Přejít na obsah

CIGIho noční můra...

midloch

Doporučené příspěvky

grga_pitic napsal:
Myslim ze jde o to jak to koupim. Nesouhlasim s Diskuterem ze kupovani hodinek musi byt obrad pri kterem je temer nutnosti obetovat pannu, nebo pri nejhorsim alespon porazit 100 dobytcat. Ja na internetu kupuji, ale pokud by ty hodinky ktere jsem si koupil na netu byly k dostani v obchode, a ja tam je sel obhlizet, nechal se obskakovat atd. tak bych si je tam i koupil, i kdybych mel zaplatit o nejakou tu kacku vice.

S timhle plne souhlasim, at uz jde o hodinky nebo cokoliv jineho. Kdyz si neco vyberu na internetu a staci mi to k objednani, objednam si to.. pokud se rozhodnu navstivit kamenny obchod a personal se mi venuje, navrhuje reseni, radi s vyberem, dava moznost otestovat, tak nakoupim u nej - je to pro me slusnost.. Takhle by mohli u Dusaka udelat "testovaci centrum" kde by se neprodavalo jenom zkouselo a nechalo si radit a rovnou by ti tam rekli kde je dane zbozi na internetu nejlevnejsi.. To je stejne treba kdyz kupuji foto vybaveni, rad si zajdu ke Skodovi, vyhovuje mi tam obsluha, ktera vi o cem mluvi, poradi, necha vyzkouset atd. a ja si to u nich rad koupim i kdyz vim, ze je mozne sehnat neco o par stokorun levneji, pro me treba velkou vyhodou kamenneho obchodu je mnohem lepsi, nekdy i prvotridni servis, za ten si rad priplatim wink.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 474
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Snow

Cyber napsal:
  grga_pitic napsal:

Luxus na splátky je výborný bussines, hlavně pro banky. A prodejci hodinek by byli hloupí, kdyby se tomu nepřispůsobili.

To si exekutoři zase smlsnou

Odkaz ke komentáři

grga_pitic napsal:
  NIGHTinGALE napsal:
Zajímavé téma, ty nákupy na internetu... Myslím, že je zde praktikuje kde kdo... Já také...

A právě proto nechápu, když jsem v jednom vlákně v minulosti četl, jak lidé souhlasili s Primem, když vysvětloval, že nemá zájem o internetové prodejce (jak kvůli kultuře prodeje, tak i kvůli nedodržování doporučených cen). Hromada z vás s ním souhlasila. Ale hodinky jiných značek klidně na internetu koupíte.

Vážně zajímavé, jak se měří dvojím metrem smile.gif

Myslim ze jde o to jak to koupim. Nesouhlasim s Diskuterem ze kupovani hodinek musi byt obrad pri kterem je temer nutnosti obetovat pannu, nebo pri nejhorsim alespon porazit 100 dobytcat. Ja na internetu kupuji, ale pokud by ty hodinky ktere jsem si koupil na netu byly k dostani v obchode, a ja tam je sel obhlizet, nechal se obskakovat atd. tak bych si je tam i koupil, i kdybych mel zaplatit o nejakou tu kacku vice.

Souhlas. A nejen proto, že pokud bys to dělal opakovaně, tak by ses musel stydět kolem toho obchodu vůbec projít...

Pokud by byl rozdíl mezi cenami internetovými a cenami v kamenných obchodech cca. 10%, lidé by (podle mě) neměli důvod něco na internetu vůbec objednávat. Ale díky propastným rozdílům 30% a více je to často holá nutnost.

Odkaz ke komentáři

Nákup přes internet je nová moderní věc, těžko tento trend změníme. Já myslím, že si to trh vyřeší sám, vše je přeci o poptávce a nabídce a morálku lidí bych do toho netahal. Myslím, že přes internet si drahé hodinky objedná opravdu málokdo. Ti co prodávají zboží, které není moc dostupné, počítají s tím , že se na něj také lidi chodí jen dívat a nečiní jim to problémy. Osobně také zajdu třeba k Dušákovi se podívat na hodinky i když zrovna žádné nechci koupit, zatím jsem se nesetkal s neochotou, pokud jsem odcházel z prázdnou.

Odkaz ke komentáři

Ondraj napsal:
Nákup přes internet je nová moderní věc, těžko tento trend změníme. Já myslím, že si to trh vyřeší sám, vše je přeci o poptávce a nabídce a morálku lidí bych do toho netahal. Myslím, že přes internet si drahé hodinky objedná opravdu málokdo. Ti co prodávají zboží, které není moc dostupné, počítají s tím , že se na něj také lidi chodí jen dívat a nečiní jim to problémy. Osobně také zajdu třeba k Dušákovi se podívat na hodinky i když zrovna žádné nechci koupit, zatím jsem se nesetkal s neochotou, pokud jsem odcházel z prázdnou.

Souhlas, i když postupně jim internet ukusuje z koláče. Taky na internetu nemusí prodejci platit rodině Kolowratově ***.000,- Kč měsíčně nájem. Takže něco můžou dát zákazníkům. Do budoucna stejně není pro Dušáky, ani Myšáky prostor :-). Trh kamených prodejen obsadí giganti jako Wempe nebo Torneau, kteří si mohou dovolit nakupovat ve velkém, a slevu stálým zákazníkům dát v úrovni cen internetových. Tím si zajistí stabilní prodej a zisk budou dělat na náhodných zákaznících, kteří nakupují za plnou cenu.

Odkaz ke komentáři

A to tu nemáme jen nákup přes internet, ale také nákup z ciziny třeba v rámci EU, kerý také vychází výrazně levněji a s daleko menším rizikem. Něco je tedy špatně, ale že by za to mohl jen zákazník a jeho pokřivená morálka ?

Odkaz ke komentáři

Diskutér napsal:
  Ondraj napsal:
Nechtěl jsem sem vůbec přispívat, ale nechápu, až kam jste se s diskusí dostali. Divím se, že se v názorech vůbec neobjevil vliv fáze měsíce, hlad dětí v Africe atd. Možná by se fórum mohlo začít nazývat \"spolek odpůrců hodinek\". Nevím, proč by každý nemohl mít svůj vlastní důvod pro něj přijatelný, proč si dané \"vysněné\" hodinky či jiné věci kupuje. Mě přijde, že ti, co to nejvíce řeší, musí mít nějaký osobní problém a ne malý. A chtěl bych v životě vidět všechny věci jen bíle nebo černě jako někdo zde. Je zajímavé, jak se fórum vyvíjí, bohužel nemyslím, že k dobrému. Já osobně se rád seznámím s každým novým kouskem jiných členů, protože mě to zajímá, ale že bych musel v sobě řešit, proč je koupil, jestli vybrané hodinky odpovídají jeho životní úrovni... Lidé mají z koupi určité věci radost právě z důvodu, že si ji nemůžou dovolit zcela běžně a že jsou rádi, že dokázali na \"to\" našetřit. Nemusí to být přeci jen hodinky ani jen věci. Myslím, že většina má na něco slabost a tam si chce dopřát trochu více, než jsou jeho ostatní nároky. Pokud budu neustále posuzovat koupi čehokoliv podle životní úrovně, tak se mi ale na druhou stranu můe stát, že tak \"drahé\" věci prostě nepotřebuji a mám se pak cítit nějak divně při nákupu levnějších ? Nebo níž můžu, ale výš ne ? Řekněte prosím, kolik procent z platu můžu vlastně investovat do hodinek, abych nepřetáhl limit a nedostal se do vyšší skupiny životní úrovně ? Mám opravdu rád extrémisty.

Problém je, že si to právě ty vysvětluješ v extrémní rovině. Pochop. Nejde přece o procento z platu, ale chcceš-li příklad - touha po zcela běžné produkci (byť jaksi v luxhávu) tedy ty předmětné railmastery, pokud k nim vede cesta koupě z druhé ruky... to je už právě podle mého ten moment, kdy by se měl člověk nad sebou zamýšlet. Prostě luxusní hodinky nejsou ze své podstaty vyráběny k tomu, aby si na ně šetřil dva roky švorcák z dávek na Úřadu práce. Je sice dojemné, pokud tento případ nastane, ale je potřeba vědět, že když holt člověk "nemá" na luxusní hodinky (a zde neakcentuji jenom ty prachy) tak prostě i kdyby se rozkrájel, vypadá v nich jak ponocnej na koupališti. S tím nic nenaděláš. Mimochoem paradoxem je, že lidé, kteří nemusí počítat, se daleko více orientují na trhu, umí koupit (třeba Prim) a naopak ti, kteří dodýchávají měsíc s jazykem na vestě, pod vlivem nějaké blíže neurčené touhy jsou často zmítání potřebou pořídit (na jejich možnosti) drahou, luxusní věc...

Ze svého života mám četnou zkušenost, že lidé se traumatizují právě tím, že si kupují věci na které vlastně nemají (řeší to pak půjčkami atd.) aniž by vůbec měli zájem poznat své životní patro a to dokonale vytěžit... Ostatně viděl jsem i v Česku inzeráty na pořízení hodinek na splátky... to je zoufalé. Vím, že hlad po luxusu je tu realizován v trochu zakřivené podobě, neb decimace komunismem se projevuje i v tomhle. Ale právě proto je potřeba o tom psát. Je třeba hledat balance, odpovědi a nebát se toho, nemyslet si, že když tu někdo napíše zdánlivě kacířský názor, že je nejlepší ho hned upálit, nikoliv - jen argumentací lze najít vyvážený postoj.

Jinak se tu za chvíli můžem také dostat k tomu, že se složíme na jedny Blancpain a budeme si je půjčovat... což je přece také jedna z možností... a proč ji tedy zavrhovat? wink.gif

Stéle nerozumím tomu, proč by si fanda hodinek, který narazil na třeba chronomag, nemohl koupit z druhé ruky za 1/3 ceny hodinky, bez toho, aniž by musel řešit, jestli odpovídají jeho postavení. Jsou tu i tací, co si koupí drahé hodinky ne proto, aby se ukazovali před ostatními, ale chtějí mít pěkně opracovaný kus kovu, pocit z vlastnicví kousku hezké hodinařiny, pořádného řemesla. To jaká je hranice, je bohužel individuální. Stéle nevím, proč to musí mířit do rovin "máš nebo nemáš na to". Nakonec hodinky jsou jen přístrojem na odečtení času a dost lidí ani neví, co má druhý na ruce a je jim to úplně fuk.

Odkaz ke komentáři

Cyber napsal:
S morálkou to nemá nic společného. Jinak by prodejci hodinek nemohli mít \"nemorálních\" 15-80% zisk. Naše zemička je malinká, a poté co se zmenšila ještě po rozdělení, je náš trh veliký jako oblast Mnichova a okolí ( nemluvím o kupní síle, jen o velikosti trhu!!!)

Takže je logické, že při nájmech vyších nebo srovnatelných s Mnichovem, a s trhem srovnatelným, nebo spíš menším než Mnichovským, musí mít čeští prodejci větší marži ( a to jěště nakupují v malém jen pro své obchody, a ne pro sítě obchodů ). Toť vše. Kdo si chce za 30% ceny hodinek užít červeného křesla v Praze, dveřníka u vchodu a roztomilé prodavačky s češtinou na rtech, at´nakupuje v Čechách.  Kdo si za 30% ceny dražších hodinek raději zaletí jinam, udělá si výlet, objedná na dva dny apartmá v Hiltonu, a ještě mu zbyde na dárky pro známé má mé sympatie. Je to věc volby. A tu má každý jinou. A to je dobře.

Tohle je ale myslim jiny pripad nez to kdyz se nechas obskakovat u Dusaka, nebo jinde, a pote co vis vse objednas pres inet. Nakup v cizine je trochu jina kapitola smile.gif

Odkaz ke komentáři

Kamenní prodejci se také brání a chrání. Např. že neposkytují tech. a jiné informace o výrobku, pokud nemá zákazník úmysl koupit. Ti, co to nedělají, tak těm to asi nevadí. Každý má svou volbu a lidi bych nezatracovl za něco, co nemusí být vždy za jakýchkliv podmínek problém. U Dušáka jsem jednou koukal na IWC, hodinářka i když jsem ji hned upozornil, že je nekoupím, mi je přinesla, půjčila do ruky a věnovala mi cca 20 min času, dobrovolně. Věděla, že neprodá, ale příjemně jsme si popvídali.

Odkaz ke komentáři

Ondraj napsal:
Kamenní prodejci se také brání a chrání. Např. že neposkytují tech. a jiné informace o výrobku, pokud nemá zákazník úmysl koupit. Ti, co to nedělají, tak těm to asi nevadí. Každý má svou volbu a lidi bych nezatracovl za něco, co nemusí být vždy za jakýchkliv podmínek problém. U Dušáka jsem jednou koukal na IWC, hodinářka i když jsem ji hned upozornil, že je nekoupím, mi je přinesla, půjčila do ruky a věnovala mi cca 20 min času, dobrovolně. Věděla, že neprodá, ale příjemně jsme si popvídali.

No sice jste si příjemně popovídali, ale její plat a nájem zaplatí zákazník, který si ty hodinky skutečně koupí :-)

A zaplatí za ně o několik desítek procent víc, než kdyby je kupoval jinde. Každá mince má svůj...........

Odkaz ke komentáři

diskutere, jen meles. neznas me. a ja tebe. a jsem tomu rad. neni to o tom, jestli na to mam, nebo nemam, je to o tom, jestli mi tech 40k navic stoji za to, abych si sel pro ne do kamenneho obchodu. Uklidnim te, nebyl jsem je tam nikdy obhlizet, proste se vyskytl dobrej kauf, tak sem do nich sel... nepujcuju si na to, ani kvuli tomu nechodim v otrhanejch hadrech, jen proste nakup novych a obradne zkouseni u hanaka me nijak nelaka, slo mi o hodinky, ne o pridanou hodnotu... protoze ted se pdoivam na zapesti, a mam tam presne to, co sem tam chtel mit. a to je to podstatny...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

sibirnaya napsal:
diskutere, jen meles. neznas me. a ja tebe. a jsem tomu rad. neni to o tom, jestli na to mam, nebo nemam, je to o tom, jestli mi tech 40k navic stoji za to, abych si sel pro ne do kamenneho obchodu. Uklidnim te, nebyl jsem je tam nikdy obhlizet, proste se vyskytl dobrej kauf, tak sem do nich sel...  nepujcuju si na to, ani kvuli tomu nechodim v otrhanejch hadrech, jen proste nakup novych a obradne zkouseni u hanaka me nijak nelaka, slo mi o hodinky, ne o pridanou hodnotu... protoze ted se pdoivam na zapesti, a mam tam presne to, co sem tam chtel mit. a to je to podstatny...

Skutečně se mi zdá velice nevhodné to věčné navážení do sibirnaye kvůli jeho hodinkám, je to jeho volba a jako taková by se měla respektovat a ne kritizovat, konec konců není jediným vlastníkem railmasterů, ale jen on se stal vděčným terčem, říkám zapomeňte a nechte ho žít. Ten samý příklad je midloch a jeho nehynoucí láska k h Breitlingům, proboha co je na tom tak špatného, vraťme se skutečné podstatě tohoto fóra a tou jsou hodinky a ne věčné nešvary a hádky !! Ptám se kam to vede a kam směřuje náš Chronomag ?

Odkaz ke komentáři

sibirnaya napsal:
diskutere, jen meles. neznas me. a ja tebe. a jsem tomu rad. neni to o tom, jestli na to mam, nebo nemam, je to o tom, jestli mi tech 40k navic stoji za to, abych si sel pro ne do kamenneho obchodu. Uklidnim te, nebyl jsem je tam nikdy obhlizet, proste se vyskytl dobrej kauf, tak sem do nich sel...  nepujcuju si na to, ani kvuli tomu nechodim v otrhanejch hadrech, jen proste nakup novych a obradne zkouseni u hanaka me nijak nelaka, slo mi o hodinky, ne o pridanou hodnotu... protoze ted se pdoivam na zapesti, a mam tam presne to, co sem tam chtel mit. a to je to podstatny...

wink.gif

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Diskutér

decebal napsal:
  sibirnaya napsal:

wink.gif

Pravděpodobně se domníváš, že my ostatní máme na zápěstích to, co tam mít nechceme smile.gif Jinak velmi cením tvou urputnou snahu si veřejně odůvodnit koupi běžných nikoliv sbírkových hodinek z druhé ruky . Jo, chápu tě. Myslím, že ty zase chápeš mně. Již jsme to tu ovšem uzavřeli s konstatováním, že každý chvilku tahá... korunku... wink.gif jestli mi tedy jako dobře rozumíš... smile.gif

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Diskutér

railmaster napsal:
To Sibirnaya: Tie Railmastery sú vynimočné a za tú cenu ich nekúpiť, by bola chyba. Dodatočne gratulujem a prajem veľa radosti z nich. Kritik sa občas objaví, ale to, čo sa sem-tam neskritizuje, zväčša za veľa nestojí.

V čem prosím spatřuješ vyjímečnost railmasterů? Vizuálně podle mého nijak ikonozní hodinky... těleso je běžná klasika (žádný Pamerai) a strojek též... nebo se snad domníváš, že portugalky od IWC dostaly od railmaster ránu do vazu?

Odkaz ke komentáři

Diskutér napsal:
smile.gif no... to je právě ta tragédie. Protože, jestliže si lidé koupí už i hodinky na splátky, tak já tvrdím, že to jsou přesně ti, co na ně nemají... a nemají je ani mít. To je to nesmyslné překračování životních pater.

Hmm. Milé.. Takové laskavé.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Diskutér

Jeremy napsal:
  Diskutér napsal:
smile.gif no... to je právě ta tragédie. Protože, jestliže si lidé koupí už i hodinky na splátky, tak já tvrdím, že to jsou přesně ti, co na ně nemají... a nemají je ani mít. To je to nesmyslné překračování životních pater.

Hmm. Milé.. Takové laskavé.

Život je o pravdě, Jeremy. A jestliže se po večerech zaklínáš nezvladatelnou touhou po velké komplikaci od IWC... pak máš těžký životní úděl. Na pohádky, prosím, to chce maminčinu sukni.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...