Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno

Jaké závity má Sinn?

asi pravotočivý, možná dělaj i pro leváky, ale to nemám potvrzený :-) .....

.............jestli chceš tool hodinky, tak si kup GShocky a jestli EDC, tak cokoli co se ti líbí ..... vystřídal si toho tolik, že názor již musí být vytříben .... já YPO, sem se konečně našel v Airmanech .... nikdy nevím kolik je hodin a to mě baví ...... vono de vlastně jenom  vo to mít něco na ruce .... vlastně by stačil i náramek z lesklýho kovu :D

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Zdá se mi že se z toho stejně krystalizují RLX SUB. Splňují přesně tvé požadavky. Hodí se ke všem situacím. Máš ověřený kalibr, i když je tu JLC, IWC apod. tak je to z hlediska hodinařiny, marketingu atd. jedna z nej ikon.

Neinvenční rada, ale čím dál víc se mi zdá že ve srovnání se spoustou invenčních modelů je douhodobě lepší mít  něco bez výstřelků, ve velkých uvozovkách mainstream. Jsou v cenové hranici, po které už by člověk mohl chtít něco nevelkosériového AHCI, ale to pak zase nesplňuje EDC.

Udělej si seznam hodinek co se ti líbí, vyškrtej velké průměry, neergonomickou výšku, pak proškrtej modely kde nezkousneš disharmonické detaily, porovnej technologii a kontext z hlediska hodinářského průmyslu. Myslím že z toho ty suby vylezou samy.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno

Me z toho leze Explorer II. Na prvni pohled bezny clovek nepozna, ze se jedna o Rolex a GMT se v divocine hodi, muzes podle ni urcovat treba svetove strany :)

20d0a4d9.jpg

Rolex+16570+10:12+06.jpg

Odesláno

S otocnou lunetou to je myslim model NAUTIC TIMER. Ma jine rucky a delal se ve dvou variantach s cernym a lumi ciselnikem.

Co se tyce Sinn, rekl bych ze jo to jak u bezne produkce. Cili bud je to tam nejak zalisovane, nebo je to jako celek s pouzdrem. Me osobne u Sinn vadi kapsle.

Ano, s názvem máš pravdu. Našel jsem pár fotografií, které jsou v odkazu. Jednalo se o povedené hodinky, škoda, že byla ukončena výroba. Jediný model RescueTimer, jako velice specifický druh, v nabídce působí osamoceně. Z mého pohledu by se tyto dvě varianty vkusně doplňovaly. URL: http://forums.watchuseek.com/f74/nautische-instrumente-m%FChle-glash%FCtte-nautic-timer-160193.html

Kapsle se mi vlastně také nelíbí. Proč je u modelu T1 zakomponována uvnitř pouzdra a u modelu T2 je zašroubována do boku. Takže další díra... Samozřejmě se jedná spíše o řečnickou otázku. Prostě to tak je. ;)

Odesláno

asi pravotočivý, možná dělaj i pro leváky, ale to nemám potvrzený :-) .....

.............jestli chceš tool hodinky, tak si kup GShocky a jestli EDC, tak cokoli co se ti líbí ..... vystřídal si toho tolik, že názor již musí být vytříben .... já YPO, sem se konečně našel v Airmanech .... nikdy nevím kolik je hodin a to mě baví ...... vono de vlastně jenom  vo to mít něco na ruce .... vlastně by stačil i náramek z lesklýho kovu :D

Je to jako s kuřákem a jeho potřebou manipulace cigaretou v ruce. :) Včera jsem krátce pohovořil s jednou dámou, která byla zvyklá kouřit pouze v autě při přejíždění z místa na místo. Deset let abstinuje a řízení ji stále činí problémy. No to potěš...  :D Definitivní hodinky v podstatě mohou být cokoli, jenom člověk nesmí lézt na chronomag a horologické blogy.

Odesláno (upraveno)

Zdá se mi že se z toho stejně krystalizují RLX SUB. Splňují přesně tvé požadavky. Hodí se ke všem situacím. Máš ověřený kalibr, i když je tu JLC, IWC apod. tak je to z hlediska hodinařiny, marketingu atd. jedna z nej ikon.

Neinvenční rada, ale čím dál víc se mi zdá že ve srovnání se spoustou invenčních modelů je douhodobě lepší mít  něco bez výstřelků, ve velkých uvozovkách mainstream. Jsou v cenové hranici, po které už by člověk mohl chtít něco nevelkosériového AHCI, ale to pak zase nesplňuje EDC.

Udělej si seznam hodinek co se ti líbí, vyškrtej velké průměry, neergonomickou výšku, pak proškrtej modely kde nezkousneš disharmonické detaily, porovnej technologii a kontext z hlediska hodinářského průmyslu. Myslím že z toho ty suby vylezou samy.

ROLEX Sub C jsou super. Ale podařilo se Ti to trefně vystihnout. Současná cena dosahuje výše, kdy si mohu vybírat z nabídky Jaeger Le-Coultre, ZENITH a spousty jiných. Což je na jednu stranu lákavé, na straně druhé je cena servisu těchto vyšperkovaných strojů. A navíc směřuji k zmíněnému tool vzezření. Větším problémem pro mě ovšem zůstává image firmy a její vnímání společností. Takže po uvedené úvaze se mi to vlastně ani nechce podstupovat. Ale hodinky jsou to povedené, klasické a především s historií. Úplně je ovšem nikdy nezavrhnu. Jedině až překročí hranici 200tis. CZK.  ;) Což bude za dva až tři roky.

Upraveno uživatelem PhoeniX
Odesláno

Me z toho leze Explorer II. Na prvni pohled bezny clovek nepozna, ze se jedna o Rolex a GMT se v divocine hodi, muzes podle ni urcovat treba svetove strany :)

Ty se mi také líbí, ale... ;) Viz. výše.

Odesláno

Me z toho lezou DK10. Vnejskem odolne s konstrukcne jednoduchym strojem, s mnohem dlesim servisnim intervalem, ktery se na Sibir hodi, odolnosti proti extremnim teplotam a zavitem, ktery pozadujes. Navic, tool na tahu je blbost, to proste nejde k sobe. Nove Rolady nastroj rozhodne nejsou a ani se tak netvari. Stary submariner jeste. S roladama projdes krovim a muzes je lestit :) Jasne, DK10 je taky o kompromisu (napr. uz zminene rucky), ale porad mi z toho vychazi jako nejlepsi volba.

DK10 mají průměr 42mm. I toho jednoho milimetru už se bojím, zápěstí mám vskutku jako párátko. Provedení jejich pouzder, a především závitu, mě začíná zajímat. Naprosto bez legrace - nekecal jsi! Ty hodinky jsou unikátem na trhu. :D

Odesláno

ROLEX Sub C jsou super. Ale podařilo se Ti to trefně vystihnout. Současná cena dosahuje výše, kdy si mohu vybírat z nabídky Jaeger Le-Coultre, ZENITH a spousty jiných. Což je na jednu stranu lákavé, na straně druhé je cena servisu těchto vyšperkovaných strojů. A navíc směřuji k zmíněnému tool vzezření. Větším problémem pro mě ovšem zůstává image firmy a její vnímání společností. Takže po uvedené úvaze se mi to vlastně ani nechce podstupovat. Ale hodinky jsou to povedené, klasické a především s historií. Úplně je ovšem nikdy nezavrhnu. Jedině až překročí hranici 200tis. CZK.  ;) Což bude za dva až tři roky.

Taky s tím svádím vnitřní boj.  Ale zase si říkám že když bude někdo chtít hodnotit nejrůznější statusové záležitosti, tak bys musel mít hlavu jak balón uhlídat v čem jezdíš, co máš na sobě, kde bydlíš atd. atd. To už bych ty hodinky viděl jako maličkost vzhledem k tomu že většina lidí reálně ani neví jak RLX vypadá. Image firmy oproti vnímání, nebo o to co se snaží, mi není vlastně až tak proti srsti. Nejrůznější expedice, ponory, sponzoring vážné hudby atd. Mno člověk si musí každou hračku nějak obhájit :)

Odesláno

GLYCINE Airman 18 - nová verze lehce přepracována a mně se nezdají zase tak špatné. Průměr 39mm, WR 200m a pěkně zdobená ETA, která v průhledu vypadá, že je pro velikost pouzdra akorát.

post-2237-0-97206100-1383911108_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Mám ještě tu nepřepracovanou verzi Airman 18 - a je božžíí !!. O hodně lepší ve 3D, než z anfasu. Tahle je o 1mm širší průměr a cca o 1mm nižší - byl bych na ni velmi zvědav.

Mimochodem včír jsem v nejmenovaném chronoshopu  S.A.R. Muehle  Rescue timer zblízka vokouk - jednoznačně božžíí !!

Já vím, že ty chceš jen jedny, ale uvědom si, že nevědomky potřebuješ obě :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

ja si pod tool hodinkami predstavujem take, ktore dam na ruku a viac neriesim. t.j. nic ma nemotivuje ich dat z ruky. musia byt maximalne pohodlne (male, nizke, lahke...), dizajnovo neutralne aby dlho vydrzali. nemali by byt moc drahe, nech sramy nesposobuju bolest na dusi. 

napr. aj nieco ako Sinn 556. hodinky nemaju nic navyse, cista esencia jednoduchosti a ucelnosti. proste das na ruku a hotovo. a ked ti ich yeti zozerie, das na ruku dalsie, bo v sufliku mas troje nahradne :)

sinn556i_0.jpeg?itok=eZxOIARy

Odesláno (upraveno)

Ty Sinny nejsou spatne. Chybi jim ale ta Damasko odolnost. Na druhou stranu sramy slusi i drahym hodinkam. Dobite drahe hodinky jsou cool. Damasko dobite nikdy nebudou, takze muze byt slozite si k nim vybudovat vazbu. Vypadaji, jako by se jich zivot majitele vubec netykal, chovaji se jako robot. Osoupane Explorery maji svou vlastni osobnost, sve vrasky, Damasko jsou jako Kryten, bez vrasek, bez emoci, prirozene nestarnou. Takze bych se nebal ani tech Mark XVII (bohuzel Eta), nebo Exploreru I (bohuzel hnusne kratke rucky), nebo Aqua Terra (bohuzel moc lestenky). Jete Marky na onosene kuzi budou za deset let paradni zalezitost. I pres tu Etu. Zalezi samozrejme na financni sile majitele ale obecne jakekoliv hodinky ve vitrine ztraci smysl. Teda pro me. Kouzlo prichazi az se sramama. Az pak jsou to hodinky, ktere maji pana a ne jen vitrinova investice. A to je zcela nezavisle na cene.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Hasňa : Zas bych z oceli Damaska nedělal nějakou nepřekonatelnou modlu. Pořád je to ocel, sice tvrdá, ale ani zdaleka ne tak, jako např. keramika/wolfram. Je tu někde i vlákno o zářezech na D.

Odesláno (upraveno)

No, myslim, ze o opravu 15 let starych IWC nemusis bat. Ta firma dela hodinky uz 150 let a opravuje je taky, nezavisle na datu vyroby. Coz o Damasku rict nelze. Je to relativne mlada rodinna firma stojici na jednom clovekovi. Kdyby si lidi meli sazet na jistotu opravy hodinek v budoucnu, myslim, ze Damasko by melo podstatne horsi kurz.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Důkaz bohužel dát nemůžu, ale když se řešila oprava mých Mark XVI, tak ze Švýcarska poslali pouzdro bez tohoto dílu a Dušák mě ubezpečil, že to není problém a tento díl do pouzdra našroubují, že je to běžný servisní zásah (jak odstranění starého, tak dodání nového). Koneckonců tady někdo měnil stržený závit na BP a vyměnili ho snad (pokud si dobře pamatuju) do dvou hodin.

Odesláno

Mám ještě tu nepřepracovanou verzi Airman 18 - a je božžíí !!. O hodně lepší ve 3D, než z anfasu. Tahle je o 1mm širší průměr a cca o 1mm nižší - byl bych na ni velmi zvědav.

Mimochodem včír jsem v nejmenovaném chronoshopu  S.A.R. Muehle  Rescue timer zblízka vokouk - jednoznačně božžíí !!

Já vím, že ty chceš jen jedny, ale uvědom si, že nevědomky potřebuješ obě :D

Po oznámení této skutečnosti u mě model stoupl na hodnotě. :D Jak hodnotíš zpracování závitu, tzn. jak dobře se chytne do závitu apod.?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...