cretino Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Dostali sa mi do ruk kolegove doma najdene vintage hodinky, vedeli by ste mi prosin poradit o ake ide? Na ciferniku ide rozoznat horko tazko druhe a tretie pismenko odzadu a tie su RA, posledne asi L alebo D - takze ......RAL alebo .....RAD..<br />vopred dakujem za kazdu radu<br />
Dr.Gaga Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Strojek: Hans Gisinger/Selza SA... Registrovano ve Švýcarsku 8.9.1924
tondako Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Ahoj, pravděpodobně se jedná o hodinky DURAL, pod touto značkou vyraběla hodinky firma SELZA. Tady máš odkaz na podobné se stejným strojem. http://forums.watchuseek.com/f2/help-dural-watch-891319.html
cretino Odesláno 29. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2013 (upraveno) Pani, dakujem vam velmi pekne za pomoc, moc ste mi pomohli<br /> Upraveno 29. září 2013 uživatelem cretino
JZED Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 Ahoj, tak jsem se nějakým dědictvím dostal k těmto dámským Buchererkám. Snažil jsem se něco o nich dohledat, ale nic moc. Mělo by se snad jednat o dámský kalibr z první poloviny minulého století snad z art-deco kolekce. Je až s podivem že tehdy byly schopný udělat něco tak malého jako tento strojek. Strojek má ve předu značení VII. a v zadu číslo 746. Nevíte někdo kde se dá dohledat víc před tím než napíšu přímo do fabriky? Dík Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
bohus76 Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 Počítám,že víš.že alespoň zadní deklík je ze 14kt zlata.Jinak ten strojek vypadá velmi pěkně a zachovale.
JZED Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 Jojo, i ten přední deklík na straně má puncovní značku (snad nějakej holub nebo co). Chtěl bych ale zjistit cca rok výroby, resp dekádu. Stejně asi budu muset napsat do Švajc. Dík
villain83 Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 Strojek je na damsky hodinky fakt hezkej,vzhledem k tomu zlatu a znacce to byl na tehdejsi dobu asi dost drahej kus.Nechat vycistit ciselnik,strojek a pouzdro a budou delat paradu,manzelka ma podobny Movado..
JZED Odesláno 14. října 2013 Nahlásit Odesláno 14. října 2013 Strojek je na damsky hodinky fakt hezkej,vzhledem k tomu zlatu a znacce to byl na tehdejsi dobu asi dost drahej kus.Nechat vycistit ciselnik,strojek a pouzdro a budou delat paradu,manzelka ma podobny Movado..Jojo s tím počítám. Jen si o nich chci něco zjistit a prioritu teď mají zatím jiné renovace. Jinak dík za chválu. Po renovaci to sem určitě postnu, ale asi až za dlouho... :-)
villain83 Odesláno 14. října 2013 Nahlásit Odesláno 14. října 2013 Jojo s tím počítám. Jen si o nich chci něco zjistit a prioritu teď mají zatím jiné renovace. Jinak dík za chválu. Po renovaci to sem určitě postnu, ale asi až za dlouho... :-) Tomu rozumim,ver mi,mam doma asi osmery hodinky(vcetne kapesnich),ktery chci taky poslat postupne do lazni,ale vzdycky se jako na potvoru objevi neco,co ma prednost:-)
Wanderer Odesláno 28. října 2013 Nahlásit Odesláno 28. října 2013 Nevěděl by někdo označení tohoto kalibru a nějaké bližší info o něm (kdy se vyráběl)? řekl bych, že to by to mohl být předchůdce Helvetia 32 http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Helvetia_32ale nic dalšího jsem nenašel.
Wanderer Odesláno 30. října 2013 Nahlásit Odesláno 30. října 2013 (upraveno) Tak nikdo neví, kde bych mohl o Helvetia kalibrech zvědět víc? Kde se zeptat, co kde přečíst? Upraveno 30. října 2013 uživatelem Wanderer
radegh Odesláno 4. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2013 Ahoj!mám tu takový šuplíkonález. Jedná se o vintážní hodinky JWB Jowisa, model Aqua Chief. Dle mého názoru docela pěkné hodinky. Znáte někdo tuto značku? Mě nic neříká. Hodinky bohužel nejdou. Korunkou nejde natáhnout, zpět se s ní točit dá. Jinak posouvání času bez problémů, datum se překlápí správně. Podařilo se mě hodinky otevřít a je vidět, že kolečko, které má u svého středu stočenou pružinku je jaksi utržené či co. Omlouvám se za svoje "odborné názvy", nevím jak se tomu kolesu říká. Však na fotkách je strojek taky vyfocen. Je tento problém řešitelný? jde to opravit nějak jednoduše? Docela by se mě hodinky líbily na denní nošení s nějakým hnědým pěkným řemenem. Podle mého jsou to vcelku hezké vintážní švýcary. Co vy na to? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jeronimo Odesláno 4. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2013 Docela hezké vintážní sportovní hodinky. Dle mě z období sedmdesátých let. Čistokrevné potápky to asi nebudou. Řekl bych, že hodinkám chybí otočná lunetka. Uvnitř je stroj EB 8810. Měl jsem v Sicurách 17 Jewels a Dimetronu 17 Jewels strojek EB 8800. Běžná konfekce.
radegh Odesláno 4. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2013 Jeronimo děkuju za informace! Luneta zřejmě opravdu chybí. Myslíš, že by šla sehnat? kouknu na ebay atd. Je ten strojek opravitelný? jedná se o kolečko nalevo... Samozřejmě aby to mělo smysl finančně. Ale líbilo by se mě je nosit...
Jeronimo Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2013 Nevím jestli luneta půjde sehnat. Na gůglu se mi nepodařilo objevit tvůj konkrétní model, čili nevím jak lunetka vypadala. Ačkoliv u některých výrobců byly některé součástky totožné, určitě se někde bude náhradní luneta válet, byť z jiného modelu. Jen vědět kde. Co se týče strojku tak vyčistit a promazat by neměl být problém, cena by se měla pohybovat v řádech několika stokorun. Kolečkem nalevo myslíš asi setrvačník s vláskem. Těžko říct, vzhledem četnosti kalibru sehnat kompletní setrvačku by nemusel být velký problém. Cenu neznám, snad taky pár stovek. Suma sumárum: Kdyby se ti podařilo vše sehnat a nechat opravit, tak cena investice jistě přesáhne tisíc korun. To je moje optimistická varianta. Sklíčko přeleštíš sám, jistě je plastové. Ovšem, jak jsem psal výše, jedná se spíše o běžnou konfekci té doby. Pak hrubým odhadem cena takových hodinek, které budou v cajku může být do dvou tisíc. Těžko říct, zda to pro tebe bude rentabilní. Jestli se jedná o památku, nebo je chceš opravdu nosit, tak jdi do toho. Byly by to opravdu hezké vintážky.Není zač.J.
radegh Odesláno 5. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2013 Sehnat lunetu bude asi spíš náhoda, ale třeba tam bude pasovat z něčeho jiného, jak příšeš. Jasně, myslel jsem přesně tohle kolečko. Problém je, že v oblasti hodinek jsem vcelku začátečník,tak nevím na koho se s opravou v Brně obrátit a kde setrvačník s vláskem shánět. Pokud by jste měl někdo nějaký nápad, určitě to ocením! Pokud by byla cena kolem dvou tisíc, to jsem ochotnej dát. Ale beru, že je to jen odhad. Památka to je, to jo a nosil bych je. Líbí se mi a starý hodinky mám radši než ty nový. Omegy chci provětrat jen občas a takhle bych měl čím vystřídat Strely :-)
radegh Odesláno 12. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2013 takže dnes jsem Jowissy odnesl k panu Strnadovi v Brně na Veveří. Příjemný pán mě sdělil, že se jedná o kvalitní hodinky, a k mému překvapení mě teda sdělil že to jsou automaty..No.. nevím co na to říct.Každopádně mě řekl,že mi je dá dopořádku, vyčistí, vyleští sklíčko a příští týden si mám přijít. Cenu odhadl na příznivých 1500 korun. Ještě jim pořídím u pana Strnada řemínek a bude :-) viděl bych to nejspíš na nějakou hnědou kůži, co myslíte? Nevím co tam bylo origo. Každopádně jsem zvědav jestli se podaří hodinky uvést do chodu a hlavně za těch 1500 korun. S těma automatama mě dostal. Ale asi se spletl, protože jsem mu dával dvoje hodinky, aby se na ně koukl, jestli by šly zpravit a ty druhé - Precimaxy mýho taťky jsou opravdu automaty, tak si to asi popletl :-)Příští týden sem napíšu zkušenosti, dojmy atd :-)
radegh Odesláno 14. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2013 Včera proběhla trošku změna. Volal mi pan Strnad, že se omlouvá, ale popletl si ty dvoje hodinky, který jsem mu donesl na opravu. Nakonec Jowissy opravovat nebude a dá dohromady ty automaty Precimax. Tak alespoň něco. Příští týden dám fotky jak to dopadlo do příslušného vlákna... :-)
prischera Odesláno 17. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2013 Tak já taky poprosím o nějaké info. Táta mi našel další hodinky z pozůstalosti po babičce. Automaty značka Favor. Díky skvělému názvu se bezvadně hledají na netu. Značku Favor jsem našel jako německého výrobce kapesních hodinek. O náramkových ani ťuk. Vevnitř by mohla podle označení ETA 2472 nicméně odlišnosti jsem našel. Zajímavý je německý kovový rallye tah, s prodlužovací sponou, který se mi nepodařilo dostat na ruku (a kdo mě zná, ví že menší ruce moc nejsou). O původu tahu nic moc nevím, ale řekl bych že je původní k hodinkám. Odhaduji, že vyrobené byly tak v 70. letech, ale to spíš podle vzhledu. Budu vděčný za jakékoliv další info o značce, nebo o modelu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se