Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Máte nějaký osvědčený tip na rakouské Alpy - kombinace fajn ubytování ne moc daleko od sjezdovek, sjezdovky hlavně červené a modré, plus dobrá lyžařská škola pro děti. kde se fakt něco naučí ? 

Upraveno uživatelem Ondrej71
Odesláno
  V 10. 1. 2017 v 8:17, Ondrej71 napsal:

Máte nějaký osvědčený tip na rakouské Alpy - kombinace fajn ubytování ne moc daleko od sjezdovek, sjezdovky hlavně červené a modré, plus dobrá lyžařská škola pro děti. kde se fakt něco naučí ? 

jezdíme sem: www.nirwana.at a spokojenost. 

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

V marci sa chystáme s manželkou do Thajska na 10 dní na Koh Samui. Máte nejaké tipy na výlety, zaujímavé miesta, pamiatky, pekné pláže? Chceli by sme po ostrove jazdiť na skútroch. Aké máte skúsenosti s požičaním skútra? Je potrebný medzinárodný vodičák? Taktiež uvítam tipy na dobrého sprievodcu ostrovom (myslím knihu resp. ebook).

Upraveno uživatelem milan79
Odesláno
  V 18. 2. 2017 v 17:45, milan79 napsal:

V marci sa chystáme s manželkou do Thajska na 10 dní na Koh Samui. Máte nejaké tipy na výlety, zaujímavé miesta, pamiatky, pekné pláže? Chceli by sme po ostrove jazdiť na skútroch. Aké máte skúsenosti s požičaním skútra? Je potrebný medzinárodný vodičák? Taktiež uvítam tipy na dobrého sprievodcu ostrovom (myslím knihu resp. ebook).

Lepší než skůtr je auto s automatem ... místy je totiž docela provoz, takže pro řidiče, který nemá levou stranu úplně zažitou, je to trochu stres. V autě budeš víc v klidu. Nahraj si do mobilu maps.me a máš funkční navigaci zadarmo :)

Půjčovnu jedině mezinárodní, AVIS, Europcar apod. ... místní chtějí do úschovy pas a to je dost riziko, když tě totiž zastaví policie a pas nemáš, je co vysvětlovat. Řidičák mezinárodní je vždy lepší, už pro policii a pojistku.

Výlet rozhodně doporučuju na KohTao a AngThong ... jídlo zásadně u lokálů, čím větší "pajzl" tím lepší jídlo :) Ale připrav se na davy lidí ... Thajsko je blízko a lidí je tam jak v Chorvatsku ...

Vše co stojí za vidění je zde:

http://www.kosamui.com/top10-attractions.htm

Odesláno (upraveno)

A jak to funguje u Avis? Stačí finančná zábezpeka na karte?  Ako je to s parkovaním auta nie je problém nájsť miesto napr v oblasti Lamai, Chaweng beach, lebo hotel sme vybrali v oblasi Choen Mon, tak predpokladám, že za nejakou večernou zábavou by sme sa presúvali vozidlom. Pas nedám z ruky ani náhodou. Koh Tao a Ang Thong máme v pláne. Tú stránku mám naštudovanú, zaujímali ma názory ľudí čo tam boli čo za to stojí a na čo sa vykašlať. Tiež by som uvítal tipy na nejaké zaujímavé výhľady na ostrove, kde sa dajú urobiť pekné fotky. mapu už mám stiahol som HERE a ten teraz umožňuje stiahnuť mapy a fungovať v offline režime, ale pozriem aj na maps me. Uvidím, ktorá bude lepšia.

Upraveno uživatelem milan79
Odesláno
  V 18. 2. 2017 v 19:51, milan79 napsal:

A jak to funguje u Avis? Stačí finančná zábezpeka na karte?  Ako je to s parkovaním auta nie je problém nájsť miesto napr v oblasti Lamai, Chaweng beach, lebo hotel sme vybrali v oblasi Choen Mon, tak predpokladám, že za nejakou večernou zábavou by sme sa presúvali vozidlom. Pas nedám z ruky ani náhodou. Koh Tao a Ang Thong máme v pláne. Tú stránku mám naštudovanú, zaujímali ma názory ľudí čo tam boli čo za to stojí a na čo sa vykašlať. Tiež by som uvítal tipy na nejaké zaujímavé výhľady na ostrove, kde sa dajú urobiť pekné fotky. mapu už mám stiahol som HERE a ten teraz umožňuje stiahnuť mapy a fungovať v offline režime, ale pozriem aj na maps me. Uvidím, ktorá bude lepšia.

Rezerva na kartě by měla stačit ... ale kreditní karta je jistota. Parkování je vcelku v pohodě, najdeš místo vždycky. Večer je lepší jezdit taxíkem, je to levný a můžeš pít. Zajímavý je celý ostrov, chce to jezdit dokola a nebát se odbočit do zdánlivě nezpevněných odboček, často vedou na opuštěná místa ... právě aplikace maps.me docela pomůže, je to komunitní aplikace, takže uživatelé tam dávají zajímavé odkazy. Rozhodně si vyřiď pojistku na spoluúčast pro případ autonehody ... stačí uražené zrcátko a je z toho hned deset tisíc.

Jestli budete mít čas, navštívil bych Bangkok ... ten ve mě zanechal rozhodně hlubší dojem ... ubytoval bych se co nejblíž KhaoSan road ... večer je to absolutní bomba. Fajn je Chatuchang weeken market, a pak si pronajmout za pár kaček loď a nechat projet starý Bangkok a jeho vodní kanály, je to hustý střet s realitou. My jsme si na tři dny pronajali jedno taxi, za cca 2000kč nás vozil kam jsme chtěli, čekal na nás a fajn jsme pokecali :) Thajsko je fajn a je to blízko ... jestli cheš opravdovou exotiku bez lidí, musíš krapet dál ... Polynesie je jistota, jen je trochu z ruky :)

Odesláno

Vďaka za info. Myslel som  na mysli samozrejme kreditnú kartu na ktorej si po dobu požičania auta zablokujú určitú čiastku. Ten map me som stiahol a vyzerá celkom dobre stiahol som mapu a funguje pekne. Parkovanie na ostrove je predpokladám zdarma alebo sa aj niekde platí?  Čo sa týka poistenia, tak ani Avis nemá full insurance bez spoluúčasti? Na Bangkog bohužiaľ čas nezostane, lebo máme zabookované letenky na ostrov a taktiež pri návrate domov máme v Bangkoku len cca 4 hodiny.

Odesláno

Parkování je zdarma, Avis si zjisti, připojištění v česku je jistota. Bangkoku je škoda, je to jak přijet do česka a nenavštívit Prahu :) každopádně enjoy it !

Odesláno

Pozeral som ten Avis aj hertz majú aj plné krytie, na karte blokujú 8000 BAT po dobu požičania, asi pôjdem radšej do toho auta. Ďakujem za rady.

Odesláno

Já doporučuji skutr, je to super. Za hodku ježdění se už nemusíš bát ani do centra. Hlavně nedávat z ruky pas a vše při pujčení nafotit. Ale stejně většinu lidí oberou o zálohy atd..Nejlépe zkusit sehnat nějakého evropana co tam má pension a pak pujčit  dopravní prostředek u něj. Na podzim tam v pujčovnách dokonce musela zasahovat armáda- neskutečné okrádání cizinců.

Jinak je na ostrově super Bungy Jump,

Sloni ale stojej za prd a jsou předražení.

Určite navštívit zápasy thajského boxu, mají tam moderní arenu a ceny desetinové oproti Bangkoku a jiným ostrovům.

Jídlo asi bude zklamání o poznání lépe je na tom Kho Pan Ghan - sousední ostrov (tržnice s jídlem kousek od přístavu, asi jedno z nejlpeších na jihu Thajska)

Šnorchlování je užasné na Kho Tau- žraločí zátoka. Také kousek od Samui.  

Ony všechny výlety lodí na jiné ostrovy či do mořských rezervací jsou super. Dokonce se nám jednou večer podařilo pořídit výlet na druhý den ráno rychlolodí do rezervace  pro 2 osoby místo 8tisíc  za 1600 . Ale moc netlačit, jsou už hodně zhýčkaní a nechce se jim smlouvat.

Pokud budete nějaký čas v Bangkoku, nejlepší doprava je tam přes Uber (100% spolehlivost, stovky aut v každou chvilku a ceny jsou oproti taxi desetinové)

Odesláno

Ja teda rozhodně doporucuju motorku, už kvůli propletani se provozem..

Offline mapy v dnešní době nesmysl, vždy všude kupuju simku a data - ať už kvůli Google maps, otevírací doby, recenze, slovník.. Naposled měsíc předtím v Thajsku za 200.. Půjčení na místě, nikdy nedat originál pás z ruky, vozím fotokopie poslední strany, tu ať si klidně vezmou - nikdy nebyl problém

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

potreboval bych nejake typy kam do tepla na dva tydny letosni Vanoce?

Kombinace pamatkove turistiky (pujcim si auto a jedu se nekam podivat) a valeni (plaz, bazen, delfinarium apod) v pomeru cca 2:1 (dva dny poznavam a den se valim).

Podminka je teple more na koupani, let maximalne do 15-16 hodin vc. prestupu, idealne min. 

Uvazoval jsem Yukatan, ale bojime si ziky, tak hledam alterinativy.

Nemate nekdo zkusenosti prosim treba s Thajskem, Vietnamem, Indonesii v tomto obdobi nebo necim uplne jinym? Vim, ze tu je dost cestovatelu. Dik

edit: preferuju koupit letenky a pak ubytovani upravit dle programu, ktery si udelame, jak se nam libi (nechci zajezd, pokud to neni super extra mega vyhodny)

Upraveno uživatelem Qwuiddo
Odesláno
  V 19. 2. 2017 v 23:04, Qwuiddo napsal:

Ahoj,

Kombinace pamatkove turistiky (pujcim si auto a jedu se nekam podivat) a valeni (plaz, bazen, delfinarium apod) v pomeru cca 2:1 (dva dny poznavam a den se valim).

Podminka je teple more na koupani, let maximalne do 15-16 hodin vc. prestupu, idealne min.

Nemate nekdo zkusenosti prosim treba s Thajskem, Vietnamem, Indonesii v tomto obdobi nebo necim uplne jinym? Vim, ze tu je dost cestovatelu. Dik

edit: preferuju koupit letenky a pak ubytovani upravit dle programu, ktery si udelame, jak se nam libi (nechci zajezd, pokud to neni super extra mega vyhodny)

Mam za sebouza posledních pár let z toho co by tě mohlo na vánoce zajímat Bali(komplet na motorce křížem krážem) , Filipíny (2x měsíc - palawan, bohol, Coron(Tao expedice) , samar..), Laos (gibbon Experience), Thajsko (hlavně sever chiang rai a okolí+ koh Mak, Kambodžu, Japonsko a hawaii (měsíc - hlavně Kauai a Big island)

Nejlepší ze všeho jsou pro mne Filipíny, super lidi kteří mluví téměř vždy anglicky, výborný jídlo, příroda a hlavně ostrovy které byly to nejlepší co jsem viděl.

Filipíny navíc bývají dost často v akci letenky, daji se koupit kolem 10k.

Vietnam jedu letos..

Pokud by tě něco zajímalo posli SZ.

Odesláno
  V 19. 2. 2017 v 23:04, Qwuiddo napsal:

Ahoj,

Byl jsem teď v posledních letech Srí Lanka, Vietnam, Thajsko, Borneo a Malajsie. To co chceš podle mě nejlépe splňuje Srí Lanka. Je tam dostatek památek, není to roztahaný na 3.000 km jako třeba Vietnam a jsou tam pěkné pláže, levné ubytování a milí lidé. 

Odesláno

Na valeni jezdim pravidelne do Emiratu, letenky za par supu (pokud ti nevadi se par hodin tisnit v lowcostu) a kdyz poodjedes kousek z Dubaje treba do Ras Al Khaimach, tak i ty sluzby nejsou drahy, chtel bych ale spis neco vic poznavaciho. Na Maledivy bych jel na ryby, coz by se nelibilo polovicce.

Uz jsme chteli jet letosni vanoce, ale zacit to resit zari/rijen nebyl dobry napad, vsechny lety vybookovane.

Takze, tedka se chci pripravit uz predem :).

Japonsko a Kenya jsme byli v minulych letech.

Motorka neprichazi v uvahu, auto je lepsi.

Sri Lanku urcite omrknu, Filipiny take. Thajsko jsem take premyslel, ale nebude to v tomto obdobi masovka?

Byl jste nekdo ten Yukatan?

Odesláno

Yuacatan je dobry na pamatky, byl jsem v Merida pred 10 lety, v okoli bezva pyramidy, severozápadní cast  skyta krasne rezervace s mangrovnikovymi tunely, plamenaky, cenotes. Na vychode (Chitzen Itza, Cancun) jsem nebyl. Ale rozhodne jako jo.

Odesláno (upraveno)

Já jsem byl v Cancúnu před 5 lety na poznávačce a sraly mě ty děsný davy lidí. Všude., Jinak pyramidy, koupání v cenotech a tak je fajn, ale opravdu nutno počítat s masovou turistikou.

Thajsko samotřejmě masovka bude, ale to už je dneska asi všechno :D Ale musím říct, že thajské ostrovy jsou podle mě nejlepší válecí destinace na světě. Nikde jsem neviděl hezčí pláže a křišťálovější vodu.

Jo a jestli chceš zažít opravdu silný zážitek, tak vyraz do Batu Caves (Kuala Lumpur) v době konání Thaipusamu. To je zážitek na celej život :-) Pak se můžeš jedním vnitrostátním letem dostat na Penang, kde je spousta památek a dobrého jídla a pak jen přeletíš na Langkawi, kde se můžeš týden opíjet do němoty (je to bezcelní zóna) a užívat slunce a moře :D  

Upraveno uživatelem Tomas_2002

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...