Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

je zajímavé sám na sobě sledovat ten přerod priorit :-)

Do GMT bych šel raději jen v případě, že by se setrvalo na původním návrhu vzhledu, který byl prezentován na Archimede.

Vzhledově mě GMT ve stylu damasko face moc neoslovují, i když některé barevné varianty by mohly na živo vypada kulervoucně, ale jinak tady bych si účast rozmýšlel.

Nicméně představa Damaska bez GMT s tuningem střev mě baví a s čekým day/date mě rajcuje, Když bude luneta, bude to bonus, ale oželím jí.

Takže

DAMASKO MIT SILIZIUM:

1. Alda

2. PetrM

3. Kristian.nov

4. bacil.357

5. honza.manta - podmínkou je český day-date + luneta

6. Sedlin - podmínkou je český day-date

Vidím to stejně jako Sedlin.

Sic tomu až tak nerozumím, má Alda ode mne důvěru. Myslím, že technologie jsou důležité a to co prosadí Alda a zrealizuje Konrád bude určitě technologická špica. Takže se s důvěrou a radostí připisuji.

DAMASKO MIT SILIZIUM:

1. Alda

2. PetrM

3. Kristian.nov

4. bacil.357

7. Lukin_ova

P.S. Nautily LE mám taky no.7 To už je moc náhod na to, aby to nevyšlo...

Edit: přidáno P.S.

Teď to tedy nechápu. Zakládá se nový pořadník?? Já si myslím že ne.

Aby to v tom chaosu nezapadlo, jen pripomenu, že mám stále zájem o předposlední číslo v pořadí.

DAMASKO MIT SILIZIUM:

1. Alda

2. PetrM

3. Kristian.nov

4. bacil.357 - český day/date ( předposlední číslo v L.E. - jako v původním pořadníku)

7. Lukin_ova

8. Tittus - jsem také pro český day-date + lunetu

P.S. Číslo 8 ale s dovolením nechci, zůstal bych u původního 23. Nebo 6. Asi je to předčasné, ale proč neudělat rezervaci :-)

Odesláno (upraveno)

Dobře, už tomu rozumím, chápu. Alda si bohužel pojede po svým. Nedá se nic dělat, nejsem to já, kdo to roztrhnul, ale nezbývá, než zvednout rukavici. 

Takže zakládám limitku Damasko český date-day. 

To je základní znak této limitky. Všechno ostatní ( druhý jazyk může být němčina, slovenština ......, luneta nebo né, úpravy kalibru, které si opravdu budeme moci dovolit.... , úpravy ciferníku  ... ) dohodneme na základě našich hlasování a jednání s panem Damasko. Když se někomu podaří přidat i gmt, nic proti tomu, ale zatím mé 2 realistické návrhy nenašly odezvu, takže lituji. 

Ti kdo chtějí gmt, si mohou založit vlastní vlákno, protože bohužel se ukazuje, že s českým date/day stěží bude kompatibilní, respektive moje dosavadní snaha tímto směrem , uznávám, že sotva žačla a určitě by si zasloužila na tom zamakat, ale dosud nikam nevedla. Nechci nikoho znásilňovat a nutit do komplikací a fičuryn, které nechce. Kdykoli to můžeme zas dát dohromady, protože by to asi bylo dost ojedinělý kombo, ale fakt lituju, nejde pracovat a vymějšlet a přitom čelit tlaku typu "už konečně hlasuj" , nebo "my si uděláme vlastní limitku", vykrademe vám nápady ( to není případ aldy, ale už se mi to tu jindy stalo)  a tak ..... 

A máme tu kreativní soutěž, to tu ještě nebylo :D :D super !! Všem přeju dobrý lov nápadů, jestli chcete, můžeme to klidně vzít ofiko a dohodnout se na pravidlech ......

Než založím vlákno, chci si tu ještě ověřit, jetli to má vlůbec cenu.

DAMASKO ČESKÝ DEN/DATUM do 1500,- Euro:

.

.

.

.

.

.

11 cigi

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

tohle (jednoduché, přehledné, odolné, realizovatelné bez hádání se) se mi líbí nejvíc (kdyby byla luneta, nezlobil bych se)

1. gougy

.

.

.

.

.

.

11 cigi

Odesláno

Upřímně, Aldova iniciativa mi přišla předčasná ( opravdu myšleno v dobrém, Aldo). Bojím se, aby rozdělením na několik menších skupin nedošlo ke ztroskotání celého projektu limitky, protože v jednotlivých skupinách bude malý počet zájemců a tím i vyšší cena. Nebylo by opravdu lepší pokračovat systematicky v jedné skupině pod moderací cigiho ?  Vždyť i v této skupině se můžeme jasně dohodnout na úpravu kalibru. Díky. 

Odesláno (upraveno)

Hele Chosef, podle mne by to taky bylo lepší nedělit se a trpělivě společně pracovat, leč stalo se, Alda a pánové s ním mají vlastní představu, není důvod jim jí nedopřát. Chápu to jako rozdělení na 2 tvůrčí týmy, nikoli jako definitivní rozdělení limitky, ta se teprve rodí. Když přibude třetí tým - gmt a třeba i čtvrtý, uvidíme, co vyleze. Je to docela běžná metoda organizace tvůrčí práce, když je přebytek variant, tak proč ji nevyužít ??

Vzhled jednotný ( zatím ) nebude, jsou to dvoje různé hodinky, byť ( zatím ) kompatibilní, o všem rozhodne, jak se komu zadaří.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Hele Chosef, podle mne by to taky bylo lepší nedělit se a trpělivě společně pracovat, leč stalo se, Alda a pánové s ním mají vlastní představu. Chápu to jako rozdělení na 2 tvůrčí týmy, nikoli jako definitivní rozdělení limitky, ta se teprve rodí. Když přibude třetí tým - gmt a třeba i čtvrtý, uvidíme, co vyleze. Je to docela běžná metoda organizace tvůrčí práce, když je přebytek variant, tak proč ji nevyužít ??

Vzhled jednotný ( zatím ) nebude, jsou to dvoje různé hodinky, byť ( zatím ) kompatibilní, o všem rozhodne výsledek naší práce.

Respektuji.  Jen jsem se zřejmě dostal na průsečík zájmů obou sekcí ( Cigiho a křemíkové). Takže pokud mám zájem o Damasko s českým day/datem za rozumnou cenu , pak  bych měl být v Tvé sekci, ale tento požadavek nevylučuje ani Aldova sekce, viz např. honza.manta....Přijde mi to zbytečně komplikované. Takže zatím zůstanu napsaný jen v prvním seznamu zájemců o limitku. 

Odesláno (upraveno)

Českej daydate je sice pěkný nápad, ale jako typograf  se trochu bojím té diakritiky u velkých písmen. Uvědomte si, že Ú a Č jsou vyšší, protože je tam háček a čárka, takže se nevejdou do okénka. Jsou v podstatě jen tři možnosti:

1) Pouze malá písmena (vypadá to blbě)

2) Větší okno na den, aby ta zkratka nebyla prťavá, protože pokud Č na výšku vyplňuje celé okénko, tak třeba P ho prostě nebude vyplňovat celé. Ale písmena s diakritikou pak nejsou vycentrovaná, takže ve zkratce dne ČT je T posunuté mimo centr okna dolů. Nebo je háček nad Č mimo centr nahoru. Zkuste si to nakreslit.

3) Nechat to anglicky, čeština to docela komplikuje. :-(

Ale je možný, že ostatním to nebude vadit. Fakt je, že normální člověk si nějakých posunutí třeba nevšimne. Mě by to ovšem docela štvalo.

hele Tittus, když jsi typograf, tak prosím typografuj - a vyřeš to. Začni fontem a velikostí přesně tak, jak má Damasko a typograficky vyřeš diakritiku, je nezbytná. Vem to jako výzvu, moc by nám to pomohlo. Mít typografa v týmu, je trumf !!!

Ještě ke všemu tomu křemíku, musíme se prozatím od Aldy odlišit, takže - pánové , není náhodou základním postulátem tool watch mít levně vyměnitelné standartní součástky dostupné přímo z velkovýroby ? Když ne největší, tak určitě jedna z podstatných výhod standartních ETA strojků je jeijch dlouhodobá zajištěná opravitelnost kdykoli a kdekoli. Musí to tu padnout :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

hele Tittus, když jsi typograf, tak prosím typografuj - a vyřeš to. Začni fontem a velikostí přesně tak, jak má Damasko a typograficky vyřeš diakritiku, je nezbytná. Vem to jako výzvu, moc by nám to pomohlo. Mít typografa v týmu, je trumf !!!

Ještě ke všemu tomu křemíku, musíme se prozatím od Aldy odlišit, takže - pánové , není náhodou základním postulátem tool watch mít levně vyměnitelné standartní součástky dostupné přímo z velkovýroby ? Když ne největší, tak určitě jedna z podstatných výhod standartních ETA strojků je jeijch dlouhodobá zajištěná opravitelnost kdykoli a kdekoli. Musí to tu padnout :D

typograf souhlas?

křemík - dáme to do týdenní konzultace s Damaskem. Pokud je tam vlásek stejný, jako ve valžuku, tak v tom nevidím problém, když už je vyrábějí, stačí toho jen víc vytisknout?

štěpení na frakce je možná předčasné, ale pokud se rozpracuje víc návrhů, tak proč ne, vyhraje  větší počet zájemců?

Odesláno (upraveno)

Jasně, kubsone, já to vidím na finální spolupráci, je lepší, když se každý tým zaměří na jeden problém, a ten vyřeší. Já sám bych chtěl samozřejmě vychytávky Damasko, ale přednost má český den/datum, tak to chci dotáhnout. Ta opravitelnost strojku a cena je taky argument,  dáme dohromady ucelený návrh. Když se mezitím ukáže zaplatitelnost alspoň části aldovy koncepce tunění stroje, rád to využiju. 

Do té týdenní konzultace s Damaskem prosím zahrň i cenu a možnost českého přetisku dne v týdnu. Mít to potvrzené by bylo fajn.

Pořád hledám tým !!!

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Dobře, už tomu rozumím, chápu. Alda si bohužel pojede po svým. Nedá se nic dělat, nejsem to já, kdo to roztrhnul, ale nezbývá, než zvednout rukavici.

Takže zakládám limitku Damasko český date-day.

To je základní znak této limitky. Všechno ostatní ( druhý jazyk může být němčina, slovenština ......, luneta nebo né, úpravy kalibru, které si opravdu budeme moci dovolit.... , úpravy ciferníku ... ) dohodneme na základě našich hlasování a jednání s panem Damasko. Když se někomu podaří přidat i gmt, nic proti tomu, ale zatím mé 2 realistické návrhy nenašly odezvu, takže lituji.

Ti kdo chtějí gmt, si mohou založit vlastní vlákno, protože bohužel se ukazuje, že s českým date/day stěží bude kompatibilní, respektive moje dosavadní snaha tímto směrem , uznávám, že sotva žačla a určitě by si zasloužila na tom zamakat, ale dosud nikam nevedla. Nechci nikoho znásilňovat a nutit do komplikací a fičuryn, které nechce. Kdykoli to můžeme zas dát dohromady, protože by to asi bylo dost ojedinělý kombo, ale fakt lituju, nejde pracovat a vymějšlet a přitom čelit tlaku typu "už konečně hlasuj" , nebo "my si uděláme vlastní limitku", vykrademe vám nápady ( to není případ aldy, ale už se mi to tu jindy stalo) a tak .....

A máme tu kreativní soutěž, to tu ještě nebylo :D :D super !! Všem přeju dobrý lov nápadů, jestli chcete, můžeme to klidně vzít ofiko a dohodnout se na pravidlech ......

Než založím vlákno, chci si tu ještě ověřit, jetli to má vlůbec cenu.

.

.

.

.

.

.

11 cigi

Tímto přestupuji zpět do Cigiho tendru - nějak jsem včera tu Aldovu myšlenku nepochopil jako oddělení se od hlavního proudu. Nicméně zatím jsou oba směry hodně blízko a doufám, že se ještě spojí zpátky dohromady. Jak jsem psal u Aldy - pro mně je priorita český day-date a luneta. Večer, až budu na kompu, tak se upravím v pořadnících, nicméně prosím o číslo 13.

Odesláno (upraveno)

tak i v pozdní době jsem to chápal správně, i když jak to ve finále dopadne zatím netuší nikdo, jen bych byl nerad, aby to nedopadlo nijak, to byla škoda.

1. gougy

.

.

.

.

.

.

11 cigi

.

13. Honza.Manta

.

.

xx Moty123 (poslední číslo)

1. Edit. doplnění Honzy

2. Edit: cigi, koho potřebuješ do týmu, specifikuj

Upraveno uživatelem Moty123
Odesláno (upraveno)

Nebylo by k prospěchu, přesunout to celé do Chronomag LE - limitované edice a zároveň rozdělit na 2 různá vlákna, která budou mít obdobný název (do popisu se dá uvést, verze I., II, ..., nebo verze Day/Date vs. Silizium...), abychom se v tom neztráceli?

Upraveno uživatelem Andrew
Odesláno (upraveno)

Díky Honzo manto, , jsi vítán :D. Taky mi dlouho trvalo, než jsem Aldu úplně pochopil, ale nejčko doufám, že je mi to jasné.

A má to dobrou  logiku - Alda ( jak jej chápu) hodlá vše obětovat na oltář technologických vychytávek od Damasko - tzn v zájmu šetření klidně seriový model bez lunety, bez úprav ( jen to nejlevnější  minimum) ale s křemíkem a dalšími strojnickými vychytávkami - to chápu.

Pro mne je podmínkou české den / datum a hodlám tomu přinejhoším obětovat vše technologické  ..... 

Ideální případ je pochopitelně obojí spojit, což asi skoro všichni chceme, ale předpokládáme zatím, že asi skoro nikdo nedokážeme zaplatit :D :D Alda má recht, v této chvíli to spojit prostě nelze, priority jsou naprosto odlišné, každé má svoje náklady. GMT je očividně třetí cesta, doufám, že se po ní někdo vydá.

Když budou dva grafické návrhy, taky je to jen k lepšímu.

Andrew - bylo a udělá se to, ale nech nás ještě chvíli kafrat ..... 

Nutně potřebuju hodináře, odborníka na etu - Honza tomu dost rozumí a Kubson taky může pomoci, grafika a typografa - klidně v jedné osobě a pak spoustu pracantů - googlerů  a každýho, kdo má humor a nápady a umí je nejen dobře prosazovat, ale i s lehkým srdcem opouštět - opouštět své děti je základem úspěšné tvůrčí práce :D :D 

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Aldo, nadělal jsi tady pěkný bordel, nejspíš se na to vykašlu, protože na limitku, ke které ještě není nic daného, je tady nějak moc pořadníků.

Odesláno

chlapi, nechcete radeji vyresit design nez se tu bavit o tom, zda-li kremik nebo ne? na to, co je uvnitr, se denne koukat nebudu ;)

obavam se, ze tyto diskuze speji k necemu, co jsem tu popsal jako 'german over-engineering' - technicky dokonale, ale zatim bez jakehokoliv ducha, niceho, co by chytlo u srdce...

Odesláno

Já mam design poreseny.

Ale je mi jasne, ze to není limitka při kazdeho.

Pokud je DA44 se zmenenou barvou indexu ja 12tce a kremikem uvnitr vrchol mistni kreativity...

No radsi nic, jen jsem ocekaval neco vic...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...