Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
9 minutes ago, ragu said:

Objednal jsem teda ty novy Comply a jestli to nepomůže, budu vinit celou Afriku.

😅 nevím tedy jak s airpody, ale mělo by to držet, konec konců nic lepšího stejně asi není....

Odesláno (upraveno)

Tohle mě zaujalo při brouzdání – kalifornská firma Écoute má Kickstarter na druhou generaci svých sluchátek s vestavěnou elektronkou, TH2. Jako někdejšího audiofila, co nedal dopustit na elektronkové sluchátkové zesíky (než přišly děti a stěhování a všechno jsem střelil, nemaje čas a klid poslouchat jinde než v kanclu), mě to dost zaujalo. 
https://www.kickstarter.com/projects/ecoute/ecoute-th2-a-portable-hi-fi-system-you-can-take-anywhere/description

750 americkejch je relativně dost, když si je nemůžu vyzkoušet a komfort je pro mě dost důležitý, ale je to opravdu věc, co nemá v audio světě obdoby – kombinace bezdrátového pohodlí se zvukem skutečného zesilovače.

Upraveno uživatelem Khefeer
doplnění modelu
  • Haha 1
Odesláno

Technicky je to hovadina. Je to založené na "elektrónke" Korg Nutube. To bol pokus Korgu vyrobiť náhradu elektrónky pre hudobné nástroje a efekty pre muzikantov, výhodou nízke napájacie napätie. Je to svojim spôsobom podobné itronu resp. VFD, zelené displaye v starých kalkulačkách. Šumí to, má dosť vysoké skreslenie a hlavne mechanicky rezonuje na cca 5 kHz. Tzn. ak po sluchátkach poklepeš, bude počuť pískanie na 5 kHz. Ak by to počuť nebolo, tak to tam je len na ozdobu :).

Ďalšia vec, majú kecy o sepárácii kanálov a potom signál preženú cez dvojitú "elektrónku", čo teda presluchy určite nezlepší.

Možno je tam dobrý úmysel, ale za mňa lepšie kúpiť normálny elektrónkový sluchátkový zosilňovač a k tomu dobré sluchátka, ak sa Ti taký zvuk páči.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Jj, já si pamatuju že Korg Nutube měli obrovský problémy s mikrofoničnostní, možná je to kus od kusu, ale asi bych to neriskoval ;) 

• Dát hlas 1
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Zdravím! Objevil jsem balík CD MP3 z vysoký a dostal jsem okamžitý nápad si je všechny poslechnout ;).

Měli byste pro mě tip na model bazarové věže, cd přehrávače do pár stovek co by mi zprostředkoval nostalgiickou atmosféru 20 let zpět? Zejména spoléhám na zkušenosti mě známých místních lovců kuriozit - @Tikal Předem díky. 🙏 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...