Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsou parádní Michale, zapiš si mě do deníčku, až je budeš pouštět, třeba se to sejde :lol2:

Radku, díky! Radost je veliká. Já mít ale Autávky, tak už snad ani nic jiného nesháním  :guitar:

(Jo a kdybys jel k Tondovi osobně, tak dej vědět, pořád vozím v autě tu fajfku pro Tebe)

• Odpovědi 17,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jasně, uvidím, kdy to bude hotové a ozvu se.

Je pravda, že jsem zjistil,že co je mám zpátky ze servisu, tak nemám potřebu jiných hodinek  :wub:  :angel: 

Jenom se bojím, na kolik mě vyjde vyléčení z tohohle nenormálního stavu :whistling:

Odesláno

Jsem chtěl do tohohle vlákna něco lupnout po letech, ale nejdřív musím říct, že jak Akamova sbírka, tak Honzovy BWC na tom racingu jsou parádní.

Dnes mi dorazily tyhle Speedmastery "Mark 4,5", od zváženého člena. Jsou z roku 1985 a jsou v suprovém stavu. Nevím, jak vypadaly před renovací, ale hrany pořád "řežou", ciferník původní.

Originál tah k nim mám taktéž, ale tenhle Damasko řemen je neskutečně pohodlný, a tu vychytávku - podložku pod trnovou sponou - jsem ještě neviděl.

Znalci prominou, ale mě se líbí víc, než Moony, byť nejsou tak proslavené.

attachicon.gifOmegaSpeed.jpg

Gratuluju! A opečovávej je prosím, měl sem je hodně rád a přinesly mi hodně radosti :-)

Jak vypadaly před renovací najdeš někde v mým vlákně:-)

Odesláno

Kolikrát je to zvláštní, když si projdete historii, kdo byl dřívejší majitel hodinek. Když jsem si prošel prodejní vlákno, kdo všechno nosil a prodával ta chrona BWC...

Odesláno

Taky jsem zaregistroval, že některé kousky, a to moc pěkné, jsou jakési putovní hodinky chronomagu :lol2: .

Odesláno (upraveno)

Ja je sem pritah! :) A zatouzil jsem po nich, kdyz jsem uvidel tyhle fotky.

Kolikrát je to zvláštní, když si projdete historii, kdo byl dřívejší majitel hodinek. Když jsem si prošel prodejní vlákno, kdo všechno nosil a prodával ta chrona BWC...

Upraveno uživatelem blackhead
Odesláno (upraveno)

Ja je sem pritah! :) A zatouzil jsem po nich, kdyz jsem uvidel tyhle fotky.

Jojo, vysledoval jsem. A pak si je tady všichni přehazovali jak nechtěné dítě.  :)  Pouze řemeny se měnily... Inzerát jsem většinou objevil o půl hodiny později, než bylo třeba reagovat. Ovšem jak koukám na ty fotky s těmi soudkovitými subciferníčky, chtělo by to ještě jedny do serie... Sám jsem zvědav, jak dlouho u mě vydrží, ale vzhledem k tomu, to jsou už moje třetí BWC, tak snad delší dobu.

Když nad tím tak přemýšlím, tohle jsou moje první potápky... a ještě jak koukám, tak abych sháněl novej řemen. Přesně ten co je na foto. :rolleyes:

Upraveno uživatelem Wanderer
Odesláno

Dnes tu z jistých nespecifikovaných důvodů očekávám pořádný frmol, tak jsem se na to řádně připravil, abych zklidnil adrenalin :).

post-27970-0-13007100-1432619640_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak jo, já ty Richardovy důvody specifikuji :lol2:

Jistě si většina z vás pamatuje mou tesklivou recenzi na Autavie s helmičkou http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/64808-jaká-chrona-60-80-léta-máte-právě-na-ruce/?p=1435326

No nečekal jsem, že se lék na mojí jednohodinkovost najde tak rychle.... Zkrátka došlo k dohodě, pro obě strany akceptovatelné a já si je včera v 16.30 dovezl domů.

20150525_163548-1.jpg 20150525_163554-1.jpg

Za asistence dýmkařské návštěvy hodinkářů Motyho a Vintage jsem je slavnostně s roztřesenýma rukama ve svěráku otevřel a spadla mi čelist  :eek: panna

20150525_165554-1.jpg

Byl jsem tam první,ani na jednom šroubku není stopa po šroubováku a těsnění, které se změnilo v asfalt slepilo víko a zabránilo vstupu, o který se podle škráblého víčka někdo snažil.

Skusil jsem pohybem otočit mikrorotorem a ten jen vrněl, tak jsem zkoumal,co vydávalo ty divné zvuky a zjistil jsem, že to vychází z uvolněného skla a lunety, která je volnější a vydává cvakavý zvuk, který jsem slyšel a mylně ho vyhodnotil, jako že je ze stroje, ono se to moc dobře identifikovat nedalo, protože všichni to poslouchají přes sklo....

No, chtěl jsem je zase zavřít a připravit pro Tondu, ale chlapci/dobráci/ mě vyhecovali, tak jsem do nich hrábnul :frusty:

Po sundání lunety mi padlo do dlaně sklo /originál plast/ které tam bylo jen tak napůl nasazené a zvenku lehce opatlané asi chemoprénem, který na něj naštěstí nechytl. Tím se vysvětlil ten prach a bordel pod sklem a chybějící indexy, někdo tam vlezl přes sklo, asi se mu nějak povedlo vyrazit tři indexy ,možná pád hodinek, ale na poudru nejsou žádné stopy a tak je tam chtěl vrátit. Osmičkový index je lehce podlepený, je to vidět, ale ciferníkem jsem se nezabýval a ani ho nečistil, ten projde očistou, až mi dorazí použitý ciferník-dárce indexů . Stejně tak vteřinovka, která má lehce ohnutý konec. Tu srovnám, až budu dělat ciferník, no asi spíše Tonda, takový dobrodruh asi nejsem...

Mezitím jsem na helmičku nastříkal čistící pěnu a nechal působit.

Takže zpátky k rozborce:

20150525_184504.jpg20150525_184511.jpg20150525_192003-1.jpg

Odstrojil jsem pouzdro a vyndal tlačítka. Pouzdro a víčko jsem lehce přeleštil a velmi mírně obnovil broušení, asi to ještě bude chtít, ale tohle má čas. Lehce jsem drcnul do nepokoje a hodinky se váhavě rozběhly, párkrát se zastavily,ale to bylo tím, že nebyly natažené.

Pak nastal největší problém, jak dostat sklo do hodinek, nechtělo se mu tam, tak jsem chvíli laboroval a pak jsem dostal nápad, v neděli jsem juniorovi vysvětloval roztažnost vlivem tepla a tak jsem dal pozdro do horké vody a sklo do mrazáku. Za deset minut jsem ho vyndal a zacvaknul jsem ho tam palcem. Důkladně jsem vyčistil tlačítka, ve kterých byla hromada bordelu a poskládal jsem to všechno zpátky.

A světe div se, stopky fungují, před tím ani ťuk, asi tomu domáčknutí bránil bordel v tlačítkách. Jediný problém je, že chrono doběhne na minutu a zastaví, ale to jsem měl u Poljotů a Tonda to hravě vyřešil, tak snad to půjde i tentokrát. No a takhle to dopadlo :

20150525_193612-1.jpg20150525_193641-1.jpg

20150525_193655-1.jpg20150525_193745.jpg

20150525_193835-1.jpg20150525_193844-1.jpg

je to zajímavé, pozorovat rozdíly mezi 11630 Schmitz a novými 1163 V Piquerez zejména výška pouzdra Schmitzů . Zváštní je, hodinky jsou stejně vysoké, měřeno se sklem, ale Sm má sklo zároveň s lunetou.

No, udělal jsem si veeelkou radost a jsem opravdu šťastnej parchant, jenom mám málo rukou :lol2:

Upraveno uživatelem Tikal
Odesláno

:). jo a ten remen na foto je hirsch liberty.

Jojo, vysledoval jsem. A pak si je tady všichni přehazovali jak nechtěné dítě.  :)  Pouze řemeny se měnily... Inzerát jsem většinou objevil o půl hodiny později, než bylo třeba reagovat. Ovšem jak koukám na ty fotky s těmi soudkovitými subciferníčky, chtělo by to ještě jedny do serie... Sám jsem zvědav, jak dlouho u mě vydrží, ale vzhledem k tomu, to jsou už moje třetí BWC, tak snad delší dobu.

Když nad tím tak přemýšlím, tohle jsou moje první potápky... a ještě jak koukám, tak abych sháněl novej řemen. Přesně ten co je na foto. :rolleyes:

Odesláno

Tak jo, já ty Richardovy důvody specifikuji :lol2:

No, udělal jsem si veeelkou radost a jsem opravdu šťastnej parchant, jenom mám málo rukou :lol2:

Radku, jsi frajer. Gratuluju, ale navíc sis to odmakal. Ten stroj vypadá naprosto skvěle.

Rok výroby jsi zjistil?

Odesláno

Jsem to psal, že je tu někdo stejně koupí.  :clap:  Velkou gratulaci posílám jsou naprosto perfektní. Dream watch. :notworthy:

Odesláno

Radku, jsi frajer. Gratuluju, ale navíc sis to odmakal. Ten stroj vypadá naprosto skvěle.

Rok výroby jsi zjistil?

Model Viceroy se dělal tuším od roku 1974 a ty moje mají číslo 27 33 22  někde jsem potratil odkaz na ten datový klíč...

Odesláno

Tikal:

No a vzal sis je nakonec do práce jak si avizoval, nebo ne? :) Včera si na tom po našem odchodu udělal ještě pořádný kus práce, klobouk dolů. Akorát teď nevím zda mám k Tobě jít na dýmkařský nebo hodinářský workshop ;-) 

Odesláno (upraveno)

No Petře, raději na dýmky, ale ty tvoje Seika ti klidně zase přeleštím :lol2: končil jsem před 21.00

Upraveno uživatelem Tikal

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...