Jezevcik2 Odesláno 3. února 2014 Nahlásit Odesláno 3. února 2014 Ahoj, jedná se mi o stáčené víno - konkrétně raději bílé a moravské.Vystřídal jsem pár vinoték, které oscilovaly od lepšího k horšímu, až jsem zakotvil u jedné v centru, kde jsem nějakou dobu kupoval velice dobré suché Rulandské šedé, které vždy krásně a přirozeně vonělo. Teď v pátek jsem se tam opět stavil pro dva litry, které šly z té samé pípy a doma na mě čekalo nepříjemné překvapení. Byl to přeslazený patok, který nechutnal jako víno, ale jako něco lihem pančovaného a uměle doslazeného. Na jazyku zůstávala cukerná pachuť a tak jsem to po necelé sklence vzdal. Obsah láhve pochopitelně půjde do dřezu. Nechci to jít do té vinotéky ani řešit, protože už jim přes všechny ty krásné předešlé kecy ani nevěřím, jsem zklamaný a byla by to ztráta času. Nedávno jsem v Lidovkách právě četl o tomto problému s pančováním a vydáváním za přírodní moravská vína, na kterých hojně vydělávají vinotéky, které líbivými řečmi oblbují zákazníky.Máte někdo tip, kam v Praze jít pro kvalitní, dobré a neředěné bílé moravské víno? Na lokalitě mi při těch pražských vzdálenostech ani nezáleží, ale záleží mi na ověřené a neměnné zkušenosti s kvalitou. Nesčetněkrát jsem se i spálil s lahvovým, takže jestli někdo znáte poctivou provozovnu se stáčeným, budu rád.Díky za případné rady.
Josef01 Odesláno 3. února 2014 Nahlásit Odesláno 3. února 2014 Tady by to mělo být v pohodě http://www.vslechovice.cz/lechovicky-sklipek-v-praze
SCIFI Odesláno 3. února 2014 Nahlásit Odesláno 3. února 2014 Já ti nevím. Chtít od vína který je levnější než voda do ostřikovačů aby bylo dobrý je docela těžký. Ty doby jsou už pryč.
Jezevcik2 Odesláno 3. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2014 (upraveno) Sci - Fi, nevím co kupuješ do ostřikovačů za fajnovosti, ale nějakých 90 Kč za litr mi zase tak úplně málo nepřijde. Josefe, díky - vyzkouším.Edit: nejde mi primárně o cenu, to můžu jít do Lidlu, kde mají vína ze všech koutů světa za 70 Kč, ale o domácí kvalitní víno. Nejsem kdovíjaký znalec, ale myslím, že stáčené ještě nemusí znamenat nekvalitní. Upraveno 3. února 2014 uživatelem Jezevcik2
SCIFI Odesláno 3. února 2014 Nahlásit Odesláno 3. února 2014 To je na delší debatu ale hlavní je ze ti chutná. Sorry za ot
Pavlucha Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Zajeď si sem: http://www.nelso.cz/cz/place/267025/Kromě několika přešlapů tam maj klasiku v dobrý kvalitě a cokoliv se dá předem samozřejmě ochutnat.Jenom se vybav trpělivostí, protože tam bejvá natřískáno těma pseudovínofilozofama, přes který še musíš prodrat Pokud bys chtěl něco z Francie, tak rozhodně tady: http://www.pasapas.cz. ... to je skoro za rohem.
Návštěvník Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 http://www.vinotekabaryk.cz/ tuhle vinoteku silně doporučuji. Stáčené víno mají taky perfektní a majitel se opravdu vyzná a vínem žije. Na moravě zná snad všechny vinaře osobně
Návštěvník Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 jinak si taky myslím, že stáčené víno může být perfektní. Jinak u baryka doporučuji stáčený merlot, lepší než 95% toho co koupíš v jakémkoliv supermarketu v láhvi za 2-4 násobek.
simon_magus Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 jinak si taky myslím, že stáčené víno může být perfektní. Jinak u baryka doporučuji stáčený merlot, lepší než 95% toho co koupíš v jakémkoliv supermarketu v láhvi za 2-4 násobek. nemuze .... a punkt
Josef01 Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Stáčené víno nepiju a těch pár lahví měsíčně chci mít kvalitní (nemusím zase špičkové), takže kupuju vína 250-500. Za mě mi chutná víno ze Sicilie např. Zisola a nebo americké Francis Coppola (Diamond Collection). České pak Špalek např. Gryllus.
Bert Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 (upraveno) Pravdepodobnost, ze v Praze koupis kvalitni poctive neredene a chutne vino je asi stejna, jako ze ty Paneraje za dva litry nejsou fejk. Upraveno 4. února 2014 uživatelem Bert
Návštěvník Zmizík Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Sci - Fi, nevím co kupuješ do ostřikovačů za fajnovosti, ale nějakých 90 Kč za litr mi zase tak úplně málo nepřijde. Josefe, díky - vyzkouším.Edit: nejde mi primárně o cenu, to můžu jít do Lidlu, kde mají vína ze všech koutů světa za 70 Kč, ale o domácí kvalitní víno. Nejsem kdovíjaký znalec, ale myslím, že stáčené ještě nemusí znamenat nekvalitní.Kolem 90,-Kč se dá koupit slušná jakostka ze Znovína.
IzTaPa Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 jinak si taky myslím, že stáčené víno může být perfektní. Jinak u baryka doporučuji stáčený merlot, lepší než 95% toho co koupíš v jakémkoliv supermarketu v láhvi za 2-4 násobek. simon ma pravdu, stacene vino nemuze byt nikdy perfektni. muze byt maximalne pitelne, a to je i tak zazrak sam o sobe. ma bych stacene ani na vareni nepouzil... pred stacenym uz bych opravdu radsi dal prednost LIDLu...
Návštěvník dlubix Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Tak to já naopak čas od času stáčený víno koupim. U nás v Plzni v Bobulce mají čas od času docela dobrý. Jak píše Simon, nemůže být perfektní,.... ale nemusí být ani nedobré. Pokud chci opravdu dobré víno, tak dám 200Kč plus za lahev, ale pokud se má sejít vetší okruh přátel,budu potřebovat 5 a více L vína, tak je stáčený značka ideál. Výhoda pro mne, neznalce, je že ho můžu předem ochutnat a vybrat si....
JHonza Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Po několika otřesných zkušenostech se stáčenému vínu vyhýbám (tedy v Praze určitě, myslím, že je to jednoznačně kvalita "pro pražáky"). To fakt radši Lidl a něco z Jižní Ameriky nebo Austrálie.
Frantik Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Kupuju staceny vino od chlapika z Moravy, kterej ma kramek na rohu a jsem spokojenej. Seda Rulanda nebo Tramin na patecni vecer uplne v pohode. Ale respektuju mistni borce, ze nejlepsi je flaska minimalne za 500 anebo super vino z Lidlu
SCIFI Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Je to jak s hodinkama. Z lidlu ti poslouží stejně jako IWC...
Návštěvník Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Teda fakt nevím jaké s tím máte zkušenosti Ale klidně můžeme udělat testování mezi vínama z lídlu a tím co jsem postoval výše, to je podle mě jako tvrdit, že víno v krabici nemůže být dobré. Jinak už 14 dní piju tohle: http://www.valihrach.cz/Vina-detail.php?recordID=216 a taky doporučuji. Obecně Valihrach je jistota.
Lion Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 (upraveno) mě to ve sklípku vinař natáhl přímo ze sudu, to je taky špatně? Upraveno 4. února 2014 uživatelem Lion
montemar Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 (upraveno) edt.: ne, ted vazne .. kdybys mel cestu do budejc, tak urcite tady http://www.vinoteky.101web.eu/cz/vinoteka30.php (stranky mu nejak stavkujou) .. ma vyborny rakousky staceny veltlinsky zeleny, myslim kolem 100.-/litr... ... jinak ma docela nachutnanou oblast bordeaux, se spoustou mensich vinaru se zna osobne a ma tam jejich vina... Upraveno 4. února 2014 uživatelem montemar
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se