Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sorry, ale Damasko jako ,,finalni,, hodinky? To bych investoval jinam...

Za me Moony, ci Monaca

Damaska jsou mimo mainstream, coz muze byt prave ten spravny podnet.

Jo, nejsou to hodinky filmovych hvezd. apod. Misto Beckhama aj. jim delaji (pro nekoho bohuzel) reklamu skutecni piloti. Nic pro pozery. :)

To je jejich smula,skutecni piloti nikoho nezajimaj.Krom tebe,nic ve zlym Aldo:-)

• Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

A to je právě otázkou, co chce kupující...

Vzhledem k jeho požadavku, tak víc definitivní mi přijdou už ty Moony

Odesláno

Ahoj,

zvažuju jedny hodinky (záměrně vynechám jaké, abych vás tu neovlivňoval) za cca 50kkč. Je to pro mě docela dost, cca roční rozpočet na hodinky, a je za to spousta starých primek :-) takže si říkám, jestli to bude stát za to.

Současně začínám také zvažovat, co se dá vlastně za 50kkč koupit (1ks hodinek za 50kkč).

Mělo by to být něco univerzálního až sportovního, žádné oblekovky, pochopitelně mechanické. Velikost 38-42mm. Můžou být i starší. Prostě nějké bomba, na co by se dalo vydržet dívat léta. :-)

Co byste tak doporučili?

Tak takový nejsou žádný, většinou ta iniciální radost a zapálení časem nějak ochabne. Samozřejmě je to jiné u hodinek , které po někom podědíš, tam je příběh, který Tě přežije. 

Odesláno

Tudor Black Bay - Skvělá cena a ten design je naprosto nadčasový. Je v něm luxus oblekovek, ale zároveň i dynamika sportovních hodinek. Zároveň z nich sálá tradice a kvalita. Tohle jsou podle mě hodinky, které na chlapovi budou vypadat stejně dobře jak v 25, tak v 60.

Odesláno

Děkuji pánové, je chvilka času, tak koukám na to co mi laskavě radíte.

Vím, že finální hodinky je zde na fóru úsměvný termín, hlavně za 50kkč. Takže bych řekl "první finální hodinky", tzv. alfa samec ve šuplíku :-)

Zde je první shrnutí (v posloupnosti, jak jste psali):

Omega Speedmaster Professional (Moony)
TH Carrera
Fortis
Omega SMP (Bondovky)
TH Monaco
Omega PO
Ball
Rolex
Seiko MM
LLD - co to je? Longines?
Damasko
TH Autavia
Breitling
Eterna
Tudor Herritage Black Gay
Omega Aquaterra

Zapomněl jsem uvést jeden faktor, a to preference známé značky. Pominu-li Rolex, který za 50kkč by asi nevypadal moc pěkně, tak známé jméno má z mého skromného pohledu hlavně Omega, TH, Longines (bez ohledu na to, co je za tím, to je jasné).

S ohledem na toto a taky vzhled se mi nejvíce líbí Moony. PO mi přijdou takový... "obyčejnější". Bondovky asi ne, má je šéf :-)

TH Monaco vypadají taky dobře, ovšem nejsou tak univerzální, spíš mi přijdou takové víc oblekovější.

Seiko MM - už dvoje potápky od seika mám, zvažoval jsem před nějakou dobou ještě Suma či Samuraje, což tím padá, ale MM je klasika.

No a nebo to, co zvažuju (jeden manufakturní projekt)  :-)

Odesláno (upraveno)

Ja vsechny mel a ani jedny teda definitivni nebyly (myslim Moony, Bondovky a Monaca). Chapu snahu majitele vlakna vybrat jedny ty jediny finalni a posledni, ale takove proste nejsou.

Je mnohem lepsi koupit si ty, ktere se mi libi ted, ktere me ted chytly za srdce, nez hledat a zkoumat, jestli jsou zrovny tyhle ty prave a posledni.

Je to jako s zenskejma, taky neni jeddna jedina. Je lepsi mit ted tu, pro kterou zahorim, nez hledat nejakou dokonalou nafurt  :lol2:

Frantik to vystihol perfektne.

Ja dávam hlas Moonom, vždy sa mi páčili.

Upraveno uživatelem dandy
Odesláno

Proboha, no přece Prim Orlík dva. Vždyť jsi zapřisáhlý primkař ;) :D

Odesláno

LLD = Longines Legend Diver

...a ty bych i volil...teda, já už jsem si je zvolil, a svou funkci univerzálních hodinek plní dokonale. Já je teda spíš nosím ke košili, ale třeba celé léto byly na černém nato strapu a do bazénu no problem.

...a pokud bych nezvolil LLD, tak moony, to bych bral i já jako další zastávku (ale asi ne konečnou stanici)

Jinak myslím, že finální hodinky neexistují. Možná fatální, jako ženská, ostatně jak psal Frantik. Nech si zamotat škopek a jdi do těch, které se Ti nejvíc líbí. Až vystřízlivíš a vztah vyhoří, tak ani jedny ze seznamu nebudeš mít problém pustit nebo směnit

Odesláno

Proboha, no přece Prim Orlík dva. Vždyť jsi zapřisáhlý primkař ;) :D

já chtěl napsat to stejný. Proč by ne. Primkar nejsem ale nový Orliky se mi fakt líbí a až mě tohle přestane bavit tak s nima bych si dokázal představit ze zestarnu.
Odesláno (upraveno)

Aniž bych se chtěl kohokoli dotknout, tak tohle mi připadá takové to "rolády za každou cenu...", malý to je, hnusný to je, starý to je, rozhodně nic, s čím bych chtěl trávit zbytek života a mít v tom uložených pořád docela dost peněz. To ty moony nebo monaca nasekají daleko víc parády a radosti.

Upraveno uživatelem m.n.
Odesláno

malý to je, hnusný to je, starý to je

a tiká to.Co je to ?Rolády za každou cenu,úplně souhlasim,když Rolády,tak alespoň trochu slušný,ty jsou mimo rozpočet.Tak honem,hoďte sem ještě nějaký tipy (moje představivost končí seznamem) jelikož už mi pěkně vrtá v hlavě ten projekt a nemám moc času nechat se natahovat na skřipec :-),stejně to k tomu pomalu spěje už od začátku.

Odesláno

já chtěl napsat to stejný. Proč by ne. Primkar nejsem ale nový Orliky se mi fakt líbí a až mě tohle přestane bavit tak s nima bych si dokázal představit ze zestarnu.

+1

Vidím to stejně. Nechám si původní Orlíky a jeden dva kusy těch novějších. No a asi ještě pár obyčejných primek a Nautily a BALLy.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Chronoswiss Pacific (43mm)

Neznám sterilnější hodinky než Damasko. Nabídnout je jako definitivní považuji za absurdní a i úsměvné, ovšem částečně pochopitené. Připisuji to místní hysterii nabízet tyto hodinky i v zcela nevhodných momentech. Nebude dlouho trvat a Damasko se bude objevovat až bude někdo poptávat své první v HH.

Tiše doufám, že se mi nedostane invektiv, tak jak se již stalo pravidlem, ze strany místního ambassadora značky. 

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Vím že nechceš oblekovky, ale třeba takové Nomos Zürich jsou podle mne čisté uiverzálky jak k triku, tak ke košili. Sportovní look to vpravdě není.

abasel31.jpg

Odesláno

Chronoswiss Pacific (43mm)

attachicon.gif1.jpg

Neznám sterilnější hodinky než Damasko. Nabídnout je jako definitivní považuji za absurdní a i úsměvné, ovšem částečně pochopitené. Připisuji to místní hysterii nabízet tyto hodinky i v zcela nevhodných momentech. Nebude dlouho trvat a Damasko se bude objevovat až bude někdo poptávat své první v HH.

Tiše doufám, že se mi nedostane invektiv, tak jak se již stalo pravidlem, ze strany místního ambassadora značky. 

... dovolim si nesouhlasit a vyjadrit svuj nazor, nebot damasko jsme postoval ja, jako mozne hodinky na zaklade specifikace tazajiciho se ... nemyslim si ze bych byl jakkoliv hystericky at co se tyka damasko ci jinych znacek ci je hystericky nabizel na potkani a mnou postovane damasko dc56 vyhovuji zadani ... jestli je tazajici se zvoli nebo nezvoli, je jiz jenom na jeho rozhodnuti ... na zaver bych si dovolil pri vsi ucte poznamenat, ze ve svete mechanickych hodinek neni nic absurdniho a zalezi jen a jen na vkusu a moznostech kazdeho z nas ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...