ntr23 Odesláno 10. února 2006 Nahlásit Odesláno 10. února 2006 Zdravím příznivce hodinek, co si myslíte o značce MONDAINE - oficiální hodinky švýcarských železnic
Pavel K Odesláno 10. února 2006 Nahlásit Odesláno 10. února 2006 Já mám pouze krátkou zkušenost s hodinkami Camel Trophy Automatic, které by snad měly být vyráběny ve firmě Mondaine. Koupil jsem je asi před měsícem za 1200. Předpokládám že budou cca 10 let staré. Řemínek je nový neoriginální, takže původní asi vzal zasvé, přesto jsou vlastní hodinky velmi zachovalé. Uvnitř je starší verze strojku ETA 2824-2 se 17 kameny a bez regulace šroubkem. Přesto se mi podařilo seřízení chodu kolísajícího tak zhruba +0,5 až +1,5s za den což myslím že je dobré. Další zkušenosti budu mít později.
afrikab Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 Pritelkyne ma Mondaine Model 94118 a naprota spokojenost, jen se mi zatim nepodarilo o nich zjistit vice (treba typ strojku). http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/executiveengravables_1895_31258214
Jeremy Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 Jé to je hezký, to vážně vypadá jako hodiny na železniční stanici! bez ironie. Jen bych odpálil tu vteřinovku..
odklizec Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 Mne se tyhle zeleznicni mondaine velmi libi. Maji akorat tu chybu, ze vetsina produkce je quartz. V dobe, kdy jsem si je chtel koupit meli jen jede nmodel s automatickou etou, ale bohuzel v pouzdre, ktere se mi vubec nelibilo. Takze jsem nakonec nekoupil nic. Skoda, aspon manualni natah kdyby byl..
dehyd Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 Jé to je hezký, to vážně vypadá jako hodiny na železniční stanici! bez ironie. Mám z toho podobný dojem jako Jeremy. Něco takového bych si přesně představil pod názvem konceptu "TAGHeuer Monaco Orient Express"...
afrikab Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 Ta sekundovka je prave poznavacim znakem techto hodinek Sam bych si u pritelkyne nedovedl mechanicky strojek moc predstavit. Ma hodinky opravdu "jen" pro ukazovani casu. K cemuz se relativne bezudrzbovy quartz hodi lepe. Kvalita zpracovani je vyborna (za temer dva roky pouzivani vypadaji stale jako nove).
afrikab Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 Konecne se nasel znalec, co umi ocenit design.
afrikab Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 http://mct.sbb.ch/mct/screensaver A tady je maly nadrazni sporic....
African Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Mě tam celkem chybí datumovka. Ale jinak v pohodě, vteřinovka symbolizuje nádražáckou výpravní plácačku. Jinak jednu dobu dělali i limitovku 7 days tour a přidávali k tomu brožuru s vlakovými trasami a výlety po švýcarsku - 7 dní vlakem. Takže podle mě ryze turistické hodinky, údajně přesné jak Swiss vláčky:)
Viktor Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Verze s dnem v týdnu a datumovkou existuje i v automatu Mně se víc líbí verze pro japonský trh bez datumových okének a bez nápisu automatic, ale jsou všechny malé, jen 35 mm...
Honza49 Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Ty okénka pro den v týdnu a datum to kazí. Bez toho je to pěkné. Mám doma v kuchyni podobný dizajn, bez plácačky.
typograf Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Ano. Ta vteřinová plácačka tam nepatří. Ovšem nevím, jestli ti japonci zvládli, aby minutová ručka poskočila po každé minutě a hodinky při tom udělaly patřičný zvuk jako v prázdné nádražní čekárně.
Roman Šula Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Jo, to typické cvaknutí, to by k tomu mělo patřit, minutová repetice jako vyšitá.
dehyd Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Jééé, to by bylo něco ! Pak už by tomu chyběl jen "parní" alarm - ráno by ti to vždycky pěkně "vypšouklo" do ouška...
Kocour Odesláno 7. května 2006 Nahlásit Odesláno 7. května 2006 Jo, to typické cvaknutí, to by k tomu mělo patřit, minutová repetice jako vyšitá. Jasně, to by bylo ono! :-) Ale vážně, je to velmi vkusný a klasický design. Kvalita bude zřejmě standardní, ale v příslušné cenové kategorii je to dobrá volba.
Jeremy Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Dávám tip na: http://cgi.ebay.de/LACO-Lacher-Chronograph...1QQcmdZViewItem (Já biddovat nebudu, ale asi to patří do tohohle vlákna)
boo-beek Odesláno 8. února 2007 Nahlásit Odesláno 8. února 2007 Chm, mám doma Mondaine, který mi tatík přivezl ze švýcar, když mi bylo asi 15... maj jednu ručičku, jsou krásný - čisté linie, jemný indexy... jenom jsou už dost otlučený:-( A v quartzu:-( Btw, jde hodinky nějak "repasovat" - vyměnit sklíčko atd... ?
vor Odesláno 8. února 2007 Nahlásit Odesláno 8. února 2007 Napiš členovi s nickem mechano, ten Ti poradí. Jestli to ale ještě má nějaký smysl .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se