Přejít na obsah

Prosím o identifikaci hodinek

rolas

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

do rukou se mi dostaly tyto hodinky, nijak jsem se o ně nezajímal, ale potom jsem si všiml zajímavého nápisu a připomínalo mi to IWC. Zadní kryt jsem oddělal a strojek vypadá opravdu pěkně a vzhledem k tomu, že hodinky vypadají opravdu staře, tak si myslím, že by se nemělo jednat o fejky. Za kvalitu fotek se omlouvám.

IMG_7320.jpg

IMG_7314.jpg

IMG_7315.jpg

IMG_7316.jpg

IMG_7317.jpg

IMG_7318.jpg

IMG_7319.jpg

IMG_7320.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to sis všiml dobře. jsou to opravdu IWC a levý nejsou. cenu určí trh tedy aukro ale pokud k nim máš i nějakej vztah tak bych je neprodával. hezkej kousek

Mohu se zeptat kolik mají +-hodnotu ? Stav hodinek bohužel už je takový, ale motorek vypadá hodně slušně. Původní řemen mám k tomu taky, ale mám v plánu ještě k primkám dokoupit řemen a trochu je vyleštit.

Odkaz ke komentáři

Při hledání data v seznamu jen dej pozor na to, aby jsi tam dal správné číslo.  IWC číslovalo zvlášť pouzdra a zvlášť strojky.  Každé by mělo mít svůj seznam.  Já mám třeba strojek vyrobenej v roce 1913, v pouzdru co je z roku 1915, ale u tohoto stáří tě vlastně nějaký ten rok mimo nezabije.  Jinak mi v tomhle pomohlo fórum přímo na stránkách IWC.  Kdyby jsi se po tom chtěl pídit dál, samozřejmě jsou ti za úplatu (myslím že 40EUR nebo tak nějak) vystavit certifikát kdy byly hodinky vyrobeny a do jakého obchodu odešly na prodej.  Snad ti to pomůže.

Odkaz ke komentáři

Děkuji všem za příspěvky. To fórum IWC možná zkusím. Jinak je na internetu někde manuál nebo nějaký návod jak ty hodinky restaurovat? Mám v plánu si přes ebay objednat diamantovou pastu a vyleštit s tím sklíčko + pouzdro, ale chtěl bych i ten motorek vyndat a vyleštit ten přední ciferník, ale jelikož jsem v tomto oboru nováček, tak se mi do toho nechce moc pouštět bez patřičných znalostí.

Odkaz ke komentáři

hele na nějakou pastu z ebay se vykašli a do toho se nepoštěj. na leštění sklíčka je tady několik návodů ale abys hrabal do strojku na to zapomeň. to by skončilo špatně. pokud takový ambice máš tak si kup v zastavárně nějaký primky a vyzkoušej si to.

a čti tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/7382-čím-vyleštit-plastové-sklíčko-na-hodinkách/?p=414270

Odkaz ke komentáři

SCIFI má pravdu.  Pořádně prolez fóra a návodů k leštění tady najdeš spousty, od hadříků přes zubní pasty až po popel z popelníku.  Funguje většina z nich, ale pro pokoj duše bych to opravdu nejdřív vyzkoušel na hodinkách ze zastavárny.  Co se renovace strojku týče, opravdu to dej radši odborníkům, na které tady určitě taky najdeš kontaky podle místa odkud jsi.   Co se vyndavání strojku týče, taky jsem si nejdřív o sobě myslel, že to je prkotina.  Naštěstí, než jsem se to aspoň u primek naučil, to odnesly jen dvoje hodinky z bazoše......

Odkaz ke komentáři

Primky tu mám dvoje a na 1 plánuji se trochu vyblbnout a a 2hé plánuji dát do pořádku. Teď jsem si to nechal trochu uležet v hlavě a asi se do těch IWC pouště nebudu a uvažuji o tom, že by to dal např. k těm co radí bandicootm, ale teď by mě zajímalo na kolik to tak vyjde ?

Odkaz ke komentáři

Mohu se zeptat kolik mají +-hodnotu ? Stav hodinek bohužel už je takový, ale motorek vypadá hodně slušně. Původní řemen mám k tomu taky, ale mám v plánu ještě k primkám dokoupit řemen a trochu je vyleštit.

hodnotu nedokážu určit. já bych za ně nedal ani korunu ale kdyby byli po dědovi třeba tak bych je neprodal ani za nic takže si dokážu představit že se najde zběratel kterej ti dá třeba desítku nebo víc ale dokážu si i představit že je nikdo nekoupí. bandi ti dal odkaz na mechana tak se tam mrkni, napiš jim a cenu za renovaci ti asi řádově řeknou ale co jsem tady viděl jejich práci tak to stojí za to. fakt umí

Odkaz ke komentáři

hodnotu nedokážu určit. já bych za ně nedal ani korunu ale kdyby byli po dědovi třeba tak bych je neprodal ani za nic takže si dokážu představit že se najde zběratel kterej ti dá třeba desítku nebo víc ale dokážu si i představit že je nikdo nekoupí. bandi ti dal odkaz na mechana tak se tam mrkni, napiš jim a cenu za renovaci ti asi řádově řeknou ale co jsem tady viděl jejich práci tak to stojí za to. fakt umí

Byly v krabici, která byla určena k vyhození :D . Napíšu jim a podle ceny se pak rozhodnu, zda-li je nechám renovovat.

Odkaz ke komentáři

Hodinky jsou moc pěkný, hlavně neleštit žádnou diamantovou pastou :-) Cena viz ebay, dej hledat třeba "iwc 89". Jinak je rádi uděláme, pouzdro je nerez to jde dobře, strojek vypada takhle z fotky taky celkem OK, navíc se na něj dá sehnat dost dílů. dknespl za Knespl&Majzlík

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...