Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 9. 1. 2026 v 12:07, DavidLC napsal:

Poprosím o doporučení ubytování v Brně, třeba nějaký hotel s wellness, na březen mám lístky na prohlídku Tugendhat, tak že bychom si na stará kolena udělali romantiku 😁. Děkuji... 

Volba jasná, Anybody, jinam bych se nekoukal. Jen tam mají celkem narváno, takže neváhej s rezervací 😀.

Návštěvník STRKKT
Odesláno
V 9. 1. 2026 v 12:07, DavidLC napsal:

Poprosím o doporučení ubytování v Brně, třeba nějaký hotel s wellness, na březen mám lístky na prohlídku Tugendhat, tak že bychom si na stará kolena udělali romantiku 😁. Děkuji... 

Známí si hodně chválili Hotel Vista. Hotel je mimo centrum (Medlánky, Hudcova 72), v dosahu MHD. Vlastně je vozovna hned vedle 😄 Kromě Tugendhatky stojí za to i Arnoldova vila (hned vedle) a vila Stiassni. 

Odesláno
Před hodinou, MK3D napsal:

Volba jasná, Anybody, jinam bych se nekoukal. Jen tam mají celkem narváno, takže neváhej s rezervací 😀.

Jak tě znám, tak je to hotel na hodinku, max dvě 😂

Odesláno
před 3 hodinami, DavidLC napsal:

Jak tě znám, tak je to hotel na hodinku, max dvě 😂

Na celou noc a se snídaní ☝️. Já už nezlobím 😂

• Haha 1
Odesláno

Ahoj, dovolím se optat na osvědčený  "tip" pro rodinnou dovolenou u moře s ohledem na vyžití děcek (6 a 9 let) tzn. nějaké ty skluzavky apod. u hotelu. Odjezd v průběhu prázdnin, hotel polohou u moře. Turecko, Tunis, Egypt asi né...Děkuji moc.

Odesláno

Ja bohuzel konkretni tip nemam, se smradama jezdime kazdej rok do Chorvatska a vzdy velky spoko i bez skluzavek:)

Nicmene taky se zeptam.. usoudil jsem, ze bych se koncem leta ci na podzim ulakomil na nejakou tu exotictejsi dovolenou pro rodinu. Hrozne bych je chtel vzit do Kalifornie kde to mam rad, ale s tim jejich kokotem a imigracnima a podobne je bohuzel USA pro me no-go zona. Chtel bych neco.. civilizovanyho, tedy infrastruktura, jezdeni pucenym autem, ne jeden resort ale spis se ruzne soupat. Rekneme ctrnact dni, deti 9 a 11 let. Nejakej tip? Napada me mimo USA vlastne asi jen Australie, ale ta je zaprvy strasne daleko a zadruhy se zena boji, ze ji tam neco sezere nebo kousne:)

Odesláno

Costa Rica? Nemá žádný vztah k US. (původně jsem chtěl napsat Portoriko).

Kamarád byl s dětmi 2 roky zpátky a líbilo se jim. Další kamarádka co žije v US na Aljašce tam jezdí na zimu s prckem na 3-4 týdny už několik let každý rok.

Nebo co třeba Azory?

Odesláno

@kloubik Dík! Myslíš že ta Kostarika je v pohodě v tom smyslu že si tam pučíš s rodinou auto a bezpečně jezdíš po zajímavejch místech? Vůbec nevim jak to tam je s nějakejma pašeráckejma gangama (moje představa jakožto maloměšťanskýho Čecha:)) a tak. Něco si o tom přečtu. Azory budou krásný, ale asi bych se tentokrát šoupl někam dál..

Odesláno

Ahoj, co ty Azory ? Máte tam někdo zkušenost z poslední doby? Už máme letenky a teď vybíráme nějaké ubytování.

Odesláno
před 5 hodinami, Micey napsal:

Ja bohuzel konkretni tip nemam, se smradama jezdime kazdej rok do Chorvatska a vzdy velky spoko i bez skluzavek:)

Nicmene taky se zeptam.. usoudil jsem, ze bych se koncem leta ci na podzim ulakomil na nejakou tu exotictejsi dovolenou pro rodinu. Hrozne bych je chtel vzit do Kalifornie kde to mam rad, ale s tim jejich kokotem a imigracnima a podobne je bohuzel USA pro me no-go zona. Chtel bych neco.. civilizovanyho, tedy infrastruktura, jezdeni pucenym autem, ne jeden resort ale spis se ruzne soupat. Rekneme ctrnact dni, deti 9 a 11 let. Nejakej tip? Napada me mimo USA vlastne asi jen Australie, ale ta je zaprvy strasne daleko a zadruhy se zena boji, ze ji tam neco sezere nebo kousne:)

A co Madeira? Byl jsem loni a letos jedu zase. Vyžití nepočítaně od koupání v oceánu po treky na horách. Nádherná příroda, vodopády, banánové plantáže, zahrady. Služby super, auto se dá půjčit úplně v klidu. Vypadá to tam jak v Karibiku, ale jsi v EU se všemi výhodami (roaming, platnost řidičáku, cestování na občanku). Dá se tam jet prakticky kdykoliv.

• Dát hlas 1
Odesláno

Chjo, furt mi vycházej jasně nejlíp ty USA. Na náš termín levný letenky, vim že holky by byly z Universalu, Disneylandu, Vegas, parků.. naprosto nadšený. Na druhou stranu, oranžovej pán, TSA, ICE a tak.

Jeli byste tam teďka s rodinou?

Odesláno
před 6 hodinami, Micey napsal:

Chjo, furt mi vycházej jasně nejlíp ty USA. Na náš termín levný letenky, vim že holky by byly z Universalu, Disneylandu, Vegas, parků.. naprosto nadšený. Na druhou stranu, oranžovej pán, TSA, ICE a tak.

A co Japonsko? V Osace je taky Universal World. Letenky dražší než do USA, ale na místě cenově úplně v pohodě, je tam super bezpečno, děti budou určitě nadšený. Akorát volant na druhé straně, ale zas vlakem cestování super.

• Like 1
Odesláno

@Zmrzlinar Bohuzel tim ze pro Japonce uz skoro dvacet let pracuju, posledni po cem touzim je na ne cumet pri dovoleny..:) Jinak jo, jako destinace by me to lakalo velice. V zime Hokkaido, v lete spodek..

• Haha 1
Odesláno (upraveno)

@Zmrzlinar Čoveče ale nasadils mi brouka do hlavy.. vlastně kromě toho že se mi nechce koukat na Japonce, to má fakt samý pozitiva. Dobrý, letenky o něco dražší, ale jinak život tam mnohem levnější, řádově kvalitnější jídlo a služby, atrakce typu Disneylandu a Universalu a akvárek víceméně stejný, celkově bezpečnější. Volant vpravo mi neva, plus bych to zkombinoval s nějakym tim bullet trainem. Plus tam teda už pár místních joudů znám, takže kdyby bylo nejhůř, vždy si poradíme. Hm, hm:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno
před 8 hodinami, Micey napsal:

@Zmrzlinar Čoveče ale nasadils mi brouka do hlavy.. vlastně kromě toho že se mi nechce koukat na Japonce, to má fakt samý pozitiva. Dobrý, letenky o něco dražší, ale jinak život tam mnohem levnější, řádově kvalitnější jídlo a služby, atrakce typu Disneylandu a Universalu a akvárek víceméně stejný, celkově bezpečnější. Volant vpravo mi neva, plus bych to zkombinoval s nějakym tim bullet trainem. Plus tam teda už pár místních joudů znám, takže kdyby bylo nejhůř, vždy si poradíme. Hm, hm:)

Nebýt toho, že jsem přemluvil kamaráda na Koreu, kam je z Prahy přímý let (pro něj deal breaker), tak bych letos Japonsko dal znovu, i když poprvé sám. Aspoň bych se podíval třeba do Seiko muzea. Před lety při předchozích návštěvách jsem ještě nebyl nakažen chronobundem.

A ještě by sis u kolegů udělal očko znalostmi o jejich domovině 🙂 

Odesláno
V 25. 1. 2026 v 11:48, Micey napsal:

Projižděl jsem si Kalifornii se synem cca týden dva roky zpátky, Bylo to super, jeli jsme od San Diega nahoru až do SF s malou odbočkou do Las Vegas, po cestě zastávky v Joshua Tree park, LA, apod.

Ale zrovna ted bych tam asi nejel, to Japonsko zní líp :)

Odesláno

Včera jsem v aplikaci Booking "objevil Ameriku". Je to asi trochu offtopic, ale k hledání dovolené to taky patří a třeba to někomu pomůže.

Hledáme ubytování a chcem se zeptat na posunutí času příjezdu. Zkouším přes aplikaci zadat otázku, ale to stejně jako přes web hledá jen v obecných otázkách. Matně si vzpomínám, že jsem kdysi četl o možnosti zeptat se přímo ubytování ještě před objednáním. Nikde to ale nevidím. Aplikaci mám v češtině. Google napoví přepnout do angličtiny. A hele, je to tam! Najednou se mi u ubytování objeví tlačítko "Ask the property directly". 

Dalším testováním jsme doma zjistili, že tohle se mně objeví jen na iOS (iPadu), na Androidu ani po přepnutí aplikace do angličtiny není vidět (verze by měla být aktuální). Na iPhonu zas pro změnu nemám možnost přepnout jazyk aplikace, prostě to v nastavení není.

Na webu je potřeba taky přepnout do angličtiny, pak se dá doptat přes obecný vyhledávání otázek. Když se odpověď nenajde, tak je pak možnost poslat to do ubytování.

Pokud si kladete otázku, proč se potřebuju na něco extra ptát, když je tam přece spousta informací, tak je to například proto, že občas hledám ubytování, kde potřebuju přes noc bezpečně uložit kola. A zdaleka ne každé ubytování to má explicitně zmíněné a moc lidí se na to taky neptá.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...