m.n. Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Odesláno 31. října 2013 Zdravím vás! Není to sice nový přírustek, ale jelikož většina z vás volí pro vaše hodinkové příběhy právě tuto sekci, myslím, že jsem tady dobře. Tyto GMTčka mám už víc než třičtvrtě roku, což je jednak zatím můj rekord, a hlavně se jimi cítím být zcela saturován. Jasně, sem tam mě to chytne, jako každého chronomagora, ale stejně po pár dnech, někdy i hodinách, přijdu na to, že nic lepšího za tu cenu pro mé účely sehnat nemohu. Od koupě mám tyto hodinky na ruce v podstatě pořád, spím s nimi, koupu se s nimi, kancldájvuju s nimi, sekám trávu, přezouvám pneu, tahám těžké věci, jezdím na kole, chodím do hospody, sundávám jedině na golf a i to sem tam zapomenu nebo nechci. Lehký život se mnou rozhodně nemají, však leštěné plochy toho už mají za sebou dost, ťukanečky bych na nožkách taky nějaké našel. Ale až je budu dávat příští rok na servis, budu dlouho váhat, jestli je nechat přeleštit, žijou prostě se mnou. Na Chronomagu jsem se zaregistroval už před více než čtyřmi lety, ale aktivní jsem začal být až v únoru 2012. To jsem si tady koupil Certiny DS Pilot, následovaly Chronomaty, po pár dnech jsem (blbec) zjistil, že 39mm je nenositelně malých, skočil jsem do Steelfishů a byl spokojen. Do prvního brněnského srazu, který jsem navštívil. Tolik krásných hodinek na jednom místě, zamiloval jsem se do Panerai a už si představoval, až si je jednou pořídím. Snění přerušil sibirnaya, kterého slyším jako dneska: "Sou ti velký, se* na to, potřebuješ rolády..." Nečekal jsem, že to půjde tak rychle, ale okolnosti to dovolily a já už po šesti měsících vybíral, které to budou. Jak Sibiř říká, pokud jen jedny rolexky, tak GMT2c a já mohu jedině souhlasit. Moje první rolády byly 16610, tam jsem nemohl překousnout ten chrastící skládaný tah a plechovou sponu, následovaly Milgaussy, které jsou pro mě stále jedny z nejhezčích hodinek, ale po pár týdnech mi začala chybět datumovka, takže řešení bylo jednoznačné. Rozměr klasických 40mm, keramická luneta, datum, komplikace GMT, leštěný tah, vodotěsnost 100m. Nic mi nechybí a nepřebývá. Přesnost neměřím, ale vím, že jsem podle rádiem řízených hodin seřizoval víc než měsíc zpátky a teď jsem asi 25 vteřin v plusu, takže pohoda. Co dál? Na jaře bych to viděl asi na něco formálnějšího od JLC, ale GMT zůstanou za každých okolností doma. Kdyby tomu snad bylo někdy jinak, tak prodejní vlákno zamknout a mě smazat, díky... A ještě taková "perlička" na závěr - záruční karta je vyplněná na jméno Fernando Alonso. Vím, že ve Španělsku je to něco jako Josef Novák u nás, takže pravděpodobnost je mizivá, ale machrovat s tím můžu... Dnes jsem si vzpomněl, že mi v šuplíku leží stařičký Canon 30D a i když jde focení naprosto mimo mě a program AUTO je můj největší kamarád, tak jsem zkusil nasadit makro objektiv a nasekat pár fotek. Omluvte neoriginalitu, kompozici, kvalitu, ale bohužel jsem na školení u Mrakodrapa ještě nebyl Pokud jste to dočetli až sem, děkuji za pozornost.
Kid_A Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Odesláno 31. října 2013 fernando by mel radost, jakou delaj radost:))
FraK Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Blahopřeji. Taky jsem dospěl k RLX.
semi001 Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Aby jste se z těch rolád nepo.... Teď vážně, měl jsem je taky a nebýt leštěného středu ( na vybroušení nemám srdce, jako Sibiř ) tak je mám "pořád".Jsou skvělé a oproti subům, daleko hezčí, 100m WR naprosto dostačující.Takže za mě gratulace a ať vydrží i nadále
Frantik Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Byly to kdysi moje prvni Rolády a jsou porad stejne skvělé :-)Gratuluju.
Jsilver Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Moc pekny clanek, evidentne ti to dobre pise, krasne hodinky a taktez super fotky. Skvele, Gratuluji
pavzez Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Moc díky za Tvé zkušenosti. Svoje první Rlx teprve hledám. Kdyby neměly ten leštěnej tah, tak by pro mě byly na předních pozicích. Ale to platí pro všechny novější kousky.Cítím, že starší reference mi jsou nějak bližší.Zdraví.P.
filo-boxer Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Hodinky super, doutniky super, proste super!
misoo Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Supr citanie, diky! A hodinky ani koment nepotrebuju, fakt spicka, uzivaj dlho a dobre tak ako doteraz
Tikal Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Parádní hodinky a ještě hezčí doutníky obvzláště BHK Gratuluji
sta Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 paradni hodinky, ja se nakonec po rocnim vahani mezi GMT-II a Subama priklonil ke druhe variante, ale gratuluju!
sashator Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Pokud ještě do nějakých rolád půjdu (a bojím se, že mě to nemine), tak už teď vím, že před Subama asi dostanou přednost tyto. Dodatečně tedy gratuluji!!!
Zemlic Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 Skvele fotky jeste lepsich hodinek, gratulace ...
villain83 Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 presne,jak pise Rybiz,me na tom nejvic bavi,ze je NOSIS,kdybych jednou mel rolady,chtel bych k tomu pristupovat stejne,jsou to hodinky,ktery toho setsakramentsky snesou,no a ze budou mit po case par jizev?V poradku,jsou to prece rolady:-)
zhrado Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 pekne pekne pekne. Páči sa mi ako k nim pristupujes. Tak to má byť. A k fotaku: je sice starý ale dobrý. Sám ho mám tak viem o čom hovorím. :-)
instant Odesláno 3. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2013 ...Jak Sibiř říká, pokud jen jedny rolexky, tak GMT2c ...Tak master yoda ma pravdu, tento zakon uznavame aj tu, na odvratenej strane Hodinky chvalim, vyber spravny aj fotky pekne.
patprom Odesláno 3. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2013 (upraveno) Stejně jako Saša se obávám, že mně to taky nemine :-) A samozřejmě gratuluji k perfektním hodinkám co by chtěl asi každý :-) Upraveno 3. listopadu 2013 uživatelem patprom
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se