fendelik Odesláno 5. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2014 Děkuji za názory. Rozhodnutý ještě úplně nejsem, ale hudbu poslouchám poměrně často a vzhledem k ceně HDD se mi daří úspěšně veškeré mp3 měnit za FLAC. I v tom telefonu je jednoznačný rozdíl. Bohužel některé FLACY právě telefon nepolkne a navíc mobil používám poměrně často, takže o připojování zesíku nemůže být řeč :-). V každém případě, jestli se rozhoupu, tak dám info o výběru a hlavně pocitech ;-). Ještě jednou děkuji... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 5. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2014 Chtěl bych sluchátka výhradně na doma, fullsize, otevřená/polootevřená, ale hlavně bez přidaného množství basů a nebo výšek.Nevím jak moc nuda jsou úplně plochá sluchátka, ale kdyby se Etymotic MC5 dělaly "na hlavu" a také tak jako zmíněné špunty hrály, mám vybráno. Budou připojeny většinu času napřímo do iBasso DX90 a v tuto chvíli jsem rozhodnut nekupovat sluchátkový zesík.Cenově by se mi líbilo, kdyby mi něco do 8,000,- vyrazilo dech. To bych byl spokojenej... Je mi jasný, že nakonec musím vybrat ušima. Nebudu nic kupovat bez poslechu. Nevím o jiné speciálce kde je možno něco poslechnout, než v Anglické ulici P2.Nechci po vás, aby jste za mě udělali rozhodnutí, ale vzhledem k omezeným možnostem něco poslechnout, bych byl vděčen, kdybych něco mohl rovnou vyřadit, nebo se na něco o čem jsem něvěděl naopak soustředit. Před nějakou dobou jsem slyšel Shure SHR1840 a nevím proč, ale nějak se mi to ztratilo z mysli bez zanechání emoce. Co třeba AKG Q 702 / K 701 / K 702? Nebo jsou lepší K 550 jak tu někdo zmínil? Nebo něco od Beyera - T 90? DT 880 990? Tam bude ale určitě rozdíl ve zvuku měničů s 32/250/600 ohm s tím, že pro iBasso je poslední varianta nesmysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 5. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2014 (upraveno) Tak si poslechni moje Denon AH-D 2000 a treba si je nechas ;-) Upraveno 5. října 2014 uživatelem Duke650 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camlost Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 Mně připadaly 990ky divné, moc basů. (Má je kolega.) Odesláno vlastní ťapkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 K tem 990: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fendelik Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 Ještě se zeptám. Vsonic GR07 Bass, tak pro ty jsem pevně rozhodnutý, ale pořád nevím s přehrávačem. DX90 je opravdu cenově mimo. Ale do 10k se nabízí vlastně jen tři varianty a to Fiio X3, DX50, a se zatnutými zuby bych možná zvládl i cenově X5. Samozřejmě jsem člověk spořivý a jestli by mi stačil X3 a nebyl by pro laika zásadní rozdíl, tak bych vzal i nejlevnější variantu. Je mi jasné, že rozdíly budou, ale stoí za ty příplatky?? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 Mezi námi děvčaty: pokud někdo není fakt audioholik, tak rozdíl mezi FiiO X3 a iBasso DX90 pozná jen těžko nebo vůbec.Uživatel Vencalek měl nebo ještě má kombinaci X3+Vsonic a rozhodně si nestěžoval :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fendelik Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 Právě o to mi jde. Jestli v mém případě má nějaký smysl pro tuto kombinaci sluchátek vymýšlet dražší přehrávač než X3, nebo DX50. Audiofil opravdu nejsem, ale nechci šetřit na nesprávném místě. S X5 zkušenosti asi nemáš že? U té X3 se mi podařilo dohledat nějaké info, a na netu se šíří informace o sekání přehrávače . Upřímě, X3 se mi absolutně nelíbí, DX50 je desifnově pecka, ale X5 mi přijde dle parametrů (kterým bohužel plně nerozumím ;-)) o pořádný krok dále než DX50. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 (upraveno) Zda X3 / X5 / DX50 / DX90 - s těmito sluchátky bych to neřešil a koupil ten nejlevnější.DX50 se dá na netu pořídit nový za 300 USD, se štěstím projde balík bez cla a DPH, na head-fi.org je v inzerci z čeho vybírat Pokud dobře vidím, ty VSonicy se dají koupit za 2500 - to už bych raději koupil levnější X3 a víc peněz dal do sluchátek, protože v nich je největší vliv na výsledek Upraveno 6. října 2014 uživatelem Duke650 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camlost Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 Duke650: Nemáš takový pěkný obrázek pro q-jays? :-) Odesláno vlastní ťapkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fendelik Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 Děkuji za Tvoji trpělivost, ale co by jsi mi tedy doporučil? Vsonicy standartní se opravdu dají koupit za 2.500,-, ale Bass edition je cenově kolem 3.500,-. Nakupovat bych chtěl asi novotu v rámci ČR (případné reklamace). Nechci v blízké době ani přemýšlet nad upgradem, takže bych to chtěl na pár let vyřešit hned ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 Bohužel nemámDuke650: Nemáš takový pěkný obrázek pro q-jays? :-)Odesláno vlastní ťapkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 Co mám odzkoušené:Phonak Audeo PFE (výroba skončila, ale dají se ještě sehnat)Hifiman RE-400 (nebo dražší RE-600, ale RE-400 mají lepší poměr cena/performance) Oba hrají výborně, ale pokud má někdo rád zvýrazněné basy, tak spíše ty PFE - mají výměnné filtry a myslím že ty zelené docela zvýrazňují nízké frekvence, kdežto šedé jsou "neutrální" a černé "rockové"Šedé filtry se už snad ani nedají sehnat, zelené myslím ještě jsou Nebo se pak podívat na ten žebříček, co postoval Vencalek ... Nebo koupit DX50 na mp4nation.net, prodávají bundle přehrávač plus sluchátkahttp://www.mp4nation.net/bundle-ibasso-dx50-24-192-hifi-digital-audio-player-dunu-dn-1000-triple-hybrid-earphone-32gb-microsd-silicone-case-free-fedex-2-day-to-select-destinationhttp://www.mp4nation.net/ibasso-dx50-24-192-hifi-digital-audio-player-takstar-hd2050-32gb-microsd-brainwavz-gypsum-stand-silicone-case-free-fedex-2-day-to-select-destinationDěkuji za Tvoji trpělivost, ale co by jsi mi tedy doporučil? Vsonicy standartní se opravdu dají koupit za 2.500,-, ale Bass edition je cenově kolem 3.500,-. Nakupovat bych chtěl asi novotu v rámci ČR (případné reklamace). Nechci v blízké době ani přemýšlet nad upgradem, takže bych to chtěl na pár let vyřešit hned ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 8. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2014 Kdyby měl někdo zájem, tak prodávám špunty RHA MA750i (http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/76856-p-%C5%A1punty-rha-ma750i/). http://theheadphonelist.com/headphone_review/rha-ma750-ma750i/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 8. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2014 Dneska jsem se na chvíli urval a udělal si poslechovou hodinku ve sluchátkové poslechovce.Nechtěl jsem skákat od jednoho k druhému a tak jsem testnul tři kusy co jsem si tak nějak vytipoval. Nejdřív jsem sáhl po Beyerdynamic DT 880 250ohm. Hrálo to na mém přineseném iBasso DX 90 na plnou hlasitost a přepnuto na nejvyšší zisk tak akorát.Stačilo by to, ale občas bych to asi mohl chtít osolit i víc. Takže bych musel jít po verzi 32ohm.Na hlavě sedí jako přitlučený a zvukově se mi to na první nástřel líbilo. AKG Q 701 (Q jako edice Quincy Jones, ale za to se mi nechce dávat těch 1500,- navíc oproti normálním K 702 za 5900,- které tam neměly a já předpokládám, že by se stejnými měniči hrály stejně.)Hlasitost o poznání vyšší a na nejvyšší zisk by se to dalo v běžném životě občas i ztlumit.Záměrně jsem moc detailně nepopisoval zvku těch Beyerů jako prvního závodníka, ale jsou oproti AKG takové zatlumenější.Nevím jak to popsat a jakým směrem by se DT 880 rozehrály a dále jak by hrála verze s 32ohm, ale AKG na mě udělaly o fous lepší dojem.Dalo by se v tuto chvíli napsat, že si to nechám dva dny projít hlavou a pak koupím AKG K 702, jenže tyhle sluchadla mi tak dobře nedrží na hlavě. Dole trochu tlačí do čelisti a nahoře and uchem, jako by to nedoléhalo. Potřebovalo by to mušli posunout nahoru, ale to nejde. Kdo ví jak vypadají, asi ví, že jde posunouzt ten kožený hlavový most směrem dolů, ale i tak. Pak jsem dal ještě šanci Shure SHR1840, které jsem již před delší dobou měl možnost slyšet.Já nevím čím to je, ale když je nasadím, za chvíli koukám co kde lítá a nebo si začnu něco okolo sebe číst.Mě prostě nějak nezabaví. Když se soustředím, hrají věrně a pěkně a pominu li to, že jsem třeba při vážné hudbě neslyšel nejspodnější spodek v podobě vrznutí basy, tak je vše jak má být, tak proč??? Nevím jak z toho ven. Teď zase nebudu doma a až se k tomu vrátím, odhaduji, že budu rvát AKG na hlavu a přemlouvat se, že je to v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 8. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2014 Kdyz uz AKG, zkusis 550?http://www.innerfidelity.com/content/wonderfully-competent-akg-k550-sealed-headphone-page-2 Co treba Sennheiser HD650?http://www.innerfidelity.com/content/very-important-sennheiser-hd-580-hd-600-and-hd-650-page-3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2014 550 měly na mě moc malý přítlak, ztrácely se basy. Musel jsem si je přitlačit k hlavě, pak hrály pěkně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2014 Na ty 550 myslím, už mi je tu někdo doporučoval když jsem to naťukl před časem, jenže v prodejně je nemají.Na HD 650 jsem trochu zapoměl, ty tam jsou. Zítra můžu jet cestou domů okolo a zase tomu věnovat chvilku. Měl jste někdo na uších "magnetoplanární" HIFIMAN HE?Zahlédl jsem je ve výloze, ale nevím jestli jsou to HE-400 nebo HE-500 Pořád mi to nedá, že by ty Q 701 (K 702) prostě byly takhle neseštelovatelné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2014 Hifimany by IMHO bez zesilovače neukázaly, co v nich jeNa ergonomii AKG K701 atd. jsem četl/slyšel nejednu negativní reakci, holt nesednou každému Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 9. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2014 NAD Viso HP50 in da hauz :-)Mušle sice circumaurální, ale nápadně menší než Denon AH-D2000. Po půl minutě o nich nevím, takže spokojenost.Přítlak zatím vypadá malinko vyšší než u Denon, ale nic nepříjemnéhoIzolace od okolí výrazně lepší než Denon, zhruba jako špunty Westone 4R = spokojenostTeplo na uši o něco víc než s velkými vzdušnými mušlemi Denon, ale to beru jako daň za lepší izolaciPřímo z iBasso DX90 to i na nejnižší gain hraje velmi živě, což je fajn, při střídání se špunty nemusím přepínat gain. Nicméně příští týden dorazí z Německa vymazlený headamp Meier Corda Jazz (active balanced topologie, nenásilný crossfeed atd.) Jak to hraje... tak nějak nenuceně přirozeně..."otevřeně" i přes uzavřenou konstrukci.Myslel jsem, že první večer budu na zkoušku přepínat mezi mnoha songy všech žánrů, ale jak jsem si pustil první album (Casualties Of Jazz / Kind Of Black), tak se nemohu donutit přerušit tu muziku, co z toho leze. Což je fajn. Pokud to takto hraje po vybalení z krabice a ještě bez zesíku, tak si mohu gratulovat a těšit se na dlouhé hodiny parádní muziky.Technicky vzato nadlouho konečná (ledaže bych našel Audeze LCD-XC za neodolatelnou cenu :-) P.S. Sorry za hnusnou fotku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se