Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nebylo by lepší nějaké stolní řešení? Tyhle baterkový aparáty k těm velkejm hovadům, to je jako koupit si sporťák a místo nádrže si do něj dát 5l kanystr. Hrát to bude, ale prostě to k sobě nepatří.

Odesláno

Pokud se nepletu, tak HD600 mají nominální impedanci 300 ohm

Fiio a5 deklaruje 800 mW do 32 Ohm, velmi hrubě odhaduju 400 mW do 300 Ohm

Při citlivosti 103 dB by to mohlo - ale taky nemuselo - stačit, záleží taky na DR nahrávky atd

Řečeno slovy klasika Slavíka ?nezkusíš = nevíš?

Osobně bych pro HD600 vybíral desktopový zesilovač s komfortnější výkonovou rezervou - ta sluchátka asi nebudeš nosit venku (nebo?) portable provedení zesilovače pak asi není nutností?

Odesláno

Venku ne, ale docela často budu měnit místa, kde je budu poslouchat a tahat desktopovy zesik se mi nechce. Tak hledám alternativu.

Někdy doma, někdy v druhým bytě, někdy v práci, někdy na služební cestě...

Uvidím jestli budu mít štěstí na vyzkoušení v blízký době.

Ještě jsem koukal na aune b1s. Nejaky jiný tip?

Odesláno

V kterým? Chystám se příští týden do Prahy, chtěl bych poslechnout nějaké to přenosné audio, tak abych věděl s čím mám počítat.

Praha. Nejde o to, že by byli nějaký zlý nebo nepříjemný, ale občas hapruje zbožíznalství, se složitějšíma dotazama taky nepochodíš, resp. si dokážeš odpovědět líp. Pečenej vařenej tam nicméně nejsem, čili jsem mohl mít zrovna smůlu. Nehci na ně nadávat, na základě vlastních zkušeností bych ale nečekal, že zrovna tobě tam někdo rozšíří obzory.

Odesláno

Dnes jsem si udělal radost. Ale žena úplně nechápe otevřená sluchátka. Sluchátka jsou prý od toho, abych netušil okolí :D že bych to měl asi vrátit.

Tak si je poslechla a pochopila ;) cfe75f2b4f49426c6d4b0bafe16fbe70.jpg

Odesláno

Kla-si-ka - jak sluchátka, tak situace s rodinou...když jsem měl otevřené škopky a seděl jsem v poslechovém koutku obýváku čelem k oknu, tak z gauče (vzdáleného tři metry) mým směrem lítaly polštáře a žena vrčela ?neslyším televizi?

Odesláno

Tak nedávno jsem si tu chválil fiio a včera asi odešlo do věčných lovišť.

Mám vzít: Shanling M0 / FiiO X3 2.gen / Cowon plenue PD ?

Díky za případnou radu, nebo tip na alternativu k zamyšlení. Cena plus minus jako výše jmenované.

Odesláno

Budu rád když něco napíše. Zatím jej nebudu přes sz nahánět, ale kdyžtak mu pak napíšu.

A ještě krátké myšlenkohnutí.

X3 2 gen - jsem zvyklý na ovládání a menu X1, takže takový bezbolestný upgrade, bez dotykových fičurek

Shanling m0 - srovnatelný zvuk, super výhoda malých rozměrů, výdrž slabší

Cowon - kíbivá hračka, dlouhá výdrž na nabití

BTW: Sibiř se nepochlubil dojmy ze sluchátek

Odesláno

X3ii, Cowon PD a Shanling M0 hrajou každej úplně jinak. Společnou maj +/- jen cenu. Jaký máš sluchátka a jakej zvuk preferuješ? Máš raději teplejší relaxovanější projev na delší poslech nebo spíš světlejší s akcentem na detail, ale aby ani spodek nechyběl?

Odesláno

Mám X1 s KZ ZS5 na tlustém stříbrném kabelu a comply pěnovkami. Zvuk tohoto se mi líbí. Možná bych rovnou udělal i update sluchátek. Poslouchám hlavně black, post black, ambienty, vážnou hudbu. Takže je fajn určitý prostor s detailem nejrůznějších zvuků. Nemělo by to být "ostré" kvůli kytarám, které by pak moc řezaly do uší, fajn je atmosféra a živost, ale aby to zase nebyla extrémně zastřená hutná a přebasovaná "kaše". Líp to vyjádřit neumím, jsem konzument a zlí jazykové by mohli namítat, že při dobrém hudebním vkusu a sluchu bych neposlouchal black. :)

Odesláno

Celkem jednoduchá a výkonná aplikace pro konverzi formátu je FORMAT FACTORY.

http://www.pcfreetime.com/formatfactory/index.php?language=en

https://www.stahuj.cz/multimedia/prevody_formatu/format-factory/

Díky tobě i Dukovi. Stáhl jsem nakonec to tvoje, resp. ten odkaz Duka mě nějak zlobil při pokusu o stažení. Už to chodí, první CD jsem stáhl blbě bez TAGů, aled ruhý už v pohodě. "Inteligentně" jsem stáhl Esgmeq (https://www.discogs.com/Esgmeq-Esgmeq/release/1650350),  což mě vždy spolehlivě hodí do deprese, takže paráda ;-)

Odesláno

Hiby vypadá zajímavě. Něco o tom načtu. xDuoo jsem si chtěl pořídit již několikrát, ale pak jsem si vždy přečetl o poruchovosti a o kvalitě kus od kusu, no a řekl si že na pokusy s Aliexpress nemám nervy.

Když jsi říkal že každý z mnou zmiňovaných přehrávačů je úplně jiný. Nenapsal bys mi prosím v čem se zásadně liší, popř. proč je nevzít?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...