Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

Hodně je dáno tím, že jedu s přítelkyní a né sám. určitě min. 8-9 dnů aktivní poznávání. Náročné treky na sopky ani potápění ne. 

ideálně nějaké chrámy a krajiné scenérie apod...

Už tak díky za tipy! :-)

Sněhulák: Kde sa ty chceš trepať na Bali, veď sa tam roztopíš :lol2:. Hlavne sa vyhni lokalitám ako je Kuta, špinavá pláž plno surferov.

Inak Bali je ok. Dosť informácií nájdeš na www.zivotnabali.cz.

Záleží na to na ako dlho idete a čo Vás zaujíma. Chrámy, pláže potápanie, sopky?

Odporučím Vám chrám Pura Lempuyang. Je to vo východnej časti ostrova. Skladá sa zo 7 chrámov do najvyššieho je okolo 1700 schodov ( tak na dve hodiny),

takže makačka a ešte k tomu to teplo, ale pekné výhľady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sopku odporúčam aspoň Batur (nemusíte šlapať hore v tom teple by som nešiel) Dá sa k nej dosť blízko dostať autom a pod ňou je jazero Batur Lake. Z chrámov je pekný Besakih a Tanah Lot, ten je na vode a pri prílive je z časti zatopený. Pozri si ešte stránku www.bushmanfilm.com  a vyhladaj si Bali. Sú tam celkom pekné filmy od užívateľa mumli. Pozri a budeš mať hneď prehľad čo áno a čo nie.

edit: ak sa Vám bude dať, tak si urobte zastávku v Singapure, ale max 2 dni

Upraveno uživatelem milan79
Odkaz ke komentáři

jak je to náročné na Batur? U toho jezera chceme bydlet a vyrážet odtud na výlety.

Když chceme řekněme 4 dny se válet a zbytek cestovat po Bali kolik dnů si myslíš že tma má smysl? Celkem máme 14 dnů.

Sopku odporúčam aspoň Batur (nemusíte šlapať hore v tom teple by som nešiel) Dá sa k nej dosť blízko dostať autom a pod ňou je jazero Batur Lake. Z chrámov je pekný Besakih a Tanah Lot, ten je na vode a pri prílive je z časti zatopený. Pozri si ešte stránku www.bushmanfilm.com  a vyhladaj si Bali. Sú tam celkom pekné filmy od užívateľa mumli. Pozri a budeš mať hneď prehľad čo áno a čo nie.

edit: ak sa Vám bude dať, tak si urobte zastávku v Singapure, ale max 2 dni

Odkaz ke komentáři

Ja som tam hore nebol, ale čo viem tak Batur má cca 1700- 1800 m treba nastúpať okolo 700 výškových metrov. Boli tam známi a cesta im trvala okolo 2 hodiny. Veľa turistov tam chodí v noci, aby mohli zo sopky pozorovat východ slnka a potom je možné obísť celý kráter.  Cez deň by som tam asi nešiel, bude teplo a aj výhlad do okolia bude pravdepodobne zahmlený teplým oparom. My sme tam boli na 14 dní a robili sme to tak, že jeden deň sme boli na pláži (pláže sme striedali) a jeden deň sme cestovali a tak dokola.

Upraveno uživatelem milan79
Odkaz ke komentáři

Ja frcim s pritelkyni ted v listopadu na Sri Lanku. Nemate taky nejaky tipy? Overeny ubytko, nejaky esa z rukavu co se vyplati navstivit a neminout atd.? Na co si dat pozor pokud budeme cestovat trochu na punk a jen sami ve dvou? Chteli bychom podobne jak ste se tady zminovali, stridat plaz s nejakyma prohlidkama a vyslapama. Planujem ze ani nebudem zustavat na jednom miste.

Dikec

Odesláno z mého SHIELD Tablet K1 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Nj to je trochu udel te Asie. Tezko rict jak to tam bude s pocasim za mesic. Kazdopadne je to pech pokud to kolegyni cely proprsi, to nezavidim (a doufam nas to nepotka).

Odkaz ke komentáři

No práve to som sa ti snažil naznačiť, že na SL máš istotu február, marec, či by nestálo za to prehodnotiť termín. November je podľa mňa ešte dosť veľký dosť veľký risk vzhľadom na počasie.

Výhodou je že letenky a ubytovanie bude lacnejšie, turistov minimum.

Odkaz ke komentáři

Já jsem tam byl na přelomu listopadu a prosince a naprosto v pohodě. Pršelo asi jeden den z těch 14 dní..takže pohoda. Ale mě SL neuchvátila, takže nejsem uplně objektivní doporučovat ..ale pěkné bylo Galle, Mirissa, určitě stálo za to jen na Velryby na jihu..to určitě. A pak park Uda Walave byl fajn..ale museli jsme řidiče i průvodce usměrňovat a říct kam chceme...takže se nebojte dupnout si. Pěkné je Kandy...ale na severu jsem nebyl..

Odkaz ke komentáři

Ja frcim s pritelkyni ted v listopadu na Sri Lanku. Nemate taky nejaky tipy? Overeny ubytko, nejaky esa z rukavu co se vyplati navstivit a neminout atd.? Na co si dat pozor pokud budeme cestovat trochu na punk a jen sami ve dvou? Chteli bychom podobne jak ste se tady zminovali, stridat plaz s nejakyma prohlidkama a vyslapama. Planujem ze ani nebudem zustavat na jednom miste.

Dikec

My byli na SL celý únor. Nejvíc se mi líbil sloní sirotčineč v Pinnawale. To je zážitek na celý život. Ubytování jsme řešili jen na první noc - abychom rozlámaní z letadla nemuseli nic shánět. Pak už všechno na místě, nabídek je spousta.

Druhá nejlepší věc na SL pro mě byl výstup na Adamovu horu. To opravdu stojí za to. Pak národní park Uda Walawe, chrámy v Dambulle, čajové plantáže a Liptonova vyhlídka s prohlídkou továrny, jízda po nejkrásnější železniční trati na SL z Ella do Nuwara Elyia, Hortonské pláně, koupání na jižních plážích, tropické ovoce za babku, ryby na všechny způsoby za pakatel, humr na česneku, spousta výborných masových i vegetarianských variací na kari...

Nechápu, jak se tam může někomu nelíbit. Pro mě zatím nejkrásnější místo kde jsem kdy byl a to máme Asii docela procestovanou....

Odkaz ke komentáři

No práve to som sa ti snažil naznačiť, že na SL máš istotu február, marec, či by nestálo za to prehodnotiť termín. November je podľa mňa ešte dosť veľký dosť veľký risk vzhľadom na počasie.

Výhodou je že letenky a ubytovanie bude lacnejšie, turistov minimum.

Nj vím to, risk to je. I když prostě náhoda je blbec a může ti to tam propršet i v březnu. My s termínem moc hýbat nemůžem kvůli práci (potřebujem vybrat dovolenou), takže ten déšť prostě bereme jako možnou variantu a snad to ve finále nebude tak hrozný :)

My byli na SL celý únor. Nejvíc se mi líbil sloní sirotčineč v Pinnawale. To je zážitek na celý život. Ubytování jsme řešili jen na první noc - abychom rozlámaní z letadla nemuseli nic shánět. Pak už všechno na místě, nabídek je spousta.

Druhá nejlepší věc na SL pro mě byl výstup na Adamovu horu. To opravdu stojí za to. Pak národní park Uda Walawe, chrámy v Dambulle, čajové plantáže a Liptonova vyhlídka s prohlídkou továrny, jízda po nejkrásnější železniční trati na SL z Ella do Nuwara Elyia, Hortonské pláně, koupání na jižních plážích, tropické ovoce za babku, ryby na všechny způsoby za pakatel, humr na česneku, spousta výborných masových i vegetarianských variací na kari...

Nechápu, jak se tam může někomu nelíbit. Pro mě zatím nejkrásnější místo kde jsem kdy byl a to máme Asii docela procestovanou....

Díky za reakci Tome, v něco takovýho jsem doufal :D i když samozřejmě chápu i tengeho, že to každýho tak neuchvátí. Pro nás je to v Asii naopak první destinace a na to mě příjde SL celkem ideální. Pokud nás to chytne, tak bych rád v dalších letech navštívil Vietnam a Nepál. Uvidíme.

Jak ste se tam vlastně pohybovali? Hromadou dopravou a na nějaký místa pronojatej tuk tuk? A to ubytko si prosím tě řešil na místě jak, přes AirBnB/Booking podle toho, kde ste se zrovna nacházeli, nebo prostě osobně ste si tam vyhlídli něco a tam ste si to šli domluvit?

Adamovu horu a Pinnawale stopro navštívíme, a čajový plantáže jako čajomil si určitě nenechám taky ujít, na to se už dost těším. Ostatní omrknu, díky za tipy.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...