Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jirko prosím Tě, co Tě vedlo k tomu dát na střechu Onduline. Já o něm přemýšlím, že bych ho dal na střechu na chalupu. Ale hodně lidí i pokrývačů mně neustále zrazuje. Prý nejdražší lepenka....... :sad01_anim:

• Odpovědi 193
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Jirko prosím Tě, co Tě vedlo k tomu dát na střechu Onduline. Já o něm přemýšlím, že bych ho dal na střechu na chalupu. Ale hodně lidí i pokrývačů mně neustále zrazuje. Prý nejdražší lepenka....... :sad01_anim:

Mě právě říkali, že je to nejlepší na hory kvůli sněhu, ale časem jsem zjistil, že v úžlabích se hromadí sníh a ten ondulajn se promačkával, tak jsme to museli na krajích v létě podfoukat pěnou. No drahý to je, ale dávají záruku 50 let i v nejtěžších podmínkách.

Upraveno uživatelem jirka404
Odesláno

Takže jseš spokojenej? Já mám chalupu na Oricko Ústecku, docela sibiř a sněhu taky dost. Takže by to tam asi taky šlo..........a záruka 50 let jo.....to sem nikde nevyčet. Má tady s touhle krytinou ještě někdo nějaký zkušenosti?

Odesláno

Takže jseš spokojenej? Já mám chalupu na Oricko Ústecku, docela sibiř a sněhu taky dost. Takže by to tam asi taky šlo..........a záruka 50 let jo.....to sem nikde nevyčet. Má tady s touhle krytinou ještě někdo nějaký zkušenosti?

Oni se prodávají dva druhy, jeden je levnější, ale je to šunt. Kámoš to dal na střechu a po třech letech mu začala odcházet barva a má tam šedivý fleky. Tohle stojí 11 roků a je to stále stejný.

Odesláno

Oni se prodávají dva druhy, jeden je levnější, ale je to šunt. Kámoš to dal na střechu a po třech letech mu začala odcházet barva a má tam šedivý fleky. Tohle stojí 11 roků a je to stále stejný.

Ten šunt je asi z těch různejch OBI, Baumaxů, Baumarktů a kloudnej asi dělá jen ten Onduline http://www.onduline.com/cz/krytina-onduline

Já myslel podle fotky, že to máš nový....... je to paráda :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

Ten šunt je asi z těch různejch OBI, Baumaxů, Baumarktů a kloudnej asi dělá jen ten Onduline http://www.onduline.com/cz/krytina-onduline

Já myslel podle fotky, že to máš nový....... je to paráda :thumbsup_anim:

No jo ono to vypadá jako nedostavěný, ale ten nedodělanej štít tam je proto, že jsem stále vymejšlel co tam dám až jsem tam nedal nic :) a to zábradlí na terase je oddělaný kvůli odklízení sněhu a potom jsem ho tam už nedal.

Upraveno uživatelem jirka404
Odesláno

No jo ono to vypadá jako nedostavěný, ale ten nedodělanej štít tam je proto, že jsem stále vymejšlel co tam dám až jsem tam nedal nic :) a to zábradlí na terase je oddělaný kvůli odklízení sněhu a potom jsem ho tam už nedal.

Jj tomu rozumím.........někdy je lepší počkat a nakonec zjistíš proč něco vymejšlet, když už to je vlastně vymyšlený :)....myslím ten štít. Já mám chalupu 200 let starou a jen to tak udržuju, aby to pořád dejchalo tou minulostí. Zjišťuju, že oni když to tenkrát stavěli, tak fakt o tom souznění s přírodou něco věděli. To víš že na střechu bych chtěl třeba dřevěný šindele, ale na ně nemám. Ten Ondulajn se mi zdá proto docela vhodnej.

Odesláno

Jj tomu rozumím.........někdy je lepší počkat a nakonec zjistíš proč něco vymejšlet, když už to je vlastně vymyšlený :)....myslím ten štít. Já mám chalupu 200 let starou a jen to tak udržuju, aby to pořád dejchalo tou minulostí. Zjišťuju, že oni když to tenkrát stavěli, tak fakt o tom souznění s přírodou něco věděli. To víš že na střechu bych chtěl třeba dřevěný šindele, ale na ně nemám. Ten Ondulajn se mi zdá proto docela vhodnej.

Kdyby jsme se znali před pěti lety mohl jsem ti šindele nechat za pusinku :). Dělal jsem toho stohy.

Odesláno

Kdyby jsme se znali před pěti lety mohl jsem ti šindele nechat za pusinku :). Dělal jsem toho stohy.

Fakt jo? No jo, teď už je to fuč. Neva, dik za pokec :) . Nebudu to tady zadělávat off topicem. Montovanýho na tý chalupě nemám nic :guitar: .

Odesláno

Něco z interiéru, když jsme tam z mladým hospodařili :).

supr ... cim jsou utesnene spary v tramech u obvodoveho zdiva?

Odesláno

Blahopřeji ke kolaudaci

Před lety jsem se tu ptal na zkušenosti a názory na stavební firmy pro výstavbu pasivu, no a  téma dopadlo tak, že mi nikdo firmu neporadil, ale keců tu bylo i od "odborníků" tunu. To jen tak na okraj. Moje zkušenosti s dřevostavbou jsou velmi pozitivní. Systém výstavby je dřevěná rámová konstrukce  Vše přírodní, obnovitelné a recyklovatelné. Vnější plášť je z dřevovláknité desky, na ní je tenkovrstvá difúzně propustná omítka. Izolace je foukaná celulóza. Variabilita veliká a úpravy nejsou obtížnější než u klasických stavebních technik. Každopádně je dřevostavba náročnější na projekci a realizaci, o tom žádná. Pokud chceš, aby ti zdi stavěla levná námezdní síla z Ukrajiny či dokonce Indie (nic proti nim), tak tohle není směr, kterým se ubírat. Náklady na výstavbu jsou překvapivě stejné jako u klasiky - přičemž  s hlediska výroby materiálů je to určitě méně náročné, těch firem co to opravdu až tak moc není... 

Pokud bude někoho zajímat mohu napsat svoje zkušenosti s obýváním dnes již plusového domu kde už nic neplatíme za energie.

• po 2 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno

Dlouho tu nic nebylo, tak přidám snímeček z dnešního rána - montovaná zastřešená terasa na montované chatě.

Zatím to není hotové, ale kluci odvádějí chirurgickou práci. Bál jsem se napojení do europanelů, ale vypadá to dobře.

Ještě se vyřádím s nerezovým lankem na zábradlí.

Odesláno

:) pěkné, mám něco podobného jen bez střechy...jak budeš řešit sníh a čím to zastřešíš ?

Odesláno (upraveno)

Na střechu jde 6mm Marlon FSX

Sníh to snad unese (věřím projektantovi?). Je tam mírný sklon směrem ven z terasy. Přinejhorším se po střeše dá chodit a budu házet lopatou, když napadne metr.

edit: Ty to máš jako slunolam, ne? Já tam v dolíku u lesa nemám co lámat. Šlo o zastřešení plochy terasy s co největším prostupem světla, abych nezabil ten HS portál.

Upraveno uživatelem organic
Odesláno

Dlouho tu nic nebylo, tak přidám snímeček z dnešního rána - montovaná zastřešená terasa na montované chatě.

Zatím to není hotové, ale kluci odvádějí chirurgickou práci. Bál jsem se napojení do europanelů, ale vypadá to dobře.

Ještě se vyřádím s nerezovým lankem na zábradlí.

attachicon.gif004.jpg

attachicon.gif003.jpg

Ta terasa vypadá super.

Odesláno

...telepatie! Dnes jsem vyfotil.

Pěkně Bedjasone, to jsi si navrhoval sam a nebo nějaký architekt?

Odesláno

...telepatie! Dnes jsem vyfotil.

Moc hezké to máš. Co máš na fasádě za dřevo? Ošetřuješ jej nějak nebo necháváš přirozeně degradovat? Hezky udělané detaily. Tipoval bych to na architekta. Kdo ti to projektoval?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...