malbur Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 No jo, to je pravda ! Pro samý 1967 sem si toho zdražení klasický Amfibie ani nevšiml. Tu kvalitu by si ale vážně měli nějak pohlídat, já vím, že v Rusku jim to zkoriguje snad každý hodinář na počkání, ale situace třeba u nás je poněkud jiná a zbytečně si dělají u lidí zle a snadno by mohli přijít o zákazníky, hlavně o ty doposud stálé, který už to pomalu začíná přestávat bavit...No jestli ale myslíš ty kousky za 145 vdolků, tak nejsou klasické amphibie, ikdyž v názvu je Classic. To jsou takové nepříznané SE přímo z továrny s barevnýma lunetama, vylepšenýma ručkama atd. Asi to funguje, protože chystají další takové polo SE.
gargamel Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 před 1 hodinou, unived napsal: Dimitri nie moc šikovne archivuje staré produkty - predošlá generácia 1967 https://meranom.com/en/amfibia/amphibia-1967/vostok-watch-amfibia-1967-2415-190b04.html Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk Jojo, ty předešlý sou z nerezu, ty dnešní, co je ještě nemá naskladněný o 80$ dražší, sou z titanu, včetně náramku... osobně bych dal teda přednost nerezu... Jinak to sem nevěděl že to sou nějaký SE, myslel sem, že je to prostě nová standardní produkce. Jako pěkný sou, to jo, ale kdyby si pohlídali radši než nový designy tu výstupní kontrolu, lidi by byli asi spokojenější...
Roman-ZA Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 kolegovia, mrknite na FB skupinu Vostokov, tie hodinky su rozlezene po celom svete na kvanta. 1967 su v titane a bronze, takze sa to moc zrovnovat neda. aj ja by som sa priklonil k lepsej vystupnej kontrole, ale ako som pisal, toto su moje 5 Amfibky a s predoslymi som vonkoncom nemal problemy. servis sa spravi aj u nas, len vychadza viac ako nove Amfibie Classic.
Roman-ZA Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 Právě teď, Roman-ZA napsal: kolegovia, mrknite na FB skupinu Vostokov, tie hodinky su rozlezene po celom svete na kvanta. 1967 su v titane a bronze, takze sa to moc zrovnovat neda. aj ja by som sa priklonil k lepsej vystupnej kontrole, ale ako som pisal, toto su moje 5 Amfibky a s predoslymi som vonkoncom nemal problemy. servis sa spravi aj u nas, len vychadza viac ako nove Amfibie Classic. este sa doplnim, ze Amfibie maju svoje caro nedokonalosti a historiu. akokolvek drzim microbrand pocinom prsty a viem, ze robia vysokokvalitne hodinky, tak predsa velke % z nich je urcity homage alebo kopirka, ale to robia aj renomovanejsie znacky. ako sa hovori, je to take skarede, az je to pekne. takze Amfibie su vlastne dokonale svojou nedokonalostou.
E36 Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 Amfibije jsou fajn, ale na té kontrole kvality by i za daň vyšší ceny zapracovat mohli. První amfibije co jsem měl se zasekávala minutová ručka při štelování, pak se zastavovaly až přestaly jít úplně. Hodinář (slušný, ne nějaký vyměňovač baterek, co mi spolehlivě servisoval x hodinek tam na první pohled nic nenašel a za komplet servis strojovny se mi 2,5 tisíce fakt dávat nechtělo). Šly z domu na díly a od ruských hodinek jsem si dal delší abstinenci. Druhé, SE, mají rezervu nátahu tak 60-70% deklarované a při seřizování chodu jsem narazil na opravdu pořádnou šponu přes celou šířku těsnění, takže můžu být rád, že předtím nebyly ve vodě nebo to neskončilo ve strojovně. Druhé "rádoby SE 170" jsou po všech stránkách cajk, i když oboje mají viditelný bordel mezi kroužkem a sklíčkem. O hranách ostrých jako žiletka asi zbytečné mluvit. O průměrné zmetkovosti cca 25% se dá dočíst i právě na Vostok FB skupině, což tak odpovídá. Je to škoda, protože design mají fakt originální a s trochou víc důrazu na detail by to mohly být fakt dobrý hodinky.
aelfwine Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 Neměl jste někdo možnost "ochutnat" tyhle Amfibia scuba? Názory?
mkshort Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 Jojo, přesně tak jsem to i myslel. Je jasný, že to zpracování bude na živo už úplně jiný, ale vždycky sem si říkal, jak by asi obstály Vostoky v konfrontaci s těma nejtěžšíma kalibrama a sem popravdě moc příjemně překvapenej, že to není takovej provar, jak sem si původně myslel. Víte, co mě teď napadá? Možná je to kravina, Vostoky sou levný hodinky ( nemyslím tím ale laciný) a i přes to, že sou levný, tak to není úplně takovej provar, protože je to třeba tím, že přeci jen mají svojí tradici, svůj vývoj a design a že to může být znát v tom, že se zkrátka neztratí. Nevím jestli víte, jak to myslím, těžko se to popisuje...Nerika se tomu po anglicku “great value for money” a po cesku “za malo penez hodne muziky”? ;-)))Sent from my iPhone using Tapatalk
unived Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 Neměl jste někdo možnost "ochutnat" tyhle Amfibia scuba? Názory?Tiež som na ne pozeral... Ale odradilo ma čínske púzdro, tuším že je to homage nejakého seiko Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk
Dřevák Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2021 Dnes jsem byl u "hodináře" a dopadlo to jak jsem předpokládal, jsou ve stejným stavu. Povídal že jsou úplně vyběhaný a ty půlroční jsou sice v nejlepším stavu, ale zrezlý. Na orosený sklíčko si teda nevzpomínám. Už proto, že vteřinovka je ve stále ve stejný pozici, tak to evidentně moc nerozebíral. U těch co jdou, ale kvůli vysypanýmu soukolí nejdou seřídit, jsem očekával, že přehodí soukolí z těch co jsem mu dal na díly. Ale ty asi ani neotevřel. Pochybuju, že vůbec vyndal nějakej strojek z pouzdra. Podívat se pod dýnko a pak plácat nesmysly to zvládnu taky a to si neříkám hodinář. Asi budu muset sehnat opravdovýho hodináře a ne prodejce čínských qvartzek a měniče baterek. Už čtvrtý údajně šikovný hodinář mě zklamal. Oni asi jsou, ale cena opravy by neměla překročit cenu hodinek, co překročit, tak max polovina ceny. To nic nemění na to, že čtyři amfibie jsem pořídil a čtyři nefungují. Statistika hovoří neúprosně, je to šmejd. Na ruce mám baterkový casia edifice, stojí to stejně jako amfibie, ale fungují. Jenže se mi nelíbí, ty ruský sráče se mi líbí, ale nefungujou. Jak z toho ven?
Barbossa Odesláno 28. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2021 Zdravím , Dřeváku chápu , je to dost k po..aní když máš rád Amfibie a nemůžeš je nosit " because of reasons .... Mně se třebas stalo , že Amfi co už mám rok 420tky , se zastavily a nešly rozběhnout , výhoda byla , že jsem je koupil v českém Eshopu a byly v záruce , tudíž mi je opravil jejich hodinář , nějaké kolečko tam bylo v háji... A od té opravy mi jdou dál ... Kupoval jsem je v nej pánské hodinky .
gargamel Odesláno 28. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2021 A nebyl to ten odlučovač samonátahu? Ten prej odchází často, hlavně při ručním natahování. Asi u dvou Vostoků mi běhá rotor sám od sebe jak fretka a to neskutečnou rychlostí a snad furt Ale jelikož hodinky jinak normálně fungojou a jedny z nich dokonce na vteřinu přesně, tak to neřeším. Třeba touhle poruchou vymysleli v Rusku vlastně Vostok avtopodzavod perpetum mobile a já mám jedny z prvních prototypů, co budou mít za nějakou tu dekádu cenu zlata
Barbossa Odesláno 28. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2021 před 19 minutami, gargamel napsal: A nebyl to ten odlučovač samonátahu? Ten prej odchází často, hlavně při ručním natahování. Asi u dvou Vostoků mi běhá rotor sám od sebe jak fretka a to neskutečnou rychlostí a snad furt Ale jelikož hodinky jinak normálně fungojou a jedny z nich dokonce na vteřinu přesně, tak to neřeším. Třeba touhle poruchou vymysleli v Rusku vlastně Vostok avtopodzavod perpetum mobile a já mám jedny z prvních prototypů, co budou mít za nějakou tu dekádu cenu zlata Áno, byl to ten odlučovač samonátahu, a musím přiznat , že ruční nátah mi ze začátku" nebyl cizí"..... A za další , jak si zmínil.... rotor lítal jako tleskačovo létající kolo
unived Odesláno 30. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2021 Na návšteve... Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk
Barbossa Odesláno 31. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2021 před 22 hodinami, beginner napsal: Nový přirustek....modrásky... Bože ty jsou epesní....
Barbossa Odesláno 31. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2021 V 27. 8. 2021 v 19:30, unived napsal: Tiež som na ne pozeral... Ale odradilo ma čínske púzdro, tuším že je to homage nejakého seiko Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk ...Jak by řekli zakladatelé vlákna ....Chybí jim DUCH AMFIBIÍ....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se