Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 10 hodinami, Maxel napsal:

Smršť
https://www.csfd.cz/film/1395777-smrst/prehled/

Takovej fakup, abych byl posranej si zajít na půlnoční cigáro, sem po shlédnutí česko-slovenského filmu neměl ani nepama… nikdy! Přirovnání k slavnému Shinning je řekl bych celkem na místě, minimálně formou budování napětí a celkově velmi hutnou atmosférou. Maštalír i Geislerka hrajou doslova o život, neskutečný výkon. Konec to pro mě lehce kazí, protože pointa je buď neexistující s cílem otevřeného konce, anebo jsem prostě tupej a nedal jsem to dohromady. Buď jak buď, i nehledě na nevalné hodnocení hlav kinematograficky pomazaných na ČSFD, tohle byl hodně silný zážitek!

"Souhlasím a podepisuju" Holt Bebjak (a výborná predloha Karika)... Osobne sa poznám s jeho starším bratom a keď raz pri víne sme načali tento film mu hovorím ... spýtaj sa na ten koniec Petra... a on nato ...pýtal som sa... a ? Jeho odpoveď bola Pozri si to znovu...

Odesláno

@tommi_d Hned za tepla jsem skouknul další Bebjakovo počin. Trhlina. 
https://www.csfd.cz/film/560116-trhlina/prehled/

Ač je tohle značené jako čistý horor, oproti Smršti mi to nepřišlo až tak děsivý. Což je zajímavý, protože připodobňovanou Záhadu Blair Witch jsem létapáně viděl přes prsty schovávajíc se za roh sedačky. Ani Maštalír tentokrát úplně nezapůsobil. Očividně psychologie prostředí a postupně budovaného napětí v stroze hotelovém prostředí mi brnklo na správnou notu. 
Každopádně ale i Trhlina je dle mého výrazně nadprůměr dramatické tvorby CZ/SK; o tom žádná. 

• Like 1
Odesláno (upraveno)

A když už jsem se tu po letech zas zjevil, hodim sem tip, který už jsem tu asi dával, ale je to seriál, ke kterému se vracím docela často, hlavně když nevím coby. 
Jsou to kriminální minisérie Criminal. Mam rád tenhle styl hovorových dramat z jednoduchého prostředí, kde je následkem výrazný důraz na herecké výkony.
Ze všech 4 určitě nejvíc Criminal: UK. Miluju britskou angličtinu, která je tu logicky na piedestalu. Ještě konkrétněji pak díl Sandeep, s brilantním Kunal Nayyarem (TBBT fanoušci hádam poznají) v roli zpovídaného vraha:
https://www.csfd.cz/film/765359-criminal-velka-britanie/902839-sandeep/prehled/

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Na O2 běžel snímek  Medvědi, nechápu jak se to podařilo natočit ale  skvělé je slabé slovo.

Odesláno
V 5. 7. 2025 v 20:37, ragu napsal:

@Humanzero ok, teď dej Fire walk with me a potom tu novou, třetí. Stojí za to. Mezi původníma sériema jsou ještě doplňující knížky teda, mám je ale ještě jsem nečetl.

Dnes shlédnuto Fire walk....po výstavě Up in Flames, kdy si člověk myslí , že o Lynchovi ví víc, je sražen k zemi, že neví nic🙃 prostě génius. který to co měl v hlavě, dal na plátno, papír, nebo kinofilm.

Odesláno
před 7 hodinami, Humanzero napsal:

Dnes shlédnuto Fire walk....po výstavě Up in Flames, kdy si člověk myslí , že o Lynchovi ví víc, je sražen k zemi, že neví nic🙃 prostě génius. který to co měl v hlavě, dal na plátno, papír, nebo kinofilm.

Tak ještě můžeš pokračovat 

image.thumb.png.5e8793636fd1128c367a69fbdfd8e6a9.png

Odesláno
před 50 minutami, Klotzman napsal:

Twin Peaks tajná historie je krásně udělaná kniha, český vydavatel si s ní vyhrál. A Mark Frost taky...

No věřím, jen ji sehnat....2,5tis je docela raketa z 199,-. Dávám poptávku na knihobot a uvidím

Odesláno
před 2 hodinami, Humanzero napsal:

No věřím, jen ji sehnat....2,5tis je docela raketa z 199,-. Dávám poptávku na knihobot a uvidím

Ha, ani jsem nevěděl jaká je to najednou vzácnost. Popravdě jsem se k tomu ještě nedostal, čekám až chytnu Lynchovskou vlnu a sjedu zas celý Twin Peaks.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...