Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Však se podívej na ty frekvenční průběhy. Ty jsou cokoli jiného než "čistý".

Střídám dvoje sluchátka, mají svoje silná i slabá místa, teď jsem si je "dorovnal" a vyhovuje mi to.

Nedělám z té ekvalizační křivky "vanu" s vyhulenými basy a výškami, naopak, snažím se to "vyžehlit"

Jasně, ekv. není řešení, je to jen berlička, než dám dokupy střelivo na pořádný matroš

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

ved nic v zlom!

len aby si potom nebol sklamany bez dopingu...

:-))

Odesláno (upraveno)

No tak to posoooor :-)) zase nejsem taková lama jak vypadám :-)

např. doma bedny poslouchám sice málo, ale bez ekvalizační berličky. Předzesilovač i monobloky mají frekvenční průběh jako když střelí, a bedny jsou "ploché" v toleranci snad 3dB, takže jediný průser je akustika místnosti a s tím jsem se naučil žít.

U těch sluchátek ty velké propady na některých frekvencích prostě vadí (-20dB na 6 kHz?), to raději polknu případná negativa ekvalizéru (jako že třeba rozhodí fázi atd)

P.S. Ale nejsem odborník ani "odborník", jen laický konzument

Upraveno uživatelem Duke650
Odesláno (upraveno)

přesně, to nebylo myšleno ve zlém. Dnešní technika už umí doma zázraky a je super, že si přiblížíš hudbu tam, kde ji chceš mít  :smile_anim:

(teď jsem si vzpomněl jak jsem byl asi v 94 roce úplně rozstřelenej z kalibračního mikrofonu a automatiky, strašnej nářez :pope: a bez práce) 

Edit: a třeba já si klidně "loudness" u některé muziky dám. Prostě klasiku na plocho a nahlas, ostatní s "fyziologickou :D " ekvalizací.

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Hmm tak zrovna loudness nepoužívám... když už poslouchám, tak "normální" hlasitost. A když potichu, tak jen jako pozadí k jiné aktivitě a loudness neřeším...

PS teď jsem si musel na webu najít fotku mého předzesilovače, abych zjistil, zda vůbec má čudlík Loudness :-)... má

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

loudness nebrat!!!

cudliky vsechni obchadzet!

jedine linear - bez zbytocnych prekazok pre signal

:lol2:

Odesláno

Já taky nemám loudness (naposledy na nějakém Technicsu v bachelor pokoji, já si ho dělám EQ ;)

Ale jak píše maxigabrielg - Fšechno vypnout, přemostit a tlustým stříbrným kabelem protáhnout :D :D

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

bol som minule v Blave si vypocut Stax a to som kukal ako taky kamil, ze co to je za zvuk!

nadhera!

a mal aj Nautilus od BW, ( nie slimak, ale tie stlpove, neviem cislo?), ale nemal to este okablovane, takze az pri najblizsom foteni si to vychutnam.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...