instant Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 Ale tak potaky sa bezne predavaju za par susnov uz nabastlene..
McStinger Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 Ale tak potaky sa bezne predavaju za par susnov uz nabastlene.. Predávajú, ale iba keď ich nepotrebuješ súrne . Mám to viacmenej ako ľahko dostupný trimer na výstupe z "multimediálneho" pecka a za tie roky som nenašiel dôvod s tým niečo robiť
mrazik Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 (upraveno) Mám námět na úvahu na téma sluchátka a přehrávač. V současné době mám na domácí poslech čerstvě naděleno od Ježíška. Senny HD598 a k nim sílič FIIO E09 QOGIR. Poslouchám zatím MP3 z počítače a každým dnem se mi zvuk zdá lepší. Až nebudu lenoch připíchnu FIIO na CD přehrávač a poslechnu i nějaké placky. Na doma tedy OK. Na poslech v pohybu nebo nedoma jsem si pořídil FIIO E12 Mont Blanc a k němu VSonic GR07 v obyč i BE verzi. A protože jsem chuj a mám roupy, tak jsem si ještě ze zvědavosti koupil FIIO E1. Přínos u E12 je nade vší pochybnost. E1 je spíš doplněné ovládání je sluchátkám bez ovládání. No trošku to slyšet je, ale aparátek stojí pětikilo, takže úměrně k tomu je i to zlepšení.Nicméně k jádru pudla. Zdrojem mi jsou různé modely iPodů ( jsem jablíčkář už skoro dvě dekády ), MP3 si tvořím sám z origo CD nebo nakupuju na iTunes. Mám už několik stovek CD převedeno či nakoupeno a ještě několik na převod čeká. Formát tedy měnit asi nehodlám. Otázka, ketrá mi začína bzučet mezi ušima je, zda-li by nákup jiného přehrávače byl výrazným posunem či ne. V hledáčku mám iBasso 50 nebo FIIO X3. Vyšší modely ať už od FIIO nebo i iBasso mne zatím nelákají, navzdory tomu, že chápu význam zdroje v řetězci.Co se týče sluchátek. GR07 nebasová verze mi v kombinaci iPodu a FIIO přijde hodně slušná. BE už mi trošku huhlá. Je fakt, že jsem nikdy nebyl vysazenej na bas. Jsem spíš na čistou a detailní reprodukci, kde bas chybět nesmí, ale ani neotravuje. Což je přesně to co teď slyším u GR07+FIIO+iPod. Kámen úrazu nastal, když jsem se vydal s touto sestavou do ulic. V ten moment mi zmizela část pásma. Tedy právě ty basy. VSonic nejsou zrovna absolutně izolující sluchátka a proto se spodek ve venkovních ruších ztrácí. BE jsem venku zatím nezkoušel. Nicméně si říkám, jestli by nebylo lepší vyzkoušet strčit do uší něco onačejšího. Díky tomuto vláknu jsem prolezl všechny odkazy sem vložené a pročetl co jsem našel. Nemůžu se teď zbavit myšlenky na Westony. Dvakrát jsem je už skoro objednával. Zatím jsem, ale vždy narazil na to, že nevím úplně který a jestli opravdu Westone. Koukal jsem na starý jedničky, ale došel jsem k názoru, že oproti VSonicům by to velký posun nebyl. Ten samý dojem mám i u W10. Chvilku jsem koketoval s modelem Adventure, ale taky je nikdo do nebe nevynáší. Mají asi jiný charakter než W1 či W10, ale nebudou asi řádově lepší, než GR07, ačkoliv na ven možná jo a i o to mi tak trošku jde. Pak tady ještě zbývá W20 nebo W30. W40 jsou u mne mimo. Asi bych nedokázal vylepit za špunty desítku.Takže co Vy na to doktoři? Poslouchám hlavně a téměř výhradně bigbít, ale k stáru nějak blbnu a už jsem si natáh do mašin i nějaký Jazz a teď začínám objevovat kouzlo klasiky. Zajímají mne primárně osobní zkušenosti. Ty zprostředkované jsem už pročetl. Upraveno 28. prosince 2014 uživatelem mrazik
Duke650 Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 Před lety jsem na iPod Classic 160GB přešel z iAudio X5 20GB http://www.digitaltrends.com/mp3-player-reviews/cowon-iaudio-x5-20gb-review/Zvukově jsem si tenkrát nepolepšil, právě naopak. Sluchátkový výstup iPodu stál a stojí za prd, takže jsem sypal peníze do různých udělátek (http://www.whathifi.com/pure-digital/i20/review)ale nakonec se to přes linkový výstup a FiiO E12 dalo tak nějak poslouchat. Letos jsem si nadělil přechod z iPod Classic na DX50 a následně na DX90 a nelituju jediné koruny...Ono to letos byla celková obměna aparatury, prodal jsem dva nebo tři zesilovače, oba docky pro iPod, dvoje nebo troje sluchátka (neposílal jsem něco zrovna Tobě? :-)))a koupil jsem další zesilovač a dvoje sluchátka ... Shrnutí- přechod z iPodu na DX50 za to stojí. Když můžeš, přitlač a vem rovnou DX90- přechod na Westone všemi deseti ano - mám W4R, izolace od okolí je bezchybná a už pár měsíců o žádných dalších špuntech neuvažuju (což je v mém případě velká pochvala) I když ty VSonicy taky nejsou špatné - pokud ti utíkají basy, možná nemáš optimální velikost silikonových nebo pěnových špuntů - příliš velké a příliš malé se projevují právě degradací spodního pásmaBTW pokud si pamatuju FiiO má celkem slušně implementovaný bassboost
mrazik Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 (upraveno) A je skutečně rozdíl mezi DX50 a DX90 tak podstatný? Jinak už jsem vyzkoušel všechny špunty co byly v balení. Když jsem doma v bezruchovém prostředí, tak to basuje tak akorát a zvuk mne moc baví. Venku je to o třídu horší. Možná se vykváknu na sluchátka a pořeším jen ten zdroj. To co nedá zdroj, sluchátka nezahrajou. A jo, měl jsem od Tebe ty PK1. Upraveno 28. prosince 2014 uživatelem mrazik
Duke650 Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 DX50 je o velký kus lepší než iPod.DX90 proti DX50 je lepší, ale ten rozdíl už není tak zásadní. na baterku vydrží výrazně méně než DX50 (8 hod vs 14 hod), takže i to je pro někoho rozhodující Cena DX50 v ČR je kolem 7700Cena DX90 na netu je 380 USD ... plus clo a DPH - i tak je to méně než 13.000 což je cena v českých eshopechhttp://www.mp4nation.net/ibasso-dx90-24-192-hifi-digital-audio-player
mrazik Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 Máš provnání i mezi iBasso a FiiO?
Duke650 Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 Pokud myslíš FiiO X3 nebo X5, tak osobní zkušenost nemám. Ale na head-fi je o iBasso vs FiiO napsáno víc než dostPokud myslíš DX90 vs. externí FiiO MontBlanc, tak ano, porovnával jsem DX90 "sólo" vs. DX90+MontBlanc a ten MontBlanc jsem nakonec prodal, nemělo smysl tahat venku DX90+FiiO, sluchátkový výstup DX90 je úplně v pohodě Frequency Response: 17Hz~20KHz +/-0.1dBTHD+N: 0.0015% (32ohm load)Output Level: 1.3Vrms(Low gain), 2.0Vrms(Mid gain), 2.8Vrms(High Gain)S/N: -118dB +/-1dB(Low gain), -116dB +/-1dB(Mid gain), -115dB +/-1dB(High Gain) (32ohm Load)Crosstalk: 75dB (1KHz,32ohm Load)Output Impedance: <0.1ohm
mrazik Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 Myslim dx vs x. Zatim co jsem cetl, tak vychazeji temer stejne. Zatim jsem necetl neco vyslovene ve prospech jednoho nebo druhyho. To se v tom pak blbe orientuje. Na head-fi mi v tech uzivatelskych recenzich lehounce lepe vychazi FiiO. Jeste to necham uzrat. Dik
Duke650 Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 http://headfonics.com/2014/07/the-dx90-by-ibasso/6/
mrazik Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 Dík, už jsem zase včera něco početl a asi v tom začínám mít jasno. Dva čipy jsou víc, než jeden. Jen se Tě chci ještě zeptat. Jak se do iBassa cpe muzika. Je to jen přetažení složek nebo je potřeba nějaká aplikace? A další dotaz ke sluchátkům. Kdybys porovnal pohodlí a pevnost usazení mezi VSonic a Westone, jak bys to hodnotil? Věřím, že se přehrávačem dostanu zvukově dál a pořád ve mne hlodá, jestli i investice do nových špuntů bude efektivní. Rozuměj, jestli bude případný zvukový posun adekvátní vynaloženým nákladům. Přibližně. Zatím osciluju mezi W20 a W30. Zatím... VSonic se mi zdají fakt dobré, ale moc dobře mi nesedí, což je, jak už jsi sám psal, důvodem pro občasnou ztrátu basů. Pořád si je přicpávat do ucha mne dost otravuje.Dík
Duke650 Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 iBasso se v PC zobrazuje jako dvě externí diskové jednotky (interní paměť 8 GB + karta microSD) - žádnou aplikaci k tomu nepotřebuješVSonic jsem nezkoušel, takže nemohu porovnat. Někomu pomáhá přechod ze silikonových na ty mačkací z paměťové pěny - zmačkáš mezi prsty, v uchu se roztáhnou a dobře těsní/drží Westone 4R jsem kupoval v MusicData Vel.Mez., prodavač kouknul na moje Phonaky, vyndal z pytlíku jedny silikonové nástavce a ty sedly jak prdel na hrnec, od té doby je nosímTeď tam mají W30, pokud se nepletu, tvarově jsou stejné jako 4RPak tam mají už jen pětiměničové za 15nejlevnější W40 jsem našel za 11http://imusicdata.cz/westone-w30http://imusicdata.cz/westone-um-pro-50http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/westone-w40-rozbalene-baleni/
mrazik Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 Mám Maca, tak doufám, že to poběží bez potíží. O těch W40 ve slevě vím. Uvidíme, první budu řešit přehrávač a potom sluchavky. Pěnu vyzkouším. Teď jsem koupil náhradní sady špuntů a je jich tam víc jak v původním balení, snad něco najdu. Dík za pokec
Duke650 Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 Přenos dat z Macu na DX90 by měl být bez problémů, třeba RomanP má taky tuto kombinaciAle pokud bys chtěl DX90 používat jako externí DAC, tak smůla - pokud teda iBasso mezitím nevydalo nový driver s podporou OSX
mrazik Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 Chci ho jen jako přehrávač. Pokud bych potřeboval externí DAC dokoupím FiiO E17. Dnes jsem připíchl FiiO E09k na CD přehrávač a poslouchám přímo placky. Sluchátka zatím řešit nebudu, protože ty GR07BE mají bohatou rezervu. Když jsem si s nima poslechl Private Investigations, tak se mi to moc líbilo. Velký senny co přinesl ježucha jsou výborný a ty malinkatý špunty vůbec nejsou řádově horší. To mi udělalo docela radost. Zvukově mi trošku vadí občasné sykavky, ale o tom se všude píše, takže žádný překvapení.Ještě mi zbylo Nano, tak ho budu zatím poslouchat přes Mont Blanc a začnu líčit na DX90. Letmo jsem koukal na Astell & Kern AK100, ale na 99% jsem rozhodnutej pro DX90. Měl jsem kdysi dávno přenosné přehrávače od iRiveru a hrály moc pěkně. Nicméně ta AK100 mne až tak nepřesvědčila.
mrazik Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 Jediný co bych ještě chtěl je vyměnit sluchátka u iPod Shuffle. Mám ten typ, který se dá ovládat jen ze sluchátek. Představoval bych si nějaký špunty tak kolem 15stovek. Napadá Vás něco někoho?
RomanP Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 Pod OSX je to stejné. V iBassu nastavíš, jestli chceš aby se to chovalo jako paměťové médium, externí DAC a nebo to jen dobíjelo.Kartu můžeš nakonec i vyndat a ve čtečce na ní přistoupit, tak to občas dělám. Jediné, co je škoda, že jak píše Duke, není zatím ovladač pro DAC pod OSX, ale v práci pod Win to používám.
Duke650 Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 Jediný co bych ještě chtěl je vyměnit sluchátka u iPod Shuffle. Mám ten typ, který se dá ovládat jen ze sluchátek. Představoval bych si nějaký špunty tak kolem 15stovek. Napadá Vás něco někoho?Kvuli tomu nemusis kupovat nova sluchatka, hledej belkin adapter with remote for ipod shuffle
mrazik Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 Kvuli tomu nemusis kupovat nova sluchatka, hledej belkin adapter with remote for ipod shuffleO tom jsem nevěděl, nicméně jsem ho na žádném důvěryhodném shopu nenašel skladem. Jsem pošuk, vím to. Zase šilhám po Westonech Adventure.
Duke650 Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2014 Pravda to je, říká se tomu LOD (Line Out Device), dá se koupit za pár šušní.Z tohoto výstupu se kabelem tahá signál do zesilovače a pak do sluchátek.Strkat sluchátka přímo do linkového výstupu jsem nezkoušel, už si ani nepamatuju, zda má ten line out regulovatelnou úroveň nebo zda valí furt naplno Ogaři, nevíte někdo jestli je pravda, že na Iphono - Ipodu je lepží zvukový výstup z pinového konektoru než ze sluchátkového (starší typ - né Iphone 5 atd.)? Pokud ano, existuje na to nějaká redukce? Něco jako toto, jen jiného pohlaví.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se