Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

vtípek, samozřejmě, že pokud jsou od Valise dokonale utěsněný tak se musí využít :-))

Návštěvník LukeD
Odesláno

Já bych měl ohledně přesnosti chodu vintage hodinek krapet jinou otázku, ovšem nechce se mi kvůli tomu zakládat nové vlákno. Předpokládám, že sem se to bude hodit.

Je možné, aby se šla sekundová ručička jinak než ty dvě hlavní? Když jsem totiž zkoušel orientačně měřit přesnost na mých nových vintage Seiko, tak mi to dle sekundové ručičky vycházelo na cca půl minuty zpoždění na den. Po nějaké době jsem si ale všiml, že zpoždění dle sekundové ručičky neodpovídá posunu ručičky minutové, resp. že dle minutové vychází zpoždění mnohem menší (zhruba o polovinu).

Jsem z toho krapet tumpachový... a po pravdě, nevím, jestli to vysvětluju dostatečně srozumitelně. Jak se vlastně taková přesnost chodu měří? Dle čeho ji odečítáte? (Tady na fóru už jsem tuším zahlédl, jak někdo psal, že sekundová ručička v tomto není rozhodující, ale už si tím nejsem 100% jist.)

Návštěvník YPO
Odesláno

Já bych měl ohledně přesnosti chodu vintage hodinek krapet jinou otázku, ovšem nechce se mi kvůli tomu zakládat nové vlákno. Předpokládám, že sem se to bude hodit.

Je možné, aby se šla sekundová ručička jinak než ty dvě hlavní? Když jsem totiž zkoušel orientačně měřit přesnost na mých nových vintage Seiko, tak mi to dle sekundové ručičky vycházelo na cca půl minuty zpoždění na den. Po nějaké době jsem si ale všiml, že zpoždění dle sekundové ručičky neodpovídá posunu ručičky minutové, resp. že dle minutové vychází zpoždění mnohem menší (zhruba o polovinu).

Jsem z toho krapet tumpachový... a po pravdě, nevím, jestli to vysvětluju dostatečně srozumitelně. Jak se vlastně taková přesnost chodu měří? Dle čeho ji odečítáte? (Tady na fóru už jsem tuším zahlédl, jak někdo psal, že sekundová ručička v tomto není rozhodující, ale už si tím nejsem 100% jist.)

při nařizovaní musíš "vychytat" kdy je minutová ručka hned v záběru - jsou tam prostě vůle a i u nových hodinek může vteřinovka 20 sekund běžet aniž by se hnula minutová ručka

Odesláno

sekundovka nemoze bezat "inak" nez ostatne rucky ale moze bezat ked minutovka este chvilu stoji ako pise YPO... da sa tomu predist tak, ze pri nastavovani minutovky posunies tuto oproti potrebnemu casu do predu a potom posunom vzad nastavis spravny cas.... tato metoda je vhodne kombinovatelna s tzv poor mans hackingom.

Návštěvník LukeD
Odesláno

Díky za informace, pánové, a calimu za tip - o tom "volnoběhu" minutovky jsem pochopitelně vůbec neměl tušení. Na druhou stranu, o poor man's hacking už jsem četl. Mimo jiné i to, že hodinkám nejen neškodí, nýbrž je i zmiňován kupř. v manuálu k Seiko 5.

Odesláno

Ahoj. Ještě se vyjádřim k originálnímu tématu. Longines cal 284 je výborný kalibr. Ten Tvůj má asi i mikroregulaci. 30s/den je pro docela dost, ale pokud to hodinky dělají ve všech polohách a pořád a jinak jdou správně, je opravdu nejlehčí to seřídit. Ono, u takto kvalitních hodinek není úplně běžné, že by někde byla vůle v kolech, natož v ložiskách.

Za mě seřídit...

Odesláno

Ahoj. Ještě se vyjádřim k originálnímu tématu. Longines cal 284 je výborný kalibr. Ten Tvůj má asi i mikroregulaci. 30s/den je pro docela dost, ale pokud to hodinky dělají ve všech polohách a pořád a jinak jdou správně, je opravdu nejlehčí to seřídit. Ono, u takto kvalitních hodinek není úplně běžné, že by někde byla vůle v kolech, natož v ložiskách.

Za mě seřídit...

Díky za reakci. Přestože vidím, že bydlíš ve Švédsku, nevěděl bys, kde by mi to kvalitně seřídili v Praze. U Hodinářství Bechyně prý tyhle starší hodinky posílají do Švýcarska. To mi přijde možná trochu zbytečný, nehledě na to, že se to asi i prodraží.

Odesláno

Sorráč, tak PHu jsem přehlídnul já :) Ateliér vypadá dobře, šikovní kluci, jen co je pravda... Bohušu co bys doporučil tady někde v okolí?... Mezi Brnem, Olmikem a Ostravou :lol2: Je někdo přímo v Hradišti, Zlíně?

Odesláno

Sorráč, tak PHu jsem přehlídnul já :) Ateliér vypadá dobře, šikovní kluci, jen co je pravda... Bohušu co bys doporučil tady někde v okolí?... Mezi Brnem, Olmikem a Ostravou :lol2: Je někdo přímo v Hradišti, Zlíně?

Valis Chomoutov u Olomouce

Odesláno

Pošli je poštou do ateliéru Knespl & Majzlík. ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...