Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

turtlov ti je este malo..? :)

pozri, ak hladas placatejsie klasicke dajvre s mechanickym kalibrom, tak nic ikonickejsie ako tento model Seiko v katalogu nema ani nikdy mat nebude. Na strape, na kove, mala ruka, velka ruka - funguju. Mal som povodny kusok, ak ich urobia podla toho ale s modernymi ficuriami, tak nie je o com.

Willardky jsou TOP!!! Ale želvy na uncle seiko waffle strap je dokážou jakš tak zastoupit... 

Odesláno

něco takovýho by mohlo přijít, s 6R15, jiné ručky a ciferník....lite verze

Jasný, cíleně to nějak zmrví, ale zato bude dost barevných variant.

Odesláno

vyzera to na zaplavu titanovych modelov. neprotestujem. nove suma - neviem ci tie rucky nedojebali este viacej nez boli..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Dnes jsem měl po delší době čas projít info na hodinkofórech. Trochu mě uklidnilo, že nejsem sám, kdo vnímá 6105 (a očekával) jako "midrange" model. 

Odesláno (upraveno)

to je nejake oficialne info?

Info od "mého" asijského prodejce. Je dost spolehlivý. Samozřejmě stále v režimu "jedna paní povídala".

Upraveno uživatelem Ace84
Odesláno

Dnes jsem měl po delší době čas projít info na hodinkofórech. Trochu mě uklidnilo, že nejsem sám, kdo vnímá 6105 (a očekával) jako "midrange" model. 

On by tam asi i patřil, ale přeci nemohl nikdo čekat, že je budou prodávat za pade. Když už něco po skoro padesáti letech vyhrabu, tak si to nechám i zaplatit. Jak Seiko poslední dobou kritizuju (i včetně vydávání legendárních modelů jak na běžícím pásu), tak tohle naprosto chápu. Spíš zase mohli šetřit kusama, ale to se taky nedalo čekat

Odesláno

Já je v mnohém chápu, což neznamená že by se mi jejich vývoj produktové řady zamlouval. Pro někoho to bude mimo limit, pro někoho větší dilema. Venkoncem to stejně udají. Fajn by bylo, kdyby to alespoň něčím nepodělali. Velikost, divné zakulacení indexů atd. (což se asi bude opakovat jako u MAS, dle dostupné fotky).

BTW: od dob existence modelů jako SBDX001, SBGA029 a SBBN013/025 mě ničím Seiko neuchvátilo tak, že bych to musel bez výhrad mít.

Odesláno

Tak ono není cílem dělat tyhle reedice 1:1. Proto tam jsou ty drobné odlišnosti. 

Jinak ty nový SD300 vypadají jako takový snesitelnější šestikila. Tj. nebudou tak vysoký a číselník nebude působit prťavým dojmem.

Odesláno

Třeba hranaté indexy jsou u 6105, z pohledu designu, dost důležitým prvkem. To tam potom nemusí být ani coin luneta. I poloslepý člověk vidí kvalitativní rozdíl ve zpracování MAS a to jsou to stařešiny z 62'. Třeba i ten přepálený sunburst spolu s natisklým logem... vždyť je to celé parodie. Fajn, ať je na hodinkách znatelná současná technologie a materiály, ale to se bavíme o něčem jiném. To co dělali v roce 2000 (historical collection), je v kontrastu aktuálních trendů jako nebe a dudy.

Odesláno

Volíš silná slova. Ty hodinky mám rok a půl a sunburst za přepálený rozhodně nepovažuji. Jak dlouho jsi je měl v ruce? A měl jsi vedle sebe vůbec původní verzi a nové? 

Odesláno

Představ si, že ano. Mohl jsem to zkoumat detailně. Fajn, na aplikovaném logu se můžeš točit, jak chceš. O indexech už jsem psal. Vůbec mi to nevadí, naopak jsem rád, že se ty hodinky trochu liší. Už jsem to psal, ale když jinak nedáš, tak to ještě zopakuji - Seiko nechce dělat kopie originálu. Vždy uváděli, že je to "recreation". 

Odesláno (upraveno)

Bohužel musím souhlasit s ledzeppelinem.

Prvním a hlavním znakem aftermarket cifru byly ze dvou metrů viditelné kulaté ožblemtané indexy.

Takže se mám uklidnňovat že uvnitř bije nevypočitatelný 8L35,  hmm..

Tohle si za kilo koupí leda tak skalní masochista.

edit:

Tohle byl můj první a poslední post k novinkám ,takže klid zbraním :)

Upraveno uživatelem kamilb
Odesláno

Výborně, tvůj názor jsem slyšel. Napsal jsem svůj pohled na zacházení s redesignem. To není ale důvod dělat z někoho blbečka, je to stejně relevantní jako tvoje "nevadí mi to". Úplně stejnou logikou bych ti mohl sdělit, že se na rozdíl od tebe designem živím, a v tom případě je pro mě tvoje nevadí zcela mimo.

Odesláno

Výborně, tvůj názor jsem slyšel. Napsal jsem svůj pohled na zacházení s redesignem. To není ale důvod dělat z někoho blbečka, je to stejně relevantní jako tvoje "nevadí mi to". Úplně stejnou logikou bych ti mohl sdělit, že se na rozdíl od tebe designem živím, a v tom případě je pro mě tvoje nevadí zcela mimo.

Hele klidně se můžeš vyřádit, když ti to udělá dobře.

Já fakt jen nechápu ten styl vyjadřování, ze kterýho to vypadá, jak kdybys byl uražený, že Seiko neudělalo hodinky podle tvých představ. Originál předpokládám máš, když je dokonalý?

Odesláno (upraveno)

Co vidim cenove odhady tech novych 6105, tak vetsinou pres sto.. nekdy i dost přes.. ale Vojta snad vi, co rika, kdyz potvrzoval naopak cenu nizsi..

Indexy na sla017 jsou podivný a guma lepidlo na bordel (viz foto vyse), to uz se resilo loni.. prostě bych celou radu Sla bral jako svebytnou..

Upraveno uživatelem petr_cha

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...