Duke650 Odesláno 1. února 2018 Nahlásit Odesláno 1. února 2018 Udělal jsem si radost novým streameremhttps://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/streamery/1560-yamaha-wxad-10 Nechcete někdo tento rok starý strojek?http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/114431-p-streamer-ieast-pro-m30/
Duke650 Odesláno 7. února 2018 Nahlásit Odesláno 7. února 2018 Konečně jsou doma...nechápu, jak dokázali narvat 4 měniče do mušlí, které jsou menší než u jednoměničových IT01
mrazik Odesláno 8. února 2018 Nahlásit Odesláno 8. února 2018 Tlakoý měnič je takový kvádříček. Dynamický je minireprák, je tedy na vestavbu náročnější a potřebuje i malinko ozvučnici. Jak hrajou v porovnání spolu?
Duke650 Odesláno 8. února 2018 Nahlásit Odesláno 8. února 2018 UE900S si nechávám, IT01 posílám dál. Za ty peníze jsou super, ale pár maličkostí kazilo zážitek. Bas sem tam zaduněl a nebyl úplně prokreslený, scéna se někdy roztrhla na levá+pravá a uprostřed díra...
mrazik Odesláno 9. února 2018 Nahlásit Odesláno 9. února 2018 IT01 jsou extrémně citlivý na použitý nástavce. Nejlíp s nima funguje Comply pěna. Protože kontrolu nad basem mají špičkovou, tak pokud Ti duní, může to být nástavci. Já používám nejvíc SpiralDot od JVC. IT01 jsou první špunty, který s nima hrajou fakt blbě a speciálně bas stojí za prd a hlavně na nich ani pořádně nedrží. Kloužou po krčku tam a zpět a díky tomu nelze docílit kvalitního usazení v uchu. Možný je však i to, že si nesedly z Tvým přehrávačem. To se prostě taky může stát, některý špunty to tak mají. Napiš jencekgs, ten zmiňoval, že by se případně nějakých ujal.
Duke650 Odesláno 9. února 2018 Nahlásit Odesláno 9. února 2018 Pěnové jsem zkoušel, nesnesl jsem je na žádných inearech. Nakonec jsem na it01 střídal dvoje silikonové a jedny hybridní, ale vycházelo to furt zhruba nastejno. Jencek se už těší na balíček :-)
Tower Of Power Odesláno 10. února 2018 Nahlásit Odesláno 10. února 2018 Ahoj kolegove, prosim o radu: koketuju poslední dobou s nákupem bluetooth sluchátek k mobilu, jakkoli mě ten princip, že něco, co nemusi byt na baterky, na baterky je, neskutecne vytaci. Primarne poslocuham hudbu ze Spotify stazene na Extreme, tj. 320kbps kvalitu. Existuje postup, jak s jednemi sluchatky vymacknout z tohoto zdroje vysokou kvalitu na jakemkoli telefonu? Pouzivam pravidelne jak iPhone tak i androidy (jsem tester). Jinymi slovy: prenese iPhone signal z tohoto zdroje jen pres zakladni SBC? Nechci mit extra sluchatka na android kvli aptX a v iPhonu tahat AAC soubory. To jsou mne zatim jedine zname cesty, jak z mobilu dostat kvalitni zvuk... Sent from my iPad using Tapatalk
Duke650 Odesláno 10. února 2018 Nahlásit Odesláno 10. února 2018 Příliš mnoho kompromisů... nejprve ztrátová komprese na 320 kbps, potom ztrátový BT přenos, pak ten opruz s dobíjením...Pokud ti opravdu záleží na kvalitě toho, co ti jde do uší, smiř se s kabelovým přenosem zvuku ...
Tower Of Power Odesláno 10. února 2018 Nahlásit Odesláno 10. února 2018 To bych moc rád, ale jak na to u nových iPhonu? Ta dodávána redukce je vážně peklo, o půlku zvuk deklasuje. Odesláno z mého LG-H930 pomocí Tapatalk
filltos Odesláno 10. února 2018 Nahlásit Odesláno 10. února 2018 Tak jedině koupit nějakej DAC pro iOS.Třeba FiiO Q1 Mark II https://m.alza.cz/fiio-q1-mark-ii-d5215789.htm
Duke650 Odesláno 10. února 2018 Nahlásit Odesláno 10. února 2018 Já ti nevím, nikdy jsem nepřišel na to, proč a jak by zdrojem kvalitního poslechu mohl být mobil s jeho - opatrně řečeno - kompromisním řešením D/A-převodníku a zesilovače. A když už k mobilu přidávat další věc, která zabírá místo a chce dobíjet (jako ten externí DAC), tak to už raději rovnou dedikovaný DAP ... chápu, že prioritou dnešní doby je komfort (nebo zdání komfortu), ale ... no nic, jsem už moc starý na dělání kompromisů v poslechu muziky, snad ti poradí někdo povolanější (ale co jsem za dnešek stačil zjistit, tak tvoje zadání vypadá zatím jako nesplnitelné)
nekdo Odesláno 10. února 2018 Nahlásit Odesláno 10. února 2018 @Tower of Powerzacinal jsem na podobne idee jako ty, a skoncil na cowon D2 + campfire audio nova (jako "mobilni" reseni), ktere budu stejne brzo prodavat, protoze je cas se posunout...zase o kousicek dal
filltos Odesláno 10. února 2018 Nahlásit Odesláno 10. února 2018 Tak jistěže by to bylo lepší, vycházel jsem z toho, že poslouchá Spotify a nevím, jestli nějakej dostupnější DAP to podporuje.
Ivan Odesláno 13. února 2018 Nahlásit Odesláno 13. února 2018 V 31. 1. 2018 v 16:26, Duke650 napsal: Kdysi dávno před přechodem na špunty jsem měl pecky Yuin PK1 V 31. 1. 2018 v 18:07, Duke650 napsal: https://www.amazon.com/YUIN-1-Yuin-Pk1-Earphones/dp/B001B41X7I#customerReviews V 31. 1. 2018 v 18:17, jankoxxx napsal: Inac mal som aj PK2 aj PK3. A aj tie najlacnejsie PK3 hraju pomerne dobre. Aj ked maju trochu sterilnejsi zvuk... Díky za tipy. Ještě jsem se rozhodoval mezi PK 1 a SHOZY BK ty jsou také v recenzích dobře hodnocené.Ale po tom co jsem přečetl celé vlákno, jsem se rozhodl ještě zkusit špunty, jestli si na ně nezvyknu. Ještě bych vás rád poprosil o názor při výběru přehrávače. Mám zatím ve výběru:FiiO X3 Mark III - líbí se mi cena, velikost a podpora Bluetooth - i když nevím jestli ho využiji, primárně chci kabel. A zbylo by více na sluchátka. Je zvuk výrazně jiný než u dlaších ?FiiO X5 2nd GeniBasso DX80Fičury jako vifi nepotřebuji, poslouchám v autobuse. Rozhodující je velikost a zvuk. Byť zatím poslouchám mp3 z telefonu, chtěl bych aby ten posun ve zvuku byl co nejzřetelnější, nerad bych za půl roku přehrávač měnil. Na špunty jsem počítal cca. 2-4000, popřípadě na velká sluchátka cca.5t, celkem max 13t. Nevím jestli raději levnější přehrávač a dražší sluchátka, nebo naopak.Samozřejmě, že se před koupí budu snažit výběr někde poslechnout, ale rád bych znal předem vaše připomínky na co si jako laik mám dát pozor.Poslouchám asi všechny styly hudby, asi nemusím výrazné basy.Předem děkuji za vaše názory.
filltos Odesláno 13. února 2018 Nahlásit Odesláno 13. února 2018 Jestli koukáš po velikosti, tak zařaď do výběru Shanling M1.
Duke650 Odesláno 13. února 2018 Nahlásit Odesláno 13. února 2018 Větší část rozpočtu bych dal do sluchátek, mají větší vliv na výsledný zvuk než přehrávačSlyšel jsem X5 i DX80, chybu neuděláš ani s jedním z nichNa bluetooth se vyprdni (pokud ti jde více o kvalitu než o komfort)
mrazik Odesláno 13. února 2018 Nahlásit Odesláno 13. února 2018 Napíšu pár svých osobních postřehů. FiiO X5ii je lazeno hodně do světla. Má suchý, nezábavný projev. Pokud si ho pořídíš, tak budeš muset velmi pečlivě vybírat sluchátka, jelikož vybereš-li nějaká se světlým projevem, tak bys mohl být nešťastný. iBasso DX80 je pořád výborně hrající přehrávač. Pro mne měl dvě chybky. Velikost, je to docela cihla a šum na pozadí s citlivějšími sluchátky. Na šum jsme citlivý každý jinak, ale pro někoho to potom může být peklo, když mu požitek z hudby kazí stálé šššššššš. FiiO X3iii jsem testoval někdy koncem roku: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=726&t=1266093 Shanling M1 je úžasná mašinka a se správnými sluchátky je to kopec zábavy. Pro někoho už může být moc malinká, ovládání je taky specifické a zvukově nemusí sednout každému. Určitě stojí za poslech.Pokud se neštítíš nákupu venku, tak si počti o xDuoo X10. Mám ho druhým rokem, rukama mi prošla kopa přehrávačů a zatím jsem nenašel plnotučnou náhradu. ALE! Nepoužívám ekvalizér, přehrávám výhradně offline, nezajímá mne BT, WiFi, nepotřebuju GapLess, atp. Má neutrální, ale ne nezábavný projev a jeho výhodou je i nízká hladina šumu na pozadí. Šumí totiž i ten zmíněný Shanling. Žel xDuoo patří kvalitou k méně spolehlivým značkám a dokáže své majitele potrápit.Pokud trváš na nákupu v ČR, tak určitě doporučuju poslechnout tu X3iii. Dnes se kolem 100USD dají sehnat špunty s fantastickým zvukem. Záleží na vkusu a potřebách jednotlivce. Temnější sluchátka s pevným a autoritativním basem, ale mírně upozaděnými výškami - Oriveti Basic, extrémně pohodlné a velmi kvalitně zpracované.Zvuk blíže k neutralitě, ale stále zábavný a s perfektní prezencí výšek bez sykavek - iBasso IT01, hit přelomu roku. Jsou citlivé na výběr nástavců, ale zvukově jsou na úrovni špuntů řádově dražšíchAktuálně jsou na AVmanii v inzerci zánovní Oriveti New Primacy ( 300USD ) za 4,5k. Sluchátka s přísně neutrálním přednesem a příkladnou ergonomií.Pak je tu celá řada experimetů v ceně kolem 500,- - portfolio firmy KZ. Já měl v uchu jeden jejich model, ten se mi docela líbil, ale obecně nejsem velkým fandou těhle nejlevnějších kousků, kdy výrobce není schopen pohlídat konzistentní kvalitu a modely z jara zní jinak, než podzimní kousky. Avšak pokud budeš poslouchat jen MP3 a nemáš laskominy na FLAC, DSD, atp. Tak doporučuju zkusit Benjie S5 v kombinaci s iBassem IT 01 ( cena celkem cca 130USD ) a budeš mrkat jak to bude hrát. V každém případě je to ideální starovací set do světa sluchátkového HiFi. To co jsem zmiňoval a nejde koupit v ČR, lze koupit bez obav u výrobců - iBasso, Oriveti, případně na penonaudio.com Ve všech případech se jedná o prověřené a bezpečné shopy.
laskajefajn Odesláno 13. února 2018 Nahlásit Odesláno 13. února 2018 Tak dnes jsem zkusil štěstí na podruhe a musim říct že jsou perfektní.Nedaji se srovnávat sice s velkýma sluchatkama ale ocenuju kvalitní zpracování a pěkné basy a výšky.
Ivan Odesláno 14. února 2018 Nahlásit Odesláno 14. února 2018 Mrazíku díky za pomoc.Potěšila mne tvoje recenze na tu X3iii, půjdu si jí někam poslechnout spolu s M1. Líbí se mi nich ta možnost někdy zkusit Bluetooth. Zatím mám nahrávky mp3, ale pokud uslyším rozdíl, tak bych postupně chtěl apgrejdovat na flac. Špunty zatím nevím, ale asi zkusím IT01. Celkově rozpočet v pohodě, ještě se do toho vejdou velká sluchátka na doma :-)
KFL Odesláno 14. února 2018 Nahlásit Odesláno 14. února 2018 V 13. 2. 2018 v 20:28, laskajefajn napsal: Tak dnes jsem zkusil štěstí na podruhe a musim říct že jsou perfektní.Nedaji se srovnávat sice s velkýma sluchatkama ale ocenuju kvalitní zpracování a pěkné basy a výšky. Dík za tip - mám kabelovou verzi a jsou super. Právě přemejšlim, že přejdu na BT model, tak jsem rád, že je už někdo zkusil.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se