Tikal Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července V 8. 7. 2025 v 8:16, VintageLover napsal: Diky Radku, prosim takto. “Jaká vintage chrona máte právě na ruce?” Stalo se. 2
libor2002 Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července před 6 hodinami, ponorka9 napsal: Dobré ráno, dnes bratr těch včerejších, nese označení Chronograph "F". Tyhle barvičky mám radši, i když vypadají trochu komiksově Prostě sedmdesátky, jak má být. Libore, díky za inspiraci Vypadají famózně a vyjímečně. Doteď nechápu, že jsou tyhle chroma tak opomíjené a tak málo se o nich ví
ponorka9 Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července Díky za pochvaly, kluci. Na přání přidávám srovnávací foto a archívní info. Rozdíly jsou v podstatě jen dva. Vniřní tachy stupnice je u jedněch bílá a u těch druhých černá. Druhý rozdíl je v prostředním mezikruží, jedno je béžové (v kombinaci s černo-modrým středem), druhé černé s černým středem, i když struktura hazí odlišné odstíny podle světla. Je zajímavé, že podle popisu v tom černobílém katalogovém infu má být bílá tachy stupnice na modelu s béžovým mezikružím (E) a černá s černým cifrem (F), ale většina fotek co jsem našel, odpovídá těm mým kusům, i když jsem našel i fotky s barevně opačnými tachy stupnicemi. I když ten popis mi připadá trochu zmatený...Ono najít nějaké dobové info není moc lehké, vypadá to, že měly smůlu na dobu vzniku, kdy Bulova válcovala trh s Accutrony a na poctivou mechaniku nezbylo moc místa (nic proti Accutronům). Dokonce bych i uvěřil tomu, že Bulova té době pouštěla na trh postupně všechny varianty a nejedná se jen o dodatečný domácí "bastl". Čím víc se v tom ale hrabu, tím víc se blížím myšlence, že to nechám přehodit dle dobového popisu. Zde link: https://mybulova.com/1970s-Bulova-Chronograph-watch-series?page=9 Libore, s tebou souhlasím, jsou to moc hezké a zajímavé hodinky, které by si zasloužily daleko víc publicity a pozornosti.... 2 2
ponorka9 Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července (upraveno) Dnes na ruce poslední a nejmladší ze sourozenců se strojkem 14EFAD, pro které se dodatečně vžil přídomek Parking Meter dle zvláštního rozložení ciferníku. Je to o 2 roky mladší bratr k těm dvojčatům, který se nedávno dočkal baterkové reedice (dle mě docela povedené, dávám srovnávací foto). Moje varianta odpovídá první edici, tedy s tmavými ručkami sčítačů na 6té a 12té hodině. Existuje ještě varianta s oranžovými ručkami. Hodně kusů se objevuje v prodeji bez lunety, jejíž funkci jsem tak nějak nepochopil. Je pohyblivá, nemá žádné označení a nedá téměř žádnou práci ji sundat a ztratit. Já ji pro jistotu fixnul Loctitem Další neduh je poměrně hodně do prostoru vystrčené pravé tlačítko chronografu, je tak dost na ráně a říká si o poškození. Čas se na nich blbě odečítá (ručky jsou subtilní a už na ně moc nevidím) a napasovat k nim řemen nebo tah, který by jim seděl, je velmi velmi obtžné. Takže hodinky tak nějak na prd, ale jsou boží Upraveno 10. července uživatelem ponorka9 4
ponorka9 Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července Můj vintážní týden končí podobně, jak začal - bicolory od Heuerů, dnes model Jarama. Do fullgoldu jsem ještě nedospěl, ale bicolory mám čím dál víc radši. A těmhle nemám co vytknout Tak hezký víkend pánové. 2
VintageLover Odesláno 11. července Autor Nahlásit Odesláno 11. července Něco ke čtení a něco ke zhlédnutí. https://www.hodinkee.com/articles/understanding-the-earliest-heuer-carreras 5
ponorka9 Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července (upraveno) V tom videu jsou moc pěkný kousky, hlavně mu lehce závidím, v jakým jsou stavu. A v tý druhý sérii fotek jsou taky moc pěkný kousky Upraveno 11. července uživatelem ponorka9
VintageLover Odesláno 11. července Autor Nahlásit Odesláno 11. července (upraveno) před 12 minutami, ponorka9 napsal: V tom videu jsou moc pěkný kousky, hlavně mu lehce závidím, v jakým jsou stavu. A v tý druhý sérii fotek jsou taky moc pěkný kousky Mě zaujala nejvíce ta kolaborace Certina x Rado. Dokonce jsem si je pak našel. Obrázek níže - jsou i s baterkou, ale ten automat je hezčí. https://www.vintagecertinas.ch/en/ds-diamaster-rado/ Jsou i na prodej, ale stav nic moc. https://www.ebay.com/itm/194775104495 Upraveno 11. července uživatelem VintageLover
tommasini Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července V 9. 7. 2025 v 21:02, ponorka9 napsal: Díky za pochvaly, kluci. Na přání přidávám srovnávací foto a archívní info. Rozdíly jsou v podstatě jen dva. Vniřní tachy stupnice je u jedněch bílá a u těch druhých černá. Druhý rozdíl je v prostředním mezikruží, jedno je béžové (v kombinaci s černo-modrým středem), druhé černé s černým středem, i když struktura hazí odlišné odstíny podle světla. Je zajímavé, že podle popisu v tom černobílém katalogovém infu má být bílá tachy stupnice na modelu s béžovým mezikružím (E) a černá s černým cifrem (F), ale většina fotek co jsem našel, odpovídá těm mým kusům, i když jsem našel i fotky s barevně opačnými tachy stupnicemi. I když ten popis mi připadá trochu zmatený...Ono najít nějaké dobové info není moc lehké, vypadá to, že měly smůlu na dobu vzniku, kdy Bulova válcovala trh s Accutrony a na poctivou mechaniku nezbylo moc místa (nic proti Accutronům). Dokonce bych i uvěřil tomu, že Bulova té době pouštěla na trh postupně všechny varianty a nejedná se jen o dodatečný domácí "bastl". Čím víc se v tom ale hrabu, tím víc se blížím myšlence, že to nechám přehodit dle dobového popisu. Zde link: https://mybulova.com/1970s-Bulova-Chronograph-watch-series?page=9 Libore, s tebou souhlasím, jsou to moc hezké a zajímavé hodinky, které by si zasloužily daleko víc publicity a pozornosti.... Když byly v samostatnýc příspěvcích, tak jsem to viděl tak, že ty druhé jsou lepší, ale takhle vedle sebe už nevím. Takže jsi šel asi tou správnou cestou, že máš oboje . Moc hezký a díky za rozšíření obzorů. Gratuluju i k bullheadům (ty jsem znal i ty původní i reedici. ale tyhle tedy ne. prima)
quint Odesláno 15. července Nahlásit Odesláno 15. července Jako kluk jsem se na ně chodil dívat, to že je teď mám na ruce, znamená, že táta už tu není. Navitimer Cosmonaute Chronomatic, cal. 12. Koupeny 25.1. 1975 u Alexis Garin v Les Verrières (CH) a tátovi je do ČSR přivezl francouzský kameraman Henri Decaë v rámci natáčení Operation Daybreak (táta dělal asistenta produkce za český štáb). Posledních 30 let ležely v krabičce ve skříni. Cena v roce 1975 - 1 780 CHF. Stav je skvostný, příběh silný... Ano, na mou ruku jsou obrovské, ale co nadělám. 13
malda Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července Tak to jsou moc hezké hodinky s příběhem. Mám to s hodinkami po otci stejně. Příběh jsem tu už taky psal. Naštěstí jen s tím rozdílem, že otec tu pořád je.
Kotlick Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července před 8 hodinami, quint napsal: Jako kluk jsem se na ně chodil dívat, to že je teď mám na ruce, znamená, že táta už tu není. Navitimer Cosmonaute Chronomatic, cal. 12. Koupeny 25.1. 1975 u Alexis Garin v Les Verrières (CH) a tátovi je do ČSR přivezl francouzský kameraman Henri Decaë v rámci natáčení Operation Daybreak (táta dělal asistenta produkce za český štáb). Posledních 30 let ležely v krabičce ve skříni. Cena v roce 1975 - 1 780 CHF. Stav je skvostný, příběh silný... Ano, na mou ruku jsou obrovské, ale co nadělám. Super hodinky s rodinnou historií... Pecka. PS: ten kameraman sem vezl 26 ks Brajtlí? Dle účtu...
quint Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července před 3 minutami, Kotlick napsal: Super hodinky s rodinnou historií... Pecka. PS: ten kameraman sem vezl 26 ks Brajtlí? Dle účtu... Spíš mi to přijde jak tisk nějakého ceníku než účet. Ten se psal myslím rukou tenkrát.
Kotlick Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července Tak asi máš pravdu Tento papír je pravděpodobně ceník hodinek značky Breitling ze Švýcarska, konkrétně z období kolem roku 1975. Obsahuje: Nadpis: BREITLING – slavná švýcarská značka luxusních hodinek. Sloupec Réf. – odkazuje na referenční čísla jednotlivých modelů hodinek. Sloupec P. Public – zkratka pro „Prix Public“, tedy „veřejná cena“. Ceny jsou uvedeny ve švýcarských francích (CHF) s desetinnou čárkou, např. „1.780,00“. Poznámka dole: „*Ces prix s’entendent avec bracelet cuir“ = *Tyto ceny zahrnují kožený řemínek. Další důkazy, že jde o originální ceník: Ruční označení referencí 1808 a 1809 – možná zvýraznění oblíbených nebo porovnávaných modelů. Typické formátování cen a referencí používané v 70. letech u luxusních značek. Shrnutí: Jde o autentický tištěný ceník hodinek Breitling ze Švýcarska z roku 1975, určený pro prodejce nebo zákazníky, obsahující modely a jejich doporučené maloobchodní ceny v CHF (s koženým řemínkem). 2
Seamaster Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července před 8 hodinami, Kotlick napsal: Tak asi máš pravdu Tento papír je pravděpodobně ceník hodinek značky Breitling ze Švýcarska, konkrétně z období kolem roku 1975. Obsahuje: Nadpis: BREITLING – slavná švýcarská značka luxusních hodinek. Sloupec Réf. – odkazuje na referenční čísla jednotlivých modelů hodinek. Sloupec P. Public – zkratka pro „Prix Public“, tedy „veřejná cena“. Ceny jsou uvedeny ve švýcarských francích (CHF) s desetinnou čárkou, např. „1.780,00“. Poznámka dole: „*Ces prix s’entendent avec bracelet cuir“ = *Tyto ceny zahrnují kožený řemínek. Další důkazy, že jde o originální ceník: Ruční označení referencí 1808 a 1809 – možná zvýraznění oblíbených nebo porovnávaných modelů. Typické formátování cen a referencí používané v 70. letech u luxusních značek. Shrnutí: Jde o autentický tištěný ceník hodinek Breitling ze Švýcarska z roku 1975, určený pro prodejce nebo zákazníky, obsahující modely a jejich doporučené maloobchodní ceny v CHF (s koženým řemínkem). Cece jeste ze mas aspon tu AI
Kotlick Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července V 16. 7. 2025 v 18:10, Seamaster napsal: Cece jeste ze mas aspon tu AI jj, sorry zapomněl jsem napsat že je to z Ai. Původně jsem myslel, že ten kameraman to pašoval ve velkým co ČSSR
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se