Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nejses jediny s timto nazorem, posledni dobou to slysim z vicero stran, ale ja jsem zatim nikdy problem nemel. Recko taktez vyborne. Nejvice a suverenne Lefkada, pokud jsi tam nebyl, doporucuji navstivit. Ted samo pisu z HR.

Díky za tip.

Zatím jsem dal (něco víckrát) Krétu, Rhodos, Zakynthos, Kefalonii, Soluň, Athény .....tak uvidíme.... :guitar:

Odesláno

Jen rychlý dotaz, k moři na občanku Řecko, Itálie, Španělsko, Bulharsko? Ještě něco? Není někde vyjímka, že letecky musí být pas, jako to měli Chorvati? Děkuji.

Odesláno

Jen rychlý dotaz, k moři na občanku Řecko, Itálie, Španělsko, Bulharsko? Ještě něco? Není někde vyjímka, že letecky musí být pas, jako to měli Chorvati? Děkuji.

Tady je pár dalších 

Odesláno

Ahoj,

ubytování bych zkusil např. přes air bnb, pokud nechceš nutně hotel.

Tipy; no záleží co máš rád:) Ale šel bych rozhodně na Rockefeller (Top of the Rock), High Line, Times Square (pod červenými schody se dají koupit večer last minute lístky do divadel), jel bych s ferry na Staten Island (zadarmo a uvidíš sochu Svobody a lower Manhattan), Central Park, večer bych zašel do Chelsea/Meatpacking District. Můžeš strávit dny v muzeích (MoMA, MET...), jet k oceánu na pláž Coney Island na originál Nathan's hot dog, nebo jít do památníku 9/11 (je třeba rezervace). Nakupovat oblečení se dá např. v Century 21 (Cortland St.) nebo v outletu za městem.

Kdyžtak napiš, jestli by tě zajímalo něco specifické!

Odesláno

Pánové, nějaký tip na ubytko v Mnichově, případně co z pamětihodností nevynechat ? Díky

Odesláno

neznáte někdo dobrý typ na ubytování v podobném duchu? Ideálně Rakousko, Švýcarsko, Německo, koupací jezero v pěším dosahu (teplota víc než 20), co nejméně lidí, slušné jídlo, klidná lokalita. Něco pro dva lidi, co není vysloveně zaměřené pro rodiny s dětmi. Nabídka je široká, ale doporučení nemám žádný. Budu rád jak za pozitivní, tak i negativní zkušenost. 

z vlastní zkušenosti doporučuji Hotel Rookhus ve Wesenbergu, 100 km nad Berlínem. Nabízejí i bohaté doprovodné programy, gastronomie špičková, v létě tam na praxi jezdí studentky ze Zlína... Alex s Andreou se o vás vzorně postarají.

http://www.rookhus.de/

Odesláno

Ak ste niekto bezmocne listoval katalogmi a postupne zavrhoval Taliansko, Grecko, Ciernu horu, chorvatsko, Malorcu... davam do pozornosti Madeiru. Bol som tam cca 10 rokov dozadu a pojdem zas. Ostrov kde su aj hory, aj ocean aj turistika, aj krasna priroda aj pamiatky, vsetko pekne pookope.

Odesláno (upraveno)

Ještě Egypt, pokud oddychová relaxační flákačka (ale dá se pojmout i aktivně, jachta, golf, potápění) v palácovém stylu a se skutečně perfektní čistotou, jídlem a službami obecně, tak doporučuji.
(pokud by se tam někdo chystal, tak klidně SZ) pár fotek ve stylu "to jsou panorámata" níže (pouštět opravdu raději v HD přímo na Vimeo)

http://vimeo.com/103189606

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Tak vybírám pobytovou dovolenou na září (klasika válečka na pláži) a mimo koupě zájezdu s all incl. někam v EU (cca 15-20k/osoba) jsem jako další přemýšlel autem do HR (nebyl jsem tam asi 15 let), ale včera a předevčírem se mi nezávisle vrátili dvoje známí , tak jsem vyzvídal, jedni dali za cestu (tam a zpět, palivo a poplatky) 11k a druzí 13k (Brela a Makarska), oba páry si vařili vlastní jídlo v apartmánech za cca 1000Kč/noc + párkrát reštyka, bar.... tak jsem to nějak nepochopil, protože je to oboje vyšlo na 40k, za což jsou za dvě hodiny letadlem kdekoliv s all incl. Co tedy ty statisíce čechů do toho HR tak táhne kromě krásného moře, může mi to někdo vysvětlit? Je to zakořeněná nostalgie k yugo?

Sorry jestli to uz je kvuli datu "dotazu" mimo misu - kdyz jsem zkousel dostat nasi rodinu 2+3 na vylet k mori, letecky to bylo za 75k a vic za tyden (rodinny pokoj, do klasickeho se uz nevejdes atd). Letos na hvar autem za 52k na 14 dni.. tak to je jedna z moznych odpovedi :)

Odesláno (upraveno)

Ano, s početnější rodinou to logiku má. My jsme zatím dva, tak jsme v pátek koupili Krétu a vešli jsme se do 40k. Až nás bude víc, tak se taky ze stejného důvodu vypravíme do HR... pokud to v té době už nebude Rusko. Ale zatím ve dvou nejsem ochoten dát za cestu 12k s tím, že tam vyšťavenej přijedu a ještě si budu vařit přesto, že HR mám v srdci.

Upraveno uživatelem Radius
Odesláno

Ano, s početnější rodinou to logiku má. My jsme zatím dva, tak jsme v pátek koupili Krétu a vešli jsme se do 40k. Až nás bude víc, tak se taky ze stejného důvodu vypravíme do HR... pokud to v té době už nebude Rusko. Ale zatím ve dvou nejsem ochoten dát za cestu 12k s tím, že tam vyšťavenej přijedu a ještě si budu vařit přesto, že HR mám v srdci.

Ono je to především o tom pocitu svobody, změny místa, možnosti i na místě popojíždět a hledat to nejlepší. Možností příležitostného ubytování je spousta v Italii i v CHorvatsku. Co pamatuju, dá se to zvládnout i levněji..

Odesláno

V HR - Rogoznici (kousek od Šibeniku) jsme byli rok nazpět. Cesta nás vyšla sakum prdum na cca 8 tisíc - benzín, AT známka, poplatky v HR, velmi pěkné ubytování v apartmánech na druhých 8 tisíc. To jsem zatím na ceně zájezdu pro jednoho do Egypta na týden. Ve dvou lidech mi tedy zbývá dalších 16 tisíc na útratu - za to můžu na každé jídlo do místní restaurace, zbude na útratu na výletech atd. Po finanční stránce to tedy může vyjít zajímavě. Pokud by cesta vyšla skutečně na 13k, ubytování na 8-10 a zároveň si budu sám vařit, neumím si představit, co bych tam musel podnikat, aby to celé vyšlo na 40 tisíc. 

Mně se hlavně líbila skutečnost, že jsem pánem svého času, nejsem vázán na organizované výlety, můžu bez obav vytáhnout paty z areálu (v případě Egypta atd, u civilizovaných zemích tohle pochopitelně není problém)... 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...