Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

Nechce se mi to hledat. Kdo tady psal, že byl na dovolené Moro Jable (Fuerte) a dal cestu Oplem na Playa Cofete? Chystám se tam příští týdnem VW New Beatle. Dám to? Na mapě není žádná cesta :) Neutrhnu tam něco z podvozku?

Byl jsem to já a když to dalo to kupátko od Oplu, tak Brouk musí taky, jen to nebude nic pohodlného. Mapu ani nepotřebuješ, pojedeš pořád za nosem a pak buď doprava na Cofete, nebo doleva k majáku. Cesta ze začátku taková rozmlácená asfaltka, pak už jen rozmlácený bordel, spoustu prachu, kamenů, ale dá se to. To jak vyhrožují třeba delegátí, že jedině SUV je pro amatéry :) Prostě pojedeš 20 km, rychlostí +- 50 a naklepaný tam dojedeš :) Pozor bych si dal hlavně na větší kameny, abys nepíchl, to by bylo nemilé a pak při sjezdu dolů není do některých zatáček vůbec vidět a na tom prachu auto dvakrát moc nebrzdí, tak je potřeba s tím počítat.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Užij si to, momentálně závidím. Cofete bez přehánění řadím mezi nej pláže, kde jsem kdy byl. Má to takovou super atmosféru, vesnička u pláže, Richterova vila, je to i odměna za tu cestu, super vlny, prostředí, tak nějak to do sebe prostě skvěle všechno zapadá, fakt mě to místo nadchlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosim o tip jak hledat bez cestovky ubytko s all inclusive. Chceme si individualni dovcu prolozit nakym valenim s AI a booking mi moc nepomaha...

Navic kdyz chci treba naprimo Hilton na strankach hilton.com, tak mi to nabizi jen par zemi. Divny...

Odkaz ke komentáři

Nechce se mi to hledat. Kdo tady psal, že byl na dovolené Moro Jable (Fuerte) a dal cestu Oplem na Playa Cofete? Chystám se tam příští týdnem VW New Beatle. Dám to? Na mapě není žádná cesta :) Neutrhnu tam něco z podvozku?

Já tam jel s new beetlem cabrio...blbej nápad sundat střechu při příjezdu ke coffete, ale jinak super...cesta šla a i s Beetlem dobrý. Richtrova vila parádní a Coffete uplně skvělá. Cesta byla dobrá..jedeš pořád rovně dolů a na konci zahneš na pláž..

Neutrhneš..když nepojedeš jako prase..

Odkaz ke komentáři

tenge škodolibě jsem se zasmál při představě té sundané střechy :D Jinak souhlas, nejet jako prase a bude to OK. Cestou zpět, jak už jsem věděl co nás čeká, tak jsem si dovolil i víc a taky to ten Opel přežil.

Odkaz ke komentáři

Ono mi to nenabizelo ani ty pofiderni destinace, ale stahnul jsem si hiltonhonors appku a uz tam vidim celej svet, tak pohoda. 

Jinak vubec netrvam na Hiltonu, i kdyz musim rict, ze mi po dvou zkusenostech teda vubec nevadi. Jde mi defakto o to, dostat se jako solo cestovatel do nabidek cestovek. Nasel jsem treba nacesty.cz, kde se da hledat all inclusive ubytko bez letenky pres nemecky cestovky, ale taky to neni uplnej ideal. Neda se koupit ubytko dnes, ale pekne az za dva dny. Verim, ze na to bude nakej web/appka neco ala booking, ale s moznosti AI (coz nabizi jako filtr i booking, ale nevidi vubec nic)

Tak Hilton obecne moc AI nenabizi, krom Egypta a ruznejch pofidernich destinaci. Ja teda jezdim vsude na B&B...

Odkaz ke komentáři

Většinou tahle možnost bývá pro cestovky které si objednají kontingent 300 lidí co 10 dní v resortu,

ale samozřejmě že turistický průmysl tohle umožní i pro jednotlivce.
Používám klasicky Expedii už asi tak 20 let, tady máš link přímo na AI search: 
https://www.expedia.com/g/rg/top-all-inclusive-resorts
jenom si tam dole rozklikni country a vyber si

nebo další klasický Orbitz to taky umí, link na Ai search:
https://www.orbitz.com/lp/all-inclusive-vacations/

nevím tedy kam jedeš, ale v každém případě hezkou dovolenou :) 

Odkaz ke komentáři

Planuju se vydat v dubnu zhruba na tyden do USA. New York mam procestovanej diky Andymu z jeho vlakna docela slusne, ani nevim, jestli ma cenu tu betonovou dzungli videt osobne nebo to vynechat a radeji se mrknout nekde jinde. Chtel bych zustat na vychodnim pobrezi, pripadne zaletet smer New Orleans nebo k velkym jezerum. Nejake tipy, co navstivit? Nechci se valet cely tyden na Bahamach, spis abych neco zajimaveho videl. Diky!

Odkaz ke komentáři

Dotaz ohledně Gruzie pro znalé :notworthy: Zařídil jsem si tam auto, ale všude v průvodcích straší že to nepřežiju, že je to na silnících džungle. Prý je lepší si najmout na místě auto s řidičem a to třeba na celý pobyt, co si o tom myslíte? 

Úplná blbost... Gruzie je úplná pohoda, obzvláště pro tak zkušeného cestovatele...

Odkaz ke komentáři

Jen předpokládám, že si dobrodruh a chceš si užít trochu srandy v místních horách, takže zvol adekvátní auto...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Souhlas s JAJA. Jestli se chceš zabít rychle, najmi si někoho s zigulem u letiště :-). Jako kluci místní umej, ale nervy jsem měl v kyblu už při nastupování :-).

Vyzkoušel jsem oboje. A jinak to k tomu tak nějak patří, dobrodruzo od začátku do konce (doporučím třeba i výlet vrtulníkem, co dokaze ještě vzlétnout a co s tím místní umí, tuhne krev v žilách :-)). I ta alkoholem značně zredena :-).

Odkaz ke komentáři

Ad auto, pujcoval jsem si v Tbilisi (typek ma pobocku i v Kutaisi), 4x4 nejakou velkou japonskou mrchu s predelanym rizenim cca za 250 EUR na 7 dni, kdyby byl zajem tak ti to dohledam.

Pokud chces jet na Kazbeg, vyhodnejsi je letet do Tbilisi, pokud do Svaneti (a stihnout se umyt v Cernem mori) tak vyhodnejsi bude Kutaisi, kam snad lita i Wizzair.

Kazdopadne Gruzie je paradni, a to nejen hory, ale i vinice,pod Gori, Varedza, kolem Kutaisi, a ma  oblibena Ciatura - par fotek zde (krom toho je tam Azerbajdzan, Armenie a Karabach)

https://adobe.ly/2EVr7Z5

Odkaz ke komentáři

Super kluci, děkuji moc za rady, dost jsem si toho vytáhl a zapsal :-) Letím na osm dní a nechci se tam honit jak ocas, protože si myslím že tam určitě neletim naposled. Budu tedy řídit sám no, ruku, nohu z okna a jde se na věc :-)

Odkaz ke komentáři

zbytcne to dramatizujes...cestovani autem (naridili jsme s kamosem asi 800km) to bylo naprosto v pohode...(Armenie je treba horsi)

krom jedinyho mista - kdyz jsme v noci chteli dojet z Tbilisi ke klasteru sv.Davida z Geradsi a skoncili jsme o pulnoci na protitankovych jezcich v kopcich na hranici s Azerem.

No nic moc...

Odkaz ke komentáři

To Vlcak1980: To já se moc těším, neboj, nic nedramatizuji, vždycky sbírám informace když jedu do nové lokality :-) Všechno si dělám radši taky po svém, ale třeba kamarád který tam byl také x krát, si jednou bere auto, po druhé zase bere domorodce kteří také prý vědí svoje a vozí ho do míst kam by se ani nedostal. Teď beru auto, když jsem dal Káthmandú na skůtru, myslím že tady nebude problém :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...