Přejít na obsah

Jaká chrona (60. - 80. léta) máte právě na ruce?

VintageLover

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Po delší době nový přírustek. Nejdřív jsem pořídil tu novou verzi v automatu s datumem, ale byl to strašnej puk, tak šly o dům dál. Bez toho racing dialu jsem al prostě nemohl spát, tak to dopadlo nakonec takto :)

IMG_20240607_0809468422.thumb.jpg.54e946238d7f8967eb7d86759f785038.jpg

• Like 1
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, ponorka9 napsal:

Po delší době nový přírustek. Nejdřív jsem pořídil tu novou verzi v automatu s datumem, ale byl to strašnej puk, tak šly o dům dál. Bez toho racing dialu jsem al prostě nemohl spát, tak to dopadlo nakonec takto :)

IMG_20240607_0809468422.thumb.jpg.54e946238d7f8967eb7d86759f785038.jpg

Gratuluji Krásný kousek. Tyhlety soudkovité vintage pouzdra speedmasterů se mi moc líbí. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Seamaster napsal:

No konecne racing dial, i kdyz vypada jako servisni. Dvojky si jinak predstavit neumim...

Mám to stejně, na černobílý cifr jsou Moony....

Jestli je cifr původní nebo servisní já nepoznám. Jsou z roku 1978 (je to full pack). stav je hodně dobrý, sunbrush na pouzdře původní (to poznám :) ), tak se trochu utěšuju, že by mohlo být vše původní. Na druhou stranu barvičky jsou na originál dost výrazné a ručky ještě trochu svítí ( i když hodně mizerně). Tak nevím, ale když mě se do těch vybledlých kusů prostě nechtělo.  Budu je sem tam nosit, tak si je chci užít. Strojek je po servisu, rezerva 48 hodin a odchylka - 5 sec/den, beet error 0,1 ms, já jsme spokojenej :)   

Odkaz ke komentáři

Taky gratuluji k novému přírůstku. Servisní ciferník poznáš v prvé řadě podle toho, jestli má dole pod šestkou nápis "T-Swis made-T" nebo jen "Swiss made". Originál je pochopitelně ten s téčky. Takhle z obrázku nedokážu posoudit. Spíš mě ale zaujalo, že by měly být z roku 1978. Měl jsem pocit, že Mark II se dělaly max. do poloviny 70tých let... Ve druhé polovině 70tých už podle mě byly Mark IV.

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, malda napsal:

Taky gratuluji k novému přírůstku. Servisní ciferník poznáš v prvé řadě podle toho, jestli má dole pod šestkou nápis "T-Swis made-T" nebo jen "Swiss made". Originál je pochopitelně ten s téčky. Takhle z obrázku nedokážu posoudit. Spíš mě ale zaujalo, že by měly být z roku 1978. Měl jsem pocit, že Mark II se dělaly max. do poloviny 70tých let... Ve druhé polovině 70tých už podle mě byly Mark IV.

Maldo, díky za návod s tím cifrem, už jsem to někde slyšel, ale úplně mi to vypadlo....tak by to měl být originál viz. foto co jsem teď udělal. Co se týká toho roku, tak jsem zatím po roku výroby nepátral - mám jen fakturu, kde je  datum prodeje 1978, ale to může být už druhý prodej, kdo ví..... Dle reference je St 154.0014, tedy od 1969 do ? Ukončení výroby  nevím. Mám je dva dny, tak budu ještě trochu pátrat :)

IMG_20240611_144045636_HDR.jpg

DSC00337.jpg

2024-06-11 145536.jpg

• Like 2
Odkaz ke komentáři

Já na nich nic špatného nevidím. Jen nejdou úplně posoudit ručky. Ale jejich pravost by měla být zřejmá z toho, jestli svítí obdobně,  jako ciferník. Ani to datum prodeje pár let po výrobě nemusí být nic neobvyklého. Za mě parádní přírůstek a gratulace👍 Krabička k nim byla?

Odkaz ke komentáři

V 11. 6. 2024 v 8:59, ponorka9 napsal:

Gratuluji, parádní hodinky!

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...