Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

delší dobu se zaobírám myšlenkou si udělat radost. Rád bych si k ukončení študií na VŠ koupil něco co mě tuto pro mě vcelku nezanedbatelnou událost bude delší dobu připomínat. Nějaké hodinky sice mám, na denní došení obyč digitálky Timex, k obleku jak říkáte "vintage" Strely, či Omegy. Já bych ale chtěl nějaké Švýcary, které budou na tahu, nebude jim vadit voda, budou mít safírové sklíčko, stopky, ideálně datumovku, a budou dostupné za řekněme 15 000 Kč. (+/- autobus samozřejmě)

Samozřejmě mám nějaké vysněné hodinky, ale ty si zatím nemohu dovolit. Ale na vysněné hodinky tu bude určitě jiné vlákno. Po brouzdání internetem a koukání do výloh mě velice padly do oka hodinky Certina DS Podium z řady Big size. Konkrétně tento model: http://www.hodinarstvi.cz/public/userfiles/produkty531/1728_1.jpg

Zajímal by mě názor zkušenějších, ideálně majitelů značky Certina. Jak jste spokojení s touto značkou, postřehy, tipy atd. Samozřejmě uvítám, pokud by někdo dal odkaz na obdobný styl hodinek v podobné cenové relaci. To, že jsem se zakoukal do Certina neznamená, že bych nešel i do jiných. Jen jak jsem již psal. Chci Švýcary.

Předem díky za názory. Pokud by byl zájem, můžu nafotit do jiného vlákna moje poděděné či obdržené darem kousky (Omega Seamaster cca 70´s, prakticky funglovky, Strela řekl bych tak poloviny 60tých let, nějaké Primky a pak pár digitálek jako třešnička na dortu :-D )

Odesláno

Ahoj, trváš nutně na stopkách? Za 15 000 Kč koupíš nový chronograf Made in Swiss jedině v quartzu. Pokud se dokážeš bez stopek obejít, lze za ty peníze koupit automat (ETA 2824 apod.), např. zmiňované Certiny DS Podium stojí od 12 000 a kolem 15 000 seženeš DS First Day-Date (WR 200 m, oboustranný antireflex na safírovém sklíčku).

Certiny DS Podium Big size mám na tahu a je to poctivý kus železa. Skoro celé jsou broušené a nejsou na nich vidět škrábance. Certiny mám jako vodní hodinky = bazén, moře, písek, apod. a není na nich poznat, co všechno už zažily.

Odesláno

Ahoj,

stopky určitě chci. Líbí se mě na tomto modelu, že jsou podle mě takový univerzální. Sportovní a přitom nebudou vypadat blbě u obleku. Ty máš přímo tento model co jsem dal na odkazu? Díval jsem se na hmotnost na netu, takže vím, že jsou poměrně těžší. Ještě jsem koukal na stejný modem v titanu. tam je váha cca 75g mám pocit. ale je tam cena už jinde no. Že na nich nejsou vidět škrábance, to je dobrá zpráva! Můžeš teda říct, že spokojenost?

Odesláno

Řekl jsi to přesně - sportovní. Osobně bych si je k obleku nevzal. K obleku ideálně hodinky s koženým řemínkem, případně jednobarevný tah. Jak jsem psal, Certiny (jednoduché s datumem) mám k vodě - na sport :-) K obleku mám jiné.

Certiny patří s Tissot, Mido, Hamilton k levnějším, i když mají i dražší modely. Do těchto automatů se osazuje ETA 2824, která je léty ověřená a v modifikacích ji najdeš i v dražších značkách. Pokud ale trváš na stopkách za patnáct, nemusíš řešit automat.

Odesláno

Já bych se El Nana trošku zastal. Myslím, že u čerstvého absolventa, který není z bohaté rodiny, že by mu papínek za studia koupil rolády, je to snesitelné. V práci mi rukama prošla spousta absolventů VŠ a nikdo by těm Certinám nesahal ani po kolena. Většinou mají digi (to že to ke košili absolutně nejde neřeší) a nebo nějaké fashion šílenosti.

To že bych raději volil model na jednobarevném tahu atd už je druhá věc, ale myslím, že jako univerzálky, jejichž předpokládané užití je převážně sportovně/volnočasové neurazí jednou za čas ani v té košili, potažmo obleku.

Za mě tedy takto, Certina proč ne, zvážil bych jednobarevný tah, případně dokoupil kůži na střídání a pokud budeš chtít postupovat časem dál, budeš mít spolehlivé volnočasovky forever a po pár výplatách si koupíš něco víc repre a v mechanice.

Odesláno

El Nano: šílenost ;-) K tomu batoh na záda a vítej v ČR :(

...jako já nevím, ale myslím, že jsem viděl i horší kombinace, nesmíš bejt konzerva a občas si vzít k obleku i takovýhle voblekofky ;)

Odesláno

@Kostra: díky, já v tom taky nevidím žádný vetší problém. RLX si budu muset koupit sám, tyto byly k osmnáctinám. Ale je pravda, že i když jsem je vybíral asi půl roku a jsem s nima nad míru spokojen, tak bych si teď, po roce na chronomagu, vybral asi jiný...

Odesláno

Moc vam vsem dekuju za postrehy. Asi bych mel jeste predeslat,ze jak pise Member50, hodinky budou spis vyuzivany jako sportovni,volnocasovy. Vylozene k obleku si beru Strely na kuzi, pripadne Omegy. Takze oblekovky bych vylozene neresil. S jednobarevnym tahem mate asi pravdu, ale mnou uvedeny model podle me teda ladi velice. K obleku by byla lepsi kuze, o tom.zadna. To se da poridit casem - kozeny pasek. A momentalne se me do automatu jaksi nechce. Ale je dost mozny, ze k tomu casem dospeju :-) Mel bych pak komplet: stary mechaniky, quartz, digi a automaty. ale o tom ted vazne nepremyslim.

Omlouvam se za diakritiku, pisu z mobilu.

Odesláno

Asi bych mel jeste predeslat,ze jak pise Member50, hodinky budou spis vyuzivany jako sportovni,volnocasovy.  S jednobarevnym tahem mate asi pravdu, ale mnou uvedeny model podle me teda ladi velice. K obleku by byla lepsi kuze, o tom.zadna. To se da poridit casem - kozeny pasek.

jasně, určitě si vem nějaký na tahu, kůži dokoupíš vždycky a za menší peníz. A co ty GMTéčka? Mě osobně se líbí víc než Big Size..

C001.639.11.057.00_0.png?itok=ghaNFF4uC001.639.11.047.00_0.png?itok=JnNKAVK1c001.639.11.037.00_original_13232.png?it

Odesláno

To El Nano:

ty GMTčka jsou taky moc hezký, i ty Tvoje co jsi posílal. Momentálně se rozhoduju mezi těma prvníma ze tří, co jsi poslal v posledním příspěvku a těma, co jsem posílal jako první já na dvoubarevném tahu. Nemůžu si pomoct, ale mě se ten dvoubarevnej tah prostě líbí. Co jsem koukal na netu na ceny, tak mě přijde, že tam je mezi GMT a Big size vcelku velkej cenovej rozdíl (cca 3000 Kč) za dá se říct stejný hodinky. Asi nezbývá než se stavit u Hanáka a kouknout na ně naživo, zjistit ceny v kamenným obchodě a nějak to rozseknout :-)

Taky díky Liqidovi za vlákno s fotkama! Jsem rád, že se tu ozvali majitelé Certin a rád čtu, že jste spokojení. Jen mě to utvrdilo v rozhodnutí pro tuto značku.

Jinak rozhodně si nedovedu představit, že by mě papá koupil za ukončení VŠ rolexy. jednak je to jedna ze značek kterou bych fakt nechtěl, a druhak bych to po tatovi vživotě nežádal. Navíc hodinky nejsou můj jedinej zájem, to je spíš okrajová záležitost, takže tata ví, čím by udělal větší radost :-D ale to spíš tak pro srandu :-)

Nezbývá než zajít k Hanákovi no.. jak jsem psal. :-) Asi bych stejně preferoval nákup v kamenném obchodě. 

Odesláno

Ty Certiny (El Nano) s white cifrem bych k obleku vzal také,je to přeci jen něco trochu jiného než black cifr. Jeden čas jsem po Certinách také pokukoval a určitě GMT.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...