DAveDOG Odesláno 23. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2010 V Pláži podal také dobrý výkon. Ale na Počátek se s manželkou rozhodně chystáme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heky Odesláno 23. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2010 Právě jsem se vrátil z kina, kde jsem viděl Inception (Počátek) a jsem toho plnej Skvělý příběh, herecké výkony, efekty, dialogy, hudba, kamera a co já vím ještě (Možná) film roku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benne Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 zajtra sa na to chystam,som velmi zvedavy. Dicaprio je jeden z mojich oblubenych hercov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 (upraveno) Repo Men se dá vidět, ale na Inception se těším v neděli do kina - zatím jsem čet jen samou chválu ("som sa posral!" apod ) Upraveno 24. července 2010 uživatelem Filipes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 ...byl jsem už snad tisíckrát v kině. Některé filmy mne bavily více, jiné jsem skoro ani nedokoukal. Je jen málo filmů, které jsem si odnášel uvnitř. Nemám vyhraněný žánr, který se mi líbí. Ano, jsem fanda filmů Stanleyho Kubricka, kterého vnímám za jednoho z nejlepších režisérů. Nesmím opomenout další velikány - Scorseseho, Scotta, a mnohé další. Existuje však jeden režisér, který je velmi mladý - v podstatě po celou dobu jeho režijní tvorby se nedá říci, který film by byl vyloženě slabý - každý má skutečně něco do sebe. Tento člověk je, podle mého názoru, génius - troufám si říci - že se nyní v kině promítá film, který bude jednou takový kultovní snímek, že děti našich dětí si o něm budou vyprávět. Insomnia, Memento, Batman začíná - toť jedny z jeho laskominek. Někteří už budou vědět, o kom mluvím. Nebudu déle napínat, jedná se o Christophera Nolana - většina lidí ho bude mít spojeno s velkým filmem - Temný rytíř, kde podal nezapomenutelný výkon, člověk, který tady už bohužel není - Heath Ledger... Koukám, že jsem se rozepsal. No nic, pánové a dámy - film, o kterém píšu - to je opravdu nevšední zážitek. Dokonalé, skutečně brilantní dílo ve všech směrech, které předčilo veškeré mé představy o filmařině. Ač jsem neměl nikdy Lea DiCapria zrovna v lásce - musím říci, že je to pan herec.... Nikdy mi k srdci nepřirostl v Titanicu, ale poté jsem na něj změnil názor. V každém filmu, kde vystupuje, podává struhující výkon. Tajemný ostrov z letošního roku je toho jasným důkazem. Nebudu už nic psát - lidi, zajděte si na Inception. Enjoy!!!! Tak jo Peťane, jestli se odpoledne vyspím z posrazové opice, tak večer zajdu, když tak chválíš. Od toho Owena Nolana jsem ještě nic neviděl, jsem nevěděl že i hokejový bitkař točí filmy, budiž, přejme mu to. Vlastně jsem viděl Insomnii a to je dobrý film. A pozor, když tady vypichuješ režisérské velikány, tak Ridley má ještě bráchu Toníčka a toho bych k velikánům nepočítal, takže příště i s jménem, ať nedojde k nějaké mejlce. Mě se celkem líbil oddechový film z DDR: Soul Kitchen Na Oscara to není, ale dá se u toho tu hoďka a půl vydržet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 a já to nevydržel a šel do kina už dnes - achjo, typicky přehnané očekávání přináší trochu zklamání, ale určitě je to hodně dobrej film, za mě tak 80% Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 a já to nevydržel a šel do kina už dnes - achjo, typicky přehnané očekávání přináší trochu zklamání, ale určitě je to hodně dobrej film, za mě tak 80% Já jdu na to zejtra ráno (do kina chodím buď na předpremiéry nebo ráno, páč nemám rád lidi v kině ) ještě jednou, protože si chci udělat definitivní názor. Mimochodem to se mně už dlouho nestalo. Většinou trpělivě čekám na DVD. No, rozhodně jsem viděl lepší filmy - třeba zrovna jeho Memento - ale Počátek celkem nutí k zamyšlení a to je dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 (upraveno) Fuuha, už teraz to ma na CSFD lepšie hodnotenie ako Shawshank, na IMDB je treti, to nemôže byť len tak asi mas nejakou jinou CSFD nez ostatni Upraveno 24. července 2010 uživatelem 911 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 asi mas nejakou jinou CSFD nez ostatni Ono to postupem času klesá. Ze začátku jsou hodnocení vždycky naběhnutá. Takže v době psaní příspěvku to klidně mohla být pravda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 Já jdu na to zejtra ráno (do kina chodím buď na předpremiéry nebo ráno, páč nemám rád lidi v kině ) ještě jednou, protože si chci udělat definitivní názor. Mimochodem to se mně už dlouho nestalo. Většinou trpělivě čekám na DVD. No, rozhodně jsem viděl lepší filmy - třeba zrovna jeho Memento - ale Počátek celkem nutí k zamyšlení a to je dobře. Kali, čteš mi myšlenky, z Mementa jsem měl silnější zážitek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 (upraveno) Ono to postupem času klesá. Ze začátku jsou hodnocení vždycky naběhnutá. Takže v době psaní příspěvku to klidně mohla být pravda. no je to jedno. me to zaujalo z toho duvodu, ze o tom filmu vim asi 3 dny a tak na to koukam na csfd a vzdy to bylo na 3 nbo 4 miste. protoze mi kamarad rikal, ze u nas je to 4misto a imfd je 3. a to je asi tak 3 dny. a ty hodnoceni jsou podle vahy. takze kdyz tam bude 2000 prispevku se 100% a 40000 se 95% tak vede ten s vice prispevky. ale jak rikam, je to jedno. i tak se na to tesim. to kalifx a filipes. diky za tip na memento. vypada to hezky. snad to bude na dvd jeste v prodeji Upraveno 24. července 2010 uživatelem 911 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 ...byl jsem už snad tisíckrát v kině. Inception. Enjoy!!!! Tak musím říct, že jsem byl mile překvapen ... výborný film ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 (upraveno) Kali, čteš mi myšlenky, z Mementa jsem měl silnější zážitek No jo, já prostě hodně dám na to, jak silnej to pro mě byl zážitek. Mimochodem zrovna jsem dokoukal Last Temptation of Christ a musím znova a znova opakovat, že je to prostě skvělej film. A všem, kteří ho míjejí s tím, že jde o nějakou katolickou agitku musím říct, že se fakt pletou. ... Další mínus body pro římskokatolickou církev, která tenhle film tragicky nepochopila a jen proti němu slepě protestovala... A závěr je opravdu hodně silnej (včetně skvělý muziky Petera Gabriela: http://www.youtube.com/watch?v=Oxt4Qq76vB0&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=g0EYRC4NQ-Q Upraveno 24. července 2010 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 Blaznivy petricek ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 No, rozhodně jsem viděl lepší filmy - třeba zrovna jeho Memento - ale Počátek celkem nutí k zamyšlení a to je dobře. V letošní bídě (aspoň pro mě) je Počátek takový malý zjevení. Nolana mám moc rád, všechno od něj jsem viděl několikrát, počínaje Following. Nejvíc asi taky vzpomínám na Memento, nicméně při všech jeho filmech mám takovej zvláštní pocit, asi mi prostě jeho styl sedí. S bratrem jsou docela talentovaná dvojice. Odkaď vlastně jsou? To bude asi dobrej oddíl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 V letošní bídě (aspoň pro mě) je Počátek takový malý zjevení. Nolana mám moc rád, všechno od něj jsem viděl několikrát, počínaje Following. Nejvíc asi taky vzpomínám na Memento, nicméně při všech jeho filmech mám takovej zvláštní pocit, asi mi prostě jeho styl sedí. S bratrem jsou docela talentovaná dvojice. Odkaď vlastně jsou? To bude asi dobrej oddíl Jasně - Nolan (pro mě společně s Fincherem, protože já ty kluky tak nějak atmosférou jejich filmů řadím k sobě) je určitě výraznej talent a nadprůměrnej řemeslník tam, kde toho talentu nebylo tolik potřeba. Mimochodem v souvislosti s Nolanem musím zmínit jeho film The Prestige, kterej byl tak trošku mimo hlavní proud zájmu, ale je to škoda, protože má fantastickou atmosféru a opravdu hodně, hodně divnej příběh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 pro mě společně s Fincherem když se tady zmiňuje Fincher, tak jeho nejlepší a nejznámější Sedm je teď v trafikách za 99 baků, tak kdyby někomu chybělo ve sbírce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2010 Jasně - Nolan (pro mě společně s Fincherem, protože já ty kluky tak nějak atmosférou jejich filmů řadím k sobě) je určitě výraznej talent a nadprůměrnej řemeslník tam, kde toho talentu nebylo tolik potřeba. Mimochodem v souvislosti s Nolanem musím zmínit jeho film The Prestige, kterej byl tak trošku mimo hlavní proud zájmu, ale je to škoda, protože má fantastickou atmosféru a opravdu hodně, hodně divnej příběh. Prestige byl určitě mimo hlavní proud. Na jedný filmový noci jsem to už ze zoufalství nadhodil a skoro nikdo nevěděl o co jde. Přitom je to skvělej snímek. Dokonale mě vtáhnul do děje. Ani jsem neměl šanci přemýšlet jak by to mohlo být, prostě jsem to jenom dál hltal a hltal. Všechno od Nolana stojí za zhlédnutí, člověk pořád objevuje něco nového. Jak jsi psal, řemeslně je to na výši. A když tě nevyrušují řemeslné chyby a je tam přidaná hodnota, tak se to vryje do paměti. A že tam tý přidaný hodnoty je. Jinak třeba zajímavý je, že komu se líbilo Burtonovo zpracování Batmana, tak tomu se většinou nelíbí Nolanovo zpracování. A pak mě taky zaujalo, že u Batman Begins se v některých recenzích v podstatě skoro vyčítal "realistický" přístup. No a už asi přestanu, protože bych toho nejspíš popsal hodně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 25. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2010 Tak jsem byl dneska dopoledne na filmu "Počátek". Očekával jsem na základě různých referencí trochu víc, ale i tak se mi film líbil, i když bych raději méně akce a více ponurosti. Zajímavý děj, dokonalé efekty, super hudba. Jsem šťoura a tak mi tam něco nesedlo - Fisher, Cobb a architekta na rozdíl od japončíka v Pustině nestárli, Cobb a architekta se do Pustiny dostali přes "čtvrtou dimenzi. Poněkud úsměvný konec se dal očekávat a myslel jsem, že se ten náznak rozvine v děj mnohem dříve.Čtvrté místo na ČSFD je poněkud nadsazené, ani s Matrixem bych nesrovnával (určitě ne s prvním dílem) - přesto u mne 85%. Určitě si pořídím, až vyjde na DVD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 25. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2010 No jo, já prostě hodně dám na to, jak silnej to pro mě byl zážitek. Mimochodem zrovna jsem dokoukal Last Temptation of Christ a musím znova a znova opakovat, že je to prostě skvělej film. A všem, kteří ho míjejí s tím, že jde o nějakou katolickou agitku musím říct, že se fakt pletou. ... Další mínus body pro římskokatolickou církev, která tenhle film tragicky nepochopila a jen proti němu slepě protestovala... A závěr je opravdu hodně silnej (včetně skvělý muziky Petera Gabriela: Souhlas. The Last Temptation of Christ je vynikající. Narozdíl od téměř úchylného pojetí M. Gibbsona (Umučení Ježiše Krista). Toho zmiňuji jen proto, aby si to někdo náhodou nezaměnil. Jinak jsem včera viděl Inception, ... a zklamalo mě to. Ne že by to byl špatný film, ale nebyla to pro mě ani žádná bomba, o které hovořily některé recenze a ohlasy. Na podobné téma už tu byly lepší filmy, i když třeba ne tak spektakulární. Napadají mě třeba Strange Days od K. Bigellow http://www.imdb.com/title/tt0114558/ , eXistenZ Davida Cronenberga http://www.imdb.com/title/tt0120907/, ale i některé filmy D. Lynche, třeba Mulholand Drive http://www.imdb.com/title/tt0166924/ a samozřejmě Matrix I,který ve své době byl opravdu průlomový, což Inception bohužel už není. Ve filmu je jistě řada dobrých momentů a obrazů, ale celkově jsem se chvílemi téměř nudil, a to i při té největší akci. Ke konci jsem si už ani nebyl jistý, jestli nesleduju nějakou bodnovku z osmdesátých let (ty scény kolem horské základny). Pro někoho možná mohlo být zajímavé snažit se všechno pobrat a udržet si orientaci v několika úrovních snu, ale na mě to působilo poněkud mechanicky ? jako kdybychom sledovali tvůrce při skládání obří Rubikovy kostky. Je samozřejmě obdivuhodné to takhle poskládat, aby to fungovalo, ale mě tam něco chybělo. Byl to film o snech, ale snová atmosféra se moc nekonala. Jen dokonalé triky. Nejzajímavější bylo téma Cobbových výčitek svědomí a jejich ztvárnění, ale i tady tomu ještě něco chybělo. Já bych to nakonec hodnotil jako dobrý akční film pro inteligentní děti (ještě v patnácti bych z toho byl asi opravdu nadšený). Z filmového hlediska mi ale připadá mnohem zajímavější třeba Nolanův starší film Memento, který přišel se zcela novým způsobem vyprávění a přinesl rovněž velmi důmyslný koncept ale s desetinovými náklady a intelektuálně i umělecky větším dopadem. Inception má zajímavý námět, ale jeho potenciál nebyl podle mě zcela naplněn. Ten film je dobrý, ale mohl být ještě lepší. Za mě 60-70%. A pokud jde o otázku uměleckého zpracování fiktivních světů našeho vědomí a podvědomí, pak mnohem více na mě zapůsobila třeba kniha Konec světa & Hard-boiled Wonderland od Haruki Murakamiho. Tam bych se nebál dát 90% a možná i víc. Doporučuji. (Mimochodem bych se nedivil, kdyby tahle kniha byla jedním z Nolanových inspiračních zdrojů...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se