Přejít na obsah

Omega Speedmaster Professional "Moonwatch"

kloubik

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • po měsících...
  • po měsíci...

Jestli já už nestárnu.

Našel jsem toto vlákno s parádní recenzí o super hodinkách a pak pročítám reakce ostatních a nešel jsem tam i svoji z roku 2013.

Ale musím říct, že jsou to pro mne pořád jedničky i po těch letech. Moonwatch - Dreamwatch

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Vlakno z roku 2013. Dnes je 23.9.2021  a moje prve Moonwatch na ruke. Dnes nove kupite za 6950eur alebo  176391 CZK

Vtedy este nik zrejme netusil ako porastu na cene. Ich historia je zachovana a to ma fascinuje. Mam sice zafir,ale koli mojmu zivotnemu stylu by Hessalit nevydrzal dlho neposkriabany. Su tak nenapadne na ruke,ze su az vynimocne. Mam ich tyzden a popravde -1s den,sem tam, 0s .A nosim ich stale okrem spanku. 3861 caliber.Co je krasa.

Upraveno uživatelem jamikadze
Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, jamikadze napsal:

Vlakno z roku 2013. Dnes je 23.9.2021  a moje prve Moonwatch na ruke. Dnes nove kupite za 6950eur alebo  176391 CZK

Vtedy este nik zrejme netusil ako porastu na cene. Ich historia je zachovana a to ma fascinuje. Mam sice zafir,ale koli mojmu zivotnemu stylu by Hessalit nevydrzal dlho neposkriabany. Su tak nenapadne na ruke,ze su az vynimocne. Mam ich tyzden a popravde -1s den,sem tam, 0s .A nosim ich stale okrem spanku. 3861 caliber.Co je krasa.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • Po letech...
  • po měsíci...
  • po 3 týdnech...
  • po měsících...

Tenhle příběh jsem si záměrně nechal, dokud jednou nebudu mít svoje vlastní Moony. Dnes se tak stalo před pár hodinami a já si s chutí a nadšením čtu skvělou recenzi a vaše zdejší postřehy. Udělal jsem dobře, že jsem počkal - jak s nákupem, tak čtením celého vlákna. Jsou neskutečný od prvního nasazení a dlouho se budu kochat a otáčet během dne zápěstím. 😉

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Díky 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Priatelia, citam recenziu z roku 2013. A Speedmaster je dnes, rovnako ako vtedy tak isto popularny. Mozno este viac. Po takmer 30 rokoch sme sa v roku 2021 dockali "faceliftu" ikonickych Moonwatchow. Slovami automobiloveho novinara mozeme povedat, ze toto bol naozaj velky facelift, pretoze model dostal nielen upravenu tvar, ale aj novy "motor". Hodinky ako legendu a jednym z ikonickych modelov netreba predstavovat.  

Zacnime vsak porovnanim s predchadzajucim modelom. Novinka je kratsia, takmer o milimeter tensia a v kombinacii s novym tahom posobi pocitovo a zaroven opticky aj na tensich zapastiach velmi dobre. Ked som skusal predchadzajuci model so starym tahom, jeho koncovky presahovali ponad nozicky, cim fyzicky aj opticky "predlzovali" hodiny do takej
miery, ze na mojom 17 cm zapasti vyzerali az komicky. To bo jeden z dovodov, preco som si povodne moonwatche nekupil. Skratka mi "nesedeli"...

Toto v pripade noveho tahu neplati. Aj mensie zapastia si zostihlenu verziu zamiluju, tah je fakt pohodlny, "netaha" chlpy na ruke a nesmyka sa. Od roku 2023 Omega pridala aj moznost mikronastavenia dlzky tahu, ktory pravidelne vyuzivam. Skoda vsak, ze ma koncovka ponuka len dve pozicie - teda dvojicu nastaveni dlzky. Pripadnym odporcom tahu vrelo odporucam zainvestovat do kupy preklapacej spony a OEM rubber "strapu". Vsetky recenzie si tuto kombinaciu chvalia a aj ja by som tah vymenil za tuto kombinaciu.

Podme vsak po poriadku: 

Priemer puzdra sa nezmenil. Ale lug to lug a celkova hrubka sa zmensili takmer o milimeter a je to citit. S rukou na srdci mozem povedat, ze nove Moony sa nosia ako 40 mm hodinky.

V pripade cifernika Omega pouzila tzv. step dial, ktory modelu dodava viac hlbky. Lumi je vyborna. Citatelnost bielych ruciciek na ciernom pozadi cifra je za mna vynikajuca. Uz som to tu na fore vo svojich prispevkoch spominal. ze v porovnani s tzv. alfa rucickami, ktore Omega pouzila na modeli First Omega in Space su biele rucicky praktickejsie.
Nelesknu sa na slnku ako "alfy". Prosim Vas, ak budete kupovat novu FOIS - toto si skontrolujte, aby ste neboli sklamani.

Dalsim zasadnym rozdielom v porovnani so starsou verziou je zmena kalibra. 
3861 - certifikovany Master chronometer s koaxialnym krokom, vysokou odolnostou voci magnetizmu a 50 hodinovou rezervou je velmi citlivou zmenou.  Omega si nepohnevala "die hard fans" a novy kaliber ostal verny manualnemu natahu a opticky vyzera takmer na nerozoznanie od stareho. Ranny ritual natahovania hodiniek niektori vyslovene odsudzuju, pre inych je to sucastou zaciatku noveho dna rovnako ako salka kavy. Patrim k tej druhej skupine.

Zvysok zmien je v porovnani so starsim modelom naozaj len kozmeticky. Iny tvar nozok, trochu iny font napisov - ale inak Moony zostali Moonami. Skratka najlepsie hodinky na svete...

Ved boli na Mesiaci!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...