpokladu, že uživatel není chronomagor s 10ti hodinkami, které střídá. Ten, kdo má soláry jako jediné hodinky a každý den je nosí, nic z toho řešit nemusí. Velmi dobře si vzpomínám na své analogové solární Citizeny. Nosil jsem je 2 roky a nikdy ani nenaznačily, že by měly málo energie. A to se svými funkcemi rovnaly dobře vybaveným digitálkám. Při jejich užívání oběhla některá ručička ciferník třeba i 20x, což je energeticky mnohem náročnější než zobrazení čísílek na displeji. Osobně tedy považuji solární dobíjení u hodinek za velký pokrok kupředu a omezení, o kterých tu padla řeč, jsou spíš podle mě v hlavách uživatelů než v technologii samotné.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se