Honza.manta Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Kam jinam brát potápky, když ne do moře?
Jarett Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Kam jinam brát potápky, když ne do moře? Tak, tak
malymarek Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 krása do krabičky a na moře quartzky :-)
malymarek Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 vtípek, samozřejmě, že pokud jsou od Valise dokonale utěsněný tak se musí využít :-))
kuncák7 Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Jarett:do vody bych je vzal,ale byla by ve me mala dusicka,co kdyby....
Jarett Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Jarett:do vody bych je vzal,ale byla by ve me mala dusicka,co kdyby....... kdyby, chyby ... Hodinky jsou na nošení, ne do trezoru ...
Návštěvník LukeD Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Já bych měl ohledně přesnosti chodu vintage hodinek krapet jinou otázku, ovšem nechce se mi kvůli tomu zakládat nové vlákno. Předpokládám, že sem se to bude hodit. Je možné, aby se šla sekundová ručička jinak než ty dvě hlavní? Když jsem totiž zkoušel orientačně měřit přesnost na mých nových vintage Seiko, tak mi to dle sekundové ručičky vycházelo na cca půl minuty zpoždění na den. Po nějaké době jsem si ale všiml, že zpoždění dle sekundové ručičky neodpovídá posunu ručičky minutové, resp. že dle minutové vychází zpoždění mnohem menší (zhruba o polovinu). Jsem z toho krapet tumpachový... a po pravdě, nevím, jestli to vysvětluju dostatečně srozumitelně. Jak se vlastně taková přesnost chodu měří? Dle čeho ji odečítáte? (Tady na fóru už jsem tuším zahlédl, jak někdo psal, že sekundová ručička v tomto není rozhodující, ale už si tím nejsem 100% jist.)
Návštěvník YPO Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 Já bych měl ohledně přesnosti chodu vintage hodinek krapet jinou otázku, ovšem nechce se mi kvůli tomu zakládat nové vlákno. Předpokládám, že sem se to bude hodit. Je možné, aby se šla sekundová ručička jinak než ty dvě hlavní? Když jsem totiž zkoušel orientačně měřit přesnost na mých nových vintage Seiko, tak mi to dle sekundové ručičky vycházelo na cca půl minuty zpoždění na den. Po nějaké době jsem si ale všiml, že zpoždění dle sekundové ručičky neodpovídá posunu ručičky minutové, resp. že dle minutové vychází zpoždění mnohem menší (zhruba o polovinu). Jsem z toho krapet tumpachový... a po pravdě, nevím, jestli to vysvětluju dostatečně srozumitelně. Jak se vlastně taková přesnost chodu měří? Dle čeho ji odečítáte? (Tady na fóru už jsem tuším zahlédl, jak někdo psal, že sekundová ručička v tomto není rozhodující, ale už si tím nejsem 100% jist.)při nařizovaní musíš "vychytat" kdy je minutová ručka hned v záběru - jsou tam prostě vůle a i u nových hodinek může vteřinovka 20 sekund běžet aniž by se hnula minutová ručka
cali Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 sekundovka nemoze bezat "inak" nez ostatne rucky ale moze bezat ked minutovka este chvilu stoji ako pise YPO... da sa tomu predist tak, ze pri nastavovani minutovky posunies tuto oproti potrebnemu casu do predu a potom posunom vzad nastavis spravny cas.... tato metoda je vhodne kombinovatelna s tzv poor mans hackingom.
Návštěvník LukeD Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Díky za informace, pánové, a calimu za tip - o tom "volnoběhu" minutovky jsem pochopitelně vůbec neměl tušení. Na druhou stranu, o poor man's hacking už jsem četl. Mimo jiné i to, že hodinkám nejen neškodí, nýbrž je i zmiňován kupř. v manuálu k Seiko 5.
Dr.Gaga Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Ahoj. Ještě se vyjádřim k originálnímu tématu. Longines cal 284 je výborný kalibr. Ten Tvůj má asi i mikroregulaci. 30s/den je pro docela dost, ale pokud to hodinky dělají ve všech polohách a pořád a jinak jdou správně, je opravdu nejlehčí to seřídit. Ono, u takto kvalitních hodinek není úplně běžné, že by někde byla vůle v kolech, natož v ložiskách. Za mě seřídit...
Irma Bunt Odesláno 17. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Ahoj. Ještě se vyjádřim k originálnímu tématu. Longines cal 284 je výborný kalibr. Ten Tvůj má asi i mikroregulaci. 30s/den je pro docela dost, ale pokud to hodinky dělají ve všech polohách a pořád a jinak jdou správně, je opravdu nejlehčí to seřídit. Ono, u takto kvalitních hodinek není úplně běžné, že by někde byla vůle v kolech, natož v ložiskách. Za mě seřídit... Díky za reakci. Přestože vidím, že bydlíš ve Švédsku, nevěděl bys, kde by mi to kvalitně seřídili v Praze. U Hodinářství Bechyně prý tyhle starší hodinky posílají do Švýcarska. To mi přijde možná trochu zbytečný, nehledě na to, že se to asi i prodraží.
bohus76 Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Ateliér Knespl,Majzlík Na dělostřílnách,Je otázka jestli nebudou chtít vyčistit,namazat a seřídit.
Lu2cz Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Vyčištěné a promazané už by měly být, aspoň pokud jsem dobře četl. Co mistr Valis?
Irma Bunt Odesláno 17. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Čisté a namazané jsou. Praha
bohus76 Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 https://cs-cz.facebook.com/KnesplMajzlikHodinarskyAtelier
Lu2cz Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Sorráč, tak PHu jsem přehlídnul já Ateliér vypadá dobře, šikovní kluci, jen co je pravda... Bohušu co bys doporučil tady někde v okolí?... Mezi Brnem, Olmikem a Ostravou Je někdo přímo v Hradišti, Zlíně?
malymarek Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Sorráč, tak PHu jsem přehlídnul já Ateliér vypadá dobře, šikovní kluci, jen co je pravda... Bohušu co bys doporučil tady někde v okolí?... Mezi Brnem, Olmikem a Ostravou Je někdo přímo v Hradišti, Zlíně?Valis Chomoutov u Olomouce
VintageLover Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Sorráč, tak PHu jsem přehlídnul já Ateliér vypadá dobře, šikovní kluci, jen co je pravda... Bohušu co bys doporučil tady někde v okolí?... Mezi Brnem, Olmikem a Ostravou Je někdo přímo v Hradišti, Zlíně?Pošli je poštou do ateliéru Knespl & Majzlík.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se