Jump to content

Kam na dovolenou - tipy

Drummer

Recommended Posts

před 25 minutami, AKUC napsal:

Salalah, resort Al Fanar

tento ? https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g298419-d9589398-Reviews-Fanar_Hotel_and_Residences-Salalah_Dhofar_Governorate.html

mi akurat dosiel mail zo Saturu, kukam ze okrem a.i. maju aj Fanar Premium all inclusive servis, tak snad by to mohlo byt OK A Počas Ramadánu "01.03. - 30.03.2025 sa služby all inclusive môžu líšiť" takze predtym alebo potom...cize Oman prelom januar/februar je normalne na plavky ? Alebo po 18:00 uz bude tma, chladno a vonku sedim minimalne s mikinou? Vobec to tam nepoznam...

před 18 minutami, ivan_989 napsal:

tento ? https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g298419-d9589398-Reviews-Fanar_Hotel_and_Residences-Salalah_Dhofar_Governorate.html

mi akurat dosiel mail zo Saturu, kukam ze okrem a.i. maju aj Fanar Premium all inclusive servis, tak snad by to mohlo byt OK A Počas Ramadánu "01.03. - 30.03.2025 sa služby all inclusive môžu líšiť" takze predtym alebo potom...cize Oman prelom januar/februar je normalne na plavky ? Alebo po 18:00 uz bude tma, chladno a vonku sedim minimalne s mikinou? Vobec to tam nepoznam...

ano presne to,  ja som to riešil tu  : https://dovolenka.sme.sk/h/oman/oman/al-fanar-beach-resort-spa

počasie január-február neviem ale predpokladám podla tohto : https://dovolenka.sme.sk/i/oman/pocasie?srsltid=AfmBOooTQJHbaed9FR0dr9vt1lvsWNdAbJH3oLmV5jr8bvh3gnqgBGVe

by mohlo byť OK .

My byli ve Fanaru 2x v polovině prosince a pokáždé to bylo cca 28 vzduch / 26 voda. Pro nás ideální teplo s mírným vánkem, takže to není ten spalující hyc, kdy se ti nechce ven z klimatizovaného pokoje:) Pláže dlouhé s pozvolným sklonem.

Pokud by někdo chtěl nějaké real foto z hotelu nebo okolí, není problém zaslat.

• Upvote 1

před 1 minutou, Igicz napsal:

Pokud by někdo chtěl nějaké real foto z hotelu nebo okolí, není problém zaslat.

Až by sa ti chcelo napísať niečo o strave, či to je táckareň alebo keď si človek priplati Premium AI tak ma a'la Carte v cene? Niečo čítam ze potom chodí jest aj do iného rezortu.. ?

Hele, to je těžké...100 lidí, 100 chutí. Navíc já jsem z dědiny a vážím si každého teplého jídla, které si nemusím připravovat sám:-D 

Ta hlavní restauračka je řešena formou bufetu, ale výběr byl dle mého naprosto dostatečný a nikdy jsem neměl pocit, že by mi něco chybělo. V té další "více nóbl" restauračce v rámci hotelu jsme byli snad jen jednou. A do Rotany jsme byli leniví chodit:) 

Měli jsme klasický All inclusive, pokud potřebuješ detaily k Premium, tak asi u cestovky.

před 46 minutami, Igicz napsal:

Navíc já jsem z dědiny a vážím si každého teplého jídla, které si nemusím připravovat sám:-D 

ved hej, ale o to nóbl mi az tak nejde, zena aj ja sme celiatici a radi by sme sa normalne najedli, no :) Ten Rotary je daleko ? Lebo ked ano, ani mne sa tam asi nebude chciet chodit.. dik

před 16 minutami, ivan_989 napsal:

ved hej, ale o to nóbl mi az tak nejde, zena aj ja sme celiatici a radi by sme sa normalne najedli, no :) Ten Rotary je daleko ? Lebo ked ano, ani mne sa tam asi nebude chciet chodit.. dik

Reštaurácie

- bufetová Al Souk v hlavnej budove: raňajky, obedy, večere (medzinárodná kuchyňa: napr. talianska, turecká, orientálna, marocká, detský bufet, pizza kútik, cestovinový kútik, vnútorné i vonkajšie sedenie)
Aubergine vo vedľajšej budove: raňajky bufet, večera set menu (medzinárodná kuchyňa: napr. francúzska, libanonská, španielska, vegetariánska, vnútorné i vonkajšie sedenie)
- plážová Breakers: obedy bufet, večere set menu (medzinárodná kuchyňa: napr. brazílska, indická, ománska, turecká, vonkajšie sedenie)
- bufetová Sindbad v budove Stork: raňajky, obedy, večere (medzinárodná kuchyňa: napr. thajská, čínska, kórejská, vietnamská, japonská, indonézska, pakistanská, vnútorné i vonkajšie sedenie)
- a´la carte klubová Club House pre klientov Premium all inclusive servisu, priamo pri pláži: raňajky, obedy, večere (medzinárodná kuchyňa, vonkajšie sedenie) 

Bary
Cocos bar (pri hlavnom bazéne) • Sandbar (plážové bary) • Zanzi bar (plážový bar) • Ivory lounge bar (v lobby hotela, kaviareň) • Dunes bar pri bazéne budovy Stork • Horizon bar (na streche hotela) • Club House (pri pláži)

a Rotana je hned vedľa-prepojené

• Upvote 1

Před hodinou, warann napsal:

Jen si říkám, jestli to opravdu někomu napoví kam jet.... třeba na Krétu neletím, beru Egypt, tam je levnější pifko 😂

Taky by meli uvadet mnozstvi, jestli to je ,33 nebo ,4 nebo nedejboze pullitr, ale ten se pouziva asi jen u nas a v Nemecku

A znacku by mohli uvadet taky,aby tam necepovali treba Budvar nebo Novou Paku

Vcera jsem videl u kasy v Lidlu Velkopopovickyho kozla, to by az tak divny nebylo, ale jsem v Kalabrii🤣

Minimálně Kozel, Staropramen, Budvar a Plzeň se daj koupit po celý Evropě. Já před milionem let narazil na Primátora v Brazílii, to jsem teda docela koukal :). Stejně jako když mně přinesli místní pivo značky Bohemia.

před 47 minutami, Paw napsal:

Minimálně Kozel, Staropramen, Budvar a Plzeň se daj koupit po celý Evropě. Já před milionem let narazil na Primátora v Brazílii, to jsem teda docela koukal :). Stejně jako když mně přinesli místní pivo značky Bohemia.

Primátora můžeš dát také v Káthmándů, ale osobně dávám přednost Everestu....Plynátor se poslední dobou moc nedá 😅

https://czechpubnepal.com/blog/beers-in-czech-pub/

Zítra jedeme s kamarády vlakem na dva dny do Bratislavy. Poradíte, co vidět, kterou památku, hospodu navštívit? Už jsme postarší, všichni okolo 50 let V sobotu večer jdeme na fotbal, ale jinak konkrétní program nemáme.

Ahoj,

je tu někdo, kdo by mi uměl poradit s Polynésií či Melanesií? Po 5 letech se pojedu podívat zpátky na Zéland, kde jsem strávil rok života a chtěl bych to spojit s návštěvou nějakejch ostrovů v Oceánii, což mi tehdy bohužel nevyšlo kvůli covidu.

Nejvíc mě lákají Cookovy ostrovy, hlavně Rarotonga a Aitutaki. A pak taky Tahiti. Ale v zásadě je mi jedno, kam pojedu, pokud se tam půjde jednoduše dostat ze Zélandu a člověk si tam užije exotiku, šnorchlování a původní kulturu, u čehož mám třeba v případě Francouzské polynésie trochu pochybnosti :) Takže klidně se podívám i na Samou, Vanuatu, Fiji, Tongu, nebo kamkoli jinam, kde jsou fajn lidi a je to tam ještě pěkný a nezkažený masovou turistikou. Bud rád za jakékoli doporučení, díky!