mr.BSE Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Pokud ti ho přelil do láhve a stálo pak aspoň 300/láhev, tak je to v pořádku :-D Odesláno z Nokia 5110 pomocí Tapatalk 2
simon_magus Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 V 4. 2. 2014 v 13:32, SCIFI napsal: Je to jak s hodinkama. Z lidlu ti poslouží stejně jako IWC...u potravin je tady jeste 1 aspekt navic, zdravotni
geometr Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 U hodinek je ten zdravotní aspekt taky, tady je většina osazenstva na Chocholouška a ještě se tím veřejně chlubí :-)
Návštěvník YPO Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 já chodím pro víno do špajzu, kam ho nosí má milá - neska si udělám svařák a protislužba ........ musím umejt špinavej dřez .... tak to u nás chodí .... musim poslouchat
Mirek Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 V 4. 2. 2014 v 11:22, Bert napsal: Pravdepodobnost, ze v Praze koupis kvalitni poctive neredene a chutne vino je asi stejna, jako ze ty Paneraje za dva litry nejsou fejk. Toš jak sa říká u nás: Totok sa dá, totok sa taky dá, totok sa dá pražákom...
Jezevcik2 Odesláno 4. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2014 (upraveno) V 4. 2. 2014 v 0:37, vojta1 napsal: jinak si taky myslím, že stáčené víno může být perfektní. Jinak u baryka doporučuji stáčený merlot, lepší než 95% toho co koupíš v jakémkoliv supermarketu v láhvi za 2-4 násobek. V 4. 2. 2014 v 9:01, simon_magus napsal: nemuze .... a punktSimone, nepochybuji, že jsi přes víno odborník a tak Tě bez ironie žádám, abys mi to vysvětlil. Je to v použitých hroznech? Je to v odrůdě? Je to v průběžném ošetření?Je to v samotné technice pěstování? Je to v lokalitě? Je to v půdě? Je to v následném zpracování? Je to v následném uložení? Je to v sezóně? Není to mnohdy trochu komedie? Možná je to od všeho kus, co já vím.Absolutně nemám představu, kolik z celkové moravské produkce jde do lahví, ať už méně, či více kvalitních a kolik do sudů na rozlévání a už vůbec netuším, zdali to obrovské množství moravských vinařů nedělá záměrně, prvoplánově a s plným vědomím nekvalitní víno. Teď se nebavím o nějakém ředění, ale o vínu samotném, které z Moravy odejde v sudu v pořádku a s vědomím pěstitele, že jde o produkt, za který se nemusí stydět a na který může být třeba i hrdý. Jak je to? Edit: Mirek 24, slyšel jsem, že vínu pro Pražáky se mezi vinaři říká "pikula". Upraveno 4. února 2014 uživatelem Jezevcik2
Frantik Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Nebo proto, ze jsou Moraváci ojebavaci :-)???
Návštěvník YPO Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 V 4. 2. 2014 v 18:29, Frantik napsal: Nebo proto, ze jsou Moraváci ojebavaci :-)???+1
Qvido Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 V 4. 2. 2014 v 18:29, Frantik napsal: Nebo proto, ze jsou Moraváci ojebavaci :-)???
Kytkosaurus Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Jezevcik2: neumím si moc představit vinaře, kterej prodá opravdu špičkový víno v kegu do vinotéky, kde se bude stáčet do PET flašek z jednoho kohoutku v řadě, ve který jich je 10. Sudovky ve vinotékách jsou prostě spotřebka. Když máš štěstí a umíš vybrat, může bejt dobrá, v pohodě pitelná, lepší, než spousta lahvovejch, ale špičku tam opravdu nenajdeš. Ta se zkrátka dodává jinak.
Jezevcik2 Odesláno 4. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Kytkosaurus, o špičkových vínech jsem se tu vůbec nezmiňoval. Chtěl jsem doporučit kvalitní neředěné víno dobré chuti.
Josef01 Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Jezevcik2: Hlavně je to rukama, protože z jedné oblasti dostaneš patok a zrovna tak kvalitní víno. Možná mi nebudete věřit, ale ptal se mě ve Znojmě ředitel jednoho podniku, kde kupuju dobré víno, tak jsem se podivil a ptám se, kde ho kupuje on a on mi říká v Kauflandu, to asi tak
Kytkosaurus Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Jezevcik2: jasně, slušný, pitelný, to se v sudovkách dá někdy najít. Akorát, jak už jsi sám zjistil, je to proměnlivé a kde to bylo minule slušný, dneska už být nemusí. A bojím se, že tahle proměnlivost kvality bude pro stáčený sudovky dost typická. Já se ve víně moc nevyznám, tak to radši neriskuju, radši si, když mi doma dochází zásoby, nechám poradit něco zajímavýho v lahvi od kamarádů, který se v tom vyznaj.
Kytkosaurus Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 V 4. 2. 2014 v 16:41, Mirek napsal: Toš jak sa říká u nás: Totok sa dá, totok sa taky dá, totok sa dá pražákom...jasně, známé a stále dobré, nejlíp v kombinaci se steskem, že ti parchanti radši kupujou Francii, Itálii, Austrálii a bůh ví co dalšího, než Moravu
pekl76 Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Rozhodne doporucuji vyzkouset tohle http://veltlin.cz/. Hodne netradicni vina
Josef01 Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Pravda u Vavrysů je pohoda taky doporucuju.
Návštěvník Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 V 4. 2. 2014 v 19:28, Kytkosaurus napsal: Jezevcik2: jasně, slušný, pitelný, to se v sudovkách dá někdy najít. Akorát, jak už jsi sám zjistil, je to proměnlivé a kde to bylo minule slušný, dneska už být nemusí. A bojím se, že tahle proměnlivost kvality bude pro stáčený sudovky dost typická. Já se ve víně moc nevyznám, tak to radši neriskuju, radši si, když mi doma dochází zásoby, nechám poradit něco zajímavýho v lahvi od kamarádů, který se v tom vyznaj.Jasne, ze nikdy to nejlepsi vino do sudu nenacpe. Ty opravdu dobre sklepy to nedelaji vubec a duvod je jednoduchy, protoze ve skle to prodaji za vic. Ale cast produkce do toho od dobrych vinaru jde. Takze je treba najit dobrou vinoteku ( kde to necim nedoredi atd. a kvalitu si ohlidam tim, ze mi da ochutnat. Mimochodem ohledne ceny se muze jednoduse stat, ze sudove vino bude drazsi nez nektera vina v lahvi. Ano lafit nikdy v sudu nebude, jak je ukazano vyse, ale ten asi nikdo doma bezne nepijem. Ja si to sudove vino nekdy rad dam a pocitam s tim, ze to nebude totalni spicka, ale mnohdy mnohem lepsi nez spoustu dalsi produkce v lahvich, zvlaste pak v lidlu.
Kytkosaurus Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Jasně, já taky tu špičku nepiju, byla by to pro mě škoda a nemám na ní. Ale láhve maj tu výhodu, že se daj nakoupit víc dopředu a tedy líp zkonzultovat. Nejradši nakupuju v už zmiňovaném Veltlínu v Karlíně, ale nejsem úplně nestranej, pracuje tam kamarád. Že sudovka může být velmi slušná nepopírám, jen se mi prostě nechce takovou vždycky hledat.
jast Odesláno 9. března 2014 Nahlásit Odesláno 9. března 2014 Připojuji se do diskuse o dobrém vínu v Praze. Mám velmi dobrou zkušenost s "winegeek.cz" Marko Jelič, nabízí česká vína vyrobená tradičním způsobem bez chemie. Třeba Nestarec aj, vyzkoušej, uvidíš vše OK než ty ředěné patoky z různých vinoték :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se