Přejít na obsah

Jaká chrona (60. - 80. léta) máte právě na ruce?

VintageLover

Doporučené příspěvky

Ahojte kolegovia, chcem sa pochvalit a zaroven poprosit o identifikaciu tychto Chronographov Suisee (ja viem vsetko je na webe, no niekto mi mozno usetri cas). Je to moj narodeninovy darcek od kamosov. Aj ked niejde o moju salku kavy, je to predsa darcek.... Pstrosa som dal na nich len tak, aby to nejako vyzeralo. Prekvapuje ma ich presnost a plynuly chod samozrejme chrono funguje taktiez bez problemov. Neviem ci je na nich vsetko oroginalne, no ze vraj su po jednom nemeckom dostojnikovi, ktory sa nasiel na povale jedneho domu a az po velmi dlhom case bol nahodne objaveny, pricom sa jeho telo nerozkladalo, ale dehydrovalo teda vysusalo. V case nalezu ich mal na ruke - no brrrr ... Zaujimave no pokusim sa z nich dostat, ci to bolo fakt tak.... Zaujimal by ma rok a neviem ci sa da podla znakov rozlisit o aky druh zlata ide - nejde o zlte zlato, aj ked obruba okolo sklicka, ako keby bola z inej farby ako samotne puzdro a dynko - to mi pripada skor ako pink. No neviem to posudit. 

tak dik..

Gratuluji! A vše nejlepší :). V těchto chronech byl nejčastěji strojek Landeron. Buď 48, případně jeho další variace (51, 148 apod.). Liší se jen v drobnostech.

Hodinky jsou pěkně zachovalé, na to že jsou z 18kt zlata mají krásně ostré hrany, ne moc poškrábané dýnko, prostě opravdu zachovalý kousek. 18kt zlato je často růžové. Ciferník také vypadá hezky.

Ten rámeček kolem sklíčka vypadá, že nemusí být původní, otázka je zda je vůbec zlatý? I když už jsem to tak viděl u více kousků a většina z nich byla právě 18kt. Takže je-li původní, pravděpodobně z důvodu pevnosti (18kt je dost měkké zlato) se rámeček dělal z jiného materiálu (14kt?) a časem se barvy odlišují. Možná někdo bude vědět více.

Ta historka je dobrá a pokud bude pravdivá, tak to jsou hodinky s nevšedním příběhem!

Nevím, ale zkusil jsem něco vyfotit .

Valjoux 7734, klasika, spolehlivý stroj. Zaujalo mě, jak se ti podařilo na strojku zobrazit (zrcadlit) údaje o objektivu foťáku :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem a predbezny rok vyroby?

Gratuluji! A vše nejlepší :). V těchto chronech byl nejčastěji strojek Landeron. Buď 48, případně jeho další variace (51, 148 apod.). Liší se jen v drobnostech.

Hodinky jsou pěkně zachovalé, na to že jsou z 18kt zlata mají krásně ostré hrany, ne moc poškrábané dýnko, prostě opravdu zachovalý kousek. 18kt zlato je často růžové. Ciferník také vypadá hezky.

Ten rámeček kolem sklíčka vypadá, že nemusí být původní, otázka je zda je vůbec zlatý? I když už jsem to tak viděl u více kousků a většina z nich byla právě 18kt. Takže je-li původní, pravděpodobně z důvodu pevnosti (18kt je dost měkké zlato) se rámeček dělal z jiného materiálu (14kt?) a časem se barvy odlišují. Možná někdo bude vědět více.

Ta historka je dobrá a pokud bude pravdivá, tak to jsou hodinky s nevšedním příběhem!

Valjoux 7734, klasika, spolehlivý stroj. Zaujalo mě, jak se ti podařilo na strojku zobrazit (zrcadlit) údaje o objektivu foťáku :).

Odkaz ke komentáři

Dakujem a predbezny rok vyroby?

40. léta. Rámeček vypadá dodělávaně a z obyč. kovu, ale to je otázka. Navíc je nějaký vykouslý a nesedí úplně v pouzdře.

Můžu se ale plést.

Kdysi jsem měl podobné, kterým ta obvodová fazeta scházela a trvalo rok a půl, než jsem sehnal podobný kroužek. Neseděl taky úplně v pouzdře o půl milimetru, a tak musela zlatnice opatrně zmenšit průměr. Poznat to nakonec skoro nebylo. Ciferník byl stejně zachovalý jako na těch Tvých, i když byly dlouho bez sklíčka.

post-21738-0-86355100-1429439229_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

A jo, no asi sem zvlášť zvláštní fotograf :-) , Jak na to přijdu , tak dám vědět :-)

Odkaz ke komentáři

Dik Karle...

40. léta. Rámeček vypadá dodělávaně a z obyč. kovu, ale to je otázka. Navíc je nějaký vykouslý a nesedí úplně v pouzdře.

Můžu se ale plést.

Kdysi jsem měl podobné, kterým ta obvodová fazeta scházela a trvalo rok a půl, než jsem sehnal podobný kroužek. Neseděl taky úplně v pouzdře o půl milimetru, a tak musela zlatnice opatrně zmenšit průměr. Poznat to nakonec skoro nebylo. Ciferník byl stejně zachovalý jako na těch Tvých, i když byly dlouho bez sklíčka.

Odkaz ke komentáři

Zajímalo by mě, kolik hodinek s cal.12 se vlastně dělalo.

Btw: jedny hermy jsou na prodej zde: http://www.ebay.co.uk/itm/Herma-Chronograph-Chronomatic-Automatic-Cal-12-RARE-EXCELLENT-to-GOOD-/201327508184?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2ee00dfad8

Odkaz ke komentáři

Díky, tak trochu "haluz" z ebay. Nečekal jsem, ale vyšlo to. Někdy je prostě dobrý den. Bohužel to pokazili celníci, v poslední době mi nic neodpustí :(.

Strojek je valjoux 7730 alias (prý) venus 180. A protože je krásně zlacený, tak ho zkusím bliknout a ukázat. V porovnání se strojky 7733 a 7734 jich byla vyrobena asi jen 1/10.

Díky za info :-)

Sice to byla "haluz" ...ale pekná :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...