Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty má kolega v práci, ve světlé verzi teda. Někde jsem tady dával fotku. Nevím, no, taky doufám, že tě to přejde. Třeba ty Turbíny se mi naživo líbí dalko víc. Ale stejně, klasika je klasika.

Odesláno (upraveno)

Nosím turbíny fakt rád. První den mě trochu překvapilo málo místa mezi stěžejkou a pouzdrem, resp. není tam hrana, ale pouzdro je kulaté, takže v tom nejužším místě moc prostoru nezbývá. Zulu jsem tam nenarval.

Tak jsem vzal pořádné tlusté stěžejky a za pomoci polévkové lžíce z nich udělal zkurvené stěžejky (curved spring bars). Funguje to výborně.

VIO3IHb.png

Upraveno uživatelem travex
Návštěvník LONGINES
Odesláno

Přesně tak, kluci berte tu klasiku, jak píše 5etter. Tohle je jako se vším ostatním - hezký na pohled a ... a nic. Jako jakákoliv nepotřeba přetěsňovat hodinky - no jako tohle je ale teda fakt světovej unikát - no kdo tohle může nabídnout? Sou to strašně funkční časomíry, navíc i s historií... Já bych bral klasický Amfibie, možná s přimhouřeným okem ještě nějaké ty SE, ale klasika u mě vede na stopro. Páč jestliže chci nosit teda ruský, tak krom řady 960 ( což je Neptun) sou všechny Amfibie a Komandýry klasika 100%-ně ruský. Všechen zbytek nejspíš Čína, jediný, co to má ruský, je strojek, a to ještě kdoví jestli. Takže z mý strany je pro klasiku nemálo zásadních argumentů :)

Odesláno

Nosím turbíny fakt rád. První den mě trochu překvapilo málo místa mezi stěžejkou a pouzdrem, resp. není tam hrana, ale pouzdro je kulaté, takže v tom nejužším místě moc prostoru nezbývá. Zulu jsem tam nenarval.

mně se ty tvé turbíny taky moc líběj, před těmi csuba jsem ještě koukal na tyhle. taky brouk do hlavy.. přijdou mi velký, ale našel jsem zpětně tvé první dojmy a asi tedy velikost ok. sklíčko je skleněné nebo akrylát? asi blbá otázka, ale nedohledal jsem.

vypadají fakt dobře, ta osobitost je super!

..to bych si ale musel fakt nějak zasloužit, kurnik.

Odesláno

Sklo je echt sklo, ale jak správně píše lonži, člověk musí počítat s tím, že ruského je na tom jen strojek a myšlenka. Na rozdíl od klasických, které jsou určitě to nej, ale to tady všichni víme.

Takže sice napůl Čína, ale aspoň to navrhl kolega Dmitry. Ale co mě teda potěšilo je naprosto přesných 120 kliků lunety (takže ono to jde vyrobit) a pořádný závit korunky.

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Jako vypadaj teda moc pěkně, jen co je pravda! Hned bych do nich šel, ale to přetěsňování, to je to jediný, co mě odrazuje. Travexi, nemáš nějaký info o tý vodotěsnosti hodinek? Na systém kompresor u klasik asi můžu zapomenout, nebo? Když koukám na dýnko, přijde mi to cele jako švýcarský model pouzdra.

Odesláno (upraveno)

..to bych si ale musel fakt nějak zasloužit, kurnik.

Já nevím, tak třeba týden vynášej koš a nenechávej zvednutý prkýnko.

Jako vypadaj teda moc pěkně, jen co je pravda! Hned bych do nich šel, ale to přetěsňování, to je to jediný, co mě odrazuje. Travexi, nemáš nějaký info o tý vodotěsnosti hodinek? Na systém kompresor u klasik asi můžu zapomenout, nebo? Když koukám na dýnko, přijde mi to cele jako švýcarský model pouzdra.

Je to 200m a je tam normální kulaté gumové těsnění, jako na všech ostatních hodinkách, kromě klasických Amfibií. Až přijde čas, tak jich koupím na ebay balík 100ks za 87 korun a bude.

Upraveno uživatelem travex
Návštěvník LONGINES
Odesláno

Jojo. Popravdě... dost sem doufal, že dostanu za vyučenou, že mám mezery, že systém je stejný jako na klasice, páč se mi fakt moc líběj. A za jak dlouho se teda vlastně dá očekávat, že zpráchniví to těsnění, za předpokladu, že se s hodinkami přes rok sprchuju ( někdy i každý den :) ) a každý léto je máchám denně tak měsíc v moři ( jen plavání, občas šipky do vody a maximálně nějakej ten "hlubinnej " ponor pomocí šnorchlu ) ?

Odesláno

Tak když ti do nich začne zatejkat, můžeš je "evakuovat" do nějakého klasického pouzdra  :D  

Některé kombinace klasik a nových modelů jsou i celkem podařené.

2ce3b6a205c5a74be67fa0b2aa24ffc0.jpg

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Já na to koukám jak blbej, měl sem za to, že do pouzdra Amfibie se jinej ciferník nenapasuje...

Odesláno

Jinak tím magorem sem samo nemylslel malbura - jednoho ze zdejších stařešinů, to bylo na autora toho foto-kompilátu (to jen tak na okraj pro 5ettera, aby zas nevyletěl jak péro ze stěžejky)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...