Přejít na obsah

Jaká chrona (60. - 80. léta) máte právě na ruce?

VintageLover

Doporučené příspěvky

Nevím, možná jsou znalci, kteří to ocení. Spíše se mi zdá, že popis inzerátu a fotky spolu až tak moc neladí. Popis je vychvaluje do nebes, fotky to nepotvrzují :).

Jelikož mám dilema, zda můj poslední přírůstek patří sem nebo do vlákna do roku 1959, tak je prostě ukážu i zde.

Ollech a Wajs, dle mého skromného odhadu přelom 50./60. let. Ale asi bych se klonil k těm 60-tým.

Samotná značka tady na fóru asi není příliš zastoupená. Kupodivu stáje žije, i když v takové trochu garážové podobě. Prodávají pouze po internetu. V době quartz krize v průběhu 80.let "umřeli", ale pan Wajch značku později vzkřísil a stále drží.

post-27970-0-16612700-1429268520_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dzos- nech je tady, s těma roxama si dělám srandu a i Karel (vintagelover ) jako zakladatel se jistě těmhle krásnejm kouskům, co to nesplňujou, rozhodně nebrání ( sám sem občas dá něco bez chrona :cheers:  ). Sem prostě patřej všechny tikající krásky.

Odkaz ke komentáři

Nevím, možná jsou znalci, kteří to ocení. Spíše se mi zdá, že popis inzerátu a fotky spolu až tak moc neladí. Popis je vychvaluje do nebes, fotky to nepotvrzují :).

Jelikož mám dilema, zda můj poslední přírůstek patří sem nebo do vlákna do roku 1959, tak je prostě ukážu i zde.

Ollech a Wajs, dle mého skromného odhadu přelom 50./60. let. Ale asi bych se klonil k těm 60-tým.

Samotná značka tady na fóru asi není příliš zastoupená. Kupodivu stáje žije, i když v takové trochu garážové podobě. Prodávají pouze po internetu. V době quartz krize v průběhu 80.let "umřeli", ale pan Wajch značku později vzkřísil a stále drží.

attachicon.gifollech3.jpg

Moc pěknej kousek... mě osobně se hodně líbí :-)

Co je uvnitř za strojek?

Odkaz ke komentáři

Moc pěknej kousek... mě osobně se hodně líbí :-)

Co je uvnitř za strojek?

Díky, tak trochu "haluz" z ebay. Nečekal jsem, ale vyšlo to. Někdy je prostě dobrý den. Bohužel to pokazili celníci, v poslední době mi nic neodpustí :(.

Strojek je valjoux 7730 alias (prý) venus 180. A protože je krásně zlacený, tak ho zkusím bliknout a ukázat. V porovnání se strojky 7733 a 7734 jich byla vyrobena asi jen 1/10.

Odkaz ke komentáři

jó, to byly tenkrát časy (lehce OT)... :)

Jo to jo. Zkusil jsem vyhledat nějakou inflační kalkulačku a i se zohledněním inflace ty vychází dost lákavě. 190 $ v roce 1964 = 1.444 $ dnes. To bych si za suby docela nechal líbit :). (Hledal jsem to v rychlosti, tak doufám, že jsem se nesekl).

http://www.dollartimes.com/inflation/inflation.php?amount=25&year=1964

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

Jo mít dnes takové ceny, to by byla pohádka :) :).

Btw. tak jsem vyfotil strojek OW. Myslím, že by jim slušelo i průhledné dýnko. Na necelých 50 let dobrá kondice.

Zároveň opravuji svoji chybu, Valjoux 7730 je to samé jako Venus 188, nikoliv 180. A dle dostupných informací ke změně názvu z Venus na Valjoux došlo v roce 1966 (ranfft.de). Takže hodinky jsou nejdříve tohoto data.

post-27970-0-90179600-1429278519_thumb.jpg  post-27970-0-58575600-1429278520_thumb.jpg

A pro srovnání tady je Venus 188

post-27970-0-87224900-1429278533.jpg

a zde Valjoux 7733

post-27970-0-58918200-1429278533.jpg

Rozdíl je viděn na první pohled.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...