Přejít na obsah

Limitka Chronomag fora

Doporučené příspěvky

super, jen tak dál, budu asi potřebovat pomoc při třídění názorů - hledám dobrovolníka :)

k tomu, co tu zaznělo

překvapuje mne úspěch gmt, dopředu hlásím, že je to asi nejtěžší věc pro design, dělá to kde kdo a existují nepřekonatelné cenově dostupné ikony , nějak se s tím budeme muset poprat, znova cítím, že málokdo, vlastně jen osvědčený manta,  četl to minulé vlákno o gmt limitce, tak si to začněte doplňovat, je to poučné čtení.

- zbastlit 2836-2 z day/date na asi gmt/date by asi byla skutečně nouzovka, pak bychom se pravděpodobně vešli do stávajícího pouzdra damasko, ale první volba je mít plnohodnotnou 2893-2

- ty možnosti s 24 hodin kotoučem, digitálním zobrazením druhé zóny atd. vás nezajímaj ? proč ? Mně se třeba zdá super mít v okýnku napsáno město, jehož čas zobrazuje 24 hodinová ručka, takových možností eta skýtá

- úplně jsem zapoměl na možnost česky napsaných dní v týdnu - to je bomba nápad, secte,  to damasko jistě umějí levou zadní a určitě to zvládnou do kolem 1000 EUR, vždyť k takové limitce všechno mají po ruce !! že mi to  hned nedoteklo - řekl bych, že to je tzv. nulová varianta, když vše selže, běžný řekněme DA 46 s česky a případně deutsch psanými dny v týdnu musí vyjít a je to rána jako prase !!! A ta symbolika, příběh a tak .... možná by pak zbylo i na křemíka a s čím vlastně vším alda přijde - víte, jak cyrill psal o tom, že p. Damasko byl potěšen naším zájmem, nejvíc jej potěší, když budeme vyžadovat JEHO věci a ne gmt..... Já asi chci teď nejvíc tohle, když nedokáže česky psát prim, dokáže to p. Damasko.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jak by česky day date vypadal- Pon, Ute, Str - no nevim´ ale na tři písmena v cj to vypada dost divne

Anglickej je přece dostatečný,a Mon, Tue, Wed působí nomalneji...

Český označení dnů je: Po, Út, St, Čt, Pá, So, Ne. A nevím, co by na tom vypadalo divně. Bylo by to naopak perfektní.

Odkaz ke komentáři

Damasko limitka mě hodně dráždí, ale nevyhovuje mi cesta ''nacpat tam co nejvíc''. Pro mě je Damasko designový minimalismus a technicistní maximalismus. Mě by úplně stačilo pouzdro DA36, bez vteřinovky, den v týdnu v češtině, datum, lunetu nepotřebuju. Zajímavější mi příjde vlásek z křemíku, než GMT nebo jiné blbosti.

Odkaz ke komentáři

chosef, proboha, co je na gmt toolwatch a česky psaných dnech v týdnu fičura ?? To nechápu, otevři svou mysl novým nápadům !!! Taky nerozumím tomu, co je na MON normální a na PON divný :D :D  Nejde přeci o to, co je dostečný, ale co je po našom :D

Hlasování samo proběhne,  po diskuzi. Ta se sotva otevřela, já jsem  nažhavenej, co koho ještě napadne, Je pouze jasné, že český date/day je první ucelená a zcela reálná a zaplatitelná varianta do hlasování. Ještě se omlouvám, DA 46 mají lunetu, ty se do 1000 E nevejdou, ale DA 36 třeba jo - tím nechci nikoho ovlivnit, luneta bude určitě jedno z následujících hlasování, jen opravuji můj omylem zadaný údaj.

Trochu začínám cítit generační pnutí :D mezi zkušenými členy, co už mají a měli spoustu hodinek a chtějí jednoduchou laskominu specialitku a mladšími členy, co asi chtějí jediný universální hodinky, aby to co nejvíc umělo a bylo universální normální a módní. Tak vězte, že smysl limitky je, aby byla menšinová, bláznivá, nenormální, úzce specializovaná, vyhraněná, přímočará, určená jen pár magorům, nikoli pro každého a vůbec ne všem. Čím víc taková limitka je, tím je lepší a má větší naději na úspěch. Musí to být něco, co se nedá normálně koupit.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

chosef, proboha, co je na gmt toolwatch a česky psaných dnech v týdnu fičura ?? To nechápu, otevři svou mysl novým nápadům !!! Taky nerozumím tomu, co je na MON normální a na PON divný :D :D  Nejde přeci o to, co je dostečný, ale co je po našom :D

Hlasování samo proběhne,  po diskuzi. Ta se sotva otevřela, já jsem  nažhavenej, co koho ještě napadne, Je pouze jasné, že český date/day je první ucelená a zcela reálná a zaplatitelná varianta do hlasování. Ještě se omlouvám, DA 46 mají lunetu, ty se do 1000 E nevejdou, ale DA 36 třeba jo - tím nechci nikoho ovlivnit, luneta bude určitě jedno z následujících hlasování, jen opravuji můj omylem zadaný údaj.

Trochu začínám cítit generační pnutí :D mezi zkušenými členy, co už mají a měli spoustu hodinek a chtějí jednoduchou laskominu specialitku a mladšími členy, co asi chtějí jediný universální hodinky, aby to co nejvíc umělo a bylo universální normální a módní. Tak vězte, že smysl limitky je, aby byla menšinová, bláznivá, nenormální, úzce specializovaná, vyhraněná, přímočará, určená jen pár magorům, nikoli pro každého a vůbec ne všem. Čím víc taková limitka je, tím je lepší a má větší naději na úspěch. Musí to být něco, co se nedá normálně koupit.

hezky !

jestli bude český den / datum, netřeba mi GMT

Upraveno uživatelem Sedlin
Odkaz ke komentáři

Pokud se půjde směrem bez lunety a GMT k day-date v češtině, tak budu asi na vážkách. Dále budeme trochu na zemi s technickými vychytávkami za 1500 eček. Damasko základ je pres tisíc.

Jaký materiál pouzdra by u Damasko připadal v téhle cenové relaci v úvahu? Dále bych byl pro tmavý ciferník bez čísel, mapa bez GMT nemá smysl. Samotná GMT ručka je prostor, jak se vyblbnout.

Odkaz ke komentáři

Tak taky přidám mé představy

Důležité pro mě:

cca 42 mm

safír + AR

vteřinovka

datum

min 100 WR

šroubovací korunka

slušná lumi

plastický indexy

Pro mě dobrá nadstavba:

luneta minutová

day date v češtině super nápad!!

Damasko tvrzené pouzdro

vlásek z křemíku

Případná další komplikace:

GMT... jak provedená, to je k diskuzi

Upraveno uživatelem Kristian.nov
Odkaz ke komentáři

Myslím, že už teď se tvoří dvě varianty - jedna GMT a druhá ČJ den v týdnu (a zkrácené okno na dvě písmena třeba na devítce ;)), která bude zaplatitelná i bez problémů realizovatelná a bude ctít i design Damaska. 

Za mě GMT s potápěčskou lunetou moc príma

a

"obyč toolwatch" s vychytávkama a day date taky dost skvělé, možná vzhledem k výrobci i ideál.

Odkaz ke komentáři

ten základ je taky super, ale prvně se řeší toolwatch, pak se vytáhne GMT limitka, nadšení a teď se vracíme na začátek?? tak tedy jak??

narovinu GMT sem neměl, tuto funkci ani nepotřebuju, ale původní GMT limitka je fajn... Damasko bez technologických vlastností nebude Damasko... každopádně na lunetě (jakkékoliv) trvám

Odkaz ke komentáři

Českej daydate je sice pěkný nápad, ale jako typograf  se trochu bojím té diakritiky u velkých písmen. Uvědomte si, že Ú a Č jsou vyšší, protože je tam háček a čárka, takže se nevejdou do okénka. Jsou v podstatě jen tři možnosti:

1) Pouze malá písmena (vypadá to blbě)

2) Větší okno na den, aby ta zkratka nebyla prťavá, protože pokud Č na výšku vyplňuje celé okénko, tak třeba P ho prostě nebude vyplňovat celé. Ale písmena s diakritikou pak nejsou vycentrovaná, takže ve zkratce dne ČT je T posunuté mimo centr okna dolů. Nebo je háček nad Č mimo centr nahoru. Zkuste si to nakreslit.

3) Nechat to anglicky, čeština to docela komplikuje. :-(

Ale je možný, že ostatním to nebude vadit. Fakt je, že normální člověk si nějakých posunutí třeba nevšimne. Mě by to ovšem docela štvalo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...