Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jasna vec. Jeste ma i Andromedy, ale nejak jsem usoudil, ze Rhapsodio bude lepsi nakup. Nicmene mam na ceste jeste jednu raritu ( vzhledem k tomu, co se v Cechach bezne pohybuje ), takze potencialne budou Solary k dispozici ...

Odesláno

Vážení odborníci, potřebuji poradit. Pouze pro účely fitka (především dlouhý pobyt na běžeckém trenažéru) jsem pořídil Fiio X1 a k tomu nakonec zakotvily Koss Plug (jedině náušník z paměťové pěny mi z ucha nevypadne - zkoušel jsem mnoho typů sluchátek). Jsem v podstatě spokojen, poslouchám metal (min. MP3 320, FLAC), vydává to hluk, který mě žene kupředu a zpříjemňuje mi to hodiny na páse. Nicméně, neustále mi vrtá hlavou myšlenka: nemohlo by to hrát lépe? A hlavně: uslyším ten rozdíl za dupání a funění na pokraji infarktu? Děkuji za názory.

Odesláno

Comply dělají pěnové nástavce určené speciálně pro sportovce, takže tím by bylo vyřešeno usazení. A jelikož se tyto nástavce dají koupit na téměř jakákoliv špuntová sluchátka, kvalitu poslechu máš velkou šanci vylepšit. Na sport jsou třeba vhodné Trinity Audio Atlas. Trinity je momentáně nenabízí, bude nová generace, ale má je v nabídce headphone.cz. Nebo jsou zakoupit z druhé ruky. Měl jsem je na kolo a koloběžku a co se týče kvality poslechu, dám ruku do ohně, že budou lepší, než ty Kossy.

http://www.complyfoam.com/products/sx-series/

Odesláno

Abych řekl pravdu, tak jsem koukal na Trinity Vyrus, které mají pěnové nástavce v základu a lákají mě tam výměnné filtry a samozřejmě nepochybuji o tom, že Trinity Audio Atlas budou hrát lépe, ale důležitější je druhá část otázky: uslyším ten rozdíl za ne právě optimálních podmínek? To je oč tu běží! A pak je tu ještě jedna nevyřčená otázka - jestli má smysl k Fiio X1 pořizovat dražší sluchátka, která sice lépe hrají, ale levný přehrávač k nim třeba není vhodný?

Odesláno

Obecně platí pravidlo, že větší část rozpočtu má jít do sluchátek. Tzn. ano investive do sluchátek u X1 smysl má a pokud se Ti podaří najít vhodná sluchátka, budeš sám překvapen, jak moc dobře X1 hraje. Dle mé zkušenosti je však trochu otázkou štěstí najít sluchátka a přehrávač, tak aby si k sobě sedly. Ne všechno automaticky funguje se vším.

Co se týče optimálních podmínek pro poslech. Špunty obecně jsou určeny na nošení venku, v autobusu, vlaku, na ulici, na sport. Jejich výhodou je izolace od vnějších hluků, pevné usazení v uchu, přenositelnost. Nevýhodou je to, že ne každý je snese. Pro kvalitní poslech je klíčová právě izolace. U Trinity dávají pěnu ke všem modelům, stejně taj jako výměnné filtry. Ta pěna co jsem Ti vkládal já je vyvinutá speciálně pro sportovní aktivity a tu Ti nedá do balení žádný výrobce sluchátek. Dobrá zpráva je, že jde koupit i u nás.

Na sport bych raději volil špunty s vedením kabelu za ucho, je to pohodlnější a pro usazení i bezpečnější. Trinity obecně je dobrá volba, ještě jsem nečetl na nic od nich vysloveně kritiku. Jedinou drobnou vadou je jejich zpracování. Trinity se primárně zaměřuje na špičkové technické řešení, kvalitní zvuk a až potom zpracování. Zdůrazňuji však, že se jedná spíše z mojí strany o subjektivní pohled, protože porovnávám s výrobci, kteří nabízejí špunty vyšších kategorií, kde je zpracování na špičkové úrovni, avšak stejně tak i cena.

Odesláno

Děkuju. Tak nějak jsem vnitřně cítil to, co jsi napsal. Jen není jednoduché v reálu zkoušet jak co k sobě pasuje (když to tedy nechceš postupně kupovat a pak prodávat...). Asi tedy zkusím ty Vyrus + Comply.

Vedení kabelu za ucho asi bude fajn, protože jak máchám rukama, nebo se utírám, tak si špunty sem tam vyškubnu a vždycky mě to rozhodí z rytmu. Předpokládám, že pak se vede kabel přes záda?

Odesláno

Kabel za ucho a pak klasicky dopředu, nemusí se vést po zádech

Nevím jak moc dupeš, ale když chodím se špunty v uších, tak na pozadí slyším jak bych to řekl kročejový hluk?

Zvuk dopadu nohy na asfalt se tělem šíří do vnitřního ucha. Pokud jdu normálně a s Nike Air, tak je to OK.

Ale běhat bych s tím nechtěl, jak začnu funět, tak je to další hluk na pozadí, který se hlavou šíří do vnitřního ucha.

V tom je hrozně moc individuálních vlivů.

Asi tak: dokud to nevyzkoušíš, nepoznáš kde je pravda

Odesláno

To je právě ono. Běžecký trenažer při dopadu nohy zvuk zvýrazní (ozvučnice) a po cca 15 min. se začnu potit jako prase a špunty se vychýlí z ideální pozice... No, člověk si přece má udělat čas od času nějakou tu radost, tak to jdu objednat. Horší to nebude, mohu být jen překvapen...

Odesláno

Ty S comply reagují na teplotu a vlhkost, tak že by se měly roztáhnout. Tzn. začneš se potit a usazení v uchu nebude ztrácet. To co popisujete je spíš přenášení vibrací, než pouhé vnímání zvuku. Na špičkovou izolaci bys musel jít do nějakých customů a nejsem si jist, jestli ke sportovním účelům by to byly účelně vynaložené prostředky. Určitou míru hluku budeš vnímat vždy, ale s lepší zvukovou reprodukcí se bude mozek víc soustředit na hudbu a tak to budeš míň vnímat. V Tvém případě ( Koss Plug ) budou Trinty masivní změna a v kombinaci s Comply si troufám tvrdit, že najdeš co hledáš a sám budeš mrkat, jak umí FiiO hrát.

Odesláno

Tak sluchadla dorazila. Překvapila subtilnost. Rozdíl je skutečně podstatný. Jen ty přiložené pěnové náušníky jsou mizerné... Dotaz: u Comply píší vnější průměr a délku, ale nikde jsem nenašel vnitřní průměr. Nebo je to jedno? Prozatímně jsem nasadil náušníky z Kossů...  Jsem spokojen!

Odesláno

Tak sluchadla dorazila. Překvapila subtilnost. Rozdíl je skutečně podstatný. Jen ty přiložené pěnové náušníky jsou mizerné... Dotaz: u Comply píší vnější průměr a délku, ale nikde jsem nenašel vnitřní průměr. Nebo je to jedno? Prozatímně jsem nasadil náušníky z Kossů...  Jsem spokojen!

Zadej si v ,,Find your fit" výrobce a model a ono Ti to automaticky nabídne velikost špuntů. A těší mne, že jsi potěšen změnou.

http://www.complyfoam.com/

Odesláno

No jo, když ony tam ty Vyrus nejsou... Volal jsem do Audigy a chlapík mi slíbil, že zavolá do Gothic a že mi vybere správnou velikost. Tak jsem zvědav :)

Odesláno

Jsem vůl. Když jsem tam objednával ty Trinity, tak jsem si těch Comply nevšiml... Když jsem je zadal do googlu, vyběhlo Audigo... Volal jsem tam, protože jsem tam měl v běhu jinou objednávku (náušníky na Senny - úplně se rozpadly - shitovej matroš), tak jsem to chtěl přidat.

Mám tak nějak vyzkoušeno, že mi nejlépe vyhovují náušníky z paměťové pěny. Nicméně pánové, vy jste úplně jiná liga a máte toho vyzkoušeno mraky a já ani nevím, co k tomu říct (SpinFit). Jak jsem na ty Vyrus dal náušníky z Kossů, tak i když tam zjevně nepasují, tak se mi po duši rozlilo blaho. Na rozdíl od přiložených náušníků, které vůbec netěsnily (a tudíž ani nebasovaly), tak ty Kossí mi tu díru ucpaly fest :)

I když jsem dosud dával přednost poslechu z beden a FiiO jsem si pořizoval pouze do fitka, tak včera při poslechu Fiio + Vyrus jsem se usmíval jak debil. A NECHCI vědět, že by to mohlo hrát lépe. Už takhle mám dost pastí na peníze....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...