Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

martar ukradl moony, které si Armstrong zapomněl v přihrádce lunar roveru. Stejný hovado jak sovětští vojáci v Berlíně...

ad 5etterova dezerce: pánové, díky za pietu :)

Odesláno

Logicky to tedy znamená, že vteřinovce bude trvat oběh kolem dokola více jak 1 minutu, a teď si dej vedle stopky a změř, kolik sekund jí to tedy bude trvat. :-) Vsadím se že přesně 60s. To zastavování je optický klam :-D

Jdu to vyzkoušet na p?ti kusech.

Edit po několika minutách: Tvl no fakt :D to m? nikdy nenapadlo s hodinkama třepat a pak čučet na vteřinovku :) tak jo, beru zpět, je to asi vlastnost amfibií... (zkoušeno na 4 amfibiích a jedn?ch vintage komandirskych).

Odesláno

Optický klam to není, fakt to vteřinovka dělá. Zásadní je, ve které části soukolí tahle věc vzniká, teoreticky to nemusí mít na chod minutové a hodinové ručky vliv. Ale i pokud dojde ke skutečnému zpomalení chodu, u amfibií s přesností tolerovanou v řádu desítek vteřin je to jedno. Levačkou, na které visí automaty, člověk stejně moc často prudce třepat nemá :)

Odesláno

Domnívám se, že na chod strojku to vliv nemá. Zastaví se pouze vteřinovka, ale minutová a hodinová ručička uhání dál. Nastav si minutovou ručičku přesně na minutový index v okamžiku, kdy vteřinovka prochází přes dvanáctku. Pak hodinkama několikrát zatřepej, aby vteřinovka stála v součtu třeba půl minuty. Bude při přechodu vteřinovky přes dvanáctku minutová ručička ukazovat na index?

Ale jak říká martar, je to jedno, na přesné měření času máme kvarcky.

Levačkou, na které visí automaty, člověk stejně moc často prudce třepat nemá :)

Při prohlížení vlákna Hodinky a ženy třepu právě levačkou. V pravé ruce držím myš a roluju. Je to tak lepší a navíc levou rukou bych to s myší neuměl :)

Odesláno

Jestli si tohle přečte Kamil, tak Lukovi to vlákno zruší

..... nemá totiž rád, když se na Chmagu někdo vzruší.

Karel Jaromír Martar

Odesláno (upraveno)

Podobnym kulhanim vterinovky trpely nektere Miyoty 8xxx rady. Proste chod byl nepravidelny. Chvilku vterinovka zpomalila, pak to zas dohnala. Na presnost to nemelo zasadni vliv. Obcas je to patrne i na mych VE. Vostoky si snad ale nikdo nekupuje kvuli presnosti, ne?

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odesláno

Podobnym kulhanim vterinovky trpely nektere Miyoty 8xxx rady. Proste chod byl nepravidelny. Chvilku vterinovka zpomalila, pak to zas dohnala. Na presnost to nemelo zasadni vliv. Obcas je to patrne i na mych VE. Vostoky si snad ale nikdo nekupuje kvuli presnosti, ne?

Bracha ma tenhle model a presnost po 6 letech, nebo kolika, je prej ohromujici-minus 20minut tejdne:-)))

Odesláno

Mám právě hodinky s Miyota 8215A-S a tohle jsem pozoroval. Když s nimi třepnu, vteřinovka se jakoby zastaví. Během minuty jsem to udělal několikrát, pokud by se opravdu zastavovala, musela by se během 60s zpozdit o několik sekund, ale vždy oběhne kolo přesně za 60 s. Jak to tedy kuwa dělá?? :-D Celkově pozoruji přesnost cca +-2s den.

Optický klam to není, fakt to vteřinovka dělá. Zásadní je, ve které části soukolí tahle věc vzniká, teoreticky to nemusí mít na chod minutové a hodinové ručky vliv. Ale i pokud dojde ke skutečnému zpomalení chodu, u amfibií s přesností tolerovanou v řádu desítek vteřin je to jedno. Levačkou, na které visí automaty, člověk stejně moc často prudce třepat nemá :)

Odesláno

Viděl jsem to na videu, vteřinovka se zastavila a potom prudce skočila o několik sekund dopředu, ale tohle moje Miyota 8215A-S nedělá, opticky to vypadá, že se zastavila (po třepnutí), ale pak normálně pokračuje. Jenže když měřím její chod i s třepáním :-) je to přesně 60s :-D Tak jsem vyvodil, že to je optický klam :-) Nějaké vysvětlení od hodinářů by nebylo? 

Odesláno

Vysvetleni tu nekde bylo. Ale jsem ted na mobilu a nemam moc prostor to hledat. Pokud to do te doby nikdo nenajde, tak zkusim najit vecer.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...