Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Gale, grgo - Říká se tomu cílení produktu nebo čertastarýho vím já jak - pro lidi, co mají na hoďinky třicet nabízí prim liney, pro ty, co pade, spartaky, pro ty, co kilo pavouky - já vidím jenom produktovou logiku. Jasně, audi by taky mohlo prodat o hodně víc A8ček, kdyby byly za půl mega biggrin.gif

• Odpovědi 193
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

cigi napsal:
Gale, grgo - Říká se tomu cílení produktu nebo čertastarýho vím já jak - pro lidi, co mají na hoďinky třicet nabízí prim liney, pro ty, co pade, spartaky, pro ty, co kilo pavouky - já vidím jenom produktovou logiku. Jasně, audi by taky mohlo prodat o hodně víc A8ček, kdyby byly za půl mega biggrin.gif

No já nevím.. Audi A8 je přece jen něco jinýho než A3, a i výroba bude jiná.. smile.gif Jak mě ale kdo vysvětlí, že Orlíky jsou třikrát levnější než tyhlety pavouci? Co je na nich - CNC stroj dělal pouzdro dýl, nebo tam je jinej strojek, nebo na tom designéři nechali mozky..? Obávám se, že ten rozdíl je neobhajitelnej - jedinej důvod tý ceny je podle mě lov snobů. Jak dlouho to ale může fungovat..

Odesláno

Milis napsal:
  cigi napsal:

No já nevím.. Audi A8 je přece jen něco jinýho než A3, a i výroba bude jiná.. smile.gif Jak mě ale kdo vysvětlí, že Orlíky jsou třikrát levnější než tyhlety pavouci? Co je na nich - CNC stroj dělal pouzdro dýl, nebo tam je jinej strojek, nebo na tom designéři nechali mozky..? Obávám se, že ten rozdíl je neobhajitelnej - jedinej důvod tý ceny je podle mě lov snobů. Jak dlouho to ale může fungovat..

... než krachnou.

Odesláno

cigi napsal:
socko - do socka l.e. bych bez uzardění šel - cylindrický safír nepovažuju vůbec za nezbytný, kal. 96 na svém smetišti mám v dostatečném množství, mám jich tolik, že risknu i přetisk datumky na černo, kdybych chtěl černostříbrné, a dokonce už jsem si i pro to vynechání textury našel výmluvu - už jsme dva! smile.gif

cigi - Zjisti u Prima kolik koštuje pouzdro pavouk, neb to vidím jako klíčovou věc pro další vývoj.

Odesláno

Odhaduji pánové, že pouzdro bude stát cca 60 tis. Spíš bych typoval ale, že nebude dostupné pro nějakou okleštěnou l.e. Cena l.e. s tímto pouzdrem musí být vyšší než cena normální verze. Jinak by to nemělo smysl.

Odesláno

60kKč je IMHO trochu moc. Takové ceně bych byl ochoten věřit pouze pokud by to byl soliter a v ceně byla i příprava. Je pravda, že jsem nikdy nepřipravoval konkrétně hodinková pouzdra, ale pár tvarově srovnatelných a velikostně větších výrobků už ano. A ani prototypování nebylo takhle drahé.

Nicméně Elton si za hodinky může říct třeba milion. Pokud jim to někdo dá...

Odesláno

Popravde je veci Eltonu kolik chce za hodinky ja dam radeji cca desetinu za Stowy ale je to vec kazdeho jedine primky ktere me lakaji jsou Diplomat l.e. jenze to je mimo mou vahovou kategorii

Odesláno

Podstatná je jedině konečná cena hodinek. Jak se to rozpočítá na jednotlívé díly není vůbec důležité. Prim může klidně nabídnout pouzdro za 5000 s podmínkou, že k němu musíš koupit kalibr za 60000. smile.gif Nebo naopak.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Vizualitu pavouka asi nejvěrněji popsal Kamil, neb je viděl. Není důvod mu nevěřit. Cena je cenou pro budoucnost. Všichni víme, kam Prim směruje a tenhle pavouk to jen potvrzuje. Tedy, nic pro švorcáka. Já v této souvislosti smekám před strategickým rozhodnutím, které Prim podstoupil. A jsem přesvědčen, že to bylo rozhodnutí správné. Nabídkám "dokonalých" mechanik za pár šupů z kdejakého koutu světa těžko čelit. A proč také. Takže ano, tohle je správná cesta. A protože už snad zase budou moci vydělávat pracovití lidé, bude mít i PRIM dobré obchody...

Jsem velmi potěšen, že cigi tu rozehrává hlubší ponory do soudů o vizualitě hodinek, že se s ním můžeme zamýšlet třeba nad optimální délkou ručiček... Ano, o tom to zde má být. A velmi silně souhlasím i s tím, že tak nějak postrádám zde tu zanícenost oponentů, či vlastně hajičů PRIM. Nebo, že by Breitling byl opravdu pro profesionály - žoldáky, kteří hájí svůj erb do poslední kapky krve? wink.gif

Odesláno

Milis napsal:
Co je na nich - CNC stroj dělal pouzdro dýl, nebo tam je jinej strojek, nebo na tom designéři nechali mozky..? Obávám se, že ten rozdíl je neobhajitelnej - jedinej důvod tý ceny je podle mě lov snobů. Jak dlouho to ale může fungovat..

já mám takový pocit, jestli to není nějaká předzvěst posledního klopýtnutí před pádem biggrin.gif

- nevidím NIKDE alespon cast penez, ze by se do neceho investovala ... reklama, vyvoj, design ...

Návštěvník Diskutér
Odesláno

zpejcel napsal:
  Milis napsal:
Co je na nich - CNC stroj dělal pouzdro dýl, nebo tam je jinej strojek, nebo na tom designéři nechali mozky..? Obávám se, že ten rozdíl je neobhajitelnej - jedinej důvod tý ceny je podle mě lov snobů. Jak dlouho to ale může fungovat..

já mám takový pocit, jestli to není nějaká předzvěst posledního klopýtnutí před pádem biggrin.gif

- nevidím NIKDE alespon cast penez, ze by se do neceho investovala ... reklama, vyvoj, design ...

Ty snad někde vídáš reklamu na Porsche? Aniž bych chtěl vyvolávat nedůvodné asociace, PRIM cílí na zorientované lidi. Design... v něm myslím Prim projevil velmi potentní invenci, jen se podívej na nové P. Sport... to je přece aktuální velmi povedené těleso.

Odesláno

Diskutér napsal:
  zpejcel napsal:
  Milis napsal:

Ty snad někde vídáš reklamu na Porsche? Aniž bych chtěl vyvolávat nedůvodné asociace, PRIM cílí na zorientované lidi. Design... v něm myslím Prim projevil velmi potentní invenci, jen se podívej na nové P. Sport... to je přece aktuální velmi povedené těleso.

Diskutere, ty jsi jeste reklamu na Porsche nevidel nikde ? No zrejme zijes nekde hodne odriznuty od sveta. A prosim srovnavat Porsche s PRIM - no tak, cuchni si ke kafi.....

Odesláno

A nechce taková politika marketingový dosah a úspěch i za hranicemi ? Nebo je v ČR takový trh aby dlohodobě uživil Elton ? K tomu abych mohl repreztovat drahými Prim potřebuji, aby i protějšek věděl o co jde. Pro tuto skupinu jsou předpokládám nové produkty prioritně určeny.

Odesláno

Ondraj napsal:
A nechce taková politika marketingový dosah a úspěch i za hranicemi ? Nebo je v ČR takový trh aby dlohodobě uživil Elton ? K tomu abych mohl repreztovat drahými Prim potřebuji, aby i protějšek věděl o co jde. Pro tuto skupinu jsou předpokládám nové produkty prioritně určeny.

Je možný, že pro takovou akvizici je náš trh asi nezajímavej. Ale když Prim nezačne nalejvat prachy právě do marketingu, kde, jak říká Zpejcel, není vidět vůbec nic - tak sám do dvou let skončí. Na mě to ale dělá teď dojem - rychle vydělat prachy a vypadnout. BTW : Kde je Prim se svým plamenným obhajováním nejen cen?

Návštěvník Diskutér
Odesláno

grga_pitic napsal:
  Diskutér napsal:
  zpejcel napsal:

Diskutere, ty jsi jeste reklamu na Porsche nevidel nikde ? No zrejme zijes nekde hodne odriznuty od sveta. A prosim srovnavat Porsche s PRIM - no tak, cuchni si ke kafi.....

Přece víš, jak jsem to myslel.

Odesláno

Reklamu nepotřebují třeba společnosti typu ČEZ. Například. Ale přesto do ní nějakou tu kačku nalejí.

Zajímavou cestou je třeba reklama "ukrytá mezi řádky". Třeba jedna moje oblíbená malinká palírna whisky vkládá nenápadné zmínky o sobě do různých článků, případně reklamy umísťuje velmi nenápadně a tak, aby to vypadalo, že se jedná o pití, které nikdo nezná. No a člověk si pak lahev koupí a přijde si jako objevitel.

Prim neinzeruje, což je (imho) chyba. Ale je to začarovaný kruh. Reklama něco stojí (hlavně na hodinky za 100 TCZK) a kde vzít peníze, když o nás nikdo moc neví a moc se toho neprodá.

Odesláno

Pár lidí tu zmínilo, že se tu neobjevuji! Není to tím, že bych nestál o diskuzi s Vámi! Občas mám ale pocit, že má aktivita na chronomagu je spíše kontraproduktivní. Přiznám se, že už mě to začalo unavovat. Už jsem se rozhodl nic nevysvětlovat. Za naší obchodní politikou si stojím a zatím musím říci, že se jeví jako jediná možná a hlavně úspěšná, jakkoliv se to některým zde přítomným nelíbí.

Chci zdůraznit, že pokud bude někdo z Vás stát o osobní schůzku, stále jsem ještě připraven se s Vámi sejít, ukázat Vám novinky v naší nabídce a diskutovat o nich dle libosti.

Myslím, že kdo se se mnou někdy sešel mi dá zapravdu, že jsem se mu věnoval bez ohledu na to, jestli má reálný zájem hodinky koupit nebo jde jen o platonickou diskuzi. Ať se ozve ten, kdo měl pocit, že jsem kdy ohrnoval nos nad člověkem, který si může dovolit jen hodinky do 10.000,-Kč!

Navíc je mi jasné, že některé prvoplánově kriticky orientované členy fóra stejně nikdy neuspokojím svými odpověďmi.

Jestli je tu vícero lidí, kterým chybí diskuze s Primem, nabízím možnost veřejné besedy (Praha, Brno, Ostrava) - tato setkání se docela osvědčila. Budete se moci na hodinky podívat fyzicky a pak nad nimi společně diskutovat. Jsem připraven diskutovat o všech aspektech designu a konstrukce, ale nejsem ochoten rozebírat jejich cenu ani ceny jednotlivých dílů!

Zkrátka jsem pro se bavit o hodinkách!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...