VojtaJ Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Je to morboguma, žádný ala 5etter. Sorry jako, ale vypadá to blbě. Hoši, já vám nechcu kazit radost z Neptunů, ale zlatý hodinky s normálníma nožkama.Jo, sorry. Když já si nemůžu pomoct, mě ten skutečný název připomíná nějakou čarodějnici z pohádky. A s těma nožkama máš pravdu. Design cifru, ručiček i barev maj Neptuny suprovej, ale to uchycení řemínku je prostě děs běs. Kdyby nebyly tak levný, jak jsou, asi bych litoval... Ještě, že řešení s morbogumou stojí pár korun a aspoň funguje. S Neptunama jsem se alespoň poučil pro příště.
travex Odesláno 2. srpna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Pořád se to dá přehodit do libovolného pouzdra.
VojtaJ Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 (upraveno) Pořád se to dá přehodit do libovolného pouzdra.Jo, o tom jsem taky uvažoval, že bych místo stěžejek objednal pouzdro. Ale asi by mi to musel někdo přehodit, protože sám si na to netroufám. Ale na druhou stranu, myslím, že průměrný hodinář by to snad zvládnout měl. Ta konstrukce Amphibií je dost blbuvzdorná. Ještě o tom popřemýšlím. Upraveno 2. srpna 2018 uživatelem VojtaJ
5etter Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 To zvládne i podprůměrný hodinář nebo ty sám. Stačí šupléra a vystěžejkovač, co dávají Číňani k řemínkům. Jestli ti ten tvar pouzdra nesedí, tak do toho jdi. To je jak ve vztahu, co tě štve na začátku, bude tě štvát celou dobu a ještě víc. Pro mě je tenhle tvar pouzdra prostě no go. Nejen že je to nepraktické, ale ještě to i blbě vypadá. Kolik pěkných Seiko pětek takhle zprasili!
Návštěvník LONGINES Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Hoši klid, nemalujte hned čerta na zeď To uchycení k tahu je spekulativní, je to sice už hodně specifický, dřív sem na to nadával taky hodně, ale musím postupem času (asi už skutečně stárnu) říct, že to má náhodou hodně co do sebe. Navíc, pro mě je tvar pouzdra přímo famózní, páč pokaždý, když to hodinky u mě někam schytaj, je to vždy nožička, nejčastějc ta na 7dmý hodině. Absence nožiček je pro mě přesně tím pravým. S jedinejma Amfibiema sem nikde neměl žádnou kolizi, se 420-tkama, což je hodně podobný pouzdro. Sem si jistej, že po roce nošení si ten skládanej tah uleví, a bude se dát všude normálně ohnout. Plechovej skládanej tah - teď mám na zápěstí Seikáckej dost hodně kvalitní plnej tah a... musím říct, že mě to tak akorát totálně sere. Celý ty hodinky mě serou, snažej se bejt děsně správný a bezchybný a přitom nula s nulou pojde. Chybí mi nerezovej, chrastící tah z umně skládanejch plíšků, chybí mi pohodových, klidných, dieselových 19800 polokmitů, když si před spaním na usnutí přiložím hodinky k uchu, chybí mi azbuka, chybí mi prostě ruský hodinky jako takový. Sem asi divnej, ale už je tomu tak.
mkshort Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 pěkný! můžu se zeptat, jak jsi spokojenej s tímhle náramkem?chystám návrat ke 420 a přemejšlím, jestli má cenu investovat do toho meranomáckýho za 28 babek nebo se spokojit s tímhle, který je u schmeka na ebayi za rozumný příplatek.neměl bys prosimtě kdyžtak nějakou fotku náramku z boku? je to taky skládanej plecháč?Docela spokojenost. Je to takovej trochu tlustsi bratr tech tenkejch totalitnich poljotu a jinych... Funkce ok. Zavirani spony ok, jen ten pojistnej plech ma trochu vetsi vuli a nezapne se uplne presne, ale drzi. Staci trochu ho stahnout k sobe a sedi to uplne jak ma.Tah ma na konci 2+2 clanky s cepy a daji se vyndat pro zkraceni. Ja mam vyndany 1 z kazde strany.Jen napojeni tahu na pouzdro pusobi na dnesni pomery trochu divne, chybi ten clanek vyplnujici mezeru mezi nozkami.Nicmene, za ty prachy dost dobry. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Sent from my iPhone using Tapatalk
Návštěvník LONGINES Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 (upraveno) Náhodou vůbec to nevypadá divně a sou celkov? úžasný, velká gratulace! Upraveno 2. srpna 2018 uživatelem LONGINES
malbur Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Podomácku vyřezané gumy nebo kůže na neptunech většinou vypadají blbě, protože to všichni řežou podle pozice, kdy mají hodinky s páskem vodorovně na stole. Když se obtočí kolem ruky, odhalí se ten řez a hrana toho zubu. Je to potřeba buď řezat šikmo, nebo použít pásek který má uprostřed vyvýšený pruh, případně ten řez udělat pěkně. Což by šlo asi u gumy znamenalo dělat to nažhavený železem. To pouzdro se člověka prostě musí líbit nebo ne. Mně osobně od začátku fascinuje, libí se mi jak podtrhuje kulatost tě hodinek. S tím vystouplým sklíčkem, jako by se člověk díval z kajuty lodi... a tam nad vlnami Neptunův trojzubec čnící z moře na pozadí měsíce (slunce) - aspoň tak já chápu původní koncept sovětských Neptunů. Z těch hodinek prostě číší, že někdo to chtěl udělat jinak než ostatní Amphibie z té doby. Speciální pouzdro, s několika výjimkami vyhrazené jen pro Neptuny, tvar typický spíše pro nějaké oblekovky od Cartiera. Reflexní ciferník asi taky nebyl úplný standart. Vlastní umělecky ztvárněné logo, které nemá vyloženě vojenskou tématiku. Většinou ty ciferníky, jsou buď velmi jednoduché, nebo je na nich až dětsky vyhlížející obrázek. Neptunské logo si dovedu klidně představit na nějaké lepší západní značce hodinek té doby - navíc je vyražené i na dýnku. Taková buržoazní zhýralost! Plus nějaká stabilita toho modelu. Většinou se to všechno míchá, ciferníky, lunety, pouzdra. Neptuny mají svůj relativně stabilní koncept - dá se říct model. Když se někdo řekne, že si koupil Scuba Dude nebo Radio Room, další otázka bude, v jakém pouzdru - Neptuny jsou prostě Neptuny. Připadá mi to jako, když si v automobilce vyrábějíc vozy nižší třídy řeknou, že vyrobí kabriolet. Bude nepraktický, technicky pravděpodobně stejný jako zbytek produkce a trošku směšný, něco jako původní Škoda Rapid, ale stejně je na tom něco sympatického. Samozřejmě by to bylo všechno krásnější, kdyby k tomu byly od začátku kvalitní tahy nebo vyřešený adapter.
5etter Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Tys to tak pěkně napsal, že se až stydím, jak jsem to šmahem odsoudil.
5etter Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Jiné amfibie a jiné koupaliště. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Sice tady není brouzdaliště a travex, ale zase je tady plno čolků, pijavic, brouci potápníci, znakoplavky a jako bonus si člověk vidí na palce u nohou a při plavání potká užovku. Neskutečná paráda, k dokonalosti chybí už jen ty staré neptuny
Návštěvník LONGINES Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Malbur to napsal skutečně krásně a výstižně a ikdyž to bylo věnováno spíš původním Neptunům a i přesto, že jsem je tu kdysi (jaká troufalost!) hanil, přesto i v novodobých Neptunech pokorně spatřuji jejich krásu a budu netrpělivě čekat, až dorazí.
morbo Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Já měl dycky za to že to logo má znázorňovat samotného boha všech moří osobně, resp. tu jeho řepu s korunou na páču, ale rád se nechám vyvést z omylu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lub Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Docela spokojenost. Je to takovej trochu tlustsi bratr tech tenkejch totalitnich poljotu a jinych... Funkce ok. Zavirani spony ok, jen ten pojistnej plech ma trochu vetsi vuli a nezapne se uplne presne, ale drzi. Staci trochu ho stahnout k sobe a sedi to uplne jak ma.Tah ma na konci 2+2 clanky s cepy a daji se vyndat pro zkraceni. Ja mam vyndany 1 z kazde strany.Jen napojeni tahu na pouzdro pusobi na dnesni pomery trochu divne, chybi ten clanek vyplnujici mezeru mezi nozkami.Nicmene, za ty prachy dost dobry. díky moc za info.takže klasika plecháč. shora vypadají ty články velmi povedeně, tak jsem myslel, jestli ty boky třeba nějak líp nepořešili.já měl na svých prvních amfi taky náramek bez koncovek a docela mi to k tomuhle malému pouzdru sedí. hlavně to vypadá pořád (o řád) lépe, než ty příšerný nesedící koncovky u standardního plecháče.myslim, že mi tenhle náramek bude stačit.. dnes opět amfi, z náhlého popudu jsem nasadil origo lunetu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
malbur Odesláno 2. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2018 Já měl dycky za to že to logo má znázorňovat samotného boha všech moří osobně, resp. tu jeho řepu s korunou na páču, ale rád se nechám vyvést z omylu. JJ podle detailnějšího dýnka to bude Neptun sám, s trojzubcem se mi to vždycky vybaví podle nějakého textu, co jsem někde četl. Alternativní verze je, že Maserati na poslední chvíli zrušilo svou objednávku reklamních hodinek ;-)
mkshort Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 K Amphibiim patri take spravny ohoz - namornicke triko chlapcu z Cernomorske flotily......3/4 rukavy, aby se nenamocily a oboustranne (nema predek a zadek) pro rychly nastup do sluzby. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Sent from my iPhone using Tapatalk
Návštěvník LONGINES Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Tak tohle je velikánská paráda! Jen, nezlobte se na mě všici, ale mě k těm Amfibiím to NATO prostě furt ne a ne sednout, prostě mi to přijde jako bych jed banán s kyselou vokurkou...
mkshort Odesláno 4. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2018 Kdyz on zadnej ?????????? ??????? ?????? asi neni... Sent from my iPhone using Tapatalk
Návštěvník LONGINES Odesláno 4. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2018 Nene, jasný, já to nemyslím zle, ta barevnost je k nim úplně parádní a sedne jim, ale spíš bych jim dal asi normální textilní řemínek. Ale to je věc vkusu každýho z nás, je pravda, že Amfibie a Komandýry tahaj na Natech i některý Rusové (a ostatní jim za to nadávaj ), takže ono je to jedno, ale já sem holt takovej blbej hnidopich Chápu, že je potřeba jít s dobou a každýmu vyhovuje něco jinýho. Ale jinak je máš teda fakt parádní!
mkshort Odesláno 4. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2018 Ja je koupil takhle dohromady....az doslouzi promyslim, co tam dat, zdali zas nato nebo gumu, textil, kovotah, nebo i kuzi. Ty svy prvni amfibky mam na tomhle textilu: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Sent from my iPhone using Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se